Home » Archief » Antisemitisme bestrijden? Vergeet je eigen stoepje niet


[10.04.2024]

Antisemitisme bestrijden? Vergeet je eigen stoepje niet

Peter Breedveld


Anna Mae Wong in Piccadilly (Ewald André Dupont, 1929).

In de Tweede Kamer, namens de PVV, die zogenaamd tegen antisemitisme is, zit iemand die vindt dat “verachtelijke Joodjes” in de Oost-Europese bossen moeten worden achtergelaten om daar dood te vriezen. Dat is Gidi Markuszower.

En JA21, ook al zo’n partij die de mond vol heeft van antisemitisme, wordt in de Kamer vertegenwoordigd door Joost Eerdmans, die op prime time televisie tegen Arnon Grunberg zei dat die het er zelf naar had gemaakt dat iemand hem per brief had laten weten dat Hitler was vergeten hem te vergassen.

JA21 is trouwens mede opgericht door Annabel Nanninga, die het jammer vindt dat de mooie ovens van Hitler niet meer kunnen worden gebruikt om mensen in te vernietigen die zij niet aardig vindt. Die eens schreef dat de rijke en machtige Joden van die kilometers uitgerolde, gevoelige tenen hadden en die waarschijnlijk nog steeds hoopt op een aanslag op een Jood of een Joodse instelling, alléén maar om Natascha van Weezel van haar hoge moraalpaard te zien donderen.

Braafste jongetje

“O, daar komt-ie weer met Markuszower, Eerdmans en Nanninga”, zullen de vaste lezertjes van Frontaal Naakt denken. En ze hebben gelijk, ik haal deze voorbeelden steeds aan om te laten zien dat antisemitisme welig tiert in Nederland, altijd welig heeft getierd in Nederland en nog lang welig zal tieren in Nederland, onder de autochtone, witte bevolking. Het joods-christelijke deel van Nederland, zeg maar. Ik zal blijven wijzen op Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie, een compleet nest van rabiate antisemieten in de Kamer, waar het CIDI deslaniettemin lange tijd een innige vriendschap mee onderhield. Ook Esther Voet en Bart Schut van het Nieuw Israëlitisch Weekblad konden geen genoeg krijgen van Baudet, toen al lang duidelijk was dat die een nazi was.

En wat dacht u van GeenStijl, dat barst van het antisemitisme, Bart Nijman voorop. Is tegenwoordig het braafste jongetje van de klas en o zo verontwaardigd over het “toenemende antisemitisme”.

Filosemiet

Tegen al dit antisemitisme is nog nooit iets ondernomen. Niet door het CIDI, niet door Esther Voet en Bart Schut, niet door Dilan Yesilgöz, niet door Elma Drayer, die eens schreef dat ze altijd om GeenStijl moest grinniken. Niemand behalve een enkele margeblogger gaf er een rooie rotkut om. Ja, ga maar weer zeiken over mijn woordkeuze, want dát is je prioriteit: lelijke woorden, schelden. Antisemitisme boeit je niks.

Behalve als je denkt dat de antisemiet een buitenlander is, een zwarte, een bruine, een islamiet of een linksmens. Dan heb je een grote bek, dan ben je opeens de grootste filosemiet die ooit geleefd heeft, dan huil je hete tranen van verontwaardiging.

En dat is waarom mijn maag omdraait van Dilan Yesilgöz en de rest van de Tweede Kamer, die oproepen om op te staan tegen antisemitisme. Van de CIDI-directeur die zegt dat “we nu niet langer meer kunnen zwijgen” omdat het antisemitisme het afgelopen jaar “explosief” zou zijn gestegen. O, nu kun je niet langer zwijgen, nu er overal From the river to the sea wordt geroepen omdat Israël als een beest tekeergaat in Gaza.

Zionistische agenda

Nogmaals, ik neem antisemitisme heel serieus. Heb ik altijd gedaan. Ook antisemitisme onder moslims en allochtonen heb ik aan de kaak gesteld, maar dat was toen nog “extreemrechts”.

Maar als je alleen geïnteresseerd bent in antisemitisme als het van moslims of pro-Palestina-activisten komt, ben je niet geïnteresseerd in antisemitisme. Dan gebruik je antisemitisme voor je racistische of zionistische agenda en dat is op zich heel erg antisemitisch. Ik vind veel filosemieten sowieso antisemitisch. Die zijn alleen maar begaan met Joden als ze gediscrimineerd en vervolgd worden. Door allochtonen. Een Jood die het goed gaat, is ze een doorn in het oog. Joden zijn er om in elkaar geslagen te worden of om aanslagen op te plegen, zodat de filosemiet kan deugen voor de bühne.

Kristallnacht

En dan het CIDI. Het CIDI is een notoir onbetrouwbare antisemitismemonitor. Twee voorbeelden: het CIDI nam zonder checken een “Kristallnacht” op die zich volgens journalist Stan de Jong in zijn straat had voltrokken, een verhaal dat was ontsproten aan zijn zwaar benevelde brein.

Ook werden Hassnae en ik eens in de CIDI-monitor opgevoerd als antisemieten. Die passage werd fluks verwijderd toen aan het licht kwam dat Esther Voet, toen directeur van het CIDI, de boel aan het manipuleren was. Esther had nog een persoonlijk rekeningetje met ons openstaan.

Antisemitisme op scholen

Als het CIDI dus spreekt van een explosieve toename, ben ik sceptisch. Desalniettemin geloof ik wel dat er sprake is van een toename. Er is altijd een toename als Israël Gaza bombardeert. Ik neem de aandacht, die er in de nieuwe monitor wordt besteed aan antisemitisme op scholen, serieus. Ik heb het zelf meegemaakt, toen ik een gastles gaf op een mbo, dat een groep jongeren de kwalificatie “jood” gebruikte als een middel om te intimideren. Daar stond een docent bij die niet ingreep. Ik heb er zelf in heldere bewoordingen iets van gezegd en ben nooit meer uitgenodigd voor een gastles.

Dat moet je bestrijden, maar dan moet je wel álle antisemitisme bestrijden. Dus Tweede Kamer, ga achter de antisemieten in eigen gelederen aan voordat je ons de les leest. Goed voorbeeld enzo. En ga niet alleen achter de antisemieten aan, maar pak ook de racisten, seksisten, transhaters enzovoort aan.

Kutracist

CIDI en Nieuw Israëlitisch Weekblad, Ronny Naftaniel en alle andere antisemitismebestrijders: denken jullie echt dat je antisemitisme een halt toeroept door samen te werken met extreemrechtse en fundamentalistische christelijke antisemieten en racisten?

En als je zo boos wordt om antisemitisme, moet je natuurlijk niet zelf de vieze vuile kutracist gaan uithangen. Excommuniceer daarom Esther Voet. Om te beginnen.

 

 

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 10.04.2024 @ 08:48

[Home]
 

1 Reactie

op 10 04 2024 at 08:48 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS