Home » Archief » Kristallnacht!


[29.11.2009]

Kristallnacht!

Peter Breedveld

7V2

De onverveerde misdaadverslaggever Stan de Jong hoorde gisteravond een paar Marokkaanse jongens schreeuwen en verloor subiet de controle over zijn sluitspieren. Wat de jongens zeiden, kon hij vanuit zijn donkere huiskamer (waar hij zich achter zijn leunstoel had verstopt) niet verstaan, maar ze stonden voor een ‘kosjere joodse’ kruidenierszaak, en Stan voelde dat ze ‘BEDOELDEN’ dat alle joden dood moeten.

Stan wist ook niet wie de jongens waren, hij weet niet eens hoeveel jongens het waren, want daarvoor zou hij bij zijn raam moeten staan, en dat dorst-ie niet. Toch weet Stan zeker dat de jongens niet uit de buurt kwamen, dat ze speciaal dat hele eind naar Stans straat hadden afgelegd om daar voor die kosjere joodse kruidenaar te staan blèren. Om een ‘STATEMENT’ te maken. ‘Angst aan te jagen’.

Het leek er volgens Stan op dat de jongens onderling ruzie maakten, maar Stan is een door de wol geverfde misdaadverslaggever, die gaat niet klakkeloos op eerste indrukken af. Stan is bij de pinken, die telt één bij één op. Joodse kruidenierswinkel, sorry, KOSJERE joodse kruidenierswinkel + Marokkaanse capuchonklootzakjes = Kristallnacht!

I kid you not. Stan de Jong hoort ’s nachts vanuit zijn flatwoning Marokkanen schreeuwen, hij ziet ze voor een joodse kruidenierszaak, sorry, KOSJERE joodse kruidenierszaak staan, het koude zweet breekt hem uit (zijn broek was al vol) want hij weet: ‘Kristallnacht in Buitenveldert’.

Dat is analytisch denkvermogen, lieve mensen. En een historisch besef van heb-ik-jou-daar. Gelukkig hield Stan het hoofd koel en is-ie niet in blinde woede naar buiten gestormd om de kosjere kruidenier te ontzetten. Nee, hij heeft ijzingwekkend kalm de politie gebeld met een telefoon zonder nummerherkenning, want hé! Stan kent zijn pappenheimers. Voor je het weet komen de Kristallnachtvierders bij jou aan de deur om verhaal te halen.

Maar de politie – hoe is het mogelijk! – nam Stan helemaal niet serieus! Moet je nagaan, drie verdiepingen beneden je herhaalt zich de bloedstollende geschiedenis, en de politie loopt een beetje irrelevante vragen te stellen, zoals waar zich dan precies die Kristallnacht afspeelde! Ja, dank je de koekkoek! Stan is gekke Henkie niet! Hij gaat de politie toch niet vertellen wáár ze met gillende sirenes naartoe moet? Want dan is Stan zelf natuurlijk het volgende slachtoffer!

Maar nu komt het, de politie wist blijkbaar toch waar Stan vandaan belde. Want de agent noemde Stan ‘meneer Cohen’ en zo heet de vorige bewoner van Stans flatwoning. Godverdomme! De politie speelt nú al onder één hoedje met de Marokkaanse bezetter! Stan liet nu ook de rest maar uit blaas en darmen lopen.

Alsof de misselijkmakende, rottende stank zich vanuit Stans schuilplaats door de hele straat verspreidde, sprongen de jonge pogrommers plotsklaps op hun scooters om weg te sjezen. Er was geen ruit gebroken, geen haar gekrenkt, en behalve Stan was er niemand wakker geworden van het lawaai van de amokmakers. En toch: Kristallnacht in Buitenveldert. Stan zit – as we speak – nóg te shaken. Begrijpelijk. Een Kristallnacht gaat je niet in de koude kleren zitten. Dat is een héél traumatische ervaring.

Stan zou een slechte onderzoeksjournalist zijn als hij deze afschuwelijke nachtmerrie niet nader wist te duiden. Oorzaken, redenen te zoeken voor dit zinloze, racistische geweld tegen een bevolkingsgroep die keer op keer als zondebok wordt opgevoerd. Alles in een context te plaatsen. Hij is vandaag gaan rondvragen en ontdekte dat het dezer dagen ‘Slachtfeest is voor de moslims. Een heel bijzonder feest, naar het schijnt.’

De goede verstaander heeft niet meer uitleg nodig. Ik ga Wilders stemmen!

Peter Breedveld (1968, newborn moslim, linkse draaikont, publicist van NAW-gegevens) gaat Wilders stemmen.

Peter Breedveld, 29.11.2009 @ 19:07

[Home]
 

64 Reacties

op 29 11 2009 at 20:41 schreef antonius:

De laatste regel is het best .

op 29 11 2009 at 20:55 schreef John:

Als-ie in het kabinet komt emigreer ik toch echt naar Duitsland.

op 29 11 2009 at 21:15 schreef Job:

… en maar boos worden als ik voel dat Wilders en co. BEDOELEN dat alle buitenlanders moeten opzouten (omdat ze hun aanwezigheid “niet prettig” vinden)

op 29 11 2009 at 21:22 schreef J.J. van der Gulik:

Omdat Stan de reactiemogelijkheid heeft afgesloten bij dat onderwerp zal ik hier mijn bijdrage aan de discussie daar even neerzetten als dat gebillijkt wordt:

“De titel en de bijgeleverde foto lijken gezien de inhoud zwaar overtrokken en zo een verkeerd beeld te scheppen.

Misschien had Stan s’avonds ook wat alcohol tot zich genomen en heeft dat zijn waarneming beïnvloed.

In ieder geval kon hij de plaats waar het zich afspeelde niet goed overzien, want anders had hij duidelijk kunnen waarnemen of er politie was, die dan zelfs vrijwel altijd gebruik maakt van zwaailichten, waardoor dat heel eenvoudig valt te constateren en zou hij door de verlichting van een of meer politieauto’s gemakkelijk hebben kunnen vaststellen of er inmiddels buurtbewoners waren gearriveerd.

En hij sprak over 4 tot 7 capuchonnetjes, wat er ook toe bijdraagt te denken dat het zicht niet goed was. En ook de donkere avonden nu kunnen van invloed zijn geweest op de waarneming. En er wordt ook niet verhaald over een verlichting die in deze had kunnen bijdragen aan een beter zicht.

En hij hoorde ze bleren maar wist niet wat ze nou precies blerden.

En in het stuk wordt niet gesproken over de aanwezigheid of komst van politie en buurtbewoners ondanks dat het e.e.a. lang en wel zo’n 40 minuten zou hebben geduurd. En ook wordt niet verhaald over de komst van politie en buurtbewoners nadat de vermeende capuchonnetjes waren vertrokken.

En blijkbaar heeft Stan ook niet met andere mensen gesproken over het vermeende voorval, zoals buren e.d., laat staan de joodse kruidenier. Ja, zijn vriendin maar dat telt natuurlijk niet echt.

En ook wordt niet gesproken over enige schade.

En als je het aantal zo slecht weet te schatten hoe moet je dan weten of er wel sprake was van capuchonnetjes en of daar mogelijk geen andere jongemannen onder gehuisd hebben dan Marokkaantjes.

En hij heeft ook geen foto genomen en geen opnamen gemaakt, waarbij ik er maar vanuit ga dat de foto boven de tekst daar niet op betrekking heeft. En ook spreekt hij niet over buurtbewoners die foto’s genomen zouden hebben.

En hij kon niet zien of er politie gearriveerd was of buurtbewoners maar kon wel even precies aangeven dat het e.e.a. zich bij de joodse kruidenier afspeelde en wat zich daar precies afspeelde, waarbij ze dan gebonkt zouden hebben op ramen, wat de buurt nog meer gealarmeerd zou hebben, als het zich daadwerkelijk zo zou hebben afgespeeld. Meestal is er bij zo’n object ijzeren hekwerk of iets anders voor de ramen om die te beschermen. Blijkbaar geldt dat dan hier toevallig niet, moet ik dan maar aannemen, terwijl er in ieder geval een school en ontmoetingscentrum in die buurt zijn, welke bewaakt worden vanwege hun joodse identiteit.

En horen kon Stan het ook al niet, maar hij dacht wel precies te kunnen opmaken uit wat hij dan vermeend zou horen, dat het Marokkaantjes waren en dat het om heel belastende uitingen ging.

En hij zag 3 scooters, maar eerder dacht hij mogelijk 7 capuchonnetjes te ontwaren. Ik neem aan dat er in zo’n geval maximaal 2 op een zo’n ding gezeten hebben, dus maximaal 6 in totaal.

En zonder dat hij ze behoorlijk gezien had, wist Stan wel te vertellen dat het niet om jongens uit de buurt ging en dat ze notabene van kilometers ver vandaan kwamen.

En dan ook nog eens jammeren over de aantasting van zijn anonieme status wat blijkbaar uiteindelijk misschien nog wel belangrijker gevonden werd.

En blijkbaar is hij daarna niet even de straat op gegaan.

Misschien heeft hij het, gezien het tijdstip, allemaal gewoon maar gedroomd.

En een beetje leedvermaak heb ik dan nog wel, want o.m. onder de mensen in Buitenveldert waren er velen die de mensen in de wijken lieten barsten, toen ze onder vuur lagen en konden ze als extra’tje ook nog eens vernemen, dat ze racisten en fascisten waren en impliciet antisemieten. Laat daar maar eerst eens uitgebreid excuses voor worden gemaakt en anders kunnen ze wat mij betreft ook……barsten.”

op 29 11 2009 at 21:27 schreef diamantina:

De slachtoffermonopolisten staan overal en nergens niet voor niets bekend als DE meesters van het bedrog. Via hun vermeende slachtofferschap proberen ze niet alleen geëmotioneerde medestanders voor hun karretjes te spannen, maar tegelijkertijd willen ze zo via hun verborgen agenda’s meerdere vliegen in een klap voor eigen gewin murw slaan. Daarna kunnen ze via hun schuldig gemasseerde (‘goy’) schapen verborgen agenda’s met de pratende veestapels tegelijkertijd implementeren! Meerdere goy-vliegen in een klap slaan wordt dat binnen de koosjere maffia wereld ook wel genoemd. De eerste 20 minuten van dit geluidsbestand hebben niets met dit onderwerp te maken, maar wat er daarna gezegd wordt is weldegelijk dusdanig verhelderend, dat je daarmee deze oplichters met hun eigen ‘slachtofferschap’ als poep zoekende kakkerlakken onder je hak kan kraken. Veel studie plezier met je deconditioneringsproces. (:LOL:)

PS: Willen alle medereactanten die mij van antidemonisme proberen te beschuldigen dat wel met FEITEN dan wel intellect doen, want anders ben ik helaas wel verplicht het MDI in te schakelen! Terugslaan met hun eigen streken heet dat geloof ik…

op 29 11 2009 at 21:44 schreef Tjerk:

Zo gek is het toch niet, als je een groepje Marokkanen kabaal hoort maken voor een kosjere kruidenier, te denken dat ze het op Joden voorzien hebben en niet dat ze daar op de ruiten staan te bonzen vanuit een onbedwingbare trek in challe en Amsterdamse ui?

En als je dan normaliter nooit Marokkaanse tieners in je buurt ziet, is het toch evenmin vreemd te veronderstellen dat ze speciaal naar die winkel zijn gekomen om uitgerekend een Jood eens flink aan het schrikken te maken?

Of een paar jongens die staan te bonzen en te schreeuwen op de ruit van een Joodse kruidenier vergelijkbaar zijn de gecoördineerde actie van de Hitlerjeugd, Gestapo, SS en SA waarbij niet minder dan tweehonderdzevenenzestig synagogen werden afgebrand, duizenden winkels en huizen geplunderd, bijna honderd Joden vermoord en zo’n dertigduizend afgevoerd naar concentratiekampen, daar kun je inderdaad vraagtekens bij zetten.

op 29 11 2009 at 22:10 schreef Tjerk:

Diamantina: “..want anders ben ik helaas wel verplicht het MDI in te schakelen!”

Je bent een antisemitische zwatelaar. So there!

op 29 11 2009 at 22:32 schreef vetklep:

schreeuwende figuren ‘snachts zijn een prima reden om de politie te bellen. Vooral als het geschreeuw 40 minuten duurt.
Als het dan “toevallig” scootercapuchonnetjes voor een joodse zaak betreft en er ook nog op de winkel geramd wordt, vind ik dat de politie gewoon even moet langskomen.
Maar die kunnen dat er niet bij hebben. Die hebben al bijna een burnout van hun boetequotum.

op 29 11 2009 at 22:55 schreef diamantina:

Hallóóó Tjurk. Hieronder dan wel mijn relevante linkjes, zodat jij je met je antidemonische beschuldigingen snel onder je steen moet terugtrekken. Je bent hiermede officieel gewaarschuwd mainstream-geschoolde ratelaar. :)

Uno, Dos, Trés Quatro y Sinco

op 29 11 2009 at 23:02 schreef Peter:

Vrienden, lees het stuk van Stan de Bange Man nog eens goed en merk op dat er niets is gebeurd. Afgelopen Halloween-nacht werd ik wakker geschreeuwd door een groep mensen waarvan ik zeker weet dat het autochtonen waren, in het winkelcentrum achter mijn huis waar onder meer een Turkse kruidenier en een Turkse kleermaker hun toko hebben, maar heb ik de politie gebeld om te waarschuwen voor racistisch geweld door Wildersacolyten?

Neen, vrienden, ik overwoog om vanaf mijn balkon te schreeuwen dat de autochtonen hun bek moesten houden, dat het vier uur ’s nachts was, en laat het godverdegodver niet zover komen dat ik me moet aankleden om een paar lawaaimakers op hun bek te komen timmeren.

Maar ik was zo fucking MOE, dat ik me heb omgedraaid en mijn deken over me heen heb getrokken. En lo and behold! De volgende dag stonden die kruidenier en die kleermakerswinkel er gewoon nog, met alle ruiten intact.

op 29 11 2009 at 23:10 schreef Peter:

O, en als ik een Kutmarokkaan was, en ik kwam helemaal uit mijn kansenwijk naar Buitenveldert gescooterd om een kosjere jood te molesteren en een ‘STATEMENT’ te maken, dan zorgde ik a) dat mijn ‘STATEMENT’ zelfs voor angsthazerige misdaadverslaggevers luid en duidelijk te verstaan was en ik zou b) niet zijn weggesjeesd vóórdat ik daadwerkelijk wat schade aan die kruidenierswinkel had aangericht. Daar had ik immers die hele afstand voor afgelegd, ’s avonds laat, met het schapevlees nog zwaar op mijn maag.

Ik vraag me trouwens hoe een misdaadverslaggever, die al zeven kleuren stront schijt van een paar Marokkaanse pubers, doet als hij oog in oog komt te staan met een misdadiger. Hoe doet Stan de Bange Man eigenlijk zijn werk? Door de politieberichten door te vlassen?

op 29 11 2009 at 23:17 schreef vetklep:

als er ‘snachts 40 minuten lang stropoppen staan te schreeuwen in mijn straat, bel ik ook de politie. En ook dan zal het blauw alleen geneigd zijn de straat op te komen als er automobilisten te naaien zijn.
Maar gelukkig weten stropoppen zich prima te gedragen, afgezien van een kleine thoughtcrime zo nu en dan.

op 29 11 2009 at 23:30 schreef vetklep:

Overigens was het idee achter de politie ooit dat je ze kon bellen als er iets mis is.
Anders zou je op het idee kunnen komen om een paar vrienden te bellen om samen de situatie te onderzoeken, al dan niet met honkbalknuppels en tafelpoten. Maar dat kan tot vervelende situaties leiden. Daarom bellen beschaafde mensen de politie in plaats van zelf te gaan staan bakkeleien.

op 29 11 2009 at 23:33 schreef Peter:

Heb je dit wel eens geprobeerd?:

“Hallo jongens, mag het alsjeblieft wat zachter? Er slapen hier mensen, weet je.”

op 30 11 2009 at 00:09 schreef diamantina:

“Hoe doet Stan de Bange Man eigenlijk zijn werk?”
Door op zijn eigen hiel in te beuken zodat hij wegens invaliditeit nooit meer zelf hoeft in te grijpen? Vandaar dat zijn misdaad journaille zo vol staat van deze kristalheldere misdrijven hahaha…

op 30 11 2009 at 00:11 schreef Max J. Molovich:

Ik dacht dat mensen als de heer De Jong er zo op tegen waren wanneer je de Tweede Wereldoorlog er met de haren bij sleepte. Bagatelliseren van het geleden leed e.d. Maar drie, vier, vijf of zes jongens met capuchons die grimmig staan te schreeuwen voor een kosjere kruidenier en alle ruiten heel laten maar meteen Kristallnacht noemen? Probeert hij de anti-Wilders-lobby een spiegel voor te houden? 1 zwaluw maakt nog geen zomer, 1 pinguin geen winter en 1 uitgescholden kosjere kruidenierszaak geen Kristallnacht. En maar janken dat niemand hen serieus neemt. Gelukkig kom ik er nooit. Maar bedankt Peter, dat je de geurigste stukjes stront uit de mesthoop weet te vissen.

op 30 11 2009 at 00:16 schreef Tjerk:

Peter: “Afgelopen Halloween-nacht werd ik wakker geschreeuwd door (..) autochtonen (..), in het winkelcentrum achter mijn huis waar onder meer een Turkse kruidenier en een Turkse kleermaker hun toko hebben”

Stonden die ook een half uur lang schreeuwend op de ramen van die Turkse kruidenier en die Turkse kleermaker te bonken?

Wat jij beschrijft is parallel aan Stans:

“Ik keek even met een schuin oog uit het raam, en inderdaad: vijf, zeven, zes, vier, of zoiets capuchonklootzakjes die aan het bleren waren. Geen reden tot paniek.”

Tot zover niks aan de hand inderdaad.

op 30 11 2009 at 00:18 schreef vetklep:

Dat hoef je eigenlijk niet te proberen. Je weet eigenlijk van te voren of het gaat helpen of escaleren. Je kan het inschatten, of aanvoelen, zo u wilt.
Naarmate een groep groter, bezopener en/of testosteronner is, wordt de kans op succes kleiner. En wordt het dus onverstandiger om dat in je eentje, of zelfs ongewapend, te proberen.
Wie vindt dat je dat wel in je eentje met alleen woorden, zonder de backup van grof geweld, kan proberen heeft weinig nachtwijsheid of is een “held” Dat wil zeggen: niet zo nozel en/of levensmoe.
Ik zou dus liever niet zien dat Peter in een door Stan omschreven situatie naar buiten zou lopen om beleefd te informeren of het wat minder kan.

op 30 11 2009 at 07:34 schreef Peter:

@Dank Max, ik doe het met veel plezier.

@Tjerk, nadere informatie leert me dat het Mo Cheppih was, die op de ramen van de kosjere kruidenier stond te bonken, aangemoedigd door zijn vriend Mo Jabri (Ali Eddaoudi kon er niet bij zijn). De beide heren hadden gewoon ontzettend veel zin in latkes, om half twaalf ’s avonds.

@Vetklep, ik heb al zo vaak aan groepen pubers gevraagd of het wat minder kon. Marokkanen en Nederlanders. En weet je wat? De jongens waren daarna stil.

Niet van dat bange. En als je je toch genoodzaakt voelt de politie te bellen, en dat kan uiteraard gebeuren, dan geef je je naam op en je zegt de politie op welk nummer ze moeten zijn. Het heeft geen zin de politie te bellen en vervolgens te weigeren de plaats van handeling te onthullen. Dát zou je als misdaadverslaggever toch moeten weten.

op 30 11 2009 at 10:04 schreef Tjerk:

Diamantina: “Je bent hiermede officieel gewaarschuwd mainstream-geschoolde ratelaar.”

O nee! Een anonieme antisemitische zwamneus op het internet geeft me een ‘officiële waarschuwing’. God, wat wordt ik nu bang, zeg.

Die linkjes van je bewijzen helemaal niets, behalve dan dat je een lichtgelovige zot bent, die klakkeloos napapegaait wat antisemitische websites ‘m voorkauwen. Je bent nog erger dan Loor. Die herkauwt ook kritiekloos alles wat Fox News haar voert, maar die propaganda wordt tenminste nog vakkundig bereid en opgediend.

En wat heb je nu eigenlijk te berde te brengen? Linkje vijf doet het niet. Linkje vier heeft Howard Stern die net na 9/11 helemaal losgaat op Arabieren/moslims/moslimfanatici (O, wacht, Stern is Joods-Amerikaans, ja dat moet wel een complot zijn); linkje drie heeft ene Eric Hufschmidt die eindeloos jeremieert hoe Amerikaanse burgers alleen maar met hun eigenbelang bezig zijn en hoe Amerika leiders zou moeten kiezen op dezelfde karakteristieken die we in een huisdier zoeken (boeiend!).

Linkje nummer één dan. Wow! Je hebt een Joods-Amerikaanse studente gevonden die haar eigen deur beklad met swastika’s. Enig idee hoeveel Joodse studenten er rondlopen in de VS? Hier is een hint: in 2000-2001 waren het er bijna 360.000. Echt bijzonder significant, dat voorbeeld van je.

op 30 11 2009 at 10:06 schreef Tjerk:

Diamantina: ”Willen alle medereactanten die mij van antidemonisme proberen te beschuldigen dat wel met FEITEN dan wel intellect doen

Je maakt een geintje zeker. Je tweede linkje bestaat uit een lange reeks feitelijke onjuistheden en niet-nader onderbouwde historische beweringen.

Voorbeeldje: één dag voor de Kristallnacht zouden overal in Duitsland uit het niets allerlei mysterieuze figuren (wink, wink, nudge, nudge, say no more) zijn opgedoken om er bij burgemeesters en lokale partijbonzen op aan te dringen hardere maatregelen tegen de Joden te nemen. Die partijbonzen “usually regarded the strangers as crazy anti-Semites and promptly forgot about the incidents – until the next evening.” Toen deze tactiek onvruchtbaar bleek, zouden de geheimzinnige vreemdelingen hebben besloten zelf maar in heel Duitsland synagogen brand te steken en winkels te plunderen, in groepjes van vijf, zes man.

Je zou zeggen dat indien beweringen als hierboven wáár waren, dit met bronnen, rapporten, krantenartikelen te staven zou moeten zijn. Maar niks van dat al. De pagina waar je naar linkt, schuift de honderdduizenden bladzijden die historici aan het onderwerp gewijd hebben eenvoudigweg opzij met een beroep op ‘mysterieuze vreemdelingen’ die vlak voor de Kristallnacht overal in Duitsland zouden zijn opgedoken, en na het plegen van landelijke brandstichtingen en plunderingen, weer in rook opgingen.

De beweringen die wel na te trekken zijn, blijken vervolgens bol te staan met onwaarheden. In de eerste alinea is het meteen al raak:

The three Jews Trotsky, Lenin and Stalin kill over twenty million Russians who were opposing the Jewish swindle. Russian artists, teachers, intellectuals, leaders are imprisoned and sent to the Gulags.”

Om te beginnen was Lenin volgens familietraditie gedoopt in de Russisch-Orthodoxe Kerk, en was zijn afkomst een mix van Mordovisch, een kwart Joods, en verder ook nog Kalmukisch, Duits en Zweeds.

Stalin werd eveneens opgevoed als Oosters-orthodox christen. Hij volgde zelfs het priesterseminarium. Antisemitische samenzweringssites beweren dat hij van Joodse afkomst is op grond van zijn naam, ‘Joeghasjvili’ (waarbij -sjvili ‘zoon van’ zou betekenen en ‘joegha’ Jood). Wie dat echter even natrekt komt erachter dat ‘joegha’ in het Georgisch te herleiden valt tot ‘rommel’ of het Oost-Georgische stadje Jugaani, en dat ‘Jood’ in het Georgisch ებრაელი luidt (vgl. de Georgische spelling van ‘Joega-shvili’: ჯუღა-შვილი). Antisemitische logica: boef + klinkt als ‘Jew’ = Jood.

Waar halen die antisemitische sites waar jij naar toe linkt dus hun feiten vandaan? Precies, die zuigen ze uit hun duim. Het laat zich wel raden waar die even daarvoor heeft gezeten.

op 30 11 2009 at 12:27 schreef hassnae:

Je zou denken dat als Marokkaanse jongens een statement willen maken, ze dit gewoon in het Nederlands doen, wat heeft het anders voor zin als anderen het niet eens kunnen verstaan.

Dat die jongens ruzie met elkaar hadden of gewoon erg opgewonden met elkaar in gesprek waren, komt niet op bij de misdaadjournalist-op-sokken. Nee, het klonk buitenlands, dus dan was het eng en dan had het vast iets met dood aan de Joden te maken. En nee, hij heeft ze niet gezien, niet verstaan, slechts zoiets gevoeld.

Door wie zou trouwens die krampachtige censuur op zijn site zijn geïnspireerd. Kritische geluiden worden in stilte geband en anders wordt de reactiemogelijkheid heel paniekerig gesloten.

op 30 11 2009 at 13:18 schreef Peter:

Standebangeman.nl ligt er al een poosje uit, hè? Ik ga me wagen aan een voorspelling. De site is straks terug, minus de oliedomme oprisping over de Kristallnacht.

op 30 11 2009 at 13:36 schreef Rob:

Heette het ook Kristallnacht toen er brand werd gesticht bij de toen bijna afgebouwde Mevlanamoskee in Tilburg, een krap kwartiertje na de moord op Fortuyn? Ik woonde toen in Tilburg en gelukkig was er haast geen schade, maar zo’n De Jong ziet er meteen woeste meuten in die gebedshuizen bestormen. Toch?

op 30 11 2009 at 13:51 schreef Ewoud:

Prachtig stuk Peter. Doet me denken aan de moral panic eerder dit jaar toen er werd bericht over Marokkaanse jongeren die in Gouda een opleiding tot tasjesdief kregen. Was net als deze Kristallnacht gebaseerd op vage observaties, zie http://tinyurl.com/yb29tpf

op 30 11 2009 at 13:54 schreef judas:

tuurlijk staat breedveld achter deze door de moskee aangestuurde intimidatie, hijzelf is door de imaans tot beschermd persoon verklaard vanwege zijn pro-islam site

op 30 11 2009 at 14:22 schreef Peter:

Zo is dat. ‘Imaan’ Jneid Fawaz zei me dat-ie vooral de plaatjes zo waardeert.

op 30 11 2009 at 17:27 schreef judas:

verbaast mij niets, ook zo’n hipocriete vuilak, inhet openbaar moord en brand schreeuwen en thuis vieze plaatjes bekijken
inside information heeft me ingegeven dat de sites van stan de jong en joost niemoller gesaboteerd worden vanuit de uva. weet jij daar meer van, heb jij je moslimvriendjes aan het werk gezet?

op 30 11 2009 at 17:47 schreef jvdheuvel:

Ik hoor ook wel eens Marokkanen bleren maar ik denk dan niet direct aan de Kristallnacht. Maar dat zal wel komen doordat ik een politiek correcte dhimmie ben, een “weg met ons”, linkschmensch of hoe dat ook al weer heet op die rabiate haatsites.

op 30 11 2009 at 17:56 schreef jvdheuvel:

LOL ik heb het stuk net even opgezocht in de google cache

http://209.85.229.132/search?q=cache:cB162GtpVXQJ:www.standejong.nl/2009/11/29/kristallnacht-buitenveldert/+kristallnacht+stan+de+jong&cd=1&hl=nl&ct=clnk&gl=nl

Dat is inderdaad 1 van de meest hysterische stukken die ik in tijden gelezen heb :D

Mooi stukkie inderdaad

op 30 11 2009 at 17:59 schreef Hysterie | Krapuul.nl:

[…] Stan de Jong ziet 3 marokkanen op een scootertje en herbeleeft direct de Kristallnacht. LOL Stem of voeg toe aan :   […]

op 30 11 2009 at 18:12 schreef Jan van Dijk:

@Hassnae,
“wat heeft het anders voor zin, als anderen het niet kunnen verstaan?”
Is het niet een beetje al te optimistisch om in deze categorie vormen van logica te veronderstellen?

op 30 11 2009 at 19:08 schreef diamantina:

“30 11 2009 at 10:06 schreef Tjerk:”

Echt tjurk ik ga mijn energie niet aan een slecht geprogrameerde judeofiel verspillen. Wegens het heen en weder slingeren van jou vooringenomen gebleektheid, zou zelfs Hegel zich nog in zijn graf omdraaien. Daarom zou ik je dan ook willen aanbevelen van mij niet meer te verwachten om alhier met jou bij Peter voor schut te gaan. Dat doe je maar via de met alle winden mee waaiende trekpoppen van die leuterfabrieken daar in La-Haya maar. OK? Jij ben niet intelligent, maar slechts afgericht om als een pratende aap je kunstje voor wat gepeperde pistache-noten te moeten doen kerel. Heb je nog even geduld? Groetjes aan je la-blik trouwens hihihi…

op 30 11 2009 at 21:25 schreef pipo j:

Peter Breedveld lacht zich blijkbaar een krul in zijn lul.

JoJo gulik krijgt alle ruimte hier met zijn geraaskal.

Stan de Jong zijn site is down?

Nja,

Meulenbelten maar weer deze comment, of niet soms Breedveld.

Boeiend ook, ons kent ons nietwaar.

Blijft jouw blog standing? of die van Stan, Loor of Lagonda?

Dag Peter, doe Anja M. ff de groeten.

op 30 11 2009 at 21:38 schreef Tjerk:

Zo! Dat is een omslachtige woordenbrei om te maskeren dat je op feiten en argumenten finaal uitgeluld bent…

op 30 11 2009 at 22:33 schreef Bert Brussen:

Laatst stonden er twee Marokkaantjes om 0200 uur ’s nachts onder mijn slaapkamerraam te blaten. Ik deed het raam open en zei: “Jongens, zou het misschien wat zachter kunnen? Ik wil graag slapen.”

De ene Marokkaan zei: “WAT MOET JIJ MAFKEES!” de ander zei: “Sorry meneer, we gaan al”.

Twee minuten later waren ze weg.

op 30 11 2009 at 22:39 schreef jvdheuvel:

@Bert Brussen; en je had verder niet het idee dat je midden in een Kristallnacht zat? We praten hier wel over Marokkanen natuurlijk.

op 30 11 2009 at 23:03 schreef Rob:

Ze zagen aan zijn neus dat ze het verkeerde huis hadden, vdheuvel. Ze zijn afgetaaid en hebben hun vriendje afgetuigd.
‘Tizz! Was helemaal geen jood, kk berber! Hij was gewoon Hollander, wallah, zijn volgende week pas aan de beurt!’

op 30 11 2009 at 23:21 schreef Bert Brussen:

@jvdheuvel: jawel hoor, ik begreep natuurlijk dat zijn onder mijn raam aan het praten waren over het omverwerpen van onze prachtige democratie en het vestigen van de fascistische ideologie der islam. Enzo.

op 01 12 2009 at 00:10 schreef jvdheuvel:

Ik hoor op dit moment even geen gebler maar ik heb wel het idee dat de Kristallnacht ieder moment kan beginnen; ik zag net wel een Marokkaans type in de straat. Beter even de politie bellen.

op 01 12 2009 at 01:16 schreef MNb:

Stan valt me een beetje tegen. Ik had toch minstens verwacht dat hij via een lange, ingewikkelde kronkelredenering ook de eerste Kristalnacht – die van 70 jaar geleden – aan Marokkaanse moslims had toegeschreven.
Zijn onze islamofoben aan het verslappen? Misschien moeten ze wat inspiratie opdoen in Zwitserland. Daar zijn 8 miljoen mensen bang voor 4 moskeeën.

op 01 12 2009 at 02:12 schreef Hannibal:

Op zich zegt het allemaal weinig, maar voor alles is een tijd en een plaats. Dat geldt ook voor die jochies. Iedereen kent de uitdrukking, als het klinkt als een eend, .. etc.

Niet alleen bestaat er op dit punt maar weinig toeval, het is ook een feit dat er op dit gebied steeds meer provocaties plaatsvinden. De incidenten breiden zich al een jaar of tien steeds verder uit. Het kan best dat mensen hierover overgevoelig worden, het kan best dat Stan de Jong te vroeg in de boom klom (het woord Kristallnacht was niet gelukkig, to say the least), maar de manier waarop Peter Breedveld meende het te kunnen neersabelen vind ik goedkoop.

Overigens zag ik zojuist dat Peter en Hassnae hun intrede hebben gedaan in de wereld van de BN´er. Sterkte!

http://nosbjournaal.blogspot.com/2009/12/relatiecrisis-in-huize-breedveld.html

op 01 12 2009 at 07:58 schreef Peter:

Sjonge, de mensen zijn er maar druk mee.

Weet je wat ik goedkoop vind, Hannibal? Rassenhaat, dat vind ik goedkoop. En Stan de Bange Man maakt zich in zijn hysterische stukje gewoon schuldig aan rassenhaat. Een ordinaire racist is-ie. Het woord ‘Kristallnacht’ is niet ‘ongelukkig gekozen’, het is een Goebbelsiaanse poging mensen tegen moslims op te zetten. Gewoon, omdat het moslims zijn.

Stan de Bange Man heeft zichzelf definitief ontmaskerd als racistische haatzaaier.

Dát vind ik goedkoop.

op 01 12 2009 at 09:05 schreef Hannibal:

@ Peter

Hysterisch was het wel, ja.

Ik heb er nog even naar gekeken, maar ik meen er ook aan te zien dat het nogal in haast geschreven is. Vergeleken met zijn normale stijl van schrijven. De gebruikte stijlfiguren had ik zelf niet toegepast, maar op mij komt het over als rauwe emotie.

Klinkt op zich al eng.

Maar jouw reactie verschilt wat betreft de rauwe emoties niet zo heel veel, alleen is de invalshoek anders. Zo komt het op mij over in ieder geval.

op 01 12 2009 at 10:02 schreef J.J. van der Gulik:

pipo zegt

“JoJo gulik krijgt alle ruimte hier met zijn geraaskal.”

Nou als het geraaskal is moet het gemakkelijk onderuit te halen zijn lijkt me. Ga je gang, zo hoort dat in een discussie. Of je formulering geeft alleen maar blijk van een stukje frustratie juist omdat je niets onderuit kunt halen. En dat zou dan weer de kracht ervan bevestigen.

Misdaadverslaggever Stan de Jong (pseudoniem?) zat te shaken achter zijn geraniums vanwege wat opgeschoten jongelui, als die er al waren overigens. Is dat niet de treurigheid ten top.

Hij sloot het onderwerp ook opvallend snel af, wat bij Stan beslist niet gebruikelijk is. Blijkbaar besefte hij dat hij fors onderuit ging en dat het alleen nog maar erger kon worden. Daar heeft hij dan wel weer gelijk in.

op 01 12 2009 at 10:17 schreef babs:

Stan is een eerlijke vent denk ik. Wat slordig in zijn denken af en toe, slaat wel eens een stapje over. Schijnt ook zijn verhalen niet altijd helemaal te dubbelchecken. Maar een redelijk eerlijke vent en zeker geen idioot.

Wat me met name verbaast is dat een redelijke vent, misdaadjournalist nog wel, letterlijk staat te shaken op zijn benen als 3 tot 6 Marokkanen op straat staan te schreeuwen en dat diezelfde redelijke vent echt denkt dat het een soort van Kristallnacht is als ze voor een Joodse zaak staan te schreeuwen.

Het zegt naar ik vrees iets over niet al te slimme, maar ook zeker niet domme, normale Nederlanders in het algemeen. De Angst voor de Moslim is enorm. Komen ze op straat een Marokkaans uitziende jongere tegen dan kijken ze weg. Niet aankijken!!! Levensgevaarlijk! In een totaal veilige omgeving, op werk bijvoorbeeld, durven ze na een paar maanden wel een gesprekje te voeren om na 5 minuten te concluderen dat déze Marokkaan nog niet zo’n slechte is, waren ze allemaal maar zo.

Als helemaal niet zo domme mensen als Stan de Jong al zo hysterisch reageren, dan gaan er binnenkort echt doden vallen.

op 01 12 2009 at 11:01 schreef Peter:

Maar jouw reactie verschilt wat betreft de rauwe emoties niet zo heel veel, alleen is de invalshoek anders.

Ach natuurlijk, het aloude ‘je doet het zelluf ook’. Luister vriend, ik hou me meestal wel goed als ik een paar Marokkanen door de straat zie lopen (behalve als het Marokkaanse vrouwen zijn) en ik sta ook niet te shaken van Stans walgelijke stukje. I’m just sayin’, you know.

En laten we eerlijk zijn, met mijn stukje valt heel wat meer te lachen dan met de peristaltische beweging van Stan de Bange Man.

op 01 12 2009 at 11:12 schreef Bert Brussen:

“Het N(O)SB Journaal. Even (on-)betrouwbaar als het NOS Journaal, onder redactie van Frans Laroes (niet te verwarren met zijn evil twin brother Hans).”

BWHAHAHAHAHAHA!

Die humor! Die subtiele, sterke grappen! N(O)SB! Hoe kom je er op! Zo origineel!

Ja, dit soort tendentieuze sites gaan je nu echt slopen Peter…

Wel fijn dat Marcel Vreemans nu ook wat digitaals mag doen op de sociale werkplaats.

op 01 12 2009 at 11:45 schreef Yezkilim:

J.J. van der Gulik: …Misschien had Stan s’avonds ook wat alcohol tot zich genomen en heeft dat zijn waarneming beïnvloed… …Misschien heeft hij het, gezien het tijdstip, allemaal gewoon maar gedroomd…

Zou Stan niet gewoon stomdronken geweest toen hij achter zijn toetsenbord kroop, die nacht?

op 01 12 2009 at 12:16 schreef Hannibal:

@ Peter

Jaâah. Er vlogen zeker meer spetters in het rond.

op 01 12 2009 at 13:40 schreef Vasti:

Al schreeuwende hebben deze Marokkaanse jongens 40 minuten tegen de ramen staan bonken/rammen.

Stel het Joodse eigenaarsechtpaar ligt in de boven de winkel gelegen woning te slapen.
Wat voor gevoelens zou het bij hun hebben opgeroepen?

Ik haat dit soort totaal van de pot gerukte nergens opgebaseerde kloterig intimiderend gedrag.
Het kan mensen veel angst aanjagen.
Ik haat terreur.

op 01 12 2009 at 13:44 schreef Peter:

Kijk, dit soort reacties zijn het onvermijdelijke gevolg van de zure oprispingen als die Van Stande Bange Man. Het enige wat zaterdagavond heeft gebonkt, is Stans benevelde hoofd, maar bij Vasti gaan toch maar alvast de onderbuikgevoelens opspelen.

op 01 12 2009 at 15:07 schreef vasti:

Nee Peter,

Plaatsvervangende angst gevoelens gaan bij mij opspelen. Ongeacht aard/afkomst van slachtoffer.

op 01 12 2009 at 23:54 schreef Molovich:

Dat N(O)SB Jpurnaal! Hilarisch. Zelden zulke slechte satire gelezen. Het schijnt allemaal satirisch bedoeld te zijn, maar in sommige stukjes kan ik zelfs geen grappig bedoelde zinnen lezen.

op 02 12 2009 at 17:49 schreef tristan:

Als een verontruste autochtoon (Oude Nederlander) midden in de nacht luid gekrakeel hoort dan komt men onmiddellijk op de gedachte; zouden het die Nieuwe Nederlanders zijn? Dus boze rappende Antillianen, dronken Polen, Marokkaanse straatterroristen en ander gespuis.

Dat het zo ver heeft moeten komen in ons tolerante en verdraagzame land waar eens het hele dorp uitliep bij de komst van een gekleurd medemens of een andere cultuurverrijker.

Nu wordt hier wel de spot gedreven met de verontruste autochtoon die tevergeefs de hulp van de bromsnorren inroept maar eens worden we allemaal geconfronteerd met geimporteerde criminelen en dan zijn de rapen goed gaar.

Enige emphatie zou wel op zijn plaats zijn i.p.v. leedvermaak om de eerzame burger die na gedane arbeid het moede hoofd te rusten legt in een Vogelaarwijk.
Hulde aan de autochtoon die stand houdt te midden van verpaupering, verloedering, intimidatie, harde criminaliteit, religieuze extremiteiten en andere culturele verworvenheden.

Eens zal hier ook een frisse wind gaan waaien zoals in Zwitserland en dan is het gedaan met Islamisering en periodiek generaal pardon.
Kom bijtijds tot inkeer en geef uw steun aan oom Geert en dan zal blijken dat die géén onmens is en bereid is tot vergiffenis en rehabilitatie van de Linksmens.

Er is dus nog hoop; zelfs voor de Linkse Intellectuele Elite…

op 02 12 2009 at 19:09 schreef babs:

Ehm, Tristan, er is niks gebeurd. Er hebben Marokkaans uitziende jongeren wat lopen schreeuwen. Dat kan hinderlijk zijn, maar is bepaald geen Kristallnacht. Het wel een Kristallnacht noemen is of een poging van de schrijver om een Marokkanen-onvriendelijke sfeer te creeren (haat zaaien dus) of een gevolg van een nogal vergaande irrationele angst voor alles wat Marokkaans is. Gezien het klapperen van de knieen denk ik het laatste. Van een gerenomeerd onderzoeksjournalist verwacht ik toch wat minder blinde paniek bij enkele schreeuwende jongeren.

Buitenveldert is overigens niet echt een Vogelaarwijk.

Frisse wind: torentjes verbieden? Lekker fris.
Ook gezellig: door Goddelijke Geert als Linkse Intellectuele Elite aangewezen lieden komen in aanmerking voor vergiffenis door Goddelijke Geert en rehabilitatie door Goddelijke Geert. En wat moeten die linksmensen daar precies voor doen, Tristan?

op 03 12 2009 at 07:22 schreef Animale:

Misschien is het torentjes verbieden wel God’s versie van een frisse wind over diegenen die zelf complete bevolkingsgroepen verbieden.

Misschien was die frisse wind veel zachter geweest als de betreffende bevolkingsgroepen zélf ook meer tolerantie vertoonden t.o.v. andersdenkenden.

Misschien misschien misschien..

op 03 12 2009 at 10:00 schreef babs:

Animale,
Jij legitimeert de fanatici. Je doet net of de allerextreemsten het voorbeeld zijn voor allen. Laat normale moslims hun torentjes bouwen (met eigen geld op eigen grond). Pak extremisten aan op extremistisch gedrag. Jij zet de extremisten op een voetstuk, daar waar je beter de gematigden op een voetstuk kunt zetten.

op 03 12 2009 at 10:02 schreef tristan:

Ik geef grif toe dat de vergelijking met de Kristallnacht wat overtrokken is. Maar dat een ervaren en geharde misdaadjournalist – van verder onbesproken gedrag – in een lichte paniek verzeild raakt bij alleen al het vermoeden dat er sprake is van ‘licht-getinte Nieuwe Nederlanders’ die amok maken moet ons toch te denken geven.

Waarom hebben deze jongeren zo’n uitermate slechte reputatie?

Waarom reageert de politie zo verkrampt en terughoudend bij het aanhoren van het signalement van dit type vermoedelijke daders?

De Marokkaanse jongeren moeten intussen de indruk krijgen dat zij een beschermde status genieten door deze slappe aanpak van de Overheid.
Zachte heelmeesters maken stinkende wonden…

De tegenstanders van Geert Wilders zouden er goed aan doen zich nu eens echt te verdiepen in de onvrede van zijn aanhangers. Dat zijn namelijk niet allemaal extreem-rechtse figuren, racisten en fascisten maar verontruste Oude Nederlanders die hun oude vertrouwde omgeving zien veranderen in moslimenclave’s.

Maar oké; als de Nederlandse bevolking in meerderheid beslist of toestaat dat ons land op termijn stap voor stap Islamiseert dan zal ik als echte Democraat mij daar bij neerleggen. Ik kan nog altijd emigreren naar de Waddeneilanden.

Minaretten zijn nu eenmaal hét symbool van een dominante religie in deze verlichte tijd waarin er nog steeds sprake is van een scheiding tussen Kerk en Staat.
In Zwitserland is er een signaal afgegeven dat er een grens moet worden gesteld aan de wijze van het uitdragen van een Religie. De tijd van het bouwen van enorme kathedralen is toch ook voorbij?
De Vrijheid van Godsdienst is hier overigens niet in het geding. Wel het provocerend uitdragen van een religie d.m.v. minaretten en het dragen van een burka en andere religieuze extremiteiten.
Als er in de Islamitische landen toestemming wordt gegeven voor het bezit van een Bijbel en het bouwen van kerken kunnen wij de dialoog met de politieke Islam op gelijkwaardige voet voortzetten.

Tot die tijd past er een zeker wantrouwen t.a.v. de goede bedoelingen van de Moslim Broederschap en andere ‘gezelligheidsverenigingen’.

op 03 12 2009 at 12:46 schreef babs:

Maar dat een ervaren en geharde misdaadjournalist – van verder onbesproken gedrag – in een lichte paniek verzeild raakt bij alleen al het vermoeden dat er sprake is van ‘licht-getinte Nieuwe Nederlanders’ die amok maken moet ons toch te denken geven.

Het geeft inderdaad te denken ja. Psychotisch is dan het eerste wat in mij opkomt. Dat zou anders zijn als De Jong een aantal keer slachtoffer is geweest van Marokkaans straattuig, maar dat blijkt uit niks.

Waarom reageert de politie zo verkrampt en terughoudend bij het aanhoren van het signalement van dit type vermoedelijke daders?

Ik vind vooral De Jong nogal verkrampt het telefoongesprek in gaan. Overigens heb ik daar nog wel begrip voor, ik heb ook geen enkel vertrouwen in de politie, behalve als het om zeer ernstige misdrijven gaat (moord, verkrachting en ontvoering).

De tegenstanders van Geert Wilders zouden er goed aan doen zich nu eens echt te verdiepen in de onvrede van zijn aanhangers. Dat zijn namelijk niet allemaal extreem-rechtse figuren, racisten en fascisten maar verontruste Oude Nederlanders die hun oude vertrouwde omgeving zien veranderen in moslimenclave’s.

Alle begrip voor boze oude Nederlanders in Bos en Lommer of erger. Maar we hebben het hier over Buitenveldert. De overgrote meerderheid van de Wildersstemmers woont ver van de achterbuurten waar veel vervelende moslims wonen. Dat mensen die elke dag lastig gevallen worden door Marokkaans tuig bang en boos zijn, is logisch. Dat mensen als De Jong die in een rustige buitenwijk wonen net zo bang en boos zijn, is psychotisch.

De tijd van het bouwen van enorme kathedralen is toch ook voorbij?
Daar staan er kennelijk al meer dan genoeg van. Is verder gewoon een kwestie van marktwerking. Overigens wordt in Barcelona nog hard gebouwd aan een Katholieke tempel, waarvan de toren maarliefst 170 meter hoog moet worden.

De Vrijheid van Godsdienst is hier overigens niet in het geding. Wel het provocerend uitdragen van een religie d.m.v. minaretten en het dragen van een burka en andere religieuze extremiteiten.

Iets is alleen provocerend als het provocerend is bedoeld en als provocerend wordt ervaren. Een tempelcomité wil geen torentje om te provoceren, het wil een torentje uit traditionele overwegingen of op zijn slechts vanuit trots. Een torentje als provocatie ervaren is al helemaal te zielig voor woorden.

Als er in de Islamitische landen toestemming wordt gegeven voor het bezit van een Bijbel en het bouwen van kerken kunnen wij de dialoog met de politieke Islam op gelijkwaardige voet voortzetten.

Dus omdat de meeste moslimlanden achterlijk zijn, moeten wij ook maar achterlijk worden? Overigens staan er in Marokko en Turkije (moslimlanden waar de meeste Nederlandse moslims voorouders hebben) wel degelijk kerken. De Paus heeft een paar jaar geleden Turkije nog bezocht. Moet dat ook als een provocatie worden gezien?

op 03 12 2009 at 14:21 schreef tristan:

@babs

Ik ben bijzonder verheugd te vernemen dat je onderkent dat er problemen zijn met Marokkaanse jongeren.

En die problemen beperken zich niet tot de grote steden maar is een landelijk fenomeen wat al begonnen is sinds begin jaren 90.
Het landelijk karakter zorgt er voor dat ook Oude Nederlanders die buiten de 40 Vogelaarwijken wonen er mee te maken hebben en dus hun hoop hebben gevestigd op de PVV.

Met het belachelijk maken van Stan de Jong worden t.g.t. ook die personen niet serieus genomen die dagelijks worden geterroriseerd door Marokkaans tuig.
Er worden hier een aantal strukturele problemen in onze samenleving gebagatelliseerd vanwege een onderlinge vete tussen Stan de Jong en Peter Breedveld.
Een zakelijke discussie onderbouwd met steekhoudende argumenten zou het niveau van het disputeren aanmerkelijk verhogen.

De Islam heeft kennelijk een imagoprobleem in ons land – en dat is niet de schuld van Geert Wilders – dus er ligt een schone taak voor die moslims die het goed doen in ons land om de discussie aan te gaan met de onaangepaste creaturen die dagelijks negatief in het nieuws komen via de Telegraaf, Elsevier en andere neutrale media.

Voor verdere achtergrondinformatie verwijs ik u naar Het Vrije Volk, Stan de Jong en Boilingpoints.
Versterkend geestelijk voedsel voor de Wilderiaan en aspirant-Wilderiaan.

op 03 12 2009 at 17:10 schreef Animale:

Babs: praat geen onzin met je ‘jij legitimeert fanatici en plaatst ze op een voetstuk blabla’
Zwitsers zijn geen fanatici, Babs.
En al helemaal geen religieuze fanatici.
Voor je anderen verteld wie zij volgens jou op een voetstuk moeten plaatsen, zou ik mezelf eens afvragen wie je onder de noemer fanatici schaart.

op 03 12 2009 at 17:52 schreef babs:

Mensen die daadwerkelijk door moslimtuig geterroriseerd worden, worden hier altijd serieus. Maar dat gebeurt echt niet overal, dat is precies die misvatting waarop de stemmen van de PVV gebaseerd zijn. Ze zien een moslim en denken meteen aan ellende, ook als die ellende er helemaal niet is. Niemand hier ontkent dat er problemen zijn, ik ontken wel dat ze in normale Nederlandse buurten groot genoeg zijn om je te wenden tot een extremist als Wilders die alle moslims vergelijkt met nazi’s.

(Iemand die naar Het Vrije Volk verwijst voor achtergrondinfo en versterkend geestelijk voedsel, verdient eigenlijk geen serieus antwoord.)

Animale, je hebt het verkeerd begrepen. Je legitimeert moslimextremisten, door alleen hen serieus te nemen en alleen naar hen te luisteren. Zwitsers zijn gewoon dom, net als Nederlanders en Marokkanen. Denken dat het leven beter wordt als je anderen verbiedt hun torentje van hun geld op hun grond te bouwen.

op 03 12 2009 at 19:03 schreef Animale:

Babs, Zwitsers, Marokkanen, Nederlanders en Hindoestanen (ik) zijn allemaal dom, gelukkig hebben we jou nog.
Om mij te vertellen hoe ik in elkaar zit op grond van 2 bovenstaande postings, en en passant ook nog in 1 zin de gedachtengang van het hele Zwitserse volk samenvat op grond van een referendum over minaretten.

Juist.

Ik ga niet in discussie over wie hier wat verkeerd begrepen heeft en laat het verder zo.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS