Home » Archief » Identitair Verzet


[19.06.2013]

Identitair Verzet

Jasper Klapwijk en Evert te Winkel

strand
Naakt omdat het moet

Twee sloten en een volgekalkt laken schudden Nederland wakker in de ochtend van 19 juni. Het Identitair Verzet had toegeslagen bij de Ibn Ghaldounschool, die de afgelopen weken in het nieuws was vanwege examenfraude.

Een nieuwe extreem-rechtse organisatie, die er kennelijk in geslaagd was onder de radar van de bevoegde instanties te blijven en nu ineens een schokkende actie op de mat legde. De pers dook er boven op.

Rotterdamse supporters

Volgens het ANP, de onuitputtelijke nieuwsbron van alle grote media, werd de ‘daad’ gemeld door ‘Rotterdamse supporters’ van de groepering. Dat werd bevestigd door een zekere Peter de Graaf van het ‘landelijk verzet’.

Volgens RTL Nieuws zou de groep uit ongeveer twintig personen bestaan, Hart van Nederland wist te melden dat de groep in 2012 is opgericht door studenten uit Amsterdam, Den Haag en Utrecht.

Internationale beweging

Identitair Verzet is naar eigen zeggen een organisatie met tientallen leden in meerdere afdelingen, die onderdeel uitmaakt van een internationale beweging. Er zijn zusterorganisaties in Frankrijk (Generation Identitaire en Bloc Identitaire), Duitsland en België, met heuse beginselverklaringen en een stevig activistisch track record.

Daarbij steekt de Nederlandse organisatie wat povertjes af. Er is een website, (domein toegewezen op 19 februari 2013), een Facebook-account, (actief sinds oktober 2012, eerste posts dateren van april 2013).

Geen andere vertegenwoordigers bekend

De enige actie die Identitair Verzet aangekondigd heeft — een demonstratie voor de Amsterdamse Vluchtkerk eind maart — werd geannuleerd. Zelfs een groep van twintig studenten kan meer voor elkaar krijgen. Is het eigenlijk wel een groep?

Terecht wijst Chris Aalberts er op The Post Online op dat er geen andere vertegenwoordigers van Identitair Verzet bekend zijn dan de woordvoerder. Het is dan ook goed mogelijk dat de actiegroep uit slechts één man bestaat: deze Peter de Graaf zelf.

Mediagevoelige acties

Wie is die Peter de Graaf eigenlijk? Vermoedelijk niet meer dan een pseudoniem van Paul Peters. Dat is de enige naam die verder aan het Identitair Verzet kan worden verbonden. Hij was in 2010 de oprichter van de pagina Identitair Verzet op Hyves — weet u nog? Deze Peters is een oude bekende op de uiterste rechterflank van het Nederlandse politieke spectrum. Hij was verbonden aan militante groepen die de Groot-Nederlandse gedachte uitdragen, zoals het Identitair Verzet dat nu ook doet.

De antifascistische onderzoeksgroep Kafka noemt Paul Peters een ‘man met vele gezichten’. Hij werkt vaak onder een andere naam, zowel online als in de media: Peter van Poorten, Paul van Oosten of Dux Bellorum. Peter de Graaf past naadloos in dat rijtje. Hoe hij zich ook noemt, Peters is een rechtse angry young man die moeilijk met anderen samenwerkt en zich vaak fraaier en belangrijker voordoet dan hij is. En hij heeft een neus voor mediagevoelige acties.

Frappante gelijkenis

Zo was Peters eerder actief bij de extreemrechtse groep Voorpost. In november 2012 legde die organisatie — ook hier zou het om ‘supporters’ gaan — een ketting om het hek rond het tentenkamp aan de Notweg, waar de honderd actievoerende uitgeprocedeerde asielzoekers van ‘Wij Zijn Hier’ verbleven voor ze naar de Vluchtkerk trokken. Die actie vertoont een frappante gelijkenis met de actie bij de Ibn Ghaldounschool, ook in effect: aandacht van de pers.

Zou Paul Peters er, moederziel alleen, weer in geslaagd zijn een media-hype te kapen voor zijn extreemrechtse verhaal?

Jasper Klapwijk houdt enorm van zuivere koffie, ook als die uit Kenia komt. Evert te Winkel gaat graag los met boeken.

Gastschrijver, 19.06.2013 @ 12:08

[Home]
 

37 Reacties

op 19 06 2013 at 12:35 schreef @wltrrr:

En als klap op de vuurpijl wordt deze ‘actiegroep’ bejubeld door Joost Niemoller, Dick Kraaij, André van Delft en Fop Schipper, aangemoedigd door hordes bloeddorstige PVV-aanhangers. Extreemdomrechts heeft onze samenleving al zover vergiftigd dat weinigen wakker liggen van openlijke steunbetuigingen aan neonazi’s.

op 19 06 2013 at 12:43 schreef laarmans:

Als ik de reacties lees op De Dagelijkse Standaard, dan gaat het clubhuis van de PVV met aan het hoofd de topauteur van de Slegte, Joost Niemoller helemaal uit zijn bol.Men jubelt dat er een nieuwe patriottische beweging is geboren die knokt voor de vaderlandse cultuur en tegen de islamisering die het volk door de strot wordt geduwd.Tja….

op 19 06 2013 at 12:51 schreef Pyt van der Galiën:

Excuses, maar écht: LOL! Dus, Identitair Verzet is Paultje Peeters. Ik raad iedereen echt van harte aan de biografie van Peeters waar hierboven naar gelinkt wordt eens goed te lezen. Alleen al de moeite waard omdat je op die manier een aardig overzicht krijgt van zo ongeveer elke fascistische splintergroepering die Nederland de afgelopen 20 jaar gekend heeft.

Btw: Nationale Schedelmeter Joost Niemöller heeft zojuist een lofrede op Identitair Verzet gepubliceerd op De Dagelijkse Stürmer, hier te bewonderen.

op 19 06 2013 at 13:54 schreef IDentitair Verzet:

http://www.idverzet.org/2013/06/18/verklaring-keuze-voor-anonimiteit/

op 19 06 2013 at 13:56 schreef laarmans:

Identitair Verzet hangt de Groot-Dietse gedachte aan en dan nog zegt een commenter op DDS dat dit een extreem linkse gedachte is.

Identitair Verzet is het neo-nazistische gedachtegoed van Stormfront,Voorpost e.a. in een ander jasje. Een jasje dat deze anti-democraten een sympathieker uitstraling moet geven.U bent gewaarschuwd.

op 19 06 2013 at 14:32 schreef Rob:

De Groot-Dietse gedachte zit allang in de TK. Ze ontkennen het natuurlijk, maar die Prinsenvlaggen kwamen niet uit de lucht vallen en Bosma’s liefde voor Afrikaners ook niet. En ze kwamen er gewoon weg mee.

op 19 06 2013 at 14:52 schreef Pyt van der Galiën:

Hé, Paul/Identitair Verzet, verniel je nog wel eens Joodse begraafplaatsen of heb je inmiddels een andere hobby gevonden?

@laarmans

Ik vind het hilarisch. En DDS is dan zogenaamd een keurig conservatief blog. Nou, ik maak me geen enkele illusie over de keuzes die redactie en reaguurders van DDS op 15 mei 1940 gemaakt zouden hebben.

op 19 06 2013 at 15:02 schreef Niels van Lobberegt:

Hij zit ook al op de twitters (@Identitiar)

op 19 06 2013 at 15:33 schreef Marco:

Ach ze zijn geweldloos in hun acties.
Kun je van links niet bepaald zeggen
Kijk eens nuchter naar Islam en vergelijk het met fascisme…Lijkt erg op elkaar he?
Onderdrukking,homohaat,intolerant
Ach ja noem mensen die hier tegen zijn maar fascist.Lekker makkelijk
Ik stem lekker PVV .Vroeger altijd links maar mijn ogen zijn open gegaan

op 19 06 2013 at 15:34 schreef Mas Rob:

Die Niemöller laat zich weer eens lelijk in de kaarten kijken.

op 19 06 2013 at 15:48 schreef Mark:

Ik geloof dat jullie je erg vergissen, de groepering kan een kentering veroorzaken in nieuw rechtse politiek: Anoniem links zal zijn alleenrecht op activisme in Nederland verliezen.

Zullen we even afwachten hoe alles zich ontwikkelt?

@ Pyt van der Galiën

Kunt u refereren aan een rechterlijke veroordeling van Paul Peters voor vernieling van Joodse begraafplaatsen? Kunt u uw bewering op enige andere manier hard maken?

op 19 06 2013 at 17:11 schreef Aaron:

Het lijkt een soort rechts-populistische versie van G500, qua ‘hippe’ uitstraling en generatie-kloof-benadrukking.

op 19 06 2013 at 17:11 schreef Pyt van der Galiën:

De neonazi’s en hun sympathisanten komen uit hun holen gekropen. Leuk!

Peters is in 2001 gearresteerd en veroordeeld voor deze vernieling en bekladding van de Joodse begraafplaats in Oosterhout. Destijds was hij één van de leiders van het inmiddels ter ziele gegane Stormfront Nederland (SFN), te onderscheiden van het huidige Stormfront Nederland & Vlaanderen. Op 14 september 2001 moest Peters samen met Frans van der Heiden voor de politierechter verschijnen. Peters werd veroordeeld tot 35 dagen onvoorwaardelijk en een werkstraf. Hij verklaarde spijt te hebben van de actie, maar wel degelijk nog steeds achter de leuzen te staan. Dit is allemaal afkomstig uit mijn papieren dossier, maar ik ben er van overtuigd dat iemand als Mark dat met wat speurwerk op internet eemvoudig kan verifiëren:)

Het SFN was overigens openlijk anti-semitisch en dweepte met het nationaal-socialisme. Mag ik Nieuwrechts nogmaals feliciteren met hun keuze van bondgenoten?

op 19 06 2013 at 17:44 schreef dewanand:

namaste Peter en Fnaakters,

Feitelijk is mijn plan uit 1993 toch aardig gelukt nu, de theorie van de multikul heb ik ontwikkeld, en ik ben een kenner van het superieure blanke ras, links, rechts, bloot, homo, down blanken enz. De hogere smaak van de lange blanke lul ken ik ook.

Wij bruine, geile en zwarte rassen, zien het wel anders dan jullie witkoppen en alles kan je lekker nalezen op mijn zieke koelie site, mede ontwikkeld door Wieroe, de Hindoe kat.

Ja, waarom zijn wij niet blahken zo dom en inferieur om hier te komen wonen en te lijden in blankenland? Dakloze negers praten met mij en ik ga ze helpen uit deze shit.

Mijn ideaal:
alle zuivere niet ariers, niet blanken, enz weg uit Europa, gewoon lekker opgerot naar hun eigen zwart paradijs. Dan kan inferieur blank Europa maar barsten verder wat ons betreft na 2050.

Dewanand
hindoe fundamentalist

op 19 06 2013 at 17:59 schreef babs:

Eej Marco,
Fascist!

op 19 06 2013 at 18:08 schreef Pyt van der Galiën:

“Een rechts-populistische versie van de G500.” Los dan van de Stormfront-, Voorpost- en andere neonazi-activiteiten van Peters. Eigenlijk is Peters een lieve jongen. Of niet, Aaron? Ik moet zeggen dat ik al tijden niemand meer op FN heb gezien die zó zijn best doet extreemrechts te verharmlosen als jij, Aaron.

op 19 06 2013 at 18:36 schreef Aaron:

Ik vond de vergelijking met G500 wel geestig, maar ik bedoelde er niet mee te zeggen dat het net zo’n lief clubje is. Een beweging die ‘Dietse idealen’ uitspreekt komt eng dicht in de buurt bij neo-nazi-clubjes. Daar gaan ook mijn nekharen van overeind staan, PYT. Daar ligt een mooie taak voor de AIVD.
Als iets extreemrechts ‘verharmloost’, dan is het wel dit artikel, dus ik snap niet waarom je mij moet aanvallen, PYT. Daarnet LOLde je er ook nog op los met je “LOL! Dus, Identitair Verzet is Paultje Peeters”.

op 19 06 2013 at 18:41 schreef Pyt van der Galiën:

Hoe dit artikel extreemrechts onschuldiger voorstelt dan het in werkelijkheid is, mag jij me nog eens een keertje uitleggen, Aaron. Het wijst er juist op wat zich achter dat Nieuwrechtse mombakkes maar al te vaak werkelijk bevindt: oude en nieuwe nazi’s.

op 19 06 2013 at 19:12 schreef Aaron:

“Hoe dit artikel extreemrechts onschuldiger voorstelt dan het in werkelijkheid is, mag jij me nog eens een keertje uitleggen, Aaron.”
Heel simpel, door te stellen dat het in NL maar om één persoon gaat die steeds achter dezelfde rechtse splintergroepjes zit, PYT.
Het wijst er juist op wat zich achter dat Nieuwrechtse mombakkes maar al te vaak werkelijk bevindt: oude en nieuwe nazi’s.
Wie zijn die nieuwe nazi’s dan? Het is toch maar één persoon?

op 19 06 2013 at 23:19 schreef Sasha Berkman:

Het filmpje van deze “Organisatie” stond niet lang geleden pontificaal op die site van bb

op 20 06 2013 at 06:33 schreef dewanand:

namaste Peter en Fnaakters,

Wat is de bruine koelie apen jungle zonder bruine koelie tijgertje zoals Dewanand en Wieroe? Die zijn extreem rechts he maar dan op koelie manier met lange tandjes waar doksa resten tussen zitten.

Hierom zeggen ik en vele hindoe meiden:

Wij willen gewoon ook die blanke hollandse tijgertjes zien in de Hollandse jungle hier en zij hebben recht om te bestaan, en het recht om te jagen, ook op ons als lekkere malse bruine schaapjes met lange staarten.

Open het jachtseizoen op bruine buitenlandse schaapjes voor de hongerige witte rechtse Hollandse wolven. De honger winter is voorbij.

dewanand
hindoe fundamentalist

op 20 06 2013 at 07:40 schreef Ralph van der Geest:

Joost Niemöler (over nzai’s gesproken), de dwerg die de wereld trachtte wijs te maken dat het de schuld van ‘domme negers’ is dat de auto-industrie in de VS op zijn reet ligt.
Hoe ziek Nederland wel is blijkt uit het feit dat die volkomen psychisch gestoorde dwerg een platform op Radio 1 heeft…

op 20 06 2013 at 07:49 schreef sammie saul:

Hmmz ja… Ergens kunnen we er natuurlijk gelukkig om zijn dat Nederlanders zich zo ongelooflijk slecht weten te organiseren en presenteren. Los van het feit dat het waarschijnlijk om een éénmansactie gaat hangt de beweging van knulligheid aan elkaar. Acties die niet doorgaan en filmpjes die gejat worden. Als ik het goed heb was dat ene filmpje met kids die Wilders immiteerden in eerste instantie juist een anti-wilders(ideologie)film. Deze beweging is niets en gaat niets worden.

De Franse beweging is daarentegen wel een stuk interessanter om te volgen. Helaas is mijn Frans três beroerd maar als je alleen al de clip en foto’s bekijkt op de site zie je dat ze snappen hoe propaganda werkt. Leni Riefenstahl had het niet beter in beeld kunnen brengen

Het straalt trots, kracht en éénheid uit. Ze zijn de underdog die straks onvermijdelijk de strijd zal winnen. Dat er in elke strijd ook verliezers zijn doet er niet zoveel toe als je dronken bent van je overwinningsroes.

Je moet als jongere verdomd sterk in je schoenen staan om daar niet vatbaar voor te zijn.

op 20 06 2013 at 08:55 schreef Ralph van der Geest:

@Sammie, beter dan jij het gedaan hebt, is het niet te verwoorden. Helemaal met je eens.

op 20 06 2013 at 09:32 schreef Aaron:

@sammy saul
Een blik op de Franse en Duitse video’s laat ook zien dat deze groepen zich naast immigratie en multiculturalisme tegen zaken als het homohuwelijk, globalisering en kapitalisme keren, waarbij ze zich beroepen op mythische waarden en de heiligverklaring van traditie.
Ergens denk ik dat dat het ontstaan van deze groepen wel te verklaren is. Ik kan begrijpen dat het voor jongeren in deze tijd lastig is als jongere om je aan een hedonistische cultuur te onttrekken. Een samenleving zonder ‘behoudende krachten’ of grenzen kan heel bedreigend overkomen. Elke organisatie die jongeren een ‘serieuzer’ toekomstperspectief biedt kan als een warm bad zijn. Ironisch genoeg denk ik dat ze dezelfde pull-factor hebben als salafistische of streng-christelijke groepen. Ze zijn alleen niet reflexief maar reactionair. De vinger wijst naar de ander, en dat is wat ze potentieel gevaarlijk maakt. In Duitsland zijn het geen kleine jongens meer, gezien hun ledenaantallen.

op 20 06 2013 at 09:34 schreef Niek Holtzappel:

Met alle respect, Kafka als informatiebron kan ik niet meer serieus nemen sinds ondergetekende daar ook is gelinkt met neo-nazi’s. Nu neem ik zonder meer aan dat die identitairen een eng groepje (één mens) mensen zijn. Overigens wezen zelfs enige reaguurds op DDS ook op de enge connecties van de identitairen.
Of de Groot Nederlandse gedachte per definitie eng is betwijfel ik. Ook een keurige democraat en anti-fascist als Professor Geyl had goede argumenten voor een hereniging van België en Nederland.

Ach, en dat sommige DDS reaguurders de identitairen links noemen, dat komt vanwege hun dogma dat Hitler ook links zou zijn geweest. In die zin zijn ze wel consequent in hun nonsens.

op 20 06 2013 at 11:46 schreef Jeroen Hoogeweij:

eigenlijk zijn het een soort ludieke Breivikjes.

op 20 06 2013 at 11:52 schreef dewanand:

namaste Ralph,

is dat waar, wat je zegt, die dwerg joost niemoller die de neger de schuld geeft en hem als zondebok aanwijst? Ik ben bezig iets te ontwikkelen ivm Keti Koti, afschaffing negerslavernij in Koninkrijk der nederlanden en zoek informatie. Negerhaat is toch zo een fenomeen zeg en het is toch zo goedkoop om de neger de schuld van alles te geven, wat ouder is dan jodenhaat.

een samenleving met 160 soorten mensapen gaat gegarandeerd naar de klote, en hen allemaal wit verven met goedkope Hollandse verf helpt niet. Ik als bruin koelie aapje ben toch aardig onaangepast en gedesintegreerd na 26 jaar aftrekken in de Hollandse jungle en ik mis mijn mooie apen staart nu zelfs. Je kan de jungle niet uit mij halen, maar mij wel uit de jungle halen met een boeing 747.

Mijn kennis over extreem rechts is aardig op niveau nu en ik geef hen niet ongelijk, heb er zelfs een knipoog voor, wel zoek ik intelligente oplossingen, in technische en economische zin die ik moet ontwikkelen met kennis uit mijn ingenieurs studie TUD. Hier een oude studie uit 2008:

Etnische zuivering met 1 miljard euro
http://www.dewanand.com/wfor1258.htm

mijn zwarte soortgenoten zijn geen lieve koekjes.

op 20 06 2013 at 17:00 schreef Sammie Saul:

Ja, eigenlijk wat Aaron zegt.

Peter geeft in zijn volgende blog trouwens ‘de Fransen’ indirect zelf al een verklaring waarom deze beweging in Nederland nooit iets zal worden. Of beter gezegd: waarom deze beweging in Nederland eigenlijk compleet overbodig is. Xenofoben krijgen hier immers al meer dan genoeg ruimte om in de reguliere media hun zegje te doen. Er is geen revolutionaire beweging in de vorm van IV nodig om dat geluid te laten horen.

Mijn kennis van (de Nederlandse) geschiedenis is te beperkt om er echt harde uitspraken over te doen, maar is dat ook niet gewoon onze volksaard? Ik kan me eerlijk gezegd geen revolutie herinneren die hier in NL is gestart. We hebben in het verleden hooguit slaafs wat revolutionaire bewegingen van buurlanden gevolgd, maar zelf een revolutie gestart? Mwah nee, we volgen de gemene deler die ons op het moment het beste uitkomt. We zijn een zeer opportunisch volkje wat dat betreft.

Als ik bij IV aangesloten zou zijn zou ik dat overigens pragmatisch evolutionair noemen en er een filmpje met een bombastisch muziekje omheen bouwen.

op 20 06 2013 at 17:51 schreef dewanand:

nogmaals mijn ideaal:

een Europa die totaal gedumpt is als oud achterlijk middeleeuws vuil en teruggemept is naar de oertijd, alle niet zuivere ariers zijn dan vrijwillig opgerot met professionele luchtsteun en organisatie kracht vanuit hun immemse zwarte thuis wereld.

Een radicale back to home beweging van niet ariers, incl in Amerika dus.

hier wonen is hard, altijd hele dag gehaat en gediscrimineerd worden door lange, kille, koude, barbaarse witte en grootgeschapen(minimaal 20,3 cm) mensen met hun lange hoektanden.

Altecrea moet mij zegenen met kracht komende jaren om onze zwarte thuiswereld te bevrijden,

dewanand

op 20 06 2013 at 18:33 schreef laarmans:

Sammie Saul

De 80 Jarige Oorlog van 1568-1648 kun je met goed fatsoen een Nederlandse Revolutie noemen.Een succesvolle opstand tegen de 10e penning, een extra zware belasting, van de Spaanse hertog Alva en een geloofsopstand van de protestanten tegen de katholieken van Philips de Tweede.

op 20 06 2013 at 20:33 schreef dewanand:

namaste Laarmans,

een jaar geleden verzocht een arme gefrustreerde indiase hindoemeid mij om een nationale protest revolutie te starten van niet blanken en allochtonen in nederland ivm de rassenhaat, discriminatie en apartheid hier, en misschien is dit nu wel hard nodig. Wel wil ik die buitenlanders dan zeggen, kom wij rotten allemaal maar zelf op, en die blanken mogen dan verder wegrotten in hun vieze stinkende betonnen riolen en jungle.

met een goede zwarte Fuhrer zoals Wieroe kan dit plan wel mooi ontwikkeld en uitgevoerd worden, wel hard, en radicaal doorzetten, hele zwarte wereld van 5 miljard niet ariers tegen de ruim 1 miljard ariers, kan leuk vechten worden denkt Wieroe, als wijze hindoe homokat nu op deze zieke mensapen planeet. Ach zegt Wieroe dat deden deze aapjes toch al 1 miljoen jaar geleden, dus ze zijn nog zieker geworden dan in het verre verleden.

dewanand

op 20 06 2013 at 22:15 schreef MNb:

Nou, Laarmans, daarbij negeer je wel een paar relevante feiten. De Opstand begon niet in wat nu Nederland is, maar in 1566 in Valentijn, tegenwoordig Valenciennes. Daarna volgde wat nu België is. Het noorden raakte er pas bij betrokken toen Willem de Zwijger met een paar legers vol huurlingen het land binnenviel.
Toen Alkmaar en Haarlem belegerd werden bestonden hun bevolkingen voor het merendeel uit katholieken, die dus tegen de Spanjaarden vochten.
Dan waren er verscheidene steden (oa Amsterdam tot 1578 en Groningen tot 1594) die lange tijd trouw aan de Spaanse koning bleven. De eerste jaren van de Opstand hadden dan ook eerder de kenmerken van een verwarde burgeroorlog met de nodige buitenlandse inmenging (Nassau ligt in Duitsland en Orange in Frankrijk; Willem sprak geen Nederlands) dan van een revolutie.
Dan kun je beter met de Patriottenopstand van 1785 en later aankomen.

op 20 06 2013 at 22:45 schreef dewanand:

namaste MNB,

van harte bedankt voor deze informatie over de geschiedenis van Nederland. Dus ergens in 1566 ontstond het idee om dit land op te richten, met een huurlingen leger, leuk zeg. Ik kan er veel van leren en Wieroe ook. Wieroe wil van Nederland nu een kattenstaat maken met een dictatuur olv een uberkat als Fuhrer om de Nederlandse identiteit zuiver te houden, maar elke raszuivere Hollandse kat moet wel dure kattenbrokjes krijgen uit het duitsland rond het jaar 1940, want dan worden ze intelligenter en hoger als HOllandse uberkatten. HIerom moeten de belastingen dus omhoog in deze nazi katten dictatuur.

Kijk uit voor koelie nazi katten op straat he. Bel 112 bij verdachte zaken of rare geluiden.

dewanand

op 21 06 2013 at 17:03 schreef Maarten:

Heeft die Elma Drayer het weer eens goed mis. Ze noem dit extreem rechtse “groepje”, ik quote, mallotig actiecomité.
En hoe verbaast is ze dat iedereen op die school in het eindexamen weet had van de examens. Zo gaat dat toch op scholen? Ik kreeg ook altijd de opgaven van toetsen vooraf. En dat op een christelijke school.

op 21 06 2013 at 21:22 schreef Ikje:

Dus ook voor Elma Drayer: ‘Waarom de ‘identitairen” neofascisten zijn, beste Joost Niemöller‘. Gevaarlijke neofascisten, zie de professionaliteit van de Franse en Duitse websites. Een mogelijk door Voorpost gekaapt knullig Nederlands filiaal weglachen, is véél te makkelijk.

op 08 02 2015 at 10:58 schreef Beukman:

Er zijn me twee dingen opgevallen aan dit onfrisse clubje.
Ten eerste: “identitair” is geen bestaand Nederlands woord, maar een gallicisme. Is het niet vreemd dat een organisatie die beweert op te komen voor de Nederlandse identiteit, een on-Nederlands woord in de naam voert?

Ten tweede: de volgers van het twitter-account van de afdeling Limburg van I.V. bestonden tot voor gisteren louter uit PVV-kopstukken, zoals Wilders, Agema en Bosma. Screenshot:
http://goo.gl/Miy6wM
Sinds gisteren zijn er wat lieden bijgekomen.
I.V. fungeert dus zo’n beetje als de stoottroepen van de PVV. Dit zou “fatsoenlijke” PVV-stemmers te denken moeten geven.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS