Home » Archief » Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen


[23.05.2024]

Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

Peter Breedveld


Illustratie: Fidus.

Je kunt er de klok op gelijkzetten: na de aanvankelijke schok over de zoveelste fase van de nazificering van Nederland gaan de media snel over tot het normaliseren ervan. Want eigenlijk zijn er ook gewoon teveel Marokkanen, komen vluchtelingen toch ook uit achterlijke zandbaklanden, steunen hoofddoekdraagsters toch ook de Iraanse mollahs en hahaha, kijk, Wilders maakt een grapje. Toch best een leuke vent, eigenlijk.

En hij wordt wel bedreigd.

Dus of het eigenlijk wel terecht is dat Wilders extreemrechts wordt genoemd. Extreemrechts klinkt niet gezellig en iedereen weet dat Nederland gezellig is, het gezelligste land ter wereld. In andere landen hébben ze niet eens een woord voor gezellig, dus kun je nagaan.

Wilders witwassen

En daarom moet Wilders worden witgewassen. Wilders kan en mag niet extreemrechts worden genoemd want de Nederlandse kiezer heeft op hem gestemd en de Nederlandse kiezer is gezellig. Dus steken de media, vandaag de NOS, hun licht op bij De Wetenschap. Daar zijn altijd wel een paar knuppels die ook vinden dat het niet gezellig is om Wilders, die moslims en vluchtelingen als zondebok aanwijst en ze ontmenselijkt in zijn uitzinnig racistische speeches, die journalisten intimideert, de vrije pers wil afschaffen, grossiert in geweldsfantasieën en voortdurend oorlogstaal uitbraakt en die de grote inspirator is van Anders Breivik, de nazi die bijna 80 linkse kinderen doodschoot, extreemrechts te noemen.

De NOS schrijft dat het volgens “de wetenschap” onterecht is om Wilders extreemrechts te noemen. En “de wetenschap” bestaat in het NOS-stuk uit politicoloog Sarah de Lange en parlementair historicus Koen Vossen. “Extreemrechts” is volgens De Lange niet van toepassing op Wilders want “extreemrechtse partijen willen niet langs de parlementaire weg veranderingen bewerkstelligen. En ze sluiten geweld niet uit.” Ook Vossen denkt dat Wilders niet extreemrechts is omdat hij geweld uitsluit.

En ik heb zoiets van: WAT?! Wilders sluit geweld uit?!

Geile bloeddorst

Al zolang als hij zichzelf op de kaart heeft gezet als de grootste schreeuwlelijk van de Tweede Kamer propageert Wilders geweld. Hij opperde om met scherp te schieten op Marokkanen, verklaarde de multiculturele elite de oorlog, zei dat rassenrellen hem niet slecht zouden uitkomen. Maar goed, dat heb ik hier al eens allemaal op rij gezet, toen parlementair journalist Tom-Jan Meeus zat te bazelen dat Wilders wars was van geweld. Wilders kickt op geweld, en zijn partijgenoten ook en zijn kiezers zijn delirisch geil van pure bloeddorst, die willen moslims vergassen, vluchtelingen in tienen hakken en het hele Midden-Oosten in een parkeerplaats veranderen.

Wilders heeft zijn achterban al eens aangezet tot een golf van geweld, waarbij vergeleken het door rechtse knokploegen en de politie uitgelokte geweld rond de Gazaprotesten in het niet vallen, toen hij opriep tot verzet tegen de komst van asielzoekerscentra. Dat mondde uit in een halve oorlog, maar dat werd toen allemaal vergoelijkt door onze fijne media, die sinds de volksopstand na de moord van Pim Fortuyn nog steeds zeven kleuren stront schijten als een Boze Burger weer eens een keel opzet en daarom alles, wat Wilders of Van der Plas zegt als het Heilige Woord van God beschouwen en verspreiden als zelotische evangelisten.

Wegkijken

Altijd als de achterbannen van Wilders, Van der Plas en het andere extreemrechtse gajes in de Kamer hun medeburgers terroriseren, wordt dat vergoelijkt of weggemoffeld door onze kwaliteitsmedia, maar van een wetenschapper mag ik toch verwachten dat die ziet wat er buiten op straat gebeurt, en waar dat vandaan komt? Dat er opruiende politici achter het tuig zitten dat antiracisten bekogelt, bespuugt, bedreigt, belegert, dreigt in brand te steken terwijl de politie toekijkt. Dat je de types die met brandende fakkels om het huis van Sigrid Kaag gaan lopen niet los kunt zien van wat Wilders allemaal over haar uitbraakt? Dat Van der Plas de terreurboeren steunt die gewoon open en bloot politici bedreigen?

Dat is geweld. Bloedstollend, ijzingwekkend, misselijkmakend geweld.

Vluchtelingen ontmenselijken

En zelfs zonder dat geweld zijn Wilders en Van der Plas extreemrechts. Wie vluchtelingen en moslims ontmenselijkt tot hyena’s en parasieten, is extreemrechts. Punt.

“Ja maar het heeft juridische consequenties als je een partij extreemrechts noemt, want in sommige landen worden partijen om die reden verboden”, aldus De Lange. Echt een goed wetenschappelijk argument om Wilders niet extreemrechts te noemen, vindt u ook niet? Dat zou consequenties kunnen hebben die we niet gezellig vinden. Een partij verbieden die bevolkingsgroepen ontmenselijkt en oproept tot geweld tegen alles wat haar niet aanstaat, stel je voor.

Wat dacht je van de consequenties als je hardnekkig blijft weigeren Wilders te zien als de extreemrechtse fascist die hij is? Hitler heeft zijn terreurbewind ook gewoon via het parlement geregeld, hoor. Wilders wil nu al wetten en afspraken omzeilen door een “asielcrisis” uit te roepen.

Fascisme is geen quark

Iets over “de wetenschap”. Politicologie is een wetenschap, maar niet zoals natuurkunde of wiskunde. Het is geen exacte wetenschap. Een politicoloog heeft zich aan wetenschappelijke methodes te houden, maar kan geen harde uitspraken doen over zoiets als fascisme of extreemrechts, dat bij een vast aantal indringers in combinatie met een daling van het vetrouwen in de gevestigde politiek met zoveel procent de kop op begint te steken en zich volgens een vast patroon ontwikkelt met altijd dezelfde uitkomst. Fascisme is geen water, of een quark.

Het fascisme van nu heeft een andere verschijningsvorm dan dat van toen, al verbaast het me hoeveel overeenkomsten er toch zijn, tot aan de racistische retoriek, dezelfde obsessies met LHBTI’ers en de verheerlijking van boeren aan toe. Maar het ís gewelddadig fascisme, onmiskenbaar. In plaats van te mieren over de naam die we eraan geven, is het beter dat te bestrijden.

 

 

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 23.05.2024 @ 14:26

[Home]
 

1 Reactie

op 23 05 2024 at 14:27 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS