Home » Archief » Grote muilen


[10.11.2014]

Grote muilen

Hassnae Bouazza

m1

De eerste keer dat ik Souad Alshammary persoonlijk ontmoette, was op een vroege ochtend in Caïro, in een hotel vlakbij het Tahrirplein, een dag voordat president Morsi en zijn Moslimbroeders werden verjaagd.

Na een lange reis en een te korte nacht klopte ik aan op haar hotelkamer, en het moment dat ze opendeed, was ik verliefd.

Hoewel, dat is niet helemaal waar. Eigenlijk was ik al eerder verliefd geworden op haar, toen ik haar op de Arabische zenders de conservatieven en extremisten klop zag geven; zonder gêne of terughoudendheid (“hoezo mogen mannen met vier vrouwen trouwen? “Vrouwen zijn veel virieler, dus het zou logischer zijn als vrouwen vier mannen mogen”). Die ochtend in haar kamer sloeg de vonk nog eens goed over en ontstond er niet alleen een mooie samenwerking, maar ook een warme band.

Bureaucratische rompslomp

Haar arrestatie door de Saoedische autoriteiten hing al lange tijd als een zwaard van Damocles boven haar hoofd. Pogingen haar te helpen, verliepen frustrerend stroperig. Het is om moedeloos van te worden: de bureaucratische rompslomp die een burger in gevaar allemaal moet doorstaan om eventueel te kijken of er heel misschien iets gedaan kan worden.

Terwijl de bureaucratie nog warm moest lopen, vervlogen haar kansen. Ze werd gearresteerd, precies zoals we verwacht hadden. En ze zit vast. Net wat we vreesden.

Ik heb pas over haar arrestatie geschreven nadat ik er van haar en haar familie het groene licht voor kreeg. Het is met dit soort zaken en landen altijd balanceren en afwegen wat zou kunnen werken en wat juist niet.

Vrijheid en democratie

Het stuk bleef twee dagen liggen op de redactie van NRC Handelsblad. Twee volle dagen dat het publiek alvast geïnformeerd had kunnen worden. Twee tergend lange dagen die Souad wachtend in de gevangenis doorbracht, zonder verhoor of duidelijkheid over haar situatie of de aanklachten tegen haar.

Terwijl we hier de monden tot kotsens toe vol hebben van vrijheid en democratie, en vooral vrouwenrechten voor moslimvrouwen, lag Souads verhaal, haar impliciete roep om hulp, twee dagen lang stof op te vangen. Want ja, wat moest een krant er nou eigenlijk mee.

Elke dag is er wel ergens een spuit elf die een grote muil heeft over de Arabische wereld en vrouwenrechten. Of het nu racisten zijn die moslimvrouwen willen opleggen wat ze moeten doen om zich feminist te noemen, of beroepsafvalligen die Arabische feministen een trap na geven. Dat durft dan zelf geen enkel debat te voeren, maar heeft wel een grote mond over vrouwen die hun leven op het spel zetten voor gelijke rechten.

Zweepslagen en celstraf

Iedereen denkt maar voor Arabische en moslimvrouwen te mogen bepalen wat ze moeten doen. Dat weten ze zelf verdomde goed. Ze voeren hun strijd met hun middelen en met hun idealen. Die hoeven niet vanuit hier voorgekauwd te worden.

Maar als ze dan om hulp vragen, om concrete en morele steun, blijft het oorverdovend stil. Waar zijn de nieuwsreportages over Souad Alshammary? Waar blijven de stukken van Wij Blijven Hier-moslims?

Waar wachten de Nederlandse redacties eigenlijk op? Tot er zweepslagen en een lange celstraf bij komen kijken zodat we met zijn allen weer lekker kunnen gruwen van de achterlijkheid van de islam?

Waarom zou je mensen écht helpen als je ook vanuit de comfort van je kamertje heilige-eigen-gelijk-stukkies kunt tikken? Dan is een zoveelste slachtoffer van de extremisten alleen maar een fijne bevestiging van je verknipte wereldbeeld, nietwaar.

Stille diplomatie

Wat doet de Nederlandse regering eigenlijk behalve braaf kwispelen als er weer eens een grote opdracht uit Saoedi-Arabië is binnengehaald? Mooi hoor, die grote opdrachten. Geweldig, die samenwerking tegen extremisten en terroristen in de regio, maar waarom het bondgenootschap niet inzetten om mensen binnen Saoedi-Arabië te helpen? Om het giftige extremisme daar te bestrijden?

Waarom de vriendschap niet gebruiken om de Saoedische overheid bij te staan in het beschermen van de eigen burgers en de eigen positie tegen het immer groter wordende gevaar van anarchistische en machtsgeile godsdienstfanaten?

In het weekend zag ik iemand van Amnesty twitteren dat stille diplomatie niet helpt. Ik denk dat we de stille diplomatie inderdaad even in de kast moeten zetten, onze grote monden massaal open moeten trekken en de Saoedische overheid erop moeten wijzen dat ze een van hun meest eloquente medestanders hebben opgesloten.

Religieus geïnspireerde waanzin

Laten we de Saoedische overheid eraan herinneren dat het haar eigen vijanden zijn die Souad Alshammary te grazen hebben genomen en dat het haar morele plicht is haar, maar ook al haar opgesloten medestanders, zoals Raif Badawi, te bevrijden en beschermen.

Niet omdat we fans zijn van Saoedi-Arabië. Niet omdat we geen kritiek hebben. Maar om Souad te helpen. En Raif. En alle anderen die het slachtoffer zijn geworden van extremistische gekken die de regio verkwanselen met hun religieus geïnspireerde waanzin.

Souad moet vrij. Er zijn nog zoveel romantische films om te zien, waar ze zoveel van houdt. Zoveel muziek om naar te luisteren. Mooie momenten te beleven met haar kinderen, voor wie ze haar vrijheid heeft geriskeerd. Chocola die gesnoept moet worden.

Het leven wacht op haar.

Hassnae Bouazza, Duistere Kracht van het Internet, is regisseur en eindredacteur van Femke Halsema’s serie Seks en de Zonde, schreef een boek over Arabieren, Arabieren Kijken. En ze heeft haar eigen hedonistische site, Aicha Qandisha. Lees daar vooral ook haar relaas over het racisme op de progressieve redacties waar zij heeft gewerkt.

Hassnae Bouazza, 10.11.2014 @ 08:13

[Home]
 

28 Reacties

op 10 11 2014 at 09:05 schreef frans:

Waarom geen beroep op onze grote Saudie vriend Timmermans ? Zit nu in Brussel dicht bij het vuur en daar zijn ze zéér bevriend met S.A. (Hij zou zelfs Wilders hebben uitgeleverd aan S.A. als hij gekund zou hebben)

op 10 11 2014 at 09:29 schreef Kimo:

Frans, Wilders aan S.A. uitlever zou ik een heldendaad vinden.

Dat terzijde, ik denk dat de Arabische wereld (let wel, ik heb Arabisch bloed voordat we betichtingen krijgen) hier vooral zelf een verantwoordelijkheid heeft.
Wat eens de bakermat van de wereldse beschaving was is nu een ordinair zooitje met achterlijke potentaten.

Egypte waar de ene na de andere potentaat aan de macht komt die Palestijnen afschiet aan de grens voor Amerikaanse Dollars. Same goes for Saudi Arabie of Yemen of Jordanie or Syrie….Het is allemaal achterlijk tuig wat er aan de macht is.
Genant gewoon. Genant dat ze niet wat fatsoenlijks kunnen opzetten daar.
En een grote rol speelt de pech dat ze op olie geboren zijn. Geo politieke invloeden zorgen er voor dat ze niet vooruit komen alsmede de honger naar meer en nog eens meer van hen die de olievelden in het bezig hebben.

Het is pijnlijk en het doet me verdriet te zien dat de Arabische wereld zo blijft steken in achterlijkheid. Er zit zoveel intellectuele en culturele potentie in het midden-oosten maar ondertussen blijft het gewoon een gênant schouwspel van achterlijke machtswellustelingen en een bevolking die het maar niet lukt het tij te keren

op 10 11 2014 at 09:34 schreef Benedictus:

Je verhaal vertelde je, samen met Femke Halsema in Nieuwsuur. Heb je daar helemaal geen reacties op gehad die je verder kunnen helpen?

De kranten hebben hier duidelijk steken laten vallen.

Moslimorganisaties hebben hier ook een taak. Zij kunnen druk uitoefenen op de politieke partijen.

Schandalig wat er in SA gebeurd. In dat opzicht heeft Wilders gelijk, alleen generaliseert hij weer de hele islam. Hij is wel het enige Kamerlid dat zijn mond open doet over SA. Tja helaas op zijn manier, wat je nu net niet op die manier wil. De rest zwijgt om de handel niet in gevaar te brengen.

Opzij zal als feministisch blad ook moeten protesteren. Het blijft ook daar inderdaad opvallend stil.

Geld stinkt helaas nooit, dus de overheid loopt op kousenvoeten en durft geen vuist te maken. Van geld is helaas niet te winnen.

op 10 11 2014 at 10:53 schreef Kimo:

“op zich heeft Wilders gelijk”

Gadver de gadver, sorry ik zal nooit kunnen wennen aan een dergelijke zin.

op 10 11 2014 at 11:00 schreef Teken de petitie voor Souad al-Shammary! | Krapuul:

[…] Maar als ze dan om hulp vragen, om concrete en morele steun, blijft het oorverdovend stil. Waar zijn de nieuwsreportages over Souad Alshammary? Waar blijven de stukken van Wij Blijven Hier-moslims? Waar wachten de Nederlandse redacties eigenlijk op? Tot er zweepslagen en een lange celstraf bij komen kijken zodat we met zijn allen weer lekker kunnen gruwen van de achterlijkheid van de islam? (Frontaalnaakt) […]

op 10 11 2014 at 11:15 schreef frans:

Kimo 10.53 : ja soms moet je over je vooroordelen heen kunnen stappen !

op 10 11 2014 at 11:45 schreef Kimo:

Frans, kijk! Zeg dat nou eens tegen Wilders.

op 10 11 2014 at 11:50 schreef Digitale Bedouine:

Hahahaha, moest erg lachen om dit stukje en de reacties daarop. Het grootste probleem van de mensen (moslims in het bijzonder) zijn dat ze politiek afhankelijk zijn en westers intellectueel gekolonialiseerd zijn. Emotionele politiek en media leiden tot populisme. Dat heeft geen bal met vrijheid en democratie te maken. Ook in Nl heeft vrijheid zijn grenzen. Dat hebben we onlangs bij zanger Hosni gezien. Mensen die ondanks deze feiten gewoon door blijven brullen in naam van vrijheid noem ik pas een verknipte kijk op de wereld hebben. Helaas mag ik daar niet teveel over schrijven anders staat onze lieve Peter & Co met zijn censuur zwaard te zwaaien waardoor ik mijn kritische zegje niet mag doen. Vandaar dat ik het hierbij laat.

op 10 11 2014 at 12:00 schreef teigertje:

Waar ik opnieuw aan moest denken toen ik je artikel aan het lezen was is dat ik geloof dat er druk wordt uitgevoerd op de media om zoiets als dit, een ongemakkelijke waarheid, niet naar buiten te brengen.
Immers Nederland wil al te graag een rol spelen in de IS kwestie en het stoere haantje uithangen met wat we nog hebben aan wapentuig en een slap ministerie BZ.
(een geplukte kip is wat we in realiteit zijn, maar dat terzijde). Ik denk dus dat het gewoon niet uitkomt, en dit maakt het allemaal des te walgelijker.
Nederland had altijd de naam om op te komen voor onrecht in deze wereld, nu willen zij echter graag aan blijven schuiven bij de grote jongens. Nu geven we complimenten aan een achterlijk regime en likken wij hun ballen, gadverdamme!!

op 10 11 2014 at 12:22 schreef teigertje:

Aanvulling: Het geeft overigens te denken dat Saoedi Arabië uitgerekend nu deze activiste heeft vastgezet. Ik geloof niet in het toeval, wel in politiek misselijk makende achterbakse spelletjes.
Dit regime weet zich als het ware gegarandeerd van weinig tot geen weerstand, immers er spelen nu “hogere”belangen, en zij weten hoe opportunistisch de westerse “beschaafde” wereld kan zijn uit jarenlange ervaring.

op 10 11 2014 at 13:12 schreef Egbert:

“Waar blijven de stukken van Wij Blijven Hier-moslims?”

Deze zin haakt bij mij. Wordt van mensen verwacht voor haar vrijheid te peiten omdat ze beide moslim zijn? (of feminist, …). Wordt hier een moslim gevraagd ‘afstand te nemen’ van Saudi Arabië, omdat zij of hij moslim is? Ik meen dat vrijheid en Human Rights in het algemeen de goede reden zijn om te reageren.

Buiten dit detail, een sterk artikel.

op 10 11 2014 at 13:55 schreef frans:

Kimo 11.45 u : helaas heb ik géén connectie met Wilders :)
In mijn eerste reactie wilde ik alleen maar de hypocrisie van ex minister Timmermans laten zien : heel hard roepen en dreigen en niets doen en ook nog eens met de verkeerde reden .

op 10 11 2014 at 14:20 schreef Thea:

Helaas is voor de politici de olie belangrijker dan de mensenrechten. Laten we hopen dat ze er heelhuids weer uit komt!

op 10 11 2014 at 14:53 schreef vander f:

Ok, de petitie getekend, het is in iederegeval iets,
voor deze fantastische vrouw.

op 10 11 2014 at 15:13 schreef Marco Meijer:

Wilders uitleveren aan S.A. een heldendaad ?
Wie zoiets durft neer te pennen heeft helemaal niets begrepen van de in Nederland grondwettelijk verankerde vrijheid van meningsuiting. Die geldt namelijk ook voor mensen wiens mening je niet bevalt.

op 10 11 2014 at 16:34 schreef cRR Kampen:

teigertje 12:22, klopt. Sinds de coalitie met IS bezig is heeft Saudi ook het aantal executies flink omhoog geschroefd. Aantal onthoofdingen, sommige televised, meer dan verdubbeld.

We houden dat smerige regime van Saudi netjes overeind en zijn dan ook méér dan medeplichtig aan wat o.a. deze vrouw overkomt. Je hebt trouwens goed kans dat Uncle Sam haar even graag uit de weg wil ruimen als het regime zelf. Ik vrees het allerergste.

op 10 11 2014 at 17:03 schreef Help Souad Alshammary | Swap I. Chou:

[…] is erg boos en verontwaardigd. een artikel van haar hand over Souad Alshammary is twee dagen blijven liggen op […]

op 10 11 2014 at 17:21 schreef MNb:

“blijft het oorverdovend stil”
Kom op Hassnae, dat weet je nou toch wel? Rabiaat Rechts, de Roze Khmer en ander tuig WIL helemaal geen vrijheid, democratie, gelijke rechten en andere onzin in Saoedi-Arabie! Want waar moeten ze anders hun bestaansrecht vandaan toveren? Alshammary loopt alleen maar hinderlijk in de weg. Dat kunnen ze natuurlijk niet toegeven, dus kijken ze allemaal met volharding de andere kant op.

op 10 11 2014 at 18:55 schreef Ralph van der Geest:

“Het is pijnlijk en het doet me verdriet te zien dat de Arabische wereld zo blijft steken in achterlijkheid. Er zit zoveel intellectuele en culturele potentie in het midden-oosten maar ondertussen blijft het gewoon een gênant schouwspel van achterlijke machtswellustelingen en een bevolking die het maar niet lukt het tij te keren”aldus simplist Kimo die een ander achterlijkheid aanwrijft. En nou snap ik ook waarom hysterische gekken als Sybrand Buma nog steeds een platform in de media krijgen: omdat er altijd wel idioten zijn die dat soort oorlogszuchtige charlatans serieus nemen, nietwaar Kimo?

op 10 11 2014 at 19:50 schreef vander f:

@Ralph,
het zijn gewoon achterlijke extremistisch religieus gestoorde machtswellustelingen die hele delen van het Midden Oosten (niet alleen daar natuurlijk) terroriseren.
Wat is er simplistisch aan deze nuchtere constatering?

Volgens mij leg je hier een berg zout op een slak.

op 10 11 2014 at 23:19 schreef link naar Amnesty International:

Goedeavond,

misschien helpt het:
https://www.amnesty.nl/actiecentrum/acties/laat-souad-al-shammary-vri

groeten,

betwister

op 10 11 2014 at 23:30 schreef betwister:

Saoedie-Arabië heeft bij mijn weten een regering die critici probeert af te leiden met populistische maatregelen.

In het geval van Saoedi-Arabië betekent dat: toestaan dat mensen als Souad Alshammary vervolgd worden.

De bevolking heeft daar geen baat bij, maar dat is misschien niet de eerste zorg van de regering.

op 11 11 2014 at 05:57 schreef Kimo:

@ralph, zie Van det F’s reactie op uw post. Niets aan toe te voegen.

op 11 11 2014 at 10:08 schreef Pickelhaube:

Eigenlijk zou je niet in moeten gaan op dat stompzinnige gereutel van de trollende nepmoslim “digitale bedouine”, maar zijn vergelijking slaat natuurlijk nergens op. Het probleem met Hosni was dat hij met de dood zat te bedreigen, terwijl Alshammary gewoon haar mening gaf. Nogal verknipt om die twee met elkaar te vergelijken.

op 11 11 2014 at 10:15 schreef Nrosa:

Marco Meijer, zeg dat ook even tegen Wilders…

op 11 11 2014 at 20:58 schreef Marco Meijer:

@ Nrosa:

Ik zeg dat tegen iedereen.
En ik ben absoluut geen fan van Wilders.
Maar ik hou er niet zo van als mensen vermoord worden vanwege hun mening.
En daar zou het op uitdraaien.
Wie dat wel OK vindt, mag van mij vandaag nog Nederland verlaten. Ook al zijn je overgrootouders hier geboren.

op 12 11 2014 at 08:45 schreef Nrosa:

Waar haal jij het idee vandaan dat ik een moord goed zou keuren? Ik probeer duidelijk te maken dat ik er niet zo van hou dat minderheden worden beledigd, dag in dag uit. Het is de afgelopen weken oa door de ZP discussie voor mij duidelijk geworden dat deze mensen absoluut niet worden geaccepteerd maar slechts gedoogd.. En wie dat OK vindt hoeft voor mij niet te vertrekken, (geen fan maar toch een beetje dezelfde vocabulair?) maar mag wel gaan werken aan z’n empathies vermogen.

op 12 11 2014 at 20:37 schreef Huib:

En dan hèbben we één van de vrouwen (en mannen) te pakken die met (veel) groter gevaar voor eigen leven dan Wilders of Jan Roos (bweh!) de primitieve vooroordelen en hun gevolgen bestrijden …. En wàt gebeurt er?
NIETS. Niks niemendal!
Wilders cs zijn tegen omdat mevrouw gewoon moslima blijft. En dat mag niet.
Timmermans cs zijn tegen omdat je de USA en Israel bondgenoot moetr sparen.
Ik ben het beu.
Ik ga mijn tuintje wieden aan de Bosporus, zoals ooit Voltaire het zich voorstelde.
Halfweg Wanand.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS