Home » Archief » Hebben de Russen echt Macron gehackt?


[07.05.2017]

Hebben de Russen echt Macron gehackt?

Petra Kramer


Illustratie: Utamaro Kitagawa

Er ligt negen gigabyte aan echte en gefabriceerde documenten van het campagneteam van de Franse presidentskandidaat Emmanuel Macron op straat. Team Macron noemt dat een grote hack en dientengevolge doen ook bijna alle media dat. Een van de weinige uitzonderingen is het Financieel Dagblad dat spreekt van een groot aantal campagnemails die gelekt zijn. Dat van het grote aantal klopt, dat van het lekken niet.

Een lek is wanneer een klokkenluider tegen misstanden aanloopt die vervolgens al dan niet anoniem naar buiten gebracht worden. Dat is hier absoluut niet het geval. De enige misstanden waar sprake van is, bestaan uit een digitale inbraak en een desinformatiecampagne. De documenten die misstanden zouden onthullen, zijn stuk voor stuk slechte vervalsingen.

Klootjesvolk

De meest explosieve claims in de zogeheten Macronleaks zijn dat Macron een offshore-bankrekening zou hebben en dat één van zijn kompanen drugs zou kopen met bitcoin die vervolgens afgeleverd worden in het parlement. Wikileaks gooit de eigen geloofwaardigheid te grabbel door bij het hierboven gelinkte slecht vervalste “ingescande document” te gaan leuteren over een printer/scanner van 100.000 euro en als je denkt dat hooggeplaatste (oud)-politici bitcoins nodig hebben om aan drugs te komen, dan heb ik een brug te koop. Ik zeg niet dat iedere politicus drugs gebruikt, ik zeg wel dat anoniem drugs kopen via het darkweb iets voor het klootjesvolk is.

De media roepen ondertussen weer DE RUSSEN! En het is waar dat er in de metadata van de gestolen en vervalste documenten terug te vinden is dat ze bewerkt zijn op computers met een Russische taalinstelling. Dat is echter geen bewijs dat het ook de Russen waren. Te meer omdat de hype over het vermeende lek dat dat noch een lek of grote hack was begonnen is op 4chan en het viraal is gegaan dankzij Trump-fans en hun bots.

Hype

De reden dat het de Russen wordt aangerekend is dat er gebruik wordt gemaakt van dezelfde methode die gebruikt is bij de DNC-leaks die wel zo mogen heten omdat daaruit bleek dat team Clinton team Sanders van meet af benadeeld heeft. Wat volstrekt buiten beschouwing wordt gelaten, is dat het toch echt geverifieerde Amerikaanse twitteraars zijn die de hype hebben opgeklopt.

Wat de media ook niet vertellen is dat de “Russische methode” zo ongeveer de standaardmethode is. Iedereen die een beetje haar best doet kan iedere organisatie in 24 uur hacken. Gelooft u me niet? Hier vindt u een handleiding. Wat team Macron overkomen is, was geen grote hack, het was beginnersfout 101. Klik niet op linkjes in alarmerende e-mails die beweren dat er een probleem is met je wachtwoord.

Nihilisme

Wat team Macron ook is overkomen is een (des)informatie DDoS. Door anderhalve dag voor de verkiezingen negen gigabyte aan kapotsaaie gestolen emails te dumpen met hier en daar hilarisch slechte valse documenten wordt maar één doel gediend: twijfel zaaien. Het kan de daders niet schelen dat bewezen wordt dat ze onzin verspreiden. Het enige dat ze willen is aandacht. Ze willen dat hun beweringen ontkracht worden. Het is nihilisme ten top.

Aandacht is alles en dat hebben ze volop gekregen van de mainstream media. Nu maar hopen dat politici door dit lek dat geen lek is maar een misdaad en de grote hack die geen grote hack is – het is een hack die iedere kleuter uit had kunnen voeren – eindelijk eens gaan nadenken over de kwalijke gevolgen van het verzwakken van encryptie zoals de gemiddelde daadkrachtige politicus dat voorstaat. Frankrijk en Duitsland lobbyen namelijk hard voor meer hacks en minder veiligheid.

P.S. Voor wie nu wil jammeren dat ik link naar een handleiding die uitlegt hoe je een willekeurige organisatie hackt, pech! Je kunt geen veilige auto’s maken zonder crashtests te houden. Zo ook kun je geen veilige computers maken zonder ze te hacken.

Petra Kramer omschrijft zichzelf als ‘anarcho-jihadi’ en ’transliban’. Ze is snoeihard en messcherp. Volg haar op Twitter en lees haar op (onder andere) Meedogenloos en Vileine. Dit stuk stond al op Meedogenloos.

Petra Kramer, 07.05.2017 @ 01:32

[Home]
 

4 Reacties

op 07 05 2017 at 05:08 schreef Macrom:

Wikileaks???

op 07 05 2017 at 05:16 schreef Macrom:

http://www.nu.nl/verkiezingen-frankrijk/4673457/rechtse-activisten-vs-betrokken-bij-verspreiding-e-mails-macron.html

op 07 05 2017 at 15:08 schreef MNb:

Oh, ik vind dat er zo veel mogelijk handleidingen om te hacken gepubliceerd moeten worden. Dan wordt het gemakkelijker om hacken tegen te gaan. Zo ging het met virussen en wormen ook.

op 08 05 2017 at 10:18 schreef Anoniem:

Hoewel de “Het zijn de Russen!” hype flink wordt opgeklopt door allerlei types die belang hebben bij een nieuwe Koude Oorlog, kan aan de andere kant echt niet ontzegt worden dat er wel degelijk een Russische invloed in deze ‘hacks’ zit.

Het is tenslotte niet te ontkennen dat allerlei topmensen in de regering-Trump innige banden met Rusland hebben, en dat Marine Le Pen stevig tegen Putin loopt aan te schurken.

Dus wat mij betreft is enige scepsis tegen ontkennen van Russische betrokkenheid wel geboden.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS