Home » Archief » Het mag alleen over Jodenhaat gaan


[06.04.2024]

Het mag alleen over Jodenhaat gaan

Peter Breedveld


Anna Mae Wong in Piccadilly (Ewald André Dupont, 1929).

Dat Nederland nu al weken zit te janken over de verstoring van een concert van Lenny Kuhr, terwijl Israël blijft doorgaan met het uitmoorden van de bevolking van Gaza, het afslachten van hulpverleners en het executeren van journalisten en hun families, is al misselijkmakend genoeg.

Maar dat het in de politiek en de media alsmaar gaat over Jodenhaat, dat we allemaal moeten opstaan tegen antisemitisme vanwege Lenny Kuhr en andere incidenten, zoals een vrouw die in haar eigen huis werd lastiggevallen vanwege Israël en een rabbijn die werd mishandeld (en ontzet door twee Marokkaanse vrouwen, wordt er dan expliciet bij vermeld) en vooral ook vanwege de protesten bij de opening van het Holocaustmuseum, waar de genocidale president van Israël voor werd uitgenodigd.

Terwijl de leider van één van de partijen die onze nieuwe regering gaan vormen op prime time televisie vluchtelingen demoniseert, zonder dat ook maar iemand wat van dat walgelijke racisme zegt, ik vind dat woestmakend, om gek van te worden.

Hypocriet gelul

Ik schaam me er niet voor te bekennen dat ik erdoor radicaliseer. Mijn afkeer van de Nederlandse samenleving kan bijna niet groter zijn. De weerzin die ik voel als ik het hypocriete gelul van Dilan Yeslgöz hoor, de walging bij Wilders, Van der Plas en Omtzigt, ik heb er fysieke reacties bij. Je zit met nazi’s aan tafel en durft het te hebben over Jodenhaat? Dan ben je toch rot tot op het bot? Hoe kijk je naar jezelf in de spiegel?

En ik kan alleen maar proberen me voor te stellen hoe dit moet zijn voor Nederlanders van niet-westerse afkomst en voor moslims. Om zo categorisch genegeerd te worden, om zo over je te horen praten op televisie en in het parlement, en in één adem door de opdracht te krijgen op te staan tegen Jodenhaat. Het is nauwelijks te bevatten.

Israël gaat jullie doodmaken

Natuurlijk moet Jodenhaat veroordeeld worden. Ondubbelzinnig. Maar waarom wordt er geen vuist gemaakt tegen racisme en islamofobie? Ik was twee weken geleden bij een teach-in over Gaza waar Rahma Bavelaar van de stichting Meld Islamofobie een bloemlezing voorlas van wat islamitische Nederlanders zoal naar hun hoofd krijgen geslingerd sinds 7 oktober: Iemand die tegen een vrouw en twee kinderen schreeuwde “Israël! Israël! Wilders PVV! Wil je dood?!” Een man die werd toegebeten dat “Israël jullie allemaal gaat doodmaken.”

Als je wel doorlopend je verontwaardiging uitschreeuwt over Jodenhaat, maar geen enkele belangstelling hebt voor de bloedstollende verwensingen die moslims naar hun hoofd krijgen, dan deug je wat mij betreft gewoon niet. Dan ben je een slecht mens, een racist. Een smerige racist.

Jodenvervolging

Via Linked-in kreeg ik dit verhaal in De Telegraaf onder ogen, waarin onder andere wordt beweerd dat het concert van Lenny Kuhr werd verstoord omdat ze Joods was, een leugen die maar herhaald blijft worden, net als dat regisseur Jonathan Glazer gezegd zou hebben dat hij zijn Joodsheid afwijst, en waarin wordt opgeroepen de subsidie aan een Leids theater te stoppen omdat dat had verklaard Lenny Kuhr niet op het programma te zetten vanwege haar openlijk uitgedragen standpunten ten aanzien van Israël. De mensen die in het artikel aan het woord komen, vinden het zelfs antisemitisch om te zeggen dat je tegen Jodenhaat bent én tegen racisme, seksisme en genderdiscriminatie enzovoort. Het mag alleen over Jodenhaat gaan.

Er is zoveel mis met dat Telegraaf-stuk. De suggestie, bijvoorbeeld, dat een toneelstuk over het roven van de bezittingen van Joden in de Tweede Wereldoorlog geflopt zou zijn omdat na 7 oktober “de vervolging van Joden gevoelig ligt.” (My guess: de vervolging van Joden door witte, christelijke Nederlanders, díe ligt gevoelig.) Idiote nonsens, want waarom is een televisieserie over de Joodse Raad dan zo succesvol? (My guess: omdat het witte Nederlanders het zelfgenoegzame gevoel geeft dat het Joden waren die Joden naar de gaskamer leidden.) Maar het is zo giftig, zo overduidelijk bedoeld om de lezer het gevoel te geven dat we zijn omringd door Jodenhaters, om de boel op te hitsen. Zo ongelofelijk kwaadaardig.

Terwijl Jodenhaat constant wordt veroordeeld, en islamofobie wordt beloond. Met verkiezingswinst, met een plek in de regering, met hagiografieën in de media. Moslimhaat is volkomen genormaliseerd.

Zionisten voor fascisme

En intussen zit de Zionist des Vaderlands, Ronny Naftaniel, op Twitter te pleiten voor fascistoïde maatregelen ten aanzien van protesten tegen Israël. Een genocidevergoeilijker die vindt dat je moet worden vervolgd voor het roepen van “Free Palestine”, omdat dat verheerlijking van terrorisme zou zijn.

Free Palestine, evil motherfucker.

 

 

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 06.04.2024 @ 12:47

[Home]
 

1 Reactie

op 06 04 2024 at 12:48 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS