Home » Archief » Some people just want to see the world burn


[28.09.2019]

Some people just want to see the world burn

Peter Breedveld


Scène uit Stormy Weather (1943)

Where to begin? Een gek stak drie mensen neer in Groningen en PVV-senator Marjolein Faber tweette dat de dader een Noord-Afrikaans uiterlijk had, ‘kennelijk een hekel aan bier heeft’ en dat we dat niet mogen weten van de media.

Maar de dader is een witte man, een oude witte man, een boze oude witte man, zo’n type dat de hele dag op allochtonen en op Greta Thunberg zit te schelden, al dan niet vol met bier.

Die Eerste Kamer, vroeger had die een zekere respectabiliteit. Daar deden eminences grises aan reflectie. Als er in de Tweede Kamer weer eens een hysterisch wetsvoorstel werd ingediend door mediageile Telegraaf-lezers met scoringsdrang, ging er van de Eerste Kamer tenminste nog een dempende werking uit op al die Sturm und Drang. Maar die tijd is voorbij. De Eerste Kamer zit, net als de Tweede, vol met racistisch schoftentuig van de meest verachtelijke soort.

Mooie ovens

Annabel Nanninga, bijvoorbeeld. Die het jammer vindt dat de mooie ovens van Hitler niet meer in gebruik zijn. Ze was vrijdagochtend op televisie om morele oordeeltjes te vellen over de scholieren die staakten voor maatregelen tegen de vernietiging van de aarde. Nanninga, die haar middelbare school nooit heeft afgemaakt en spijbelde omdat ze school saai vond, vindt dat de stakende scholieren worden geëxploiteerd en dat ze beter kunnen gaan staken tegen ‘massa-immigratie’.

Het boerkaverbod, dat twee maanden geleden van kracht werd, heeft geresulteerd in nóg meer agressie tegen moslimvrouwen. Handhaven! roept de VVD, de partij die meer veroordeelde criminelen telt dan de maffia, desondanks over dat verbod. ‘Onze rechtsstaat is geen Febo-muur. Elke wet moet worden gehandhaafd!’ Nou ja, sommige wetten moeten kennelijk meer worden gehandhaafd dan andere wetten. Frauderende kustvissers hoeven van de VVD niet worden aangepakt. Racisten evenmin. Nee, wie stelling neemt tegen racisme, díe moet voor de rechter verschijnen.

Nazi’s deugen

Ik zie opeens weer heel veel Rutger Bregman langskomen in de media. Bregman heeft een nieuw boek geschreven, waarin hij betoogt dat de meeste mensen deugen. Dat is de titel ook: ‘De Meeste Mensen Deugen’. Of zoiets. Als je kijkt naar de indrukwekkende opkomst bij het Klimaatprotest, vrijdag, zou je hem bijna gelijk geven. Maar ik herinnerde me een essay van Bregman, waarvan dit nieuwe boek kennelijk een uitwerking is. Daarin betoogt hij dat de nazi’s niet slecht waren, maar het allemaal deden uit pure goedheid. Ze wilden de wereld verbeteren, zegt Bregman. Net als jij en ik!

Jij deugt, zegt Bregman, en jij deugt en jij deugt. Annabel Nanninga deugt en Marjolein Faber deugt en die mannen en vrouwen die moslima’s slaan en bespugen deugen ook. Theodor Holman, die zich verwant voelt met Anders Breivik maar niet met Greta Thunberg, die deugt ook. En de politiemannen die zichzelf Marokkanenverdelgers noemen, net als de nazi’s zijn het deugmensen, dromend van een betere wereld.

Zou het Marjolein Faber, die mensen opstookt tegen moslims en allochtonen, om een betere wereld te doen zijn? En Annabel Nanninga, die niet gelooft in de gevaren van Klimaatopwarming maar scholieren wel bang probeert te maken voor een niet-bestaande massa-immigratie, doet ze dat uit idealisme? Oude mannen als Wierd Duk, die 24/7 als beesten tekeer gaan tegen Greta Thunberg, doen die dat voor hun kinderen en kleinkinderen?

Koninkrijk der Hemelen

“Some men just want to see the world burn”, zegt de butler van Bruce Wayne in een Batman-film. Alfred Pennyworth, zo heet die butler, kent Marjolein Faber, Annabel Nanninga en Elma Drayer niet dus we nemen hem niks kwalijk en maken daarvan “some people just want to see the world burn.”

Letterlijk, kennelijk, vandaar de steun voor de Braziliaanse en Amerikaanse presidenten en de blinde haat jegens Greta Thunberg. Ik heb daar een theorie over, beter dan die van Bregman: als de Apocalyps niet doorgaat, komt het Koninkrijk der Hemelen er ook nooit.

Hé, toch uit inherente goedheid, dus. Vergeet alles wat hierboven staat.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Afgelopen maandag moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 28.09.2019 @ 13:46

[Home]
 

1 Reactie

op 28 09 2019 at 13:46 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS