Home » Archief » Homokolonialisme


[09.02.2017]

Homokolonialisme

Tayfun Balçik


Chieko Matsubara (en Meiko Kaji)

Van de week kreeg ik een melding binnen op mijn smart-phone. Een ‘Nationale Conferentie over Racisme en Discriminatie’ bij mij in de buurt. Ik keek naar de mensen die hadden aangegeven er te zijn. Mitchell Esajas, Cemil Yilmaz en Jerry King Luther Afriye. Ik dacht, ik kan twee dingen doen: verder gaan met De witte Volkskrant of kijken wat ‘mensen van kleur’ voor mij in petto hebben. Dan is de keuze snel gemaakt.

Dus ik liep richting August Allebéplein en zag een bekend gezicht. Toen wist ik zeker, dit gaat interessant worden. Paar minuten later kwam ik aan bij Ru Pare, de ‘gekke Marokkanenschool’ van weleer. Ik herinner nog goed dat mijn vader mij en m’n broers hier in 1992 wilde inschrijven. De Turkse OALT-docent: ‘Je kan ze beter naar een christelijke school sturen.’

Etnische partijen

Terug naar 2017. Het publiek was gemengd. Er hing een rood spandoek: ‘SAMEN TEGEN RACISME & DISCRIMINATIE’. Daarvóór een grote gele bank. Een huiselijke sfeer. Dionne Hafiez van IZI Solutions was de moderator.

Er waren veel sprekers. Als eerste mocht Anton de Heul. “In de tram besefte ik pas dat ik al mijn hele leven strijd tegen racisme en discriminatie”, zei hij, “Partijen als DENK en Artikel 1 werden gelijk afgeserveerd als etnische partijen. Terwijl etniciteit nooit een rol speelt bij al die witte kandidatenlijsten van gevestigde partijen.”

Toen verscheen Rutger Groot-Wassink, fractievoorzitter van GroenLinks Amsterdam, op het toneel. Koude rillingen kreeg-ie over zijn rug vanwege de deportatie-discussie in De Balie en de normalisering van ‘foute’ en ‘goede’ groepen, zei hij.

Erdogan-aanhangers

Ik stak mijn hand omhoog: “Meneer Groot-Wassink, goed dat u hier bent, maar heeft u zelf niet bijgedragen aan de normalisering van racisme en islamofobie, door een paar maanden terug te zeggen dat er geen plek is voor Erdogan-aanhangers bij GroenLinks?” Groot-Wassink bleef achter zijn woorden staan en vond islamofobie maar een moeilijke term.

Back-up van Jefrey Afriye: “U heeft het nooit expliciet gehad over Trump-aanhangers of kolonisten-aanhangers van Israëlische nederzettingen. Zo voer je geen discussie.” Iemand anders uit de zaal: “U bent verontwaardigd over De Balie, maar daar deed Meindert Fennema, ook van GroenLinks, gewoon aan mee. Wat vindt u daarvan?”

Hypocrisie plenair blootgelegd. Daarna kreeg Afriye zelf het woord. Hij wordt tegengewerkt in zijn strijd tegen Zwarte Piet. “Anti-zwart racisme moeten we expliciet benoemen, omdat zwarte mensen altijd op de bottom belanden.” Asielzoeker Osman Younus uit Somalië vertelde over zijn ‘illegale’ bestaan in Nederland, de repressie van de IND. Deprimerend, maar ook krachtig dat Younus ondanks alles zijn verhaal deed.

Valse dichotomieën

Bij de workshops ging ik naar die van Dino Suhonic van Stichting Maruf over homoseksualiteit onder moslims. Suhonic praatte snel en kwam met allerlei termen waar ik nooit van had gehoord. “Als queermoslim willen ze altijd dramatische verhalen horen. Ik vond het ook pijnlijk dat het Comité 21 maart mij als de homo vroeg. Terwijl ik meer identiteiten heb. Ik ben ook moslim.”

Suhonic besprak valse dichotomieën in het Westen, ‘Gay versus Muslim’. Die zouden volgens homonationalisten nooit overlappen. “Zo wordt over onze rug het westen of Nederland gepresenteerd als homovriendelijk en progressief.” Heel vaak zeggen ze tegen Suhonic: “Waarom geloof je nog, als je homo bent? Bevrijd je van de ketens van de islam.” Dit terwijl de seksuele moraal in ‘de’ islam nooit altijd zo benepen is geweest. Suhonic verwijst naar ‘De minaret van Bagdad’ van Michiel Leezenberg. Mosimhomofobie is een modern verschijnsel.

Homokolonialisme

Na de Orlando-shootings spraken velen over Trumps ‘pro-gay islamophobia’. Maar dat hebben we hier al sinds Fortuyn en Wilders, zegt Suhonic. “Ze komen alleen op voor homo’s als ze het zogenaamde anders-zijn van moslims moeten benadrukken. Natuurlijk zijn er problemen binnen onze moslimgemeenschap. Maar al word ik op straat door twintig moslims achter elkaar bespuugd, ik zal nooit een hele groep mensen wegzetten als homofoob. Die generalisering kan je niet maken.”

Suhonic zegt dat de paternalistische top-down approach niet werkt. “Dat is homokolonialisme. Ik pleit voor de bottom-up benadering, die van de common language, met de mensen waar het om gaat. Moslims onderling. Die mag niet verstoord worden door mensen met een islamofobe agenda.”

Respect voor deze man.

Tayfun Balçik is historicus, gespecialiseerd in de moderne geschiedenis van Turkije en die van Amsterdam-West. Hij heeft een Facebook-pagina.

Tayfun Balçik, 09.02.2017 @ 08:00

[Home]
 

35 Reacties

op 09 02 2017 at 10:18 schreef MNb:

Waarom zijn ze bij GL zo vaak zo slap? Die eerste vraag van je is gemakkelijk te beantwoorden.

“Meneer Groot-Wassink ……”
Nee. Er is bij ons ook geen plaats voor Putin- en Trumpaanhangers. Het gaat er niet om dat Erdogan Turk of moslim is. Het gaat er om dat hij dictatoriale neigingen vertoont. Overigens keur ik de militaire staatsgreep net zozeer af.

op 09 02 2017 at 10:37 schreef babs:

MNb,
Probleem is alleen dat jouw antwoord niet klopt. Het ging niet om een Erdoganaanhanger, maar om iemand die Erdogan stemde omdat de alternatieven in zijn ogen nog erger waren.

Het echte probleem bij Groen Links is dat ze allochtonen eigenlijk maar raar vinden. Op hun montessorischool zaten er 0, bij hun politicologie- of psychologiestudie zaten er 0, bij hun geitenwollensokkenclubjes zaten er 0. Nu moeten ze opeens verstandige dingen zeggen over die mensen en moeten ze allochtonen zoeken die op hun lijst kunnen om allochtone stemmers te trekken. Zo krijg je ongelukjes als ik-Zhini of bizarre reacties op een moslim die een overweging maakt die ze niet kunnen invoelen.

Bij de jongste generatie ligt het iets genuanceerder, maar jongeren hebben geen fuck te vertellen.

op 09 02 2017 at 11:23 schreef Martijn:

Precies, die obsessie met Erdoğan hier in Nederland maakt blind voor de gebrekkigheid van de oppositie in Turkije. Ik weet er ook het fijne niet van maar ik serveer die mensen niet af omdat ik van mijn Turkse vrienden weet dat er diverse redenen zijn om AKP te stemmen. De laatste jaren is Erdoğan wel steeds gekker geworden, ooit stond hij juist voor de minderheden in een tijd dat dat niet echt gangbaar was.

op 09 02 2017 at 12:05 schreef Keira:

Babs heeft helemaal gelijk. Zo ben ik geen Wildersaanhanger maar ik ga wel op Wilders stemmen omdat de alternatieven in mijn ogen nog veel erger zijn.

op 09 02 2017 at 13:10 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Nederland is Geert Wilders Keira. Het maakt niet uit op wie je stemt.

op 09 02 2017 at 13:13 schreef Martijn:

Erger dan Wilders? Behalve als je uit bent op totale destructie zie ik geen enkele “redeeming value” in die fascist.

op 09 02 2017 at 13:48 schreef babs:

Wilders wil tientallen miljoenen mensen deporteren, Erdogan wil macht en aan de macht blijven en is in die zin beter vergelijkbaar met Asscher of Rutte.

Iemand die zegt Asscher of Rutte te stemmen, omdat de alternatieven erger zijn, kan ik prima hebben. Iemand die zegt om die rede Wilders te stemmen is gewoon een lilluken trol.

op 09 02 2017 at 14:41 schreef Sasha Berkman:

Wat Martijn zegt! Alleen is het nu wel zover dat Erdogan zelfs samenwerkt met de Grijze Wolven en dat gaat echt een stap te ver.

op 09 02 2017 at 14:50 schreef machiel:

Nou nou, Babs, ik ben jarenlang GL stemmer geweest (en dit jaar aarzel ik tussen GL en Artikel1) en ik ben 48, draag gewone nylonsokken (of wat is het eigenlijk, katoen? linnen? in ieder geval geen wol), zat op een protestantse school in A’dam-Noord, woonde in A’dam oud-Oost tussen mensen van allerlei origine, met een Ethiopische stamkroeg, en met mij vele andere GL stemmers (en GL partijleden), dus ik vind het nogal een domme generalisatie eerlijk gezegd. Ik heb trouwens natuurkunde gestudeerd maar ik zie ook niet in wat er mis is met mensen die psychologie studeren. Ik ben wel met je eens dat GL in het anti-racisme debat jarenlang te slap is geweest, maar GL is in een heleboel dingen te s(l)ap geweest (economische crisis, milieu, anti-oorlog).

op 09 02 2017 at 16:24 schreef MNb:

Dat weet ik, Babs, maar dat was geen onderdeel van Tayfun’s vraag. Die gebruikt specifiek de term Erdogan-aanhanger. Dus als mijn antwoord niet klopt is dat omdat Tayfun’s vraag niet klopt.

op 09 02 2017 at 18:13 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Er is niks mis met Tayfuns vraag. Als jij wilt geloven dat zo’n rat een reed geeft om Turkije, Turken of de handhaving van democratische waarden hier of elders dan moet je dat vooral doen. De waarheid is dat deze klootzak donders goed begrijpt dat er een PVV’r schuilt in iedere Nederlander. Makkelijk scoren over de rug van minderheden om vervolgens de vakking Ghandi uit te hangen. Misselijk volk.

op 09 02 2017 at 20:33 schreef Chakir:

Wat Babs zegt en @Machiel: GroenLinks hengelt als alle andere gevestigde partijen expliciet óók naar de racistische boze burger. Na elk statement van GL/Klaver dat gaat over verbroedering volgt altijd dat gelul van “keihard” aanpakken enzo. Altijd, zoek maar op. Homofobie, afvalligheid, vrouwenonderdrukking en nog meer van die “onnederlandse” zaken worden altijd geagendeerd met de bedoeling die racisten te paaien. En dat is kwalijk en is iets wat ik gewoon niet trek. Wouter Bos begon daar al mee bij PvdA als gevestigde politicus: “moslims hebben een laag incasseringsvermogen”. Denk wordt verweten dat ze niet expliciet de acties van Erdogan afkeuren, wat het geval is, maar zolang de gevestigde partijen op deze manier belangrijke thema’s -zoals het tegen gaan van homofobie- misbruiken voor een racistische agenda heb ik daar NUL moeite mee. Erdogan die mensenrecht schendt heb ik uiteraard wel moeite mee.

op 09 02 2017 at 21:19 schreef Ernst:

Er valt hier een duidelijke scheiding waar te nemen in de reacties tussen mensen van islamitische extractie en mensen met een meer vrijzinnige achtergrond.

op 09 02 2017 at 21:43 schreef Anoniem:

Echt een pareltje:

” ik ben jarenlang GL stemmer geweest (en dit jaar aarzel ik tussen GL en Artikel1) en ik ben 48, draag gewone nylonsokken (of wat is het eigenlijk, katoen? linnen? in ieder geval geen wol), zat op een protestantse school in A’dam-Noord, woonde in A’dam oud-Oost tussen mensen van allerlei origine, met een Ethiopische stamkroeg, en met mij vele andere GL stemmers (en GL partijleden), dus ik vind het nogal een domme generalisatie eerlijk gezegd. Ik heb trouwens natuurkunde gestudeerd maar ik zie ook niet in wat er mis is met mensen die psychologie studeren. Ik ben wel met je eens dat GL in het anti-racisme debat jarenlang te slap is geweest, maar GL is in een heleboel dingen te s(l)ap geweest (economische crisis, milieu, anti-oorlog).”

De vraag is natuurlijk, wat stem je nu en waarom?

op 09 02 2017 at 22:07 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Mensen van islamitische extractie huh… jij bent een engerd man.

op 09 02 2017 at 22:10 schreef Muurbloem:

Het is overduidelijk dat vrouwen- en homorechten worden gebruikt als stok om moslims mee te slaan.

Als het er in de politiek op aan komt om wat te verbeteren op die thema’s heeft de PVV altijd tegen gestemd. Dát mag wat mij betreft wat vaker gebruikt worden als stok om mee te slaan. Elke keer weer als hij zijn bek vol neemt als de grote blonde beschermer.

Neemt niet weg dat het westen wat mij betreft voorsprong heeft op sekse gelijkheid en LGBT rechten. Maar dat is juist niet te danken aan PVV volk. Die waren 15 geleden nog potenrammer.

Die vooruitgang is te danken aan de westerse versies van mensen als Suhonic en ja zelf Tofik Dibi. Moet vast een teleurstelling zijn voor Greet dat ze nog steeds niet van een flatgebouw zijn gegooid.

op 09 02 2017 at 23:53 schreef Chakir:

Ernst: nog zo’n onderwerp dat misbruikt door de racisten hengelaars: “onze verlichte en vrijzinnige geest”. Zoals Eddy Murphy zou zeggen: “get the fuck outta here, I dont believe a shit ya say”

op 10 02 2017 at 00:21 schreef Ernst:

@Boe, de moslim. Don’t shoot the messenger. Ik constateer alleen maar…

op 10 02 2017 at 02:54 schreef MNb:

Boe, waar beweer ik dat er iets mis was met Tayfun’s vraag? Sukkeltje, in mijn eerste reactie beweer ik dat er iets mis was met het antwoord …..
Misschien nog maar even nakijken wat een als-dan bewering betekent.

op 10 02 2017 at 17:57 schreef Hermann:

https://www.youtube.com/watch?v=QHt-HwuUOnM
https://www.youtube.com/watch?v=Ton1X_iMXNI

Met weemoed sprak mijn moeder zaliger over de tijd, toen ze lid was van de Bund Deutscher Mädels. Die saamhorigheid, dat plezier, dat was na WO II nooit meer ’t zelfde geweest. Na de oorlog hoorde ze pas over concentratiekampen (hoewel ze me ooit toevertrouwde, regelmatig langs Dachau gefietst te hebben, maar daarin zaten volgens haar alleen Poolse misdadigers), maar dat was toen ’n Amerikaanse leugen. Later kwam voor haar ’t gele gevaar – het islamgevaar, zoals dat tegenwoordig beleden wordt, dat heeft ze niet meer meegemaakt. Dat zijn mijn ‘roots’. Ondertussen al lang getrouwd met ’n mooie Chinese dame en veel islamitische vrienden/kennissen – mijn moeder zaliger zal zich in haar graf omdraaien.

@PB en @ Tayfun – schrijf. Schrijf! Educatie, dat is wat nodig is.

Legt de vinger op de zere wonde:
https://www.youtube.com/watch?v=VULGONLGJIw

op 10 02 2017 at 20:23 schreef sjonnie:

Sukkeltje? Jij durft wel vanuit Suriname. Arrogante betweter.

op 11 02 2017 at 15:06 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Hou je holle semantiek voor je. Niemand waardeert het.

Ik dacht dat je aan het constateren was Ernst. Nu ben je opeens een messenger. Wat is het nou? Weet je wat laat maar. Ik verwacht geen coherente gedachtes van iemand die het woord vrijzinnig kiest om bleekscheet Nederland te beschrijven. Er is geen volk meer bekrompen, conformistisch, anaal, laf en xenofoob dan de Nederlanders. Het land van Calvijn omdat de Katholieke kerk niet genoeg regeltjes had. Het land van maddervakking Balkenende en godverdomme ‘doe normaal’ Rutte. Dus nee Ernst nee. Laten we het hierbij houden.

op 11 02 2017 at 16:21 schreef Ernst:

@Boe, de moslim

Ik dacht dat je aan het constateren was Ernst. Nu ben je opeens een messenger

En je beschuldigt mij van holle retoriek! Ha ha ha! Sukkeltje blijkt in jouw geval helemaal op zijn plaats.

op 11 02 2017 at 17:54 schreef sjonnie:

Grappig, ernst constateerd helemaal niks.

op 11 02 2017 at 18:40 schreef Hermann:

Maarten van Rossum heeft ooit ’n lezing gehouden over beide wereldoorlogen: zonder WO I kon er volgens hem geen WO II ontstaan zijn. Kort door de bocht. Hoe gebeurtenissen nu in elkaar grijpen, begrijpen we pas na lange tijd. Dat is het werk van intellectuelen om ons daarop opmerkzaam te maken. Iets over homoseksualiteit binnen de Islam: https://ghurabalbayn.wordpress.com/2011/04/10/926/ Op dat blog is ook te lezen dat in vroeger tijden in de islamitische wereld ’n zeer grote mate van seksuele vrijheid gold, zoals heden ten dage (nou ja) in het Westen geld. De rollen waren a.h.w. omgedraaid, maar door de toenmalige’Victoriaanse overheersing’ is daar het machismo ontstaan – toen ’n eikpunt van de westerse cultuur.

https://www.youtube.com/watch?v=H2zikCUPPxw

Neonazi’s zijn ook tegen homoseksualiteit, als ’t zo uitkomt: https://de.wikipedia.org/wiki/Tino_Brandt

Dat kan allemaal maar: http://www.zeit.de/gesellschaft/zeitgeschehen/2017-02/dresden-demonstranten-blockieren-neonazis-gerhard-ittner

https://www.youtube.com/watch?v=hxIj4Frn3D8
https://www.youtube.com/watch?v=m_09nj2yKco

op 11 02 2017 at 19:17 schreef Al Bakrastani:

“maar al word ik op straat door twintig moslims achter elkaar bespuugd, ik zal nooit een hele groep mensen wegzetten als homofoob”

Dat is mij iets té genuanceerd Tayfun. Net zoals ik weet dat álle PVV’ers moslims willen vergassen weet ik ook dat álle moslims homo’s haten.

Nou heb ik natuurlijk makkelijk praten want als echte hetero moslim haat ik zowel witten als homo’s, maar toch.

op 11 02 2017 at 22:35 schreef ikzelf:

Als je vindt dat Tayfun iets “té genuanceerd” stelt, dan moet je toch wel beseffen dat er geen grotere olifant door de porseleinkast kan stormen dan jij nu doet, Al Bakrastani. Jij kent niet iedere moslim, noch iedere PVV-er; je kunt dus ook niet iets beweren over elke moslim of elke PVV-er.
Misschien ergens een middenweg zoeken?

op 12 02 2017 at 18:14 schreef Martijn:

Ik ben benieuwd naar de invloed van Identity Politics op die westerse “vrijheid”, die naar mij idee soms nogal benauwend/verwarrend is geworden. Al die vakjes en vooral de frustratie die ontstaat omdat je erbuiten valt. In dat artikel over “De Minaret Van Bagdad” waar Tayfun naar linkt wodt gesuggereerd dat dat voor de opkomst van de natiestaat veel minder aan de hand was.

Ik zie een noodzaak voor die Identity Politics om de burgerrechten te bevechten, maar ik krijg het gevoel dat het intussen ook belemmerend kan werken omdat “identiteit” (niet alleen in sexuele geaardheid, maar ook afkomst, kleur, religie, zelfs muzieksmaak …) zo’n enorme gemeenschappelijke hangup is. Back OT: hier in het “vrije westen” kan je niet gewoon een keer zin hebben in sex met iemand van hetzelfde geslacht, het is gelijk een keuze voor het leven waar gelijk ook nog allerlei gedragscodes bij lijken te horen.

op 12 02 2017 at 18:41 schreef sjonnie:

Nee Hermann, je weet donders goed dat wo2 wel degelijk het gevolg was van wo1. Voorspeld ook, die herstelbetalingen waren niet op te brengen.

op 13 02 2017 at 18:19 schreef Hermann:

@ sjonnie. Mmmm, dat schreef ik toch? Of was ik niet duidelijk genoeg? Bij deze. Onderzoeken over WO II en de tijd na die oorlog zijn nog in volle gang. Het wordt bekend verondersteld, dat het Rode Leger onbeschrijflijk veel Duitse vrouwen verkracht heeft. Wist U, dat o.a. de Amerikanen op z’n minst 860.000 Duitse vrouwen in de naoorlogse periode verkracht heeft? Prof. Dr. Mirjam Gebhardt heeft daar onderzoek naar gedaan en doet dat nog steeds. http://miriamgebhardt.de/

En om weer wat aan te sluiten bij het hoofdartikel: neonazi’s haten lbgt’s. Pasolini had dat goed in de gaten: de tijd van het neo-fascisme, wat heden ten dage welig tiert, is catastrofaal, niet alleen in Nederland en niet alleen voor lbgt’s. https://sendvid.com/7f7pq18y Vandaar mijn interesse in het NSU-complex – deze processen zullen nog zeker tot en met jan. 2018 duren: http://www.sueddeutsche.de/politik/muenchen-nsu-prozess-soll-noch-bis-januar-weitergehen-1.3350286

U merkt, ik leefde liever in de tijd van Flaubert en bezocht Istanboel. Maar ja, dan had ik de huidige leeftijd niet bereikt.

op 14 02 2017 at 15:44 schreef sjonne:

Hermann, jouw zin “kort door de bocht” begreep ik niet.

op 15 02 2017 at 19:52 schreef Ernst:

Volgens van Dale:

bocht (de; v(m); meervoud: bochten) 1.buiging, kromming: zich in allerlei bochten wringen: van alles proberen om iets te bereiken2.kromming in de weg; dat is mij te kort door de bocht: te snel geconcludeerd, te makkelijk gezegd

op 15 02 2017 at 19:55 schreef Peter:

Mensen zeiken altijd over Godwins, maar weet je waar ik een enorme tyfushekel aan heb? Als er iemand de Van Dale begint te citeren, of Wikipedia. “Wat de bijbel is voor dominees, is de Van Dale voor andere zeurpieten”, zei W.F. Hermans.

op 15 02 2017 at 20:33 schreef sjonnie:

De zin niet begrijpen is iets anders dan de uitdrukking niet begrijpen.
Maar goed, toen plassen pissen werd is het gezeik (van ernst) begonnen.

op 16 02 2017 at 18:25 schreef Hermann:

@ Tayfun. Voor deze man heb ik ook groot respect: http://www.zeit.de/gesellschaft/zeitgeschehen/2017-01/sexualitaet-islam-erotik-vormoderne-entwicklung ‘De Nederlander’ kijkt over de grote plas, maar staat met de rug naar Duitsland en ’t Duitse taalgebied. Zodoende ontgaat ons veel wat in Europa geschreven en gedacht wordt. Onderzoeken naar seksualiteit van moslims zijn er meerdere. En dat zijn andere uitkomsten, dan die, welke men doorgaans in Nederland te horen krijgt. In Nederland is men doordesemd van de PVV-ideeën – de term ‘homokolonialisme’ lijkt me juist.

Niet ’n Godwin, maar Nederlandse soldaten die in Afghanistan waren vertelden me: de Amerikanen schieten eerst en vragen dan pas.

https://www.youtube.com/watch?v=Oz8UHgy6bfk

Ze gedroegen zich net zo, als wat wij nu de asielzoekers toedichten.

Weten waar je vandaan komt is belangrijk. Ook m.b.t. de seksualiteit.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS