Home » Archief » Het sterke geslacht


[01.10.2021]

Het sterke geslacht

Jacques van der Borght


Illustratie: Heinrich Zille.

Ooit schreef ik een brief aan de Volkskrant als reactie op de column van Elma Drayer waarin ze de boerka ziet als symbool van vrouwenonderdrukking. Ik schreef dat in onze ‘vrije’ westerse maatschappij aan vrouwen evengoed dwingend is opgelegd hoe ze eruit moeten zien.

Ik citeer uit mijn brief: “Fatshaming is van alle tijden en we zien een bloeiende plastisch-chirurgische industrie. Designervagina’s, borstvergroting, fillers, liposuctie, en botox. Alles om het schoonheidsideaal zoveel mogelijk te benaderen. En als je dat niet kunt betalen, kun je op Instagram en Facebook al je selfies zo bijwerken dat je er digitaal in elk geval uitziet zoals dat hoort. Als vrouw in deze samenleving lijkt mij het dragen van de boerka een verlossing!” In een Stekel noemde Olaf Tempelman mijn standpunt destijds een eye-opener.

Mooie mannen

Beauty is een produkt geworden waarbij influencers de dienst lijken uit te maken. Waarmee meteen het failliet van de schoonheid is ingeluid. Mooie mannen en vrouwen bestaan niet meer, hun gesoigneerde verschijning is gewoon geworden en daarmee niet langer bijzonder. Veel vrouwen zien er hetzelfde uit, met die rare wenkbrauwen, geprononceerde jukbeenderen en dikke lippen. Het is dodelijke saai en heeft niks meer met aantrekkelijk of mooi te maken.

De reclame heeft dat heel goed begrepen, je ziet tegenwoordig modellen met een grote spleet tussen de tanden, pigmentvlekken in hun gezicht of heul veul sproeten, flaporen en raar haar. Een afwijkend uiterlijk strekt tot aanbeveling. Ook de modellen met een maatje groter doen het goed. Enerzijds juich ik dat toe, het is immers goed dat het ideaalbeeld genuanceerd wordt en dat je niet perfect hoeft te zijn. Anderzijds word ik zo moe van die eeuwige focus op het uiterlijk. Alsof deze wereld nog niet oppervlakkig genoeg is.

Designer-vagina

Ik heb me ooit hardop afgevraagd wat het verschil is tussen een meisjesbesnijdenis in Afrika en het laten construeren van een designer-vagina door een plastisch chirurg. Afgezien natuurlijk van de barbaarse uitvoeringspraktijk versus de moderne operatiekamer. Los daarvan wordt in beide gevallen de vagina aangepast aan wat de patriarchale maatschappij voorschrijft.

Een groot verschil is dat meisjesbesnijdenis, en dat is zeer terecht, tegenwoordig strafbaar is. Daartegenover staat het iedere vrouw vrij haar labia te laten bijknippen door een plastisch chirurg. Ik begrijp overigens niet waarom je dat zou willen; het resultaat is een vrouw met een kinderkutje. Wie wil dat? Ook mannen moeten er inmiddels aan geloven; nu lichaamsbeharing uit is, laten zij zich harsen, trainen zich suf voor een six-pack en laten hun anus bleken.

Zwak geslacht

Ik begrijp niet waarom vrouwen wereldwijd achtergesteld en onderdrukt worden. In Afghanistan en Islamitische landen in zijn algemeenheid maar evengoed in onze ‘vrije’ westerse wereld; vrouwen verdienen niet zoveel als mannen, bekleden minder vaak hoge functies en zijn vaker slachtoffer van allerlei vormen van geweld. En dan ook nog zeggen dat vrouwen het zwakke geslacht zijn en emotioneel labiel als gevolg van hun cyclus.

Het is werkelijk ongelooflijk! Als we het over emotioneel labiel hebben als gevolg van de hormoonhuishouding, zouden we eerst en vooral naar mannen moeten kijken. Als gevolg van hun testosteronspiegel zijn ze agressief, hitsig en dominant en daarom voeren ze oorlog, mishandelen vrouwen en misbruiken hen seksueel. En dat gebeurt over de hele wereld.

Ik heb weleens mijn pubishaar geschoren in de vorm van een Hitlersnor om die tiran tussen mijn benen het smoel te geven dat hij verdient. De heren der schepping lopen allemaal en altijd hun lul achterna. Mijn beschaving en fatsoen, te danken aan een goede opvoeding door een sterke moeder en een lieve vader, leveren voortdurend achterhoedegevechten met mijn testosteron: nurture versus nature.

Masculien gezever

Vrouwen zijn het sterkere geslacht, ze brengen godbetert kinderen voort! Ze maken in hun wonderlijke lijven nieuwe mensen: vrouwen zijn de ware ‘heren’ der schepping. De rol die mannen daarbij spelen is wel heel marginaal, vergelijkbaar met het brengen van een klosje garen naar de kleermaker en dan achteraf zeggen dat jij dat kostuum hebt genaaid.

Ik ben niet religieus maar dat je in staat bent om een nieuw mens te maken, benadert toch wel de kern van het goddelijke: schepping! Dat is andere koek dan dat masculiene gezever over God terwijl ze ondertussen gewoon naast je staat!

De helft van de wereldbevolking wordt onderdrukt en verguisd door de andere helft. En dat terwijl al die varkens verdomme hun bestaan te danken hebben aan moeder-de-vrouw, en elke vrouw het object is van hun lust. Het wordt tijd heren om deemoedig het hoofd te buigen, je meerdere te erkennen en je te gaan schamen.

Jacques van der Borght is Jeugdbeschermingsmanager in ruste en stukjesschrijver voor een wijkkrant. Hij heeft net een shirt besteld met als opschrift ‘lastige man’.

Gastschrijver, 01.10.2021 @ 08:36

[Home]
 

1 Reactie

op 01 10 2021 at 08:37 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS