Home » Archief » De vrede van Ronny Naftaniel


[16.03.2024]

De vrede van Ronny Naftaniel

Peter Breedveld


Illustratie: Maurice Sendak.

Er is een leger van monomane witte mannen die bij elke aanklacht tegen de Israëlische bloeddorst, elk bericht over protestdemonstraties tegen Israël, elk pleidooi voor een staakt-het-vuren, elk verslag van een bijeenkomst over Gaza drammen dat Hamas begon, waar het protest tegen Hamas blijft, of Hamas ook wordt veroordeeld. Want 7 oktober, 7 oktober, 7 oktober.

7 oktober weten we nou wel, kapotte grammofoonplaat. Waar blijft de veroordeling van 14 mei 2018, toen de Israëliers 60 Gazanen doodschoten omdat ze protesteerden bij de grens tussen Gaza en Israël? Welke Vriend van Israël veroordeelt de duizelingwekkende aantallen van 223 dode en 13000 gewonde Gazanen tijdens de vreedzame protesten in 2018 en 2019 in het kader van de Grote Mars van de Terugkeer?

Biddende moslims

Waar is de veroordeling van de aanval op de Al Aqsa-moskee in april 2023, toen de Israëlische politie 50 Palestijnen verwondde en er 400 arresteerden tijdens de Ramadan? Waar was het protest tegen de aanval op de Al Aqsa-moskee van 17 september 2023? Waar is het protest tegen het constante getreiter door Israëlische militairen die zelfs ambulances tegenhouden, waardoor Palestijnen sterven? Die Palestijnen doodschieten alsof het straathonden zijn, mannen, vrouwen, kinderen, het maakt ze niet uit.

Is 3 november 1956 veroordeeld? Khan Yunis, 275 doden. 12 november 1956, Rafah, 111 doden. 25 februari 1994, Hebron, weer een aanval op biddende moslims in een moskee. 30 doden, waaronder kinderen. 16-18 September 1982, Sabra en Shatila, 3500 doden.

Nee tegen vrede

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Op 9 juli 2014 vermoordde Israël negen kinderen die het WK voetbal aan het kijken waren op televisie. Op 16 juli vermoordde Israël vier voetballende kinderen op het strand. Esther Voet, toen nog directeur van het CIDI, reageerde als volgt: “Dit is wel oorlog, hè?”

Ik moest daaraan denken toen ik net een NRC-interview met Zionist des Vaderlands Ronny Naftaniel las. Over de inmiddels meer dan 30.000 Gazaanse doden, waaronder veel kinderen, veel journalisten, veel reddingswerkers, zegt hij dat die een “consequentie zijn van de oorlog”. Hij zegt ook dat “de Palestijnen, met Hamas voorop, hebben al die jaren geen kans gemist om nee tegen vrede te zeggen.”

Je gaat je afvragen wat Naftaniels definitie van “vrede” is. Kinderen en zwangere vrouwen doodschieten, biddende gelovigen terroriseren in hun gebedshuizen, dat constante getreiter door die klootzakken van Israëlische militairen, om de zoveel tijd een slachting aanrichten, is dat vrede? Krijgt Naftaniel daar een vredig gevoel van? Op vreedzame demonstranten schieten, is dat vrede? Palestijnen terroriseren op de Westelijke Jordaanoever, is dat vrede? Is Apartheid vrede? Is racisme vrede?

Collectieve zelfmoord

Worden Palestijnen echt geacht om zich zonder mokken te laten afslachten? Mogen alleen Israëliërs zich verdedigen? Hebben Palestijnen dat recht niet? Witte plofkoppen op Twitter drammen dat de Gazanen zelf voor Hamas gekozen hebben. Wat hadden ze dan moeten doen? Kiezen voor hun slagers? Had het de zaken makkelijker gemaakt als ze collectieve zelfmoord hadden gepleegd uit liefde voor Israël? Want je wilt toch de nazaten van Holocaustoverlevenden hun veilige plekje op aarde niet ontzeggen.

Hoe delirisch moet je zijn om te blijven doen alsof alles met 7 oktober begon? Heb je ooit gehoord van Irgun? Irgun was een zionistische terreurorganisatie die tussen 1931 en 1948, het jaar van de stichting van Israël, dood en verderf zaaide in Palestina. Ze vermoordden honderden Arabieren, ook kinderen, en ook Britse gezagshebbers die werden beschouwd als, en nu komt het, “illegale bezetters.” Volgens Albert Einstein waren Irgun en de daaruit voortgekomen Herut-partij, voorloper van Netanyahu’s Likud, verwant met de Nazi’s en andere fascistische partijen.

Beesten die je mag verdelgen

Terrorisme en massaslachtingen vormen de fundamenten van Israël. 7 oktober is klein bier vergeleken met wat Israël heeft aangericht onder de Palestijnen. Dáár is Hamas uit voortgekomen. Hamas bestaat omdat Israëliërs Arabieren zien als beesten die je mag verdelgen.

Nee, ik verheerlijk Hamas niet, ik verafschuw alles waar Hamas voor staat. Ik heb de beelden van 7 oktober, waar Wierd Duk geen genoeg van kan krijgen, vermeden omdat ik in het begin één filmpje zag, van een doodsbange Israëlische vrouw die in een busje wordt geduwd, dat me tot op de dag van vandaag blijft achtervolgen en waar ik in oktober wekenlang slecht door geslapen heb.

Maar wat Israël nu aan het doen is, zal geen einde maken aan Hamas. Integendeel, het zal een terreurorganisatie voortbrengen waarbij Hamas verbleekt. En die niet zal vergeten wat de opstelling was van de VS en Europa terwijl Israël als een beest tekeerging in Gaza.

Ik verlang niet naar terreuraanslagen in onze steden, dat zijn Arthur van Amerongen en Annabel Nanninga, die dat doen. Ik ben er wel heel erg bang voor.

Volgende keer een gedachte-experiment dat u niet zal bevallen.

 

 

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 16.03.2024 @ 14:27

[Home]
 

1 Reactie

op 16 03 2024 at 14:27 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS