Home » Archief » Het hysterische racisme bereikt het kookpunt in het land van Wierd Duk


[04.07.2023]

Het hysterische racisme bereikt het kookpunt in het land van Wierd Duk

Peter Breedveld


Illustratie: Jacques de Loustal.

Wie Domrechts dezer dagen tekeer ziet gaan (de Twitter-tijdlijn van Wierd Duk biedt een goede dwarsdoornede), ziet het rabiate racisme daar het kookpunt bereiken. Van de voormalige Frankrijk-correspondent voor Trouw, Kleis de Jager (nu verslaggever energie, klimaat & natuur bij De Telegraaf), die beweert dat de rellen in Frankrijk niks met discriminatie te maken hebben maar met “culturele armoede”, tot De Telegraaf, die gewoon kopt dat de Franse politie “in oorlog” is tegen “ongedierte” (natuurlijk keurig tussen aanhalingstekens). Migratie-econoom” Jan van de Beek sneert over het “multiculturele paradijs“, de door witte mannen aanbeden zwarte Telegraaf-columnist Assita Kanko schrijft dat dit komt door het “wegkijken door links”.

Duk zelft kwekkert over “straat-jihad” en “cultuur van de banlieu [sic]”, zijn vrienden foeteren over “ongecontroleerde massa-immigratie” en “belabberde integratie” en geven Frans Timmermans de schuld, die dat tuig heeft binnengelaten en ons zo aan de barbaren heeft uitgeleverd. Duk krijgt iedere keer een rolberoerte als iemand durft te suggereren dat racisme en geweld door de politie een rol spelen. Het bloed spuit ‘m uit de oren als je zegt dat dit een reactie is op tientallen jaren keiharde onderdrukking van mensen die worden weggestopt in onleefbare banlieues.

Totaal onbestaanbaar dat een gewelddadige opstand tegen de autoriteiten een logisch gevolg is van dat racisme en die onderdrukking, vindt Duk, die wel verlekkerd berichtte over de “gewapende clash” die eraan zat te komen omdat burgers het zat waren dat immigranten en moslims onze straten overnamen en wapens aan het verzamelen waren, want genoeg is genoeg. Die Blokkeerfriezen, die anderen in gevaar brachten om een bus vol antiracisten hun grondwettelijk gegarandeerde demonstratierecht te ontzeggen, daar had Duk wél alle begrip voor.

Excuses voor de slavernij

En dan biedt in Nederland de koning ook nog zijn excuses aan voor het feit dat de Oranjes flink hebben geprofiteerd van de slavenhandel, en wordt er gesproken over herstelbetalingen aan de nabestaanden van de zwarte slaven in Nederland. Geween en geknarsetand in het Land van Wierd Duk. “Mogen belastingbetalers die niks gedaan hebben weer ophoesten.” En die Surinamers en Antillianen hebben al zoveel mijarden van ons gehad, jammert Elsevier Weekdierblad. Duk, die al jaren met zijn kop in zijn eigen endeldarm leeft, heeft geen idee waar Sigrid Kaag het over heeft als ze tweet over de gevolgen van ons slavernijverleden, die nog elke dag voelbaar zijn. “Hoe dan?! En bij wie?!”. “Informeer jezelf”, bij hij zelf altijd mensen toe. “Lees je in”. Als medicijn post hij dan maar een filmpje van historicus Piet Emmer, die preekt dat de slavernij de zwarte medemens heel veel goeds heeft gebracht. “Ontnuchterend”, vindt Duk.

Duk vindt overigens dat de Afrikaanse en Arabische koningshuizen wél excuses moeten maken voor de slavernij.

Betere soort

Racisme bestaat niet in zijn wereld, behalve anti-“blank” racisme, “auto-racisme”. Hij gaat apestront van een interview met de Surinaams-Nederlandse schrijver Roline Redmond, die in de rubriek De Tien Geboden in Trouw zegt dat het feit dat zwarte Nederlanders zich de uitbuiting en onderdrukking door witte mensen altijd hebben laten welgevallen, zonder agressieve reactie, bewijst dat zwarten “de betere soort” zijn. Duk, die constant tweet en aan het retweeten is dat de “blanken” superieur zijn, zwarten en Arabieren geen cultuur hebben en alleen maar parasiteren en de boel kapotmaken, huilt hete tranen van bloed om deze “opruiende teksten”. Hij is boos op de interviewer, Arjan Visser, die Redmond dat zomaar laat zeggen, zonder weerwoord, al weet hij best dat het format van de De Tien Geboden, die al sinds de Romeinse tijd door Visser wordt verzorgd, niet toestaat dat hij met de geïnterviewde in discussie gaat. Zijn vriend Roelof Bouwman van het Elsevier Weekdierblad denkt dat “witte Nederlanders” zich nu in de oorlog voor niks hebben laten doodschieten voor Trouw. Die lui boeren er gewoon alles uit dat in ze opgist, ongefilterd.

En dan komt het: Duk beweert dat hij zelf nooit zomaar een neo-nazi zou laten leeglopen zonder weerwoord. Dat is nou precies wat Duk al tien jaar elke week doet, neonazi’s laten leeglopen zonder weerwoord. Over zwarten en bruinen die het Avondland bedreigen, de boel opvreten, salafisten in het stadhuis, zwarte terroristen tegen Zwarte Piet, maar daar mag je niks van zeggen, want dan ben je meteen weer een racist.

Achterlijke troglodieten

Zijn tijdlijn is delirisch, totaal geobsedeerd zijn hij en de andere prostaatpatiënten door immigranten en moslims. Als CBS bericht dat er vorig jaar 403.000 immigranten naar Nederland kwamen, tweet hij erboven: “Veel succes”, want immigranten = Untergang. Hij wil trouwens wel graag Nederlanders interviewen die naar Hongarije zijn geëmigreerd. Hongarije, waar de autoritaire Viktor Orban de bruinen buiten de deur en de LHBTI’ers in de kast houdt, droomland van de Nederlandse autodropmannen. Syp Wynia kankert dat het kabinet niks doet aan de “asieltoestroom”, die miljarden kost. Ze weten best dat Nederland geen eiland is, dat het verplichtingen heeft en verantwoordelijkheden, dat aan de asieltoestroom geen einde komt zolang het Westen Afrika en Azië blijft uitbuiten en er corrupte regimes in het zadel houdt, maar ze weten dat hun publiek uit achterlijke troglodieten bestaat, die je boos moet houden om Domrechts aan de macht te krijgen, desnoods door middel van een gewapende clash.

En o God, Bol.com verkoopt boerkini’s en wat een schande, Akwasi schoffeert de Groningers, het volk voelt zich in de steek gelaten. Duk is op een bijeenkomst van de maanzieken van De Nieuwe Wereld geweest en tweet dit:

“Ik drukte de mensen op het hart zich uit te spreken, niet bang meer te zijn, ondanks alle pogingen tot intimidatie door the usual suspects, en in plaats van te zoeken naar die eeuwige ‘verbinding’ en consensus- een poging die nóóit van de andere kant komt – te zoeken naar meerderheden. Wie meerderheden heeft, kan beleid maken. Alleen zo komt Europa, denk ik – mogelijk – uit deze existentiele crisis.”

En maar stoken

Niks verbinding, zorgen dat de fascisten in de meerderheid komen. Dat is de boodschap van Wierd Duk, die blijft beweren dat hij objectief de feiten brengt en alleen maar de stem is van het ongehoorde volk.

Maar als dan iemand vraagt waarom er niet wordt gereageerd op het schokkende verhaal dat het Nederlandse leger de nazi’s binnen eigen gelederen de hand boven het hoofd houdt: “en maar stoken.”

Eigen hysterisch-delirische, fascistisch-racistische gestook eerst.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 04.07.2023 @ 17:03

[Home]
 

1 Reactie

op 04 07 2023 at 17:04 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS