Home » Archief » Hypocriet Arabisch gezeik om een schoen


[26.06.2019]

Hypocriet Arabisch gezeik om een schoen

Hassnae Bouazza

Vooropgesteld: Bella Hadid, het werkelijk prachtige topmodel, dochter van de Nederlands-Amerikaanse Yolanda Hadid en de Palestijns-Amerikaanse Mohamed Hadid, en zus van de al even prachtige Gigi Hadid, heeft mijn steun of verdediging niet nodig. Ze heeft een jeugd gehad waar het gros van ons alleen maar van kan dromen en een fenomenale carrière als model.

Bella en Gigi zouden een volstrekt zorgeloos glamourleven kunnen leiden, maar ze hebben er voor gekozen om hun Arabisch-islamitische achtergrond te koesteren en op een positieve manier in te zetten. Ze spreken zich uit voor de rechten van Palestijnen, kwamen in opstand toen Trump de Muslim Ban invoerde, Bella sprak zich uit toen de Israëlische ambassade naar Jeruzalem verhuisde, zij en haar zus hebben hun zorgen geuit over Soedan en mensen opgeroepen de demonstranten te steunen.

En dit is nog maar een fractie van de wapenfeiten van de twee dames. Ze hadden zich alleen op het modellenleven kunnen storten, ze hadden hun Arabisch-islamitische wortels kunnen ontkennen en verzwijgen, maar niets van dat al. Ze omarmen hun achtergrond en breken de vooroordelen rond de Arabische en islamitische wereld af alleen al door er te zijn, door zich uit te spreken en door de schoonheid en menselijkheid te benadrukken.

Belediging

Om die reden vind ik het extra misselijkmakend dat Bella al een week van Instagram verdwenen is nadat een foto van haar laars of schoen had geplaatst. De foto was genomen op het vliegveld en al dan niet opzettelijk, aan het neusje van haar schoen stonden twee vliegtuigen, die van de Emiraten en Saoedie-Arabië.

Ik had de bewuste foto gezien, maar sloeg er geen acht op, en had daardoor de hysterie van de online horden uit de twee landen niet verwacht. De welbekende riedel over het beledigende karakter van schoenen in de Arabische cultuur werd afgedraaid (gááp) en Bella zou ‘haatzaaien’ tegen Saoedie-Arabië en de Emiraten en hen de schuld geven van wat zich afspeelt in Soedan.

De woede was zo groot, dat ze zich genoodzaakt zag excuses te maken (hier en hier) en sindsdien is ze stil en dat vind ik onverteerbaar.

Uitzinnige woede

Allereerst: Hou toch op met dat cliché over die schoenen. Als het zo uitkomt, wordt alles uit de kast getrokken om de uitgekauwde vooroordelen te bevestigen. Schoenen een belediging? Persoonlijk vind ik het uitmoorden van de Jemense bevolking een belediging voor de menselijkheid en zou ik me veel meer zorgen maken hoe onschuldige mensen door toedoen van de Saoedische en Emiratese regering uitgehongerd en gedood worden.

Het is sowieso opmerkelijk, die uitzinnige woede om een foto van een schoenpunt vlakbij twee vliegtuigen. Waarom zou je dat op jezelf betrekken? En dat je dan los gaat op een onschuldige vrouw die altijd de menselijkheid en schoonheid van jouw regio benadrukt, in plaats van op je eigen regering die oorlogsmisdaden begaat, onschuldige journalisten naar consulaten lokt en daar in stukken hakt, wroet in de affaires van andere landen, regeringen manipuleert en aanstuurt op een regionale oorlog met Iran die desastreus zal zijn voor ons allemaal.

En dan heb ik de vele onschuldige opgesloten activisten, de martelingen in gevangenissen en de onderdrukking van tal van volkeren nog niet genoemd. De waslijst aan misstanden is eindeloos.

Racisten en malloten

De Arabische regio worstelt al met een pijnlijk imago. Tegenover de corrupte regeringen staan de rijke cultuur en historie, de bijzondere mensen en hun talenten. Ik benadruk dat ook altijd en maak consequent onderscheid tussen de mensen en de politiek. Dat voelt soms als vechten tegen windmolens met racisten hier en conservatieve malloten daar. Maar wie een beter, eerlijker en realistischer beeld wil neerzetten van die regio heeft geen andere keus.

Je kunt er ook voor kiezen om je er niet in te mengen, zoals de meeste mensen, of je probeert zo goed en zo kwaad als je kunt het heersende, negatieve beeld te nuanceren. Ik bewonder de zussen Hadid om wat ze doen. In een wereld waarin het loont om op de Arabische wereld te kakken, kiezen zij voor de menselijkheid en schoonheid. En wat krijgen ze ervoor terug? Walgelijke aanvallen door mensen die helemaal niets doen voor een betere wereld.

Aschuwelijk leed

Wie kwader wordt om een foto van een schoen bij een vlag dan om het afschuwelijke leed dat de mensen in Afrika en het Midden-Oosten wordt aangedaan, is gespeend van enige menselijkheid en verdient het met de nek aangekeken te worden.

Bella’s schoen is nog te veel eer voor MBS en zijn oorlogszuchtige partners.

Eerder gepubliceerd op Aicha Qandisha. Hassnae Bouazza is schrijver en journalist, was eindredacteur van en regisseerde Femke Halsema’s serie Seks en de Zonde, schreef een boek over Arabieren, Arabieren Kijken. En ze heeft haar eigen hedonistische site, Aicha Qandisha.

Hassnae Bouazza, 26.06.2019 @ 07:42

[Home]
 

1 Reactie

op 26 06 2019 at 07:43 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS