Home » Archief » Een relatief klein probleem


[24.06.2019]

Een relatief klein probleem

Peter Breedveld


Scène uit Doom Patrol

Een nieuwsbericht in NRC Handelsblad over de toename van rechts-extremitisch geweld schoot me in het verkeerde keelgat omdat dit geweld, zo schrijft NRC, ‘in vergelijking met islamitisch terrorisme een relatief beperkt probleem is’. In een tweet noemde ik een aantal recente extreemrechtse terreuraanslagen: Breivik, Christchurch, de ‘Dönermoorden’, het toenemende geweld tegen moslims, Walter Lübcke en Jo Cox, beide vermoord door extreemrechtse racisten, de massamoorden van Tristan van der Vlis en Karst Tates.

De tweet werd veel geretweet en mijn tijdlijn vulde zich met extreemrechts schorem, steevast agressief van toon, dat me met duizelingwekkend hoge dodenaantallen om de oren sloeg als gevolg van aanslagen door moslims. Uiteraard zonder bron. Tot voor kort waren het vooral anonieme Wilders- en Baudet-aanhangers die dit deden, sinds zeer recent zitten er ook vaak zelfverklaarde Jezus-fans bij. Het geflirt van de christenen met extreemrechts in de politiek vertaalt zich kennelijk onmiddelijk in een sinistere congsi van christelijke en extreemrechtse trollen op Twitter.

De boodschap van deze types is kennelijk dat extreemrechts geweld inderdaad een ‘relatief klein probleem’ is, of anders een (terechte?) represaille voor moslimgeweld.

Kwaadaardig narratief

Het heeft jaren en jaren geduurd voordat er überhaupt werd erkend dat er sprake is van extreemrechts geweld (het racistische aspect van de ‘Dönermoorden’ is heel lang ontkend, net als vele andere racistische moorden en massamoorden in Duitsland) en nu de autoriteiten er eindelijk niet meer omheen kunnen dat het bestaat en dat het ook toeneemt, wordt het steevast gebagatelliseerd en zelfs vergoelijkt door het tegenover islamitisch geweld te zetten en te constateren dat het lang zo erg niet is als terreur door moslims.

Dat begint in NRC, dat extreemrechts geweld ook nog eens kwalificeert als reactie op moslimextremistisch geweld. Met andere woorden: zonder moslims geen moslimextremistisch geweld én geen extreemrechtse terreur.

Maar de hele premisse van dit kwaadaardige narratief is fout. Om te beginnen kun je aan het duizelingwekkend hoge aantal aanslagen door moslims, dat door deze racisten wordt geclaimd (Lebensborn-freak Sywert van Lienden heeft het over 31.221 aanslagen) zien dat het, als het al niet om een schromelijke overdrijving gaat) niet om aanslagen in Europa alleen gaat (in Amerika komt vrijwel alle terreur voor rekening van extreemrechts), maar vooral om geweld in het Midden-Oosten en Afrika.

Joodse slachtoffers

Daarbij wordt ‘vergeten’ dat vrijwel alle slachtoffers zelf moslims zijn. De christelijk-extreemrechtse alliantie is alleen geïnteresseerd in christelijke en joodse slachtoffers en in Yezidi’s, over wie vrijwel niemand in Nederland zelfs maar de basaalste kennis bezit. Het gaat vaak om sektarisch en fractioneel geweld dat vrijwel altijd het gevolg is van verscheuringen die veroorzaakt zijn door het Westen, dat constant bezig is landen in Afrika en Azië te destabiliseren. Dikwijls vanwege oliebelangen maar ook vaak door zuivere islamofobie, vergelijkbaar met het fanatieke anti-communisme dat in de jaren vijftig en zestig landen als Vietnam en Indonesië heeft gedestabiliseerd. De Somalische terreurbeweging Al-Shabaab, bijvoorbeeld, is direct voortgekomen uit de Amerikaanse agressie tegen Somalië, omdat daar een islamitisch bewind zat dat de Amerikanen niet zinde.

Dat ISIS eveneens een direct gevolg is van de oorlogen die de VS en Europa in het Midden-Oosten voeren, is genoegzaam bekend. Westerse politici hameren er altijd op dat islamitische terroristen “onze manier van leven” aanvallen, maar dat is een blatante leugen. Zowel Osama Bin Laden als ISIS hebben bij herhaling verklaard dat het hen gaat om de westerse geopolitiek in het Midden-Oosten.

Apocalyptisch geweld

Met andere woorden: 9/11, de aanslagen in Madrid en Londen, Parijs, Brussel en Duitsland zijn vergelding voor de bombardementen en drone-aanvallen door het Westen in het Midden-Oosten, het verjagen van democratisch gekozen leiders ten gunste van dictators op de loonlijst van de VS en de onderdrukking van de Palestijnen, symbool van de continue vernedering van de volkeren in het Midden-Oosten. De War on Terror heeft sinds 9/11 vele miljoenen slachtoffers gemaakt in de regio, vrijwel allemaal onschuldig, vrijwel allemaal moslims. Als er ergens in het Midden-Oosten een NRC Handelsblad zou hebben bestaan, zou dat vast geschreven hebben dat moslimextremistisch geweld in vergelijking met het het apocalyptische geweld van de VS en Europa een ‘relatief klein probleem’ is.

En om het af te maken, laat Europa de mensen, die op de vlucht voor het door het Westen veroorzaakte geweld, de schrijnende armoede, de destabilisatie van enorme regio’s, de uitbuiting en onderdrukking, Europa proberen te bereiken, opzettelijk verdrinken in de Middellandse zee, met vele duizenden tegelijk.

Dutchbat en Srebrenica

Daarnaast is er nog iets anders: de stuitende hypocrisie als het gaat om extreemrechts geweld. Ik noemde in mijn tweet de bekende gevallen die ik meteen uit mijn hoofd wist, maar er is veel, en veel meer dat echter nooit onder de noemer ’terrorisme’ wordt geschaard. Iemand herinnerde me aan de achtduizend moslimmannen (en jongens, kinderen nog), die met assistentie van het Nederlandse Dutchbat werden afgeslacht door de christelijke Serviërs. Wij krijgen het dan voor elkaar om van die slachtpartij een vreselijke tragedie te maken die ons is aangedaan. Maar het is gewoon racistische, extreemrechtse terreur. En Nederland heeft daar een aandeel in gehad.

Tal van andere recente massamoorden zijn zonder meer aan te merken als extreemrechtse, racistische terreur. De moord op negen mensen in een winkelcentrum in München, bijvoorbeeld, was een extreemrechtse terreuraanslag maar nooit als zodanig erkend.

In 2015 gingen zogeheten ‘Bezorgde Burgers’ de straat op in verschillende Nederlandse gemeenten die een van plan waren een asielzoekerscentrum te vestigen. Ze bedreigden lokale politici en zelfs hun kinderen, bestormden gemeentehuizen, bombardeerden die, voerden hele veldslagen met de ME en kregen in een aantal gevallen hun zin, omdat de gemeentebesturen onder druk van dit geweld hun voornemen tot een AZC afbliezen. Deze burgers deden dit na een expliciete oproep tot verzet door Geert Wilders, die hen met het resultaat feliciteerde als de AZC’s werden afgeblazen.

Suikerzieke moslim

Extreemrechtse terreur, maar dat zal nooit als zodanig worden erkend. Ook de gewelddadige actie van de zogenaamde Blokkeerfriezen, aangemoedigd en gecoördineerd door De Telegraaf, is weliswaar bestraft door de rechter maar zal nooit worden aangemerkt als extreemrechtse terreur, terwijl het dat wel is.

Zo maak je van extreemrechtse terreur een ‘relatief klein probleem’: door zelfs van een auto-ongeluk waarbij een suikerzieke moslim betrokken is, een islamitische aanslag te maken maar de aanslagen op moskeeën en het vaak dodelijke geweld tegen moslims en vluchtelingen weg te moffelen, te bagatelliseren en zelfs te vergoelijken.

Daarmee voed je niet alleen de islamofobie, maar ook de voedingsbodem voor meer geweld tegen moslims, vluchtelingen en niet-westerse allochtonen. De kwaliteitsredacties zouden er goed aan doen zich op hun aandeel daarin te bezinnen.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Binnenkort moet ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 24.06.2019 @ 07:30

[Home]
 

1 Reactie

op 24 06 2019 at 07:31 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS