Home » Archief » Goede buren


[07.07.2010]

Goede buren

Peter Breedveld

sor20
Illustratie: Joaquín Sorolla

Liefs uit La Jenny! Waar we arriveerden na een lange, zware reis. File in, file uit, vanwege het ene na het andere ongeluk op de Route du Soleil. Niet vreemd, want Fransen rijden als agressieve mongolen.

Ik geloof niet dat een Franse automobilist zich gelukkig voelt als hij niet stijf van de stress bovenop op andermans autobumper zit, knipperend met zijn koplampen, drammerig claxonnerend. Nou, mij kom je dan niet meer voorbij, natuurlijk. Dat zal duidelijk zijn. Ik ben aan niemand gehoorzaam, en zeker niet in mijn vakantie. Bovendien heb ik geen zin om de hele reis 90 kilometer per uur achter een vrachtwagen te moeten tuffen, zodat Koning Fransman zijn gestoordeidiotenrit zonder onderbrekingen kan doorjagen.

Maar als ze niet in hun auto zitten, zijn Fransen joviaal en behulpzaam. Toen ik mijn auto naast ons huurhuisje had geparkeerd, zag ik op de voordeur een briefje van de eigenaar, die ons waarschuwde vooral niet naast het huisje te parkeren, vanwege het rulle zand. Oh, grrrreat.

Ik probeerde mijn auto te verplaatsen, maar bleef inderdaad muurvast zitten. Een meneer kwam me vertellen dat ik de receptie van La Jenny moest vragen me uit mijn benarde positie te komen slepen, want de vorige huurders waren hier ook al twee uur mee zoet geweest. Fijn dat die meneer me dat vertelde, in plaats van de receptie, toen ik me daar meldde.

De vriendelijke mevrouw achter de receptie zei dat ze een bedrijf kon bellen om me weg te slepen, maar dat zou me 150 euro kosten. “Wat? Vindt u niet dat dit de verantwoordelijkheid van La Jenny is?” Ze zei nee, ik zei nou, ik vind van wel. Toen ging ze bellen met de baas, maar de baas vond ook dat het zijn (of haar) pakkie-an niet was. “U kunt beter iemand van uw buren vragen of die u wil wegslepen.”

“Zoek het maar lekker zelf uit”, was kortom het devies. Maar ik kom uit Nederland, dus daar had ik een hard hoofd in. Nederlanders helpen mensen in moeilijkheden niet graag. Ze maken er liever een filmpje van voor Geenstijl. Toen ik echter was teruggekeerd bij mijn huisje, hadden zich uit eigen beweging al een vrouw en een man gemeld die, helemaal naakt, druk zand onder mijn wielen vandaan schepten, met hun handen. Ze zagen helemaal zwart van het stof, waren aan het hijgen en hoesten, ik voelde me flink schuldig.

Het duurde wel een uur, de buurvrouw legde grote planken onder de wielen, ze wist beter hoe te handelen dan ik. Ik opperde nog dat het misschien een goed idee was om het zand nat te spuiten, toen namen ze me niet meer serieus en besloten ze alleen nog met elkaar te overleggen. Ik moest steeds proberen de auto weg te rijden. “We krijgen je er wel uit”, zei mijn buurman.

Toen kwam er een derde buurman bij, met een grote Hummer en een veuls te jonge vrouw. Ik dacht nog, wat een patser. “Hé, wat is dat? Wacht maar even, ik heb je er zo uit!” schreeuwde hij. En in vijf minuten was het gepiept. Ik zei: “Ik koop een mooie fles voor u”. Daar wilden ze niks van weten. “Ben je gek? Dat is toch normaal, dat we je helpen?” Nou, in Frankrijk misschien…

De volgende dag kwam één van de buren vragen of ik misschien vuilniszakken had. Nee, die had ik nog niet, want ik had nog geen inkopen gedaan. Het spijt me. “Geeft niet”, zei hij. ’s Avonds kwam hij me een rol vuilniszakken brengen. Ik gaf hem een fles Champagne. “Waar is dat nou voor?” zei hij. “Kom dat straks anders samen met ons opdrinken!”

Peter Breedveld heeft nergens ooit zoveel MILFS gezien als in Frankrijk.

Peter Breedveld, 07.07.2010 @ 17:48

[Home]
 

14 Reacties

op 07 07 2010 at 18:12 schreef herman van der helm:

Hey leuk Peter, ik ben vanaf zaterdag de 17e ook een weekje in La Jenny. Ben je er dan nog?

op 07 07 2010 at 18:24 schreef Strotgrondel:

Mooi verhaal. En tóch jammer dat je die naakte gravende mensen niet op dumpert hebt geplempt.
Hoewel, misschien zeggen woorden het in dit geval beter dan beelden..

op 07 07 2010 at 18:46 schreef vetklep:

Mij valt altijd op dat je in Frankrijk eindelijk eens normaal kunt rijden, zonder dat er steeds iemand op het laatste moment voor je snufferd tergend langzaam begint in te halen. En als dat wel gebeurt is dat inderdaad altijd een Nederlander. En dan schaam ik me weer even diep.
Dat continue geknipper tijdens inhaalacties, en vaak ook nog een half uur daarna is wel immens irritant in Fr.

Jammer genoeg is mijn Frans helemaal foetsie verdwenen vergeten, waardoor het bijna onmogelijk is te communiceren daar. Ik ben al jaren van plan naar de Alliance Francaise te gaan maar het komt er nooit van qua werkdruk.

Fijne vakantie, trouwens!

op 07 07 2010 at 18:49 schreef G!:

Wat! Heb je die niet gefilmd hoe die veuls te jonge vrouw bewonderende blikken wierp naar die patser in z’n Hummer terwijl je werd losgetrokken!?

op 07 07 2010 at 19:01 schreef Tweets die vermelden Frontaal Naakt. » Goede buren -- Topsy.com:

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Hassnae Bouazza. Hassnae Bouazza heeft gezegd: RT @FrontaalNaakt: Fransen zijn maniakale doodrijders, maar goede buren: http://tinyurl.com/34ku95l […]

op 07 07 2010 at 19:34 schreef herman van der helm:

Ik zie wel aan al die voyeursvragen: geen naturisten.

op 07 07 2010 at 19:59 schreef Jona:

Ach, voor aardige mensen hoef je echt niet naar Frankrijk. Ik liet mijn telefoon laatst in de trein liggen, een trein die helaas zou doorrijden naar Berlijn. Toen ik de mensen van de NS in Apeldoorn aanspraak, bleek het ding al te zijn gevonden en op een ander station op me te wachten. Geen gedoe met formulieren, geen gehannes met legitimatie – het was in een vloek en een zucht geregeld.

op 07 07 2010 at 20:06 schreef Terrebel:

Dat viel mij ook op in Frankrijk. Zat er ooit met een huurauto vast in een greppel, stopt er een stel met een greppel die ons even naar een boerderij rijdt. De boer haalt z’n traktor, trekt onze wagen uit de ellende, brengt ons naar zijn huis voor het avondeten en geeft ook nog een fles wijn mee uit eigen kweek. Op de Nederlandse snelwegen zul je dit gedrag niet vaak meemaken. Of wel? In elk geval niet in mijn ervaring.

op 07 07 2010 at 20:31 schreef Peter:

Zaterdag de 17e vertrek ik juist, Herman. Jammer.

Vetklep, why am I not surprised. Jij bent mijn meest voorspelbare reageerder.

op 07 07 2010 at 21:00 schreef vetklep:

Tja Peter, ik vind dat op het allerlaatste moment je auto de linkerbaan in smijten wat hier gewoonte is (zeg niet dat jij dat zou doen) vele malen gevaarlijker dan wat ik in Fr meemaak. Inclusief bijvoorbeeld weken door Parijs en over de route periferique rijden.

We staan als Nederlanders echt internationaal bekend als hersendode sukkelende linksrijders. Daarom let ik er zelf altijd extra op meteen weer terug naar de rechterbaan te gaan in het buitenland, ook al rijd ik dus wel door.

Overigens zijn de Fransen de laatste tijd heel erg braaf geworden sinds ze ook daar aan struikroven zijn gaan doen. Vroeger was 160 heel normaal daar en 180 geen uitzondering.

Als buitenlander kan je in Frankrijk maar beter een paar honderd euri cash bij je hebben, want als je om wat voor reden dan ook in aanmerking komt voor een bekeuring moet je direct ter plekke afrekenen. Anders nemen ze je auto mee. En dan mag je zelf zien hoe je via een pinautomaat bij het politiebureau komt.

op 07 07 2010 at 21:29 schreef Gerard:

Mensen zijn vaak veel liever dan je verwacht, op een paar uitzonderingen na, maar die halen de krant wel….ook het artikel over verwachtingspatronen trouwens ;-)

op 08 07 2010 at 14:35 schreef yurp:

“Nederlanders helpen mensen in moeilijkheden niet graag.”

Nederlanders helpen ándere Nederlanders niet graag, ik hoor van buitenlanders echter altijd verhalen vol lof over de behulpzaamheid van Nederlanders. Dus blijbaar helpen we graag toeristen maar niet elkaar. Zou dat in Frankrijk ook zo zijn?

op 09 07 2010 at 20:47 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

Ook in Nederland is het vrij normaal om mekaar uit de brand te helpen hoor. Maar dan moet je niet in de randstad blijven hangen inderdaad. Zo moest ik eens vanuit Dokkum naar ’t Lauwersmeer en had de bus gemist. Een chauffeur die net zijn dienst er op had zitten en toch ongeveer die kant uit moest zei meteen:”Stap maar in”. In zijn eigen auto. Terwijl onderweg bleek dat ‘ie maar op een derde van de afstand woonde bracht hij me tot aan de deur. Natuurlijk trok ik de knip om dit gulle gebaar te compenseren maar daar wilde hij niets van weten. Dit is maar 1 voorbeeld. Als ik echt los ga op de voorbeelden schrijf ik je hele weblog vol…

op 10 07 2010 at 17:50 schreef Rob:

Ach, Vetklep toch. Dat dacht ik dus ook, dat van dat links rijden. Ik heb nu een dikke 12000 km Zuiditaliaanse “snelweg” (=geitenspoor met vangrail) achter de kiezen en ik begin te begrijpen dat ik gewoon op alles, letterlijk alles, voorbereid moet zijn. Van mensen in twintig jaar oude Uno’s die stug links rijden tot tachtigjarige boertjes in Opel Kadett B’s die uiterst rechts (op de ‘vluchtstrook’ dus) 60 km/u doen. Om nog te zwijgen over bolides die graag in het midden rijden, half op twee rijbanen dus, en types waar je met plezier achteraan dendert tot er een bocht verschijnt en ze vol in de remmen gaan. Of omdat ze niet langs een vrachtauto durven. Italiaanse heldenmoed noem ik dat. Nederlands verkeer is een paradijs. You don’t know what you’ve got ’til it’s gone.

Hulpvaardigheid is hier overigens nul komma nihil want er zijn te veel mensen die er misbruik van maken.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS