Home » Archief » ‘Hoer’-roepers


[13.08.2012]

‘Hoer’-roepers

Peter Breedveld

Tijdens mijn afwezigheid is er een documentaire op televisie geweest over Noord-Afrikaanse hufters in Brussel die meisjes lastigvallen. Daardoor brandde in Nederland meteen weer het debat los over Marokkanen die vrouwen voor ‘hoer’ uitschelden en de VVD wil nu zelfs een boete opleggen aan wie sisgeluiden naar vrouwen maakt.

Dat tekent weer fraai het ingebakken racisme van de VVD en van onze hele samenleving, want Hassnae wordt door autochtone mannen regelmatig uitgemaakt voor 678 verschillende smaken ‘hoer’. Die willen haar ook tegen de muur zetten, doodschieten, stenigen, verkrachten en weet ik het allemaal.

Ik vraag daar al jaren regelmatig aandacht voor, net als voor de autochtone mannen die Femke Halsema willen kaalscheren als een ‘moffenhoer’, die haar, Jolande Sap en Ineke van Gent als ‘nazislamitische hoeren’ willen laten executeren.

Maar voor autochtone mannen die vrouwen uitschelden voor hoer en ze intimideren is, heel gek, nul aandacht bij de VVD. Ook de PvdA, D66 (hallo, Boris van der Ham!), GroenLinks, SP en welke andere politieke partij dan ook zijn nadrukkelijk niet geïnteresseerd in autochtone mannen die een Marokkaanse vrouw bedreigen en voor ‘hoer’ uitmaken. De media schenken er evenmin aandacht aan.

Altijd de mond vol over Marokkaanse homofoben, seksisten, antisemieten, dieven en raddraaiers, zelfs nieuwe wetten indienen vanwege die Marokkanen, maar voor de tsunami van intimidatie en verbaal geweld van het autochtone deel van de bevolking is iedereen blind. Antidiscriminatiebureau’s komen pas in actie als je durft te suggereren dat het geweld tegen Hassnae en andere Marokkanen racistisch is, want dan hol je het begrip ‘racisme’ uit.

‘Hufter-hunter’ Gregor Hakkenberg wijst er in een treffend stuk al op dat degenen, die de grootste smoel hebben over Noord-Afrikaanse ‘hoer’-roepers, zelf de fanatiekste ‘hoer’-roepers zijn. We hebben het natuurlijk over de Roze Khmer, GeenStijl. Maar de voltallige redactie is daar roomblank, en dus betogen progressieve intellectuelen dat deze ‘hoer’-roepers vernieuwend en verfrissend bezig zijn.

Ergo: Marokkaanse ‘hoer’-roeper = bedreiging van alles waar we voor staan, van de beschaving, onze normen en waarden en de Kosmische Orde. Autochtone ‘hoer’-roeper = vernieuwend, verfrissend, en vertoont overeenkomsten met ‘film noir’.

Afgelopen weekend is er in Noordwijk een grote rel geweest, waarbij de politie het moest opnemen tegen honderd raddraaiers die ambulancepersoneel belaagden. Normaal zorgt zoiets meteen voor een storm van racisme, maar deze keer bleef het relatief stil. De verklaring kwam met een opmerkelijk commentaar van de VVD in Noordwijk, die de beschuldigende vinger wijst naar… de politie! En dan weet je het gewoon: de raddraaiers zijn blanke autochtonen. Waren het Marokkanen geweest, dan was de noodtoestand uitgeroepen.

Hassnae en ik worden op Twitter voortdurend belaagd door anoniem, racistisch, agressief, autochtoon tuig. Vanmorgen kreeg zij van één of ander weekdier te horen dat ze er eigenlijk zelf wel een beetje om vraagt.

En daar heb ik dus een tiefushekel aan. Groter dan mijn minachting voor het anonieme gajes dat vanachter zijn toetsenbord verwensingen en bedreigingen de wereld inslingert, is die voor wormvormige aanhangsels als Daniel Lohues. De laffe wegkijkers, die hun weerzinwekkende, lafhartige gedrag rationaliseren met hun variaties op het korterokjesargument. Wat een verspilling van zuurstof, zo’n type.

Vanmorgen was er ook iets te doen over een Joodse organisatie die echt werk maakt van een antisemitisch incident in de tram in één van de grote steden. Op Twitter werd er gemopperd dat discriminatie van Joden blijkbaar belangrijker is dan discriminatie van andere bevolkingsgroepen.

Maar die mopperaars staan tegen de verkeerde boom te blaffen. Joden weten heel goed waar ‘grapjes’ over de geldzucht van Joden toe kunnen leiden. Wat ontbreekt zijn Marokkaanse, Turkse, Surinaamse organisaties die de ernst van racisme ook inzien en meteen aan de bel trekken bij elk geval van allochtonenhaat. Sommige mensen die mopperen over het voortrekken van Joden, zie ik wel gezellig palsy-walsy doen met Bert Brussen, die Marokkanen ‘Rifapen’ noemt.

Marokkanen die gezellig optrekken met de gasten van GeenStijl, ik vind het zoiets als zwarten die lid worden van de Ku Klux Klan. En dan zie je ze tegelijkertijd nog klagen dat er niks tegen Marokkanenhaat wordt gedaan, en wel tegen jodenhaat.

Misschien zijn Joden toch gewoon veel slimmer dan Marokkanen.

Laat uw waardering voor deze site (en daarmee voor de strijd voor de vrije meningsuiting) blijken met een kleine donatie (of een grote!) via Paypal of met een storting op rekeningnummer 39 34 44 961 (Rabobank Rijswijk) o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.
Peter Breedveld, 13.08.2012 @ 20:22

[Home]
 

39 Reacties

op 13 08 2012 at 20:31 schreef Bakito:

Daniel Lohues, de muzikant?

Wat heeft die uitgevroten?

op 13 08 2012 at 21:04 schreef Rene Koeman:

Het was uiteraard Nanninga die op geenstijl de roeptoeter speelde over die documentaire. Daar heb ik op 6 augustus al een sarcastische blog op gepost.

op 13 08 2012 at 21:08 schreef Kurt:

Allochtonen kunnen prima voor zichzelf nodig, daar hebben we geen Peter Breedveld voor nodig.

op 13 08 2012 at 21:56 schreef Sasha Berkman:

“Misschien zijn Joden toch gewoon veel slimmer dan Marokkanen.”Ik ben benieuwd naar de opinie van Likoed hierover :)
Anyway, we zijn het natuurlijk wel eens over het feit dat the way forward ligt in bestrijden van sexisme. Ga je ook naar de kiss-in woensdag as?

op 13 08 2012 at 22:54 schreef Vrouw:

Of course, joden zijn veel slimmer en tactischer dan Marokkanen!

op 13 08 2012 at 23:55 schreef You On A Gin:

@ Sasha
Van Erwin Olaf? Wat mezelf betreft, mevrouw Gin is niet in Nederland, en in je eentje staat zo lullig. :)

op 14 08 2012 at 01:23 schreef Hans Berenstein:

Ik denk dat joden ook minder sissen en hoer roepen op straat.

Ik hoor vrouwen trouwens al zeker 15 jaar mopperen over sissende mannen die ook smakgeluiden maken. Dat was wel een tegenvaller van in de grote stad komen wonen. Dat er een nieuwe vorm van seksisme bijkwam.

Dat de politiek het nu ineens oppakt.. Tsja. Een documentaire, verontwaardiging, de echte problemen niet op een verantwoordelijke manier willen of kunnen oppaken.. Kortom hoe de politiek al te lang werkt.

op 14 08 2012 at 04:56 schreef MNb:

Er is geen enkel verschil tussen Marokkans tuig dat in Brussel Sofie Peeters lastig valt en kaaskoppentuig dat politie ter bescherming van ambulances nodig maakt en kaaskoppentuig dat voetbalveldslagen levert.
Of het tuig van GS dat de neukbaarheid van Heleen van Royen een boeiend gespreksonderwerp vindt. Deze schrijfster en columniste kan niet bepaald op mijn sympathie rekenen, maar dat tuig van GS maakt dat ik tot het radicale feminisme neig.

De selectieve verontwaardiging van de wegkijkers, die zich in hun verbeelde genuanceerde kijk wentelen, is zo mogelijk nog walgelijker.

op 14 08 2012 at 08:39 schreef Bigpete:

Niet schrikken Mnb, maar ik ben het met je eens. Met een kleine nuance. Het is vervelend en onterecht dat -bekende- mensen via internet worden uitgemaakt voor van alles en nog wat. Toch denk ik (ik ben geen vrouw) dat het directer en confronterender is om op straat dit soort tuig tegen te komen.

Dat VVD voorstel gaat natuurlijk helemaal nergens over. Strafbaar stellen is één ding, constateren en bewijzen is iets heel anders. Zelfs marokkanen zijn niet zo dom om te sissen als er een agent naast ze staat dus dit is weer een domme politieke proefballon, en niet eens van de PVV dit keer.

Ik ben trouwens al 30 jaar van mening dat elk soort tuig moet worden bestreden, dus ook blanke tokkies.

op 14 08 2012 at 09:30 schreef Pyt van der Galiën:

@Pete

Ik weet niet, hoor. Wanneer je met naam en toenaam op GS staat waar de redactie zich in het openbaar afrukt op jouw portret, tientallen reaguurders verklaren jouw wel eens te “willen doen” en duizenden mensen dat lezen, dan lijkt me dat eigenlijk vervelender dan nagesist te worden op straat.

Hoezo trouwens “Zelfs Marokkanen zijn niet zo dom om…”?

op 14 08 2012 at 09:38 schreef Bigpete:

Nou Pyt dat lijkt me toch niet zo moeilijk. We hebben het over figuren die vrijwel nooit een opleiding hebben afgemaakt, vaak geen werk hebben, er uniform bijlopen met hun bloempot Bert en Ernie hoofd en bontkraagjes. Niet echt de slimsten. Verder refereert mijn opmerking aan Misschien zijn Joden toch gewoon veel slimmer dan Marokkanen.. Ik weet dat jij er weer van alles achter zoekt, blijven zoeken dan vindt je vanzelf iets om over te zeuren.

op 14 08 2012 at 10:00 schreef Peter:

Als ik het – in dit verband – over ‘minder slimme’ Marokkanen heb, heb ik het niet over de ‘hoer’-roepende Bert & Ernie-kapsels, maar over de hoogopgeleide Marokkanen die verontwaardigd foeteren dat er niks tegen Marokkanenhaat wordt gedaan, terwijl ze zelf mede-verantwoordelijk zijn voor het bagatelliseren van die haat.

op 14 08 2012 at 10:07 schreef Rob Hennekam:

Lijkt milj toch iets met Nederland wat niet meer spoort. Frappant is het verschil met een moslimland als Maleisië of bijv. China. Die kerkelijke organisatie onder de duim houden. Beide beperkt vrijheid van meningsuiting, pers breidel , maar iin de publieke wel veilig en beschaafd.

op 14 08 2012 at 10:09 schreef Bigpete:

Je hebt gelijk, mijn vergelijking was onjuist.

@Pyt. Je hoeft GS niet te lezen, je hoeft geen twitteraccount te hebben, waar elke digitale scheet wereldnieuws lijkt te zijn. Maar je kunt op straat lopen lastig vermijden. Dat is het verschil.

op 14 08 2012 at 10:19 schreef babs:

Misschien ben ik ik naief, maar wat is er eigenlijk zo erg aan sissen? Mijn zoontje van 5 sist als hij mijn aandacht wil vragen. (Kennelijk een cultureel overblijfsel uit Al-Andaluz, best grappig.) Kunnen wij nu niet meer naar Nederland?

Hm, die laatste vraag is een beetje dom. Wij kunnen natuurlijk wel naar Nederland, mijn zoontje is blond. Dan is dat sissen opeens grappig.

op 14 08 2012 at 10:49 schreef Khalid:

Ja Peter, gelukkig stijgt jouw intelligentie boven iedereen uit. Het is al 10 uur. Tijd om uit je dromen te ontwaken denk je niet? En over Marokkanen-haat gesproken, een Marokkaan hoeft maar een scheet te laten en het is landelijk nieuws, en waarom? Omdat de autochtoon van dit nieuws smult. Zal wel iets met intelligentie te maken hebben, denk je niet?

op 14 08 2012 at 10:56 schreef Peter:

Nou, het gaat in dit geval niet om Marokkaanse petomanen, Khalid. Het gaat om Marokkanen die vrouwen lastigvallen en dat is wel degelijk ernstig.

op 14 08 2012 at 11:13 schreef Khalid:

Ik heb de documentaire gezien Peter. Maar een camera pakken, en de achterbuurt van Antwerpen in lopen en bewijzen dat je nageroepen wordt? Dat is voor mij geen verrassing. Dat in Antwerpen toevallig veel Marokkanen in de achterstand wonen betekent niet dat dit gedrag exclusief is voor Marokkanen. Hetzelfde wat een vrouw zou overkomen in de tokkie wijken in Den Haag, sterker nog deze figuren krijgen een eigen serie in Oh Oh Cherso omdat half Nederland smult van hun gedrag, kom ik weer terug op je intelligentie kwestie. Het feit dat jij ze benoemt als “Marokkaanse” petomanen ipv gewoon petomanen vind ik een stuk ernstiger.

op 14 08 2012 at 11:22 schreef Sasha Berkman:

BigPete, je zult het met me eens moeten zijn dat die lieden die GS hun rotzooi uitbraken geen recht hebben om op “sexistische marrokanen” af te geven.

op 14 08 2012 at 11:41 schreef Peter:

Khalid, heb je mijn stuk eigenlijk wel gelezen, of reageer je alleen op mijn prikkelende tweet? Want eigenlijk doe je niet meer dan de punten herhalen die ikzelf al heb gemaakt.

Edo, roerend hoor, je verontwaardiging over het gedrag van Bert Brussen. Maar sinds je hierboven zo makkelijk over het walgelijke gedrag van Daniel Lohues heenfietste, omdat je dat zo’n vrolijke kerel vindt, overtuigt het me totaal niet meer.

op 14 08 2012 at 11:53 schreef Pyt van der Galiën:

@Pete

– Je schrijft over blanke tokkies die aangepakt moeten worden. Wanneer je consequent was geweest had je dan óók geschreven: Zelfs Marokkaanse tokkies…. Dat doe je dus niet. Bij Marokkanen maak je plotseling het onderscheid tussen “tokkies” en de rest niet meer, een onderscheid dat je bij “blanken” wel maakt. Bij jouw zijn het Marokkanen (allemaal hetzelfde) en blanke tokkies (niet allemaal hetzelfde. En ik vermoed dat je oprecht niet ziet dat je je daarmee in niets onderscheid van GS.

op 14 08 2012 at 12:01 schreef Vrouw:

@peter en @khaled…hahah Marokkanen zijn ook hele slechte lezers, direct reageren zonder iets te lezen of de stof te laten bezinken. Groetjes, een Marokkaanse vrouw.

op 14 08 2012 at 12:05 schreef Khalid:

Ok Peter, mijn fout, ik had je tweet los van het artikel gelezen. Goed artikel!

op 14 08 2012 at 12:05 schreef Bigpete:

Je moet wat te zeiken hebben hè Pyt. Tokkies zijn asociale blanken, dat is althans hoe ik het begrip tokkie definieer. Een Marokkaanse tokkie bestaat dus niet in mijn beleving. Ik heb het over straattuig met bontkraagjes en een dom hoofd. Ze zien er allemaal hetzelfde uit. De types die Peter beschrijft en die vrouwen lastig vallen. Ik heb het niet over mijn collega, niet over de hardwerkende middenstander, niet over… Probeer toch niet overal alles achter te zoeken. Dan slaap je beter, echt waar.

op 14 08 2012 at 12:10 schreef Bakito:

Ach zo. Volgens mij maakt mij zich in beide kampen schuldig aan enerzijds overdrijving/eenzijdigheid en anderzijds bagatellisering/ontkenning als we het hebben over racisme en immigratie/integratie-issues.

Schreeuwen of zwijgen dus.

op 14 08 2012 at 12:21 schreef F.:

Sissen op straat is onderdeel van de manier waarop vrouwen nog altijd worden behandeld in het openbaar. Vraag welke vrouw dan ook naar ervaringen met seksuele intimidatie in het openbaar, en ze komt met een heel lijstje. Nu zijn het blijkbaar Marrokanen (dat lees ik nu pas, ik heb de hele discussie niet precies gevolgd omdat ik in het buitenland woon), maar het probleem is natuurlijk niet Marokkaans maar des mans. Mijn lijstje: * rukker met stropdas in eerste klas van late trein van Amsterdam naar Utrecht, * rukker aan de tafel naast me in stationsrestauratie Amsterdam Centraal, * achtervolger op de fiets in nachtelijk Hengelo, * tietgrijper in stationsrestauratie op Utrecht centraal, * jonge man die achter me aanfietste op stille weg in Hengelo en riep dat hij me ging verkrachten, * man die mij hinderlijk inhaalde en zich vervolgens weer liet inhalen enzenz tijdens nachtelijke fietsritje door Zwolle. De kleine sis- en opmerking-incidenten laat ik even buiten beschouwing. Ik vroeg me al af: hoezo is er nou ineens aandacht voor sissen op straat? Aaah, het waren Marokkanen! Nee, het zijn niet Marokkanen die dit doen, maar mánnen.

op 14 08 2012 at 12:32 schreef Khalid:

Geen onderscheid maken tussen de Peter die schrijft en de Peter in de reactie maakt meteen ALLE Marokkanen “Slechte Lezers”? Applaus! Plus het feit dat je mijn naam verkeerd spelt wil toch ook niet suggereren dat ALLE Marokkaanse vrouwen niet kunnen lezen en spellen?

ps. Wat is de toegevoegde waarde van Marokkaanse vrouw toevoegen. Alsof iedereen achter zijn reactie nog even zijn achtergrond vermeld om te laten zien dat zijn simpele reactie meer waarde heeft opeens. Welterusten.

op 14 08 2012 at 12:49 schreef Vrouw:

Nee Khalid of khaled (It’s all the same)! Maar hey chill niet zo opgefokt, het was gewoon een grapje. Moet kunnen toch? Ik begrijp dat de ramadan zwaar kan zijn, je bent wat gevoeliger dan normaal..dat respecteer ik allemaal. Toch wil ik je graag even adviseren om niet te gaan slapen nu, het is beter om de ramadan bewust te beleven. Een fijne middag!

op 14 08 2012 at 13:00 schreef hallo:

BigPete is een politieagent die klaagt over het uniform kleden van pubers.
Die alle tuig van de straat wil slaan en hij ziet wie er tuig is aan kapsel en kleding.

Wordt flirten op straat nu verboden? En gaan Pete en zijn uniformmaten dit handhaven?

Daar komen ongelukken van.

Brrrrr, ik wil MINDER BLAUW OP STRAAT.

@ Sasha : c u @ kiss-in
Hopelijk is het flirtverbod nog niet van kracht, anders maakt de geuniformeerde macht er een bloedbad van.

op 14 08 2012 at 13:20 schreef Vrouw:

Misschien begint Nederland toch steeds meer te lijken op landen als Iran en Saoedie Arabie, daar is vrouwen lastig vallen ook strafbaar. Alleen geldt de regel voor de gehele bevolking.

op 14 08 2012 at 23:16 schreef Sasha Berkman:

Vrouw: het zou overal verboden moeten zijn om vrouwen lastig te vallen.

op 14 08 2012 at 23:38 schreef Vrouw:

@Sasha, true..maar het lijkt erop alsof de maatregel in Nederland onder het Marokkanenbeleid valt.

op 15 08 2012 at 09:54 schreef Sasha Berkman:

Vrouw: Daar heb jij dan weer gelijk in.

op 15 08 2012 at 19:54 schreef dewanand:

namaste Peter en Fnaakters,

heel mooi verhaal zeg en zo herkenbaar. Ik moet snel mijn theorieen uitwerken en publiceren. Hier in nederland is de radicalisering gevaarlijk geworden en dit mixen met rassenhaat en xenofobie kan fataal worden. Verruwing en intolerantie zijn nu heel normaal. Asociaal gedrag en openlijk verbaal geweld is normaal. Geen wonder dat dit jaar al 70.000 mensen emigreerden naar het buitenland, waarvan 40 procent rijk en hoogopgeleid was.

Ik had nog vorige week een hindoestaanse sletje geinterviewd en zij vertelde dat elke vrouw een hoer is als zij met meer dan 1 man neukt. Heel leuk interview en ze was tevreden. Ja, hoeren en schrijvers begrijpen elkaars taal beter, zoals ik het altijd heb meegemaakt. Een hindoemeid mailde nog van ja dewanand je bent een spirituele hindoehoer en het was toch zo een geweldig compliment, zelfs Wieroe lachte erom.

Waarom haat de hele wereld hoeren, terwijl iedereen ze wil verneuken?
Eer de heilige hindoeHoer als een godin die haar vagina offert en het karma zuivert van de mannen, onvoorwaardelijk en met liefde en geduld.

Alle hoeren die ik kende begrepen mij helemaal en wij waren dikke maatjes.

dewanand

op 15 08 2012 at 22:06 schreef Hiepo-kriet:

‘Waarom haat de hele wereld hoeren, terwijl iedereen ze wil verneuken?
Eer de heilige hindoeHoer als een godin die haar vagina offert en het karma zuivert van de mannen, onvoorwaardelijk en met liefde en geduld.’

Hoe Wrang en Waar én prachtig verwoord.
Compliment van de hindoemeid is dan ook zeer terecht.

En ja; katten hebben groot gevoel voor humor :)

op 16 08 2012 at 12:40 schreef hallo:

Dewanand, kun je Wieroe eens vragen of er ook lesbische doekjespoezen bestaan?

op 16 08 2012 at 21:56 schreef dewanand:

namaste Hallo,

Mooie vraag. Wieroe heeft net flink zitten studeren in de koran en hij kwam met deze rare visie.

Volgens Wieroe verbiedt Allah het niet dat er islamitische lesbische meisjes zijn, zij moeten ook gewoon een hoofddoek dragen en tot Allah bidden. En Ramadan doen he. Maar als deze lesbische meisjes seksen met elkaar dan is het haram (tegen islam) als hun blote benen in de richting van Mekka wijzen, want dat is ontering van de heilige stad van islam.

Wieroe legde uit dat de islam eist dat elk moslimkutje moet baren voor islam, dus lesbische doekjespoezen moeten ook baren in naam van Allah, maar het is niet haram als zij voor kunstmatige inseminatie kiezen, zonder penetratie door een ruwe moslim lul. Allah is barmhartig en zal het hen vergeven.

aldus mufti imam Wieroe, groot koran geleerde.

dewanand

op 17 08 2012 at 10:58 schreef cRR Kampen:

Lurking mode, 1 comment: wat een prachtige foto :)

op 17 08 2012 at 17:32 schreef hallo:

Thanx, Wieroe en Dewanand. Daar kan deze poes garen bij spinnen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS