Home » Archief » Henk en Ingrid


[03.10.2012]

Henk en Ingrid

Barracuda


Illustratie: Heinrich Zille

Hè, wat vervelend nou, was D.G. Neree (een van de deftige mannetjes van de Vrije Chroniqueurs) net uitgeschreven over de ‘misleiding van de Nederlandse pers en Publieke Omroep’, ook wel aangeduid als de Main Stream Media (MSM), moet hij alsnog de stormbal heisen. Die pers vervalt namelijk tot ‘politieke propaganda met als bedoeling de publieke opinie te beïnvloeden.’

Racistische Tokkies

Aanleiding is de doodslag van een Turkse man door een zekere Henk (die wonder boven wonder getrouwd was met ene Ingrid). Massaal stortte de pers zich op dit verhaal, want dat kwam toch wel bliksems goed uit! Henk en Ingrid, racistische Tokkies die een turk vermoordden omdat hij Turk was: 

‘Dagenlang werden we overspoeld ermee. Het was ook te mooi om waar te zijn: het bevestigde op een absurde wijze de hetze die er al jaren gevoerd wordt tegen de PVV en de stemmers daarop.’

Maar het was – je voelt het uitroepteken al aankomen – een klinkklare leugen! De rechtbank oordeelde namelijk dat er bij de ‘openlijke geweldpleging met de dood als gevolg’ (geen moord en geen doodslag dus) van de Turkse buurman geen racistische motieven speelden, maar een uit de hand gelopen burenruzie: 

‘Zullen de kranten en de actualiteitenprogramma’s nu hun verontschuldigingen aanbieden voor hun valse berichtgeving? Laat me niet lachen. Hoogstens zullen ze in het voorbijgaan vermelden, dat ‘Henk van Ingrid’ veroordeeld is en vraagtekens zetten bij de uitspraak van de rechter dat er geen racistisch oogmerk was.’

Vuurtje aangewakkerd

Misschien was de bril van D.G. weer eens beslagen, maar Barracuda heeft met MSM met de beste wil van de wereld niet kunnen betrappen op leugens. Ten eerste hebben alle media de toelichting van de officier van justitie zonder vraagtekens overgenomen.

Ten tweede zijn de media behoorlijk terughoudend geweest met de suggestie dat het een racistische moord betrof. Het was de Turkse gemeenschap in Nederland die een onafhankelijk onderzoek eiste naar mogelijke racistische motieven bij de doodslag. En het waren vooral de alternatieve media die het vuurtje hebben aangewakkerd.

Maar waar bestond de ‘uit de hand gelopen burenruzie’ ook maar weer uit? Dat heeft de zoon van de vermoorde Turk al eens in Revu toegelicht. Die stelde voorop dat ook hij niet met zekerheid wist of het een ‘racistische daad’ was.

Racistische verwensingen

Maar wat wel duidelijk werd, is dat Henk en Ingrid weinig van hun buren moesten hebben omdat het Turken waren. Er vlogen regelmatige racistische verwensingen door de lucht, zoals buurtbewoners hebben bevestigd. Als de Turkse buren muziek op hadden staan, zette Henk keihard Nederlandse smartlappen op. Het begon en eindigde met ‘staarwedstrijden’ in de tuin.

Technisch en juridisch

Zoon Deniz komt op een dag naar Almelo om zijn nieuwe Audi TT te laten zien. Hij loopt even terug om een tas uit de auto te pakken als hij ineens oog in oog staat met buurvrouw Ingrid. Na een woordenwisseling – ‘wat kijk je?’ ‘wat kijk jij?’ – zegt de inmiddels toegesnelde Turkse vader: ‘Jij moet lekker je bek dichthouden.’ Gevolg: buren met elkaar op de vuist.

Technisch en juridisch kan het OM niet spreken over ‘racistische motieven’, maar voorbeeldige buren waren Henk & Ingrid nou ook weer niet. En dus gewoon racistisch.

Barracuda bestrijdt onzin- en domdenken in de (alternatieve) media met mondsnoerende logica. Meer op zijn weblog.

Barracuda, 03.10.2012 @ 07:48

[Home]
 

75 Reacties

op 03 10 2012 at 08:56 schreef God will be known:

Racisten pur sang.

op 03 10 2012 at 10:33 schreef Sasha Berkman:

klassiek geval van Henk en Ingrid

op 03 10 2012 at 12:42 schreef dewanand:

namaste Barracuda,

leuk interessant. vakgebied van forensische psychiaters is vooral het onderzoeken van de onderbewuste motieven van een verdachte en hsijn geestesgesteldheid. Helaas als de slachtoffers dood zijn kan dit niet onderzocht worden bij hen om meer informatie te vinden.

Punt hier is dat er wel getuigen waren van de voortslepende burenruzies inzake dit geval. Leuk is dat ik verdomd goed weet dat 80 procent van de Turken een vreselijke haat en verachting voelen voor de blanke Westerlingen, en niet willen socialiseren of seksen met dit ras. 70 procent van de blanke Hollanders is nu aardig volgegooid met negatieve vooroordelen tav allochtonen, moslims, kleurtjes, tintjes, Afro katten zoals Wieroe, enz

Dus zegt Wieroe met zijn 5 miljard hersencellen wijselijk:
History is doomed to repeat itself.
Wieroe heeft immers veel informatie in zijn kattengenen over de evolutie van de beestachtige intelligente mensapen van de afgelopen 2 miljoen jaar.

De hele zelfisolatie van allochtonen in etnische (cyber)stammen haat ik gewoon nu, want ja, ze zoeken echt zelf hun problemen. Hindoes doen dit nu ook massaal.

Wieroe:
‘jullie intelligentie is een genetische afwijking’.

dewanand

op 03 10 2012 at 13:15 schreef Bertje:

70 procent, 60 procent, nou nou ik ken er een die heel veel getalletjes uit zijn dikke hindoe duim zuigt.

Verder kan het niet werkelijk een ordinaire burenruzie zijn? Ik bedoel het onderzoek wijst dit uit en we moeten ons toch ergens aan vast houden. Tuurlijk de andere buurtjes hebben wat gehoord wellicht ook wat gezien maar hè das onderbuik en bla bla wat we dus wel vaker beleven.

op 03 10 2012 at 13:46 schreef Bertje:

Zo kan het dus ook:

http://www.nrc.nl/nieuws/2012/10/03/fc-groningen-wil-racistische-supporters-uit-stadion-weren/

op 03 10 2012 at 13:53 schreef Hans Berenstein:

Wat is het punt en het probleem?

Schrijver rapporteert over rechter: ‘openlijke geweldpleging met de dood als gevolg’ (geen moord en geen doodslag dus) [..] maar een uit de hand gelopen burenruzie’

Het was dus volgens de rechter een uit de hand gelopen burenruzie. Waarom dat niet gewoon geloven? Ten grondslag aan de burenruzie liggen (zeer?) waarschijnlijk OOK racistische motieven. En die kwamen, zo lijkt het, in ieder geval van de autochtoon. Maar als ik zo het verhaal tot me neem, waren de van oorsprong Turken ook geen lieverdjes. Misschien was bij hen ook sprake van racisme. Misschien ook niet.

Maar vooral. So fucking what? Als je het echt wilt weten duik je er diep in en maak je er een echte studie ter plekke van en dan moet je ook bereid zijn Turks racisme te betrekken en vooral ook de escalatie van twee kanten te bestuderen en andere factoren mee te wegen (zoals hoe gaan de families doorgaans om met trots en conflicten, hoe zijn ze bij anderen en op hun werk, vaker incidenten, et cetera).

Of is je punt dat dit onderwerp gevoelig ligt? Ja dat is duidelijk en iedereen neemt veel te veel stelling om de werkelijkheid nog te zien of samen met een open blik te onderzoeken.

op 03 10 2012 at 14:18 schreef Peter:

En ja hoor, daar hebben we Hans Beerenstein weer met zijn standaardreactie. Henk en Ingrid zijn racistisch, maar dat vindt Hans Beerenstein ‘so fucking what’. Nee, wat Hans Beerenstein interessant vindt, is het racisme van die Turken. Ook al is daar geen enkele aanwijzing voor. Geen buren die deze Turken iets racistisch hebben horen schreeuwen, helemaal niks.

Altijd hetzelfde gezeik van Hans Beerenstein als je het racisme van Nederlanders aankaart. Vindt-ie niet interessant, Hans is alleen geïnteresseerd in het racisme van de getinte medemens.

En wat maakt dat Hans Beerenstein? Hmmm, moeilijke hoor. Even denken, het ligt me voor op de tong. Peins-peins, denk-denk. O ja, een vieze vuile racist.

op 03 10 2012 at 14:26 schreef Hans Berenstein:

Peter, het gaat om die irritante hysterie hier. Dat altijd maar willen bewijzen dat (de!!??) Nederlander(s) racistisch zijn. Over herhaling gesproken.

Dit was een moord tijdens een uit de hand gelopen burenruzie. De dader was voor mijn part een blanke racist. Wat bewijst dat. Was de moord gelijk racistisch? Zo van: ‘he een Turk, die moet dood?’
Doe me een lol man, ga eens fatsoenlijk nadenken en minder met je vinger wijzen en mensen in hokjes duwen. Oh ja wat maakt je dat.. Een generaliseerder/discrimineerder (net zoiets als een racist, en misschien ben je dat wel, aangezien je consequent blanke mannen veroordeelt).

En nu maar kijken of je deze reactie door je censuur heenkomt.

op 03 10 2012 at 14:35 schreef Sasha Berkman:

Hans Berestein wil ontkennen dat Nederlanders racistisch zijn. Dat is net zoiets als ontkennen dat de aarde rond is. Nederlanders zijn ontzettende racisten, de opkomst van de PVV nog meegekregen?

op 03 10 2012 at 14:39 schreef Pyt van der Galiën:

Fout, Hans. Barracuda’s punt is nu juist dat het racisme van Henk en Ingrid ten grondslag lag aan de slechte verhouding tussen beide gezinnen. Zonder die racistische houding was er überhaupt geen burenruzie geweest.

Dat jij dat niet wilt begrijpen en god-betere-het suggereert dat het Turkse gezin racistisch was – ook al is er geen enkele aanleiding dat te denken – zegt inderdaad het nodige over jou.

op 03 10 2012 at 14:56 schreef Hans Berenstein:

Sasha
Er zijn racisten onder Nederlanders. Maakt dat (alle) Nederlanders racistisch? Er zijn ook racisten onder alle andere afkomsten, maakt dat hen of Nederlanders slechter of beter?

Ik snap het oprecht niet. Waarom is het zo belangrijk te bewijzen dat Nederlanders racistisch zijn?

Ik ben wars van alle vormen van domme conclusies door hokjesdenken. En daarom ga ik er niet in mee dat Nederlanders bovengemiddeld en meer storend racistisch zijn dan mensen met een andere afkomst. Of begrijp ik het verkeerd en heb je het idee dat veel Nederlanders vinden dat alleen andere afkomsten racistisch zijn en moet daarom voortdurend het tegendeel verteld worden?
Want die plaat blijft hangen.

JA OOK ONDER NEDERLANDERS ZIJN ECHTE RACISTEN EN IN IEDERE NEDERLANDER ZITTEN RACISTISCHE NEIGINGEN. OOK IN MIJ.

Zo goed?

op 03 10 2012 at 15:39 schreef Peter:

Of begrijp ik het verkeerd en heb je het idee dat veel Nederlanders vinden dat alleen andere afkomsten racistisch zijn

Waar zou zo’n idee nou op gebaseerd kunnen zijn? Zou het komen door imbecielen als Hans Beerenstein?

op 03 10 2012 at 15:42 schreef You On A Gin:

Technisch en juridisch kan het OM niet spreken over ‘racistische motieven’, maar voorbeeldige buren waren Henk & Ingrid nou ook weer niet. En dus gewoon racistisch.

Nou, dat dus volg ik dus niet (prop ergo hopter helikopter), maar het stuk op revu.nl waar in dit artikel naar gelinkt wordt liegt er bepaald niet om. Tuig én racisten, die lui.

op 03 10 2012 at 16:00 schreef Mario:

@Hans Berenstein.
“…Dat altijd maar willen bewijzen dat (de!!??) Nederlander(s) racistisch zijn…”

Dat “(de!!??)” komt mede voort uit hetgeen jij her en der op dat vermaledijde Interwebs leest?

Nuance en het Internet gaan niet altijd samen. Zelfs niet voor jou. Ieder mens is bevooroordeeld, et tu B.. Dat hier ‘Nederlanders’ worden gebruikt, alszijnde zeer relevante voorbeelden, is (mede) m.i. enkel maar terecht. Vul voor ‘Nederlander’ ‘Homo Sapiens’ in, en jullie staan weer “gelijk”.

op 03 10 2012 at 17:37 schreef Yvonne:

Veel Nederlanders doen waar zij goed in zijn, apartheid bedrijven. Stel je voor dat het woord allochtoon afgeschaft zou worden, het idee dat je iemand niet meer apart kan zetten.

op 03 10 2012 at 18:08 schreef dewanand:

nou nou peter en fnaakters,

Hoe werkt nou rassenhaat en xenofobie?

KIjk zo, in het primitieve onderbewustzijn van alle intelligente mensapen zit er een soort biologische schakelaar die continu dit onderzoekt mbt indringers in zijn territorium:
1. Is het een vriend of vijand? ja/nee
2. Willen zij mijn wijfjes naaien? ja/nee
3. Willen zij mijn nest vernietigen? ja/nee
4. Gaan zij mijn voedsel afpakken? ja/nee

Dit is dus heel universeel he in alle culturen, rassen en stammen sinds de oudheid 2 miljoen jaar geleden. Ik heb nu nieuwe inzichten hierin na veel brainstormsessies met Wieroe en wij gaan dit publiceren global in Engels. Wieroe als hindoe kat heeft echt meegewerkt en dat zal ik ook altijd vermelden he.

Dus volgens ons zijn rassenhaat, xenofobie en vreemdelingenhaat heel normale universele eigenschappen van alle intelligente mensapen, oftewel mensachtigen en rasonafhankelijk.

Interessant is wel dat er anti discriminatie bureaus zijn in Nederland, en dat is uniek, want dit ontbreekt totaal buiten de Westerse democratische wereld.

Ik heb veel blankenhaat gezien en gehoord vanuit de kant van negers, hindoestanen, turken, indonesiers, japanners, chinezen enz. feit.

op 03 10 2012 at 18:45 schreef Bigpete:

Nou gefeliciteerd sasha, volgens de laatste berichten ben jij ook een Nederlander dus racistisch. Hoe voelt dat nou dat generaliseren?
Pyt mode on : alle negers zijn lui, alle moslims terrorist en alle Nederlanders racist. Pyt mode off

Zie je nu echt de waanzin van je uitspraken niet in?

op 03 10 2012 at 18:54 schreef You On A Gin:

@ Yvonne
Dat gaat echt niet veranderen als dat woord (of wat voor woord dan ook) afgeschaft zou worden.

op 03 10 2012 at 19:39 schreef Bigpete:

@YOAG
Jawel joh. Schaf het woord allochtoon af en alle problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Marokkanen en Antillianen voeren opeens niet meer de foute lijstjes aan. De werkeloosheid onder allochtonen, pardon nieuwe Nederlanders is opgelost evenals de schooluitval etc… Dat we dat nou niet eerder bedacht hebben!

op 03 10 2012 at 19:47 schreef Aaron:

Één racistische moord, herstel: 1 moord waarvan de dader racistisch was, sinds hoeveel jaar precies?
Racistisch geweld in Nederland is zo ontzettend klein dat je alleen maar kunt lachen om deze overdreven stukjes. Tuurlijk zijn er strubbelingen tussen Nederlanders en allochtonen, maar hetzelfde geldt voor dorpen onderling, voetbalclubs, streken, kampers vs. burgers etc. etc.
Autochtoon vs. allochtoon geweld is niet iets wat me in het bijzonder zorgen baart, onder meer omdat allochtonen vaak prima voor zichzelf op kunnen komen en Nederlanders(met name de randstedelingen) een stel angsthazen bij elkaar zijn.

op 03 10 2012 at 19:49 schreef Peter:

Racistisch geweld in Nederland is zo ontzettend klein dat je alleen maar kunt lachen om deze overdreven stukjes.

O, nou, hou dan ook je grote muil maar over moslimgeweld.

op 03 10 2012 at 20:13 schreef Hans Berenstein:

@Pyt 14:39
Onzin. Ik wil meer weten voordat ik concludeer dat racisme de oorzaak was. Dat is namelijk nogal wat, slechts 1 oorzaak voor zo’n moord.
De ruzie is hoe dan ook opgelopen. Het kan zijn dat dat puur kwam door racisme van de autochtoon, maar dat hoeft niet. Wat is er precies gebeurd? Werd de Turkse familie zwaar getergd voordat ze ook agressief werden of waren beide families aan het zuigen?
Je kan niet zomaar andere motieven en factoren uitsluiten en dat doe ik dan ook niet. De wereld bestaat uit meer dan wel of geen racisme.

op 03 10 2012 at 20:17 schreef Yvonne:

Piet

“Jawel joh. Schaf het woord allochtoon af en alle problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Marokkanen en Antillianen voeren opeens niet meer de foute lijstjes aan. De werkeloosheid onder allochtonen, pardon nieuwe Nederlanders is opgelost evenals de schooluitval etc… Dat we dat nou niet eerder bedacht hebben!”

Door het woord allochtoon te gebruiken maak je al een scheiding.
Je denkt niet zoveel na, he Piet. In moeilijke tijden worden de Nederlanders van buitenlandse afkomst er het eerst uitgegooid en als laatste aangenomen. Denk daar eens over na, viool. Het zal je wel verbazen, maar het grootste gedeelte van deze jongeren zijn een stuk intelligenter dan een Pietje met een allochtonenautische stoornis. Focus je eens op deze jongeren die zoveel moeite moeten doen om werk te krijgen of een stage. Ik mis trouwens het een en ander bij jouw foute lijstje, tunnelvisietje?

p.s. Uitsluiting begint al vroeg met de verschillen in schooladvies.

op 03 10 2012 at 20:38 schreef You On A Gin:

Schooladvies werd en wordt vaak (helaas) ook bepaald door taalmoeilijkheden. Dyslectici hebben hier ook last van, maar gelukkig beginnen mensen een beetje door te krijgen dat dit niet betekent dat zo iemand dom is. :)

Het ‘grappige’ is dat het woord “allochtoon” een prettiger, minder stigmatiserend substituut (volgens mij destijds nog ingevoerd door de PvdA, ook) moest zijn voor termen als “buitenlander”, “gastarbeider”, “vreemdeling” of “immigrant”.

Hele leuke (minder bekende) Carlin over eufemismen:
http://www.youtube.com/watch?v=P8PhoyDIRRk

op 03 10 2012 at 20:40 schreef Sasha Berkman:

Als een ware minderwaardige kaaskop selecteert Piet gewoon zijn lijstjes.

op 03 10 2012 at 21:08 schreef Pyt van der Galiën:

Sorry, Hans, maar over de gebeurtenissen in Almelo bestaat weinig twijfel. Getuigenissen zat over het racisme van Henk & Ingrid. Getuigen over eventueel racisme van de Turkse buren: precies nul.

Maar ik denk zo dat jij nooit genoeg zult weten om tot een oordeel te komen.

op 03 10 2012 at 21:09 schreef Yvonne:

Yoag

En door vooroordelen. Vaak moeten kinderen een hele omweg maken om tot de Hogere School of universiteit te komen.
Achterlijk vind ik het trouwens ook dat er naar de vooropleiding van de ouders wordt gekeken. Dat wil dus zeggen dat er al met een vooringenomen blik naar het kind gekeken wordt. Taalachterstand zegt trouwens niets over de intelligentie, meer over het niveau van lesgeven.

op 03 10 2012 at 21:17 schreef Aaron:

@Peter
Het internationale geweld van moslims (met name in de landen waar ze in de meerderheid zijn) en de omvang baart me wél zorgen, en is allesbehalve verwaarloosbaar…
Ik ben dus vrij consequent op dit punt.

op 03 10 2012 at 21:23 schreef Peter:

Ja, en het internationale geweld van racisten liegt er ook niet om en is ook allesbehalve verwaarloosbaar.

Kortom: je zit opportunistisch te zwatelen in je reactie van 19:47.

op 03 10 2012 at 21:33 schreef Yvonne:

Aaron

Het internationale geweld van moslims (met name in de landen waar ze in de meerderheid zijn) en de omvang baart me wél zorgen, en is allesbehalve verwaarloosbaar

Waarom baart jou dit zorgen, Aaron?

op 03 10 2012 at 22:03 schreef leo schmit:

Is Aaron de nieuwe Benech en waarom gaan we erop reageren?

op 03 10 2012 at 22:12 schreef Peter:

Ik zie geen enkele overeenkomst tussen Benech en Aaron, Leo. Jij wel?

op 03 10 2012 at 22:13 schreef Hans Berenstein:

Pyt
Ik heb net pas het uitgebreide Revu-artikel gelezen. Dacht eerder dat je abonnee moest zijn.
Inderdaad. Dat geeft wel het beeld van racistische tokkies..
Wat een dommigheid, racisme en agressie.
Als we ervan uitgaan dat dat zo gegaan is, is deze moord zeker mede in gegeven door racisme. Kortom, ik ga nu dan eindelijk mee in de analyse van meer mensen hier.

op 03 10 2012 at 22:14 schreef Yvonne:

“Sorry, Hans, maar over de gebeurtenissen in Almelo bestaat weinig twijfel. Getuigenissen zat over het racisme van Henk & Ingrid. Getuigen over eventueel racisme van de Turkse buren: precies nul.

Maar ik denk zo dat jij nooit genoeg zult weten om tot een oordeel te komen”.

Net zoals die lege eierdop Brussen w.b. de moord op Kerwin Duinmeijer.
De dader had het over nikkers, 100% blanktatoeage, had al iemand neergestoken over een ruzie over een soortgelijk opschrift op zijn shirt, skinhead, lid v.d Centrumpartij, en laat het toevallig nou een nikker zijn die hij dood steekt. Die nikker liep ergens waar hij niet mocht lopen.

op 03 10 2012 at 22:28 schreef Sasha Berkman:

Yvonne: ja dat soort woorden gebruikte hij echt inderdaad. Echt unreal dat die mafkees ruimte krijgt bij de volkskrant

op 03 10 2012 at 22:37 schreef dewanand:

noot

de rassenhaat, het racisme en de discriminatie van hindoestanen en hindoes tov alle andere rassen en volkeren is echt verdomd extreem hoor en ik ken ze als mijn soortgenoten verdomd goed he. Hierom ben ik zo blij dat er zo weinig van mijn koeliesoortgenoten in delft en rest nederland rondlopen want anders zou het voor mij echt niet veilig zijn in nederland. In mijn leven waren het feitelijk altijd al hindoes en hindoestanen van hogere kasten, lichtere huidskleur, groene ogen of langere die mij meedogenloos grond inboorden, mishandelden, bedreigden, kleineerden, minachten, oplichtten enz.

Ja, ben toch liever in delftse slum dan in kwatta koelie slum of indiase slum he, om droge goedkope kattenbrokjes te eten met wieroe he.

koelievrij nederland is gewoon veiliger voor mij.

ook allochtonen, koelies, negers, allahtonen en ander buitenlands gespuis moeten respect hebben voor oernederlanders denk ik als hindoelander nu.
die hele zelfisolatie van allochtonen is hun dom drama nu.

dewanand

op 03 10 2012 at 22:44 schreef Aaron:

@Peter
Ik maak een onderscheid tussen kleine conflicten en zaken die je met goed recht in een groter perspectief kunt plaatsen. Is het zo duidelijk? Of denk je echt dat Henk en Ingrids belevingswereld verder reikt dan drie huizenblokken ver?

op 03 10 2012 at 22:58 schreef Peter:

Je zit maar wat loos te blaten, Aaron. Hoe je kunt denken dat je ook maar enigszins duidelijk kunt zijn, is me een raadsel.

Ik kan alleen maar raden wat je bedoelt: als een Marokkaan in Nederland iets uitvreet, is dat onderdeel van het wereldwijde islamitische plan voor de wereldverovering, maar als een blanke imbeciel een Turk doodslaat, is het de uitzondering die de regel bevestigt dat blanken nobel en superieur zijn.

op 03 10 2012 at 23:09 schreef Yvonne:

Daarbij vraag ik me af waarom het geweld van “moslims” hem zorgen baart en niet het geweld op moslims en wie daar allemaal een rol bij spelen?

op 03 10 2012 at 23:18 schreef Sasha Berkman:

Yvonne: “Dat bestaat niet”

op 03 10 2012 at 23:38 schreef Yvonne:

“@Peter
Ik maak een onderscheid tussen kleine conflicten en zaken die je met goed recht in een groter perspectief kunt plaatsen. Is het zo duidelijk? Of denk je echt dat Henk en Ingrids belevingswereld verder reikt dan drie huizenblokken ver?”

Niet de belevingswereld van Henk en Ingrid reikt ver, maar wel van hun voorzeggers. En die kun je echt wel in een groter perspectief plaatsen. We weten tenslotte waarvoor o.a. Wilders staat.

op 03 10 2012 at 23:50 schreef Hans Berenstein:

Peter en Yvonne
Ik ga ervan uit dat een blanke racistische tokkie die woede projecteert op een Turk en hem vervolgens doodslaat, niet directe model staat voor het racisme in de rest van Nederland. En dus ook geen onderdeel is van een grotere beweging?
Yvonne 23:38
Als je zo redeneert (met grotere perspectieven) zit de islam boordevol enge voorzeggers en voordoeners. Ik ben ervoor dat niet te doen.

op 04 10 2012 at 00:23 schreef Aaron:

@peter
Ik doe geen uitspraak over de oorzaken van Marokkanen die iets uitvreten… Dat heeft verschillende oorzaken en heeft vaak niets met hun religie te maken. Heb ik ergens specifiek iets kwaads gezegds over Marokkanen? Kan t me niet herinneren, namelijk.
@yvonne
Geweld tegen moslims zou me zorgen baren als het aanwezig was, maar dat is nihiel en als t er al is, wordt t hard aangepakt.

op 04 10 2012 at 07:32 schreef Peter:

Aaron, je blijft zwatelen. Geweld tegen moslims neemt toe en zoals ik steeds aantoon, een paar dagen geleden nog, wordt het helemaal niet aangepakt. Integendeel, het wordt keihard ontkend.

Types als jij zijn deel van het probleem. Dat komt hier steeds ontkennen dat er sprake is van racisme en geweld tegen moslims in Nederland, maar vliegt wel steeds de gordijnen in als er vijf salafisten op de Dam staan te schreeuwen.

Hans Berenstein komt weer met met een variant op de enige reactie die hij weet: we moeten het niet over het racisme van de Nederlanders hebben, maar over het racisme van de getinte medemens. Iedere keer hetzelfde. Onvermoeibaar, deze idioot.

op 04 10 2012 at 10:00 schreef RJ:

Ik lees dagelijks de stukken op Frontaal Naakt en kan me er over het algemeen goed in vinden. Alleen jammer dat meneer Breedveld het nodig vindt om steevast mensen uit te schelden die er een andere mening op na houden. Hij doet mij hierdoor denken aan een van die typische geenstijl-reaguurders die hij zegt zo te verafschuwen en doet hiermee m.i. zijn eigen boodschap (waar op zich niks mis mee is) tekort en dat is jammer.

Dus meneer Breedveld, meer fatsoenlijke argumenten en onderbouwing graag, en minder scheldwoorden.

My two cents, carry on..

op 04 10 2012 at 13:40 schreef Aaron:

@Peter
Aangifte van discriminatie wordt meer dan ooit gefaciliteerd door de overheid (de stad hangt vol met aansporingen daartoe) dus of het aantal meldingen stijgt of dat het echt veel vaker voorkomt is niet altijd hetzelfde. Daarnaast is het natuurlijk de vraag of iemand die zich gediscrimineerd voelt dat ook werkelijk is. Zowel moslims als instanties als het CIDI trekken vaak veel te snel aan de bel, in mijn ogen.
Het aantal ernstige geweldsincidenten tegen moslims als in ‘fysieke belaging’ zijn op één hand te tellen.
Mijn probleem met die salafisten was dat ze impliciet dreigden met geweld… die overschrijden een belangrijke grens. Ik zou het ook niet trekken als mensen met posters van hitler of breivik staan te zwaaien met teksten als “trek je lessen”.
@RJ
Zeikstraal-alert… Ieder vogeltje zingt zoals ie gebekt is.

op 04 10 2012 at 13:56 schreef Yvonne:

@Hans Berenstein

“Als je zo redeneert (met grotere perspectieven) zit de islam boordevol enge voorzeggers en voordoeners. Ik ben ervoor dat niet te doen.”

Als je goed gelezen had, zag je dat dit een reactie was op het schrijven van Aaron. Hij heeft het over “kleine conflicten” en “strubbelingen” die je niet in een groter perspectief zou kunnen plaatsen. Ik zie dat namelijk wel en ik vind het het erg dom als je dat niet ziet. Nooit geweten dat die islamitische voorzeggers en voordoeners zo’n prominente plaats innemen in onze politiek en media. Schijnbaar heb ik wat gemist en heb ik me teveel gefocust op de PVV, VVD, CDA, SGP, Telegraaf, Volkskrant, Parool etc,etc, kortom de voorzeggers. En vanuit welk perspectief zij berichten, is wel duidelijk. Het centenkontenlikkersperspectief en het hebben van vulgaire banden. Laffe mensen en kuddedieren.

op 04 10 2012 at 14:09 schreef Sasha Berkman:

Aaron: ik heb al eerder gerageerd op je opmerking over die salafisten: Zij stonden voor de ambassade van de oorlogsmisdadige USA. Ontelbare moslims zijn door dat schorum vermoord, iedere VN resolutie die negatief voor israel uitpakt wordt door hen geveto’d. De echte criminelen zitten daar bij die ambassade achter het hek. Daar maak jij je niet druk om zo te zien.

op 04 10 2012 at 14:14 schreef Yvonne:

@Aaron

“Zowel moslims als instanties als het CIDI trekken vaak veel te snel aan de bel, in mijn ogen.
Het aantal ernstige geweldsincidenten tegen moslims als in ‘fysieke belaging’ zijn op één hand te tellen.”

Het CIDI is een propagandaproduct die bij elke scheet terminaal zit te wezen en meewerkt aan het negatieve klimaat voor moslims om de voor de handliggende reden. Dat moslims te snel aan de bel trekken is weer een ander verhaal, deden zij dat maar, dan zou je zien dat die ene hand van jou tig vingers heeft. Dat zij dat niet doen heeft dus ook een voor de handliggende reden.

op 04 10 2012 at 15:19 schreef Frits Cohen:

Yvonne: Leg me eens uit wat de hand liggende reden is waardoor het CIDI het negatieve klimaat voor moslims beinvloedt? Hoe doen ze dat dan? Waar op hun website wordt een algemene uitspraak gedaan die alle moslims treft?

Het geven van documentatie of informatie vanuit Israelische hoek, wat het CIDI doet, is nog niet meteen hetelfde als het creeren van een negatief klimaat voor moslims. Waarom zou anders het CIDI meewerken aan een meldpunt discriminatie voor moslims:
http://www.cidi.nl/20041/Joden-helpen-moslims-islamofobie-te-weren.html
Maar kennelijk mogen joden bij Yvonne pas klagen als de zwarte laarzen weer door de straten marcheren.

op 04 10 2012 at 16:15 schreef babs:

Maar kennelijk mogen joden bij Yvonne pas klagen als de zwarte laarzen weer door de straten marcheren.

Hiermee suggereert Cohen dat Yvonne iets tegen joden heeft. Totaal onnodig. Geef Yvonne gewoon de kans aan te geven hoe volgens haar het CIDI meewerkt aan het negatieve klimaat voor moslims.

Door Yvonne bij voorbaat weg te zetten als antisemiet illustreert Frits wel uitstekend hoe ík het CIDI zie: een eng continu ‘antisemitsime’ schreeuwend clubje dat de onderbuik van Israel vertegenwoordigt.

op 04 10 2012 at 17:33 schreef Frits Cohen:

Nee babs, ik begin niet over religie of antisemitisme. Dat staat ook niet in mijn posting. Wat ik wel zeg, is dat de antisemitische incidenten door Yvonne worden gebagatelliseerd: “bij elke scheet terminaal zit te wezen.” Dat wilde ik contrasteren met zwarte laarzen want kennelijk appeleert zulk overduidelijk antisemitisme wel bij types als Yvonne terwijl “önschuldiger” al kwalijk genoeg kan zijn om niet te hoeven bagetalliseren.

Het CIDI registreert antisemitisme en maakt daarbij zover mij bekend altijd een duidelijk onderscheid tussen opmerkingen gericht aan joden of gericht aan Israel.
Bovendien is er een heel duidelijk causaal verband tussen wat Israel verkeerd doet en het aantal antisemitische (dus niet anti-Israelische) gevallen dat jaar. Kennelijk maken de daders dat onderscheid net zo beroerd.

op 04 10 2012 at 17:37 schreef Fridjof:

@dewanand 03 10 2012 at 18:08

Uitmuntende simpelheid weer! Dank!

op 04 10 2012 at 18:32 schreef Aaron:

@Sasha
Niet al het bloedvergieten in die landen is te reduceren naar het buitenlandse beleid van de VS, Sasha. Tuurlijk stel ik ook vragen bij ‘collateral damage’, guantanamo bay, drones etc. maar daar ging die demonstratie niet over.
@Yvonne
“…propagandamachine…”
Pfff, ze mogen mijns inziens dan lange tenen hebben maar ik ken het CIDI verder als een hele redelijke organisatie, die nooit extreem uitgesproken is over moslims. Wat jij over ze zegt is vals en ongefundeerd.

op 04 10 2012 at 18:33 schreef babs:

Je begint er wel over, Frits Cohen, je stelt dat volgens Yvonne joden bepaalde dingen niet mogen, terwijl haar post daar gewoon geen aanleiding toe geeft. (Die geeft wel aanleiding tot je vragen om uitleg, maar je loopt vooruit op het antwoord van Yvonne.)

Het is zo ontzettend opvallend dat elke keer als iemand iets kritisch over het cidi zegt er binnen no-time een reactie staat die op geniepige wijze de suggestie wekt dat de criticus antisemitisch is. Omfloerst natuurlijk, zodat je er overheen leest, maar er wel iets blijft hangen.

Onlangs was het Sasha vs Likoed Nederland, nu is het Yvonne vs Frits Cohen.

op 04 10 2012 at 22:37 schreef leo schmit:

@ Peter
Ik zie geen enkele overeenkomst tussen Benech en Aaron, Leo. Jij wel?

Ik ruik Hasbara; meegaan in de discussie en er een wending aangeven. In dit geval door de doodslag van H van I als niet – racistisch incident voor te stellen en de aandacht te verschuiven naar internationaal geweld van moslims. Waar je terecht zelf ook niet aan wil, gezien je reactie.

Overeenkomst met Benech? Die kon dat ook heel goed. Maar je kan het ook positief zien, Peter. Je site wordt (weer) serieus genomen dus verschijnt er een Hasbara watcher.

op 04 10 2012 at 23:05 schreef MNb:

Racisme in Nederland bestaat. Iedere Surinamer weet dat het glazen plafond voor hem/haar in Nederland een stuk lager hangt dan in Suriname zelf. Voor Turken en Marokkanen zal dat hetzelfde zijn. Wat de WASP lange tijd in de VSA was, is de mannelijke kaaskop in Nl.
Deze Henk en Ingrid zijn er een extreme uiting van. Misschien ben ik te lang weg – het verbaast me dat dergelijke feiten nog ter discussie staan.
Dat allemaal maakt Nederlanders nog niet tot betere of slechtere mensen dan andere volkeren. Het dáármee goedpraten is echter een simpele jij-bak.

op 05 10 2012 at 08:05 schreef Hans Berenstein:

@Peter gisteren 7.28
Eh fout. Heb je mijn punt weer verdraaid. Die kronkel in je hoofd is hardnekkig. Komt ie: het alleen over Nederlands racisme hebben is te beperkt. Verdieping en wedervraag: waarom is het zo belangrijk om er toch de hele tijd opnieuw op in te zoomen?

MNb
Precies hoe ik erover denk. Met daarbij de aanvulling: als ik doe wat Peter irritant vindt, dan is dat niet om goed te praten, maar om te zeggen dat Nederlanders niet beter of slechter zijn.

op 05 10 2012 at 08:38 schreef Peter:

O, Hans, de kronkel zit in mijn hoofd? Ik reageer steevast als door een slang gebeten als het racisme van blanke Hollanders aan de orde komt? Ik ga dan altijd lopen jammeren: “Ja maar de Japanners ook!” “Ja maar die Turken waren vast ook geen lieverdjes!” “Ja maar de islam is nog veel erger!”

Rot toch op met je verdieping. Je zou nog geen verdieping kunnen aanbrengen in een bord pap als je moeder je die niet hap voor hap voerde en niet allerlei slimmigheidjes moest verzinnen om weer een lepel in je kwijlerige kleutermondje te krijgen.

Het is belangrijk om dit racisme aan te kaarten omdat er zoveel kwaadaardige imbecielen zijn als jij en Aaron. Dáárom.

op 05 10 2012 at 10:44 schreef Aaron:

@Peter
De kronkel in jouw hoofd zit andersom: Als Marokkanen, Moslims of de Arabische wereld negatief ter sprake komen Pavlov je er altijd weer een eind op los door:
– Te zeggen dat blanke Nederlanders eerst naar zichzelf moeten kijken.
– Je vriendin als lichtend voorbeeld die het tegendeel bewijst neer te zetten en boehoe te roepen dat ze niet aanbeden wordt door het volk.

op 05 10 2012 at 10:56 schreef Peter:

Het zegt veel over wat voor verachtelijk stuk stront je bent, Aaron, als je de verwensingen en bedreigingen, die Hassnae naar haar hoofd geslingerd krijgt van Nederlandse racisten en seksisten, bagatellisseert door te sneren dat ze ‘niet aanbeden wordt door het volk’.

Lees anders mijn bloemlezing.

Voorts wil ik je erop wijzen dat bovenstaand stuk gaat over Nederlands autochtoon racisme, en dat jullie hier komen zeiken over Turken, moslims en wat niet al. Niet andersom. Als jullie een stuk zouden hebben geschreven over die vermaledijde moslims op jullie eigen site, zou ik dat niet eens komen lezen, laat staan erop reageren.

op 05 10 2012 at 11:57 schreef Aaron:

@peter
Hoe vaak zie ik jou wel niet soortelijke verwensingen naar mensen slingeren? Als Hassnae een verachtelijk stuk stront genoemd was, had dat ook tussen dat rijtje racistische en bedreigende tweets ingestaan. Frustratie (en dan ook nog eens in de riolen van het internet) over het optreden van Hassnae en de daarmee gepaard gaande verwensingen is niet te vergelijken met ernstige bedreigingen en fysiek geweld/intimidatie. Die scheldkannonades ontstijgen qua ernst de omgangsvormen op mijn werk niet eens.

op 05 10 2012 at 12:06 schreef Peter:

Ach ja, de domme, kwaadaardige jij-bak.

Sorry Aaron, maar je bent met recht een verachtelijk stuk stront, en ik zou het geen kwartier uithouden op jouw werk. Wat voor werk doe je precies? Barman in de Hells Angels-kantine?

op 05 10 2012 at 12:33 schreef bram:

Wie verspilt er nu zijn tijd aan die racistische mongool Breedveld en zijn lelijke hysterische marokkaanse mokkel Haatsnee?

op 05 10 2012 at 12:34 schreef Peter:

Nou, Bram, jij, for starters.

op 05 10 2012 at 13:19 schreef Yvonne:

Aaron vindt die foute club van Naftaniel een redelijke organisatie. Ik denk dat dat genoeg zegt over Aaron.
En Frits, ach, die probeert mij al zo vaak het A-etiket op te plakken, je ziet hem zoeken, en dan begint het zwarte laarzenverhaal. Is Frits nou aan het dementeren of weet hij niet dat die zwarte laarzen van zo’n 65 jaar geleden aan het marcheren zijn op een ander stuk gestolen land?

op 05 10 2012 at 14:00 schreef Yvonne:

Hebben we het over een Turk die vermoord is en eindigen we weer bij de echte slachtoffers.

op 06 10 2012 at 06:45 schreef leo schmit:

Na het lezen van Frits en Aaron zou ik wensen dat Benech weer terug kwam om het Hasbara werk te doen. Die was toch wat subtieler en wist beter wat er in zijn gemeenschap speelde. De strekking van het commentaar van de nieuwe Hasbara wakers op FN is al aangegeven door Yvonne: Aaron en Frits verleggen de discussie over het doodslaan, door ene Henk van Ingrid, van een Nederlandse Turk met een goede naam in de gemeenschap van Almelo naar een discussie over het eeuwige lijden van het gekozen volk.

op 06 10 2012 at 17:39 schreef Aaron:

Lol, ik ken Frits Cohen helemaal niet + ik heb juist aangegeven dat ik vind dat het CIDI wel eens te lange tenen heeft(om duidelijk te maken dat ik niet met twee maten meet)… Als Yvonne dat vervolgens als legitimatie ziet om haar tegen het antisemitische aanschurkende onzin uit te moeten braken ga ik daar wel tegenin. Neem dan de proef op de som, zou ik zeggen. Loop eens met een keppeltje op in Amsterdam west en daarna met een hoofddoek in Buitenveldert. Tel vervolgens het aantal intimiderende momenten en trek dán je conclusies.
Daarnaast vind ik het verschrikkelijk voor de Turkse familie, dat wens je niemand toe. Een andere vraag is of je het toestaat dat mensen dit verhaal gebruiken om ver buiten de context te generaliseren.

op 08 10 2012 at 15:35 schreef Sasha Berkman:

nav: http://www.dichtbij.nl/botlek/regionaal-nieuws/artikel/2444002/om-eist-16-jaar-tegen-extreem-gevaarlijke-eric-jan-q.aspx

Het OM downplayed zijn extreem rechtse achtergrond:

http://forum.politics.be/showthread.php?t=61741

op 08 10 2012 at 17:14 schreef babs:

tegen het antisemitische aanschurkende onzin

Ah, Yvonne is een beetje zwanger.

op 08 10 2012 at 18:17 schreef You On A Gin:

Een beetje zwanger kan toch niet, babs. Half klaarkomen geloof ik nog wel, maar zwanger ben je, of niet.

op 08 10 2012 at 20:02 schreef You On A Gin:

Zo, wat voel ik me dom.

op 08 10 2012 at 20:33 schreef Sasha Berkman:

hehe

op 08 10 2012 at 21:57 schreef Sasha Berkman:

Die amerikaanse republikeinen zijn ook helemaal niet racistisch:

http://www.alternet.org/story/153895/the_10_most_racist_moments_of_the_gop_primary_%28so_far%29

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS