Home » Archief » Blijk ik toch weer gelijk te gaan krijgen, wat wappies betreft


[02.10.2021]

Blijk ik toch weer gelijk te gaan krijgen, wat wappies betreft

Peter Breedveld


Illustratie: Heinrich Zille.

Er kleeft een ontzettend vervelend stigma aan mij, waardoor mensen weigeren me serieus te nemen, ook al heb ik, werkelijk waar, altijd gelijk. Mijn toon zou te heftig zijn, en mijn woordkeuze verkeerd. Özcan Akyol schreef onlangs dat ik “een beetje intens ben.” Ik vind dat mensen niet zo moeten zeuren, want we hebben een senator in de Eerste Kamer die het jammer vindt dat de mooie ovens van Hitler niet meer in gebruik zijn en meerdere parlementariërs staan bij elke gelegenheid Hitleriaanse speeches af te draaien. Dan moet je maar niet zo moeilijk doen over mijn toon en woordkeuze, en gewoon goed lezen wat mijn argumenten zijn.

Zo heb ik het afgelopen anderhalve jaar de toorn van veel mensen over me afgeroepen door harde noten te kraken over het coronabeleid van onze regering en werd ik voor neonazi-vriendje en wappie-apologeet uitgescholden omdat ik stelling neem tegen de blinde haat van bijna iedereen in Nederland jegens mensen die zich verzetten tegen de inperking van onze grondrechten, de avondklok en de coronapas. Ik heb erop gewezen dat veel van die zogenaamde “wappies” zich weliswaar bizar gedragen en uitdrukken, maar dat ze vaak best een punt hebben, want we láten ons onze vrijheden al te klakkeloos afpakken, hébben misschien een al te groot vertrouwen in de vaccins en onderschatten de impact voor een grote groep mensen van de coronapas. Het is niet niks om te worden verstoten vanwege je rebelse gedrag. Ze zijn eigenlijk de enigen die zich verzetten tegen de graduele afschaffing van de rechtsstaat. Daar moet je hén voor prijzen, en je moet het jezelf verwijten.

Maatschappelijke druk

Wie schetst mijn verbazing als ik in twee dagen tijd maar liefst drie stukken lees in kwaliteitskranten die aanzienlijk genuanceerder over de wappies zijn dan alles wat daarvoor over ze is geschreven en gezegd (vorige week nog een “filosoof” die de grondwet wil aanpassen om wappies als terroristen te bestrijden)?

Christiaan Weijts observeert in NRC dat de eigenaars van het restaurant Waku Waku staan voor een principe waarin ze echt geloven en dat niet zo raar is als de wappiehaters vinden. Veel mensen denken het hunne van de coronapas maar zwichten voor de maatschappelijke druk en er moet brood op de plank, nietwaar? Niet Waku Waku. “Praktiseren wat je predikt is zo uitzonderlijk dat zelfs de rechter wat ongelovig aan ze vraagt waarom ze niet gewoon onder protest zijn gaan scannen, in afwachting van een bodemprocedure. Dat begrijpt het stel niet goed. Als je principieel niet discrimineert, dan doe je dat toch ook niet tijdelijk?”

Kiza Magendane, ook in NRC, moet toegeven dat de wappies, ook door hem, ten onrechte in het verdomhoekje zijn geduwd. Dat hij met zijn harde morele oordelen heeft laten zien hoe onverdraagzaam hij zelf is geweest. “Hoe konden bewoners van een rijk land als Nederland zich zo hartstochtelijk tegen een lockdown verzetten?” Daar moeten we sowieso snel vanaf, dat argument dat we rijk zijn en dat je dus niet moet zeiken dat Rutte de grondwet afschaft, want Noord-Korea. Ten eerste leven we weliswaar in een rijk land, maar dat betekent niet dat iedereen rijk is, menigeen kan de rekeningen niet betalen of zijn kinderen op een sportclub doen. Ten tweede willen we geen Noord-Korea worden en is het dús de moeite waard een boel lawaai te maken om draconische maatregelen als een avondklok.

En vanmorgen zag ik Sheila Sitalsing een stuk van Kustaw Bessems aanprijzen, die ook moet toegeven dat de wappies een punt hebben wat de coronapas betreft. “Het huidige protest tegen de coronapas is daarom een welkome herinnering dat die niet normaal is en niet normaal mag worden”, aldus Bessems.

Pseudorebels stukje

Als dat GODVERDOMME (piss off met je gezeik over mijn toon) niet precies is wat ik al anderhalf jaar betoog! Benieuwd of Weijts, Magendane en Bessems nu ook voor neo-nazivriendje en wappie-apologeet worden uitgemaakt. Ik denk het niet, want als het in een kwaliteitskrant staat, wordt, wat ik al jaren zeg, opeens wél geaccepteerd. Nu al meldde zich iemand die zei dat ze misschien toch dingen ter harte moest nemen, die ik had geschreven. Nadat Bessems het ook heeft geschreven, denk ik dan. Maar het was al waar wat ik schreef vóórdat Bessems het ook schreef. “Ze lezen eerst Frontaal Naakt, zodat ze weten waar ze een week later een pseudorebels stukje over kunnen schrijven”, tweette iemand. Ik moet toegeven dat ik me dikwijls ook niet aan die indruk kan onttrekken. Ik reik de argumenten aan waar menige columnist en politicus goede sier mee maakt, en ik krijg nooit de credit, maar wel altijd de haatbagger.

Waarom altijd wachten tot iets salonfähig wordt voor je me gelijk gaat geven, áls je dat al doet, want reken maar dat mensen straks gaan beweren dat ze het altijd al zo hebben gezien en dat ík juist de boel op scherp heb gezet, vanwege mijn toon.

Al zo vaak meegemaakt.

Geweten afkopen

Hans Laroes is de eerste die vanmorgen ruiterlijk toegaf dat zijn kwalificatie van mij als “te heftig” misplaatst was. Dat is hartverwarmend en doet me goed. Wie volgt? Wie gaat nou eens erkennen dat mijn argumenten steek houden, dat ik altijd gelijk heb, dat ik wijs op dingen waar nu nog niemand, maar straks iedereen oog voor heeft omdat het in NRC heeft gestaan? Dat mijn toon precies de juiste is en erg fatsoenlijk, zeker in vergelijking met wat allerlei populaire columnisten en politici er dagelijks uitkotsen?

Help me van mijn stigma af en begin me serieus te nemen. Goed voor mij en zeker ook goed voor jezelf.

Je kunt je geweten afkopen met een Tikkie!

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 02.10.2021 @ 11:29

[Home]
 

1 Reactie

op 02 10 2021 at 11:30 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS