Home » Archief » GeenStijl en de vrouwen


[05.05.2017]

GeenStijl en de vrouwen

Hassnae Bouazza


Illustratie: Utamaro Kitagawa

Mooi hoor, de oproep GeenStijl daar te raken waar het pijn doet: bij de adverteerders. Maar toch voel ik me er wat ongemakkelijk bij dat mensen nu pas wakker worden en aanstoot nemen.

Ik begrijp die dynamiek niet: na jaren van terreur die zich uitstrekt tot regelrechte intimidatie, pogingen andersdenkenden kapot te maken met leugens, inbreuken op privacy en onversneden racisme, antisemitisme, homofobie en haat, is met het gebruik van vrouwenbillen nu de maat vol.

Korrel zout

Begrijp me niet verkeerd, het is fijn dat er eindelijk wat gebeurt, maar het is wel wat laat en toch ook best wel wrang dat er pas wat beweging in komt als, sorry dat ik het toch zeg, autochtone vrouwen zich uitspreken. Hoe vaak is de site de afgelopen jaren niet aangehaald als verfrissend? Critici die wezen op de gestapo-achtige vervolging werden weggezet als zuur en humorloos en slachtoffers simpelweg genegeerd. Als de karakterloze leden van de redactie worden aangesproken op hun verwerpelijke werk, duiken ze altijd laf weg: ze weigeren interviews en het ene moment verschuilen ze zich achter de journalistiek en het andere, als ze gedaagd worden, is er plots niks journalistieks aan en moeten we het allemaal met een korrel zout nemen.

Nou nee, geen miljoen korrels zout helpen tegen het online plaatsen van privé-gesprekken en gestolen seksfilmpjes. Niets maakt de verachtelijke intimidatie goed. Geen journalistiek masker rechtvaardigt de regelrechte leugens en smaad waar de voltallige redactie zich van bedient en geen alternatief feit zal ooit verhullen dat GeenStijl bestaat uit racistische, gefrustreerde, overjarige, destructieve etters, die eigenlijk niks liever willen dan ook bij de grote media-jongens te horen en die, als je hen aanspreekt op hun walgelijke gedrag, wezelen dat hun online persona een karikatuur is.

Vergif

Vertel dat maar aan de slachtoffers die opgejaagd zijn door hen. Vertel dat aan de mensen die hun baan verloren en die de lawine aan bagger over zich heen kregen omdat een of ander micro-lulletje of vrouwelijke meeloper van de site besloot hen aan te pakken, waarna hun lezers de rest deden. Ik heb het meegemaakt, dierbaren hebben het moeten ondergaan.

GeenStijl jankt nu, maar zij zijn geen slachtoffers, maar daders; onbeschaamde, sadistische daders die vrijheden én veiligheid opeisen die ze anderen ontzeggen. Dus mooi dat sommige bedrijven zich nu eindelijk terugtrekken. Maar laat het niet alleen zijn vanwege het seksisme, maar vanwege het hele karakter van de site. Want anders is er niets gewonnen. Uiteindelijk zullen niet alleen de bedrijven de doorslag moeten geven, maar iedereen met gezond verstand, door simpelweg niet te clicken. Het gehits en de woordentroep op die site zijn puur vergif. Misschien dringt dat nu eindelijk door en gaan mensen niet kirren als ze straks weer op zo’n cheap applause lijstje komen te staan van leukste twitteraars, of zo.

Eerder gepubliceerd op Aicha Qandisha. Hassnae Bouazza is schrijver en journalist, was eindredacteur van en regisseerde Femke Halsema’s serie Seks en de Zonde, schreef een boek over Arabieren, Arabieren Kijken. En ze heeft haar eigen hedonistische site, Aicha Qandisha. Lees vooral ook haar relaas over het racisme op de progressieve redacties waar zij heeft gewerkt.

Hassnae Bouazza, Roze Khmer, 05.05.2017 @ 01:34

[Home]
 

24 Reacties

op 05 05 2017 at 10:11 schreef Paul Hoekveld:

Niets aan toe te voegen.

op 05 05 2017 at 15:39 schreef Syl in 't Velt:

Het klopt hoor, maar het was mij helemaal niet opgevallen dat het drie autochtone vrouwen betreft. Misschien ben ik daar gewoon wat minder mee bezig dan anderen.

op 05 05 2017 at 16:00 schreef Anoniem:

Laat het dan maar gebeuren ook! De deug fascisten kruipen uit hun holen.

op 05 05 2017 at 17:38 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Is al jarenlang in strijd met Google beleid. Nu dan dat sexisme maar wat dacht je van mishandelde dierenfilmpjes en afgehakte hoofden?

http://www.krapuul.nl/overig/nieuws/1475375/geenstijlaudigoogle-laten-de-schoorsteen-roken-met-doodgeschoten-kat-foto/

op 05 05 2017 at 17:49 schreef ikzelf:

“[…] sadistische daders die vrijheden én veiligheid opeisen die ze anderen ontzeggen.”

Zien we ooit iets anders uit die hoek dan? Die misselijkmakende hypocrisie is zowat de enige constante in de extreem rechtse gierkelder.

op 05 05 2017 at 18:10 schreef Sum:

Werkelijk onbegrijpelijk dat men nu pas wakker wordt. En werkelijk onbegrijpelijk dat de Nederlandse vrouwen nu pas actie ondernemen. Dames… de Nederlandse man is een van de zwakste mannen van de wereld. De hermadrodiet onder de mannen is de Nedelandse man. Jullie dames zijn goed gebekt, goed opgeleid, nergens bang voor. Maar blijkbaar vonden jullie het prima om 10 jaar vernederd te worden. Ooit van boomerang effect gehoord? Pak de deze tuig aan, de hermafrodieten van geenstijl. Het zijn de grootste jankerds geloof me.

op 05 05 2017 at 20:19 schreef Dennis:

Is het niet zo dat de autochtone vrouw (Rosanne Hertzberger) in kwestie gewoon meer kwaliteiten heeft dan het gros van de gekleurde dames die de voorbije jaren zich profileerden als sjw’s? De Anouscha’s en Arzu’s van deze wereld??

De rol van NRC is ook erg kwalijk. Eerst Blendle met lulkoek onderuit halen en nu een dappere poging doen om Geenstijl te vloeren.

op 05 05 2017 at 22:23 schreef Donald Wisler:

Wat een onzinstuk. GeenStijl is onmisbaar in het medialandschap en ze pakken iedereen die erom vraagt, GeenStijl is hét medicijn tegen hypocrisie. En zichzelf moreel superieur wanend links vraagt er nou eenmaal vaak om….

op 06 05 2017 at 09:16 schreef ikzelf:

En de trollen struikelen over elkaar om het ventilatierooster van hun riool te verdedigen.

op 06 05 2017 at 12:26 schreef jos:

GeenStijl “pakt iedereen”? Ja, helemaal waar. Maar dat is precies wat die site zo gevaarlijk maakt. Want niet iedereen kan zich verweren en niet iedereen kan tegenkrachten mobiliseren. Er is veel meer nodig om het leven en de carrière te ruïneren van gevestigde politici, zakenlui of journalisten. Wanneer je geen geld, status of netwerk hebt dan ben je gewoon de sjaak wanneer GS het op je gemunt heeft.

In de geschiedenis kwam morele, politieke en andere vooruitgang van mensen die zich keerden tegen de gevestigde orde en tegen de dominante meerderheid. GS profileert zich heel slim als een eigenwijs medium dat tegen alles wil schoppen wat heilig is. Intussen verrichten ze hetzelfde werk als de Kerk tot nog geen eeuw geleden: het bewaken van de (ideologische) status-quo. Feminisme, antiracisme, wereldburgerschap enz., het wordt allemaal belachelijk gemaakt in een poging deze denkbeelden te marginaliseren.

Nu heeft GS tegen de verkeerde schenen aangeschopt, die van mensen die wel weerbaar zijn en op veel sympathie in de samenleving kunnen rekenen. We gaan zien of dit het begin van het einde is van dit repressiemiddel. Don’t hold your breath.

op 06 05 2017 at 16:23 schreef MNb:

Nee, Dennis, dat lijkt alleen maar zo door de racistische bril op je neus.
Donald, mensen met enig moreel besef, dus niet jij, doen het al meer dan een decennium uitstekend zonder het opgefokte kleutertoontje van GS. Verstand heb je ook al niet al te veel, want je hebt niet eens door waar Hassnae nou eigenlijk over schrijft. Hint: het is niet tegen GS. Maar ik geloof wel meteen dat GS onmisbaar is voor jou – dat opgefokte kleutertoontje is immers speciaal voor figuren als jij ontworpen.

op 06 05 2017 at 17:36 schreef Martijn:

Lol, GS het medicijn? Als vaccinatie ofzo? Dan moet je de dosis niet zo groot maken dat je er ziek van wordt.

Ik las het al jaren niet meer (tot ik Peters linkjes in z’n stukjes ging volgen, helaas) want GS (en Powned) draaien op afgunst, en dat uiten ze in racistische, seksistische en antisemitistische “grappen”. Burgermannetjes (“hardwerkende Nederlanders” zoals ze zelf denken) die draaien op Heineken en porno die alleen maar bezig zijn iedereen de maat nemen.

Nu ook weer grote woorden als “Censuur”, “Broodroof” en “Vrijheid Van Meningsuiting”, je uit je maar een end weg maar dan wel ergens ver weg in de marge met de penisvergrotingsadvertenties die daarbij horen.

op 06 05 2017 at 17:39 schreef Kees Romijn:

Hoe kritisch mag een website eigenlijk worden voordat de overheid gaat ingrijpen ? En met dat laatste bedoel ik dat een site van internet wordt verwijderd.

op 06 05 2017 at 19:11 schreef sjonnie:

Zowel geenstijl als FrontaalNaakt “schoppen tegen schenen”. Ga maar een sigaar opsteken en verder lezen in “de brandende kampongs van generaal spoor”.

op 07 05 2017 at 12:54 schreef Dennis:

Heb je ok iets mee te bieden dan oneliners, MnB?

op 07 05 2017 at 15:03 schreef MNb:

In jouw geval zijn oneliners afdoende, Dennis. Misschien gaat meer zelfs boven je pet, want blijkbaar kun je het aantal regels (Engels: lines, waarvan jouw oneliner is afgeleid) in mijn laatste reactie niet tellen.

op 07 05 2017 at 15:52 schreef John:

Het is lachwekkend om te veronderstellen dat Geenstijl hypocrisie aanpakt….geen schijnheiliger site dan GS.Jarenlang elke andersdenkende koeieneren, vernederen en dmv een ziekelijk legertje reaguurders te achtervolgen, en zelf geen enkel zuchtje tegenwind kunnen incasseren. Wat een gehuil stijgt erop vanuit de Geenstijl-parochie…en oh wat reageert vrijheidsfundamentalist (kuch)Annabel Nanninga in haar eigengereide wiek geschoten..een Marianne Zwagerman die huilstukjes schrijft.Wat een humorloze en intolerante dames. Wel eens gehoord van ‘wie jarenlang kaatst mag eindelijk wel eens een bal terug verwachten?’

Geenstijl en zijn parochianen is en zijn helemaal ontmaskerd, de wolven huilen in het digitale bod.
De wet van Geenstijl luidt: onze kijk op vrijheid van meningsuiting is de enige echte kijk op die vrijheid. Wie het daar niet mee eens is,is een nazi of iemand die digitaal gemolesteerd mag worden.

Je kunt je afvragen wat pijnlijker is, door een groepje mensen lichamelijk in elkaar geslagen worden of 250 opgejutte viezerikken van Geenstijl ‘over je heen’ krijgen.

Waarschijnlijk vinden de ranzige redactieleden deze rel ook nog eens leuk, kunnen ze hun minderwaardige riedel’S

op 07 05 2017 at 16:20 schreef Chakir:

Bij GeenStijl denk ik altijd: de eigenaren, de redactie EN al die ranzige reaguurders zouden eens flink aangepakt moeten worden zoals dat is gebeurd met Konijntje Castricum. Face to face. http://www.frontaalnaakt.nl/archives/konijntje-castricum.html
En dat is zo’n oproep van die dames nog lang niet. “Ja, maar dat is eigenlijk hetzelfde als wat GS wordt verweten?”. Nee, bloedzuigende facistische pesters moet je altijd met “enige dwang” stoppen.

op 07 05 2017 at 16:43 schreef John:

Aanvulling: ‘Schuld van Geenstijl’ weer van stal halen.
Mensen toch, sluit deze sociale werkplaats van de Telegraaf.
Ten slotte Annabel Nanninga durft de dames die hun nek uitsteken laf en humorloos te noemen. Wat laf is? Vanuit jr GS-parochie schrijven met een leger van zo’n 250 meelopers aan je zij.
Annabel die zeer hypocriet meent op te komen voor nislimvrouwen. Zwagerman die jankend over het internet gaat. Wat een ontmaskering.

op 07 05 2017 at 17:10 schreef John:

Last but not least, ene ‘van Rossum’ jengelt op zijn speelplekje weer over het feit dat mensen andersdenkende moeten laten om hun Vrijheid van Meningsuiting. De man is echt ziek. Laat de damed HUN Vrijheid Van…Trouwens, vergeten hoe er werd opgeroepen om het abonnement van Nrc Handelsblad op te zeggen? Om de Hema te boycotten? Wat een stuitende hypocrisie. En andersdenkenden maar uitmaken voor NSB-ers,en maar janken om de oproep om adverteerders aan te schrijven…dat heet een koekje van eigen deeg. Ga wat nuttigs doen van Beukel en anderen dan geld verdienen door anderen met een andere mening te deminiseren.

op 07 05 2017 at 17:32 schreef Dennis:

Arme Mnb, Het is toch echt één regel. De rest was immers aan Donald gericht. Je bazelt dus maar wat.

op 08 05 2017 at 02:11 schreef MNb:

Arme Dennis. Kan de regels niet tellen die ik aan Donald richtte, kan de regels niet tellen in mijn vorige reactie aan hemzelf en moet zichzelf troosten met een foute conclusie.
Misschien is een telraam een mooi verjaardagscadeautje. Ik heb mijn portie leedvermaak al weer gehad. Einde non-discussie, want zolang Dennis niet tot twee kan tellen is iets anders niet mogelijk.

op 10 05 2017 at 17:54 schreef Lee:

jos heeft het goed gezegd.

op 15 05 2017 at 16:01 schreef jacititamet:

Is het een idee om ook vanaf FN voortaan alleen naar de Google Cache of archive.org van GeenStijl etc. te linken, bijvoorbeeld met behulp van cachedview.com? Zelf doe ik dat i.i.g. altijd omdat ze wat mij betreft geen advertentiegeld aan mij verdienen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS