Home » Archief » Harde stukjes poep


[22.06.2024]

Harde stukjes poep

Peter Breedveld


Scène uit August in the Water (Gakuryu Ishii, 1995).

De Nederlandse elite begint al aardig gewend te raken aan het feit dat het land door de apen is overgenomen. Ze is al met ze aan het meebewegen. Zo heeft ze vorige week de term “extreemrechts” afgeschaft en vervangen door “radicaalrechts”, af en toe afgewisseld met “ultra-rechts”. Politicoloog Sarah de Lange en parlementair historicus Koen Vossen vinden dat gezelliger.

De kracht van het woord. Je noemt het gewoon anders en weg is het gevaar.

Nu is “ultra-rechts” in Frankrijk tegen een optreden van een zwarte zangeres, Aya Nakamura, bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen. In NRC wordt uitgelegd waarom: ze komt uit Mali, zingt over het leven in de banlieues, “niet echt een fijn symbool voor Frankrijk”. Nou, dat kan natuurlijk, ondanks dat ze één van de populairste zangeressen van het land is, en NRC wil best meedenken over wie er dán bij die ceremonie moet zingen. David Guetta? Céline Dion? What the fuck, man.

De vrijheid van een benzineauto

“Radicaal-rechts” is ook heus niet tegen groene politiek, kopt NRC verder. Ja, oké, de Green Deal is voor de poorten van de hel weggesleept door een eigenwijze Oostenrijkse politica, want Europees extreemrechts stemde tegen dat pakket milieumaatregelen, maar je moet dat genuanceerd zien, zegt de Utrechtse universitair docent James Patterson. “Het gaat ook over de vrees voor een verlies van cultuur en identiteit. Als je houdt van snelle auto’s, van de vrijheid die jouw benzineauto je geeft, kun je het gevoel krijgen dat klimaatbeleid je identiteit aantast.”

Tja, zo zijn er ook mensen die het gevoel krijgen dat hun identiteit wordt aangetast met de afschaffing van Zwarte Piet. Die mensen noemen we racisten. En mensen die er geen moeite mee hebben dat iedereen er aan gaat omdat hun benzineauto belangrijker is, asociale, egoïstische milieucriminelen.

Je moet toch een intellectuele acrobaat zijn om te geloven dat extreemrechts best wel groen is, maar gewoon niet van de fossiele brandstoffen afwil? Dat is hetzelfde als zeggen dat iemand geen racist is, maar gewoon een hekel aan zwarte mensen heeft.

Kennis en eruditie

Dit is hoe extreemrechts steeds is genormaliseerd. Door na de aanvankelijke schok over de racistische en fascistische bagger net te doen alsof het geen racisme en fascisme is, maar frustratie over de verschraling in de gezondheidszorg of legitieme zorgen over de aantasting van de Nederlandse identiteit. Door net te doen alsof extreemrechts heus wel groen is, zolang je maar van de benzine-auto en de gehaktbal van Henk & Ingrid afblijft.

Ik ben nu al benieuwd hoe komende week het agressieve anti-intellectualisme van extreemrechts wordt vergoelijkt. “Extreemrechts is niet per se tegen intellectuelen, maar als je zelf nog geen d van een t kunt onderscheiden, is het heel bedreigend als je op tv een deskundige een klimaatmodel ziet duiden of een minister onder tafel lult met cijfers en feiten. Laat ons daarom niet meer zo te koop lopen met onze kennis en eruditie.”

Keti Koti skull-fucken

Extreemrechts boeit het geen bal wat al die linksdraaiende intellectuelen van hem vinden, dat is gewoon extreemrechts uit rancune en vecht niet alleen voor de vrijheid die de benzine-auto geeft, maar ook voor het recht van de boeren om het hele continent vol te stinken en zoveel mogelijk natuur te vernietigen, gewoon omdat het kan. Omdat Links dat verschrikkelijk vindt. Extreemrechts bezuinigt een miljard op wetenschap en onderwijs omdat die woke zijn en om Links een loer te draaien. Extreemrechts wil gewoon de wereld zien branden.

Extreemrechts zegt: “Lul maar lekker, linkse intellectueel, lik mijn aars, vergeet de harde stukjes poep niet, maar denk niet dat je je hachje ermee redt. We komen straks ook achter jou aan. Wij zijn de grootste, en niemand kan ons stoppen. Hier, ik ga lekker de omvolkingstheorie verdedigen in de Tweede Kamer en Keti Koti skull-fucken. Leg jij maar aan de mensen uit dat dat ze dat genuanceerd moeten zien en dat democratie nou eenmaal zo werkt.”

Pakje appelsap

De rest, dus Links en progressief en fatsoenlijk rechts, als dat er nog is, creëert zijn eigen werkelijkheid door nog steeds te geloven dat extreemrechts normaal wordt als je dat “radicaal-rechts” noemt. Door niet te accepteren dat de polderapen extreemrechts stemmen vanwege het racisme en de wraak op Links, en niet vanwege bezuinigingen in de zorg en het schrappen van lokale buslijntjes en zo. Dus iedere dag reageert iedereen weer vol ongeloof over de zoveelste PVV’er die zijn nazistische uitspraken niet terugneemt, geen spijt heeft van zijn racisme, enzovoort.

They’d eat shit and say it tasted good“, zei Lou Reed. Samengepropt in een goederentrein richting heropvoedingskamp zouden ze nóg volhouden dat het een excursie is en dat iedereen bij aankomst zijn snacks en pakje appelsap krijgt.

 

 

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 22.06.2024 @ 15:10

[Home]
 

1 Reactie

op 22 06 2024 at 15:10 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS