Home » Archief » Vonden jullie het lekker, jongens?


[19.06.2013]

Vonden jullie het lekker, jongens?

Peter Breedveld

strand6
Naakt omdat het moet

Een vrouw is in haar land van herkomst, samen met haar negenjarige dochter, verkracht en bewerkt met een mes. Ze is verminkt, lichamelijk en geestelijk. Ze is haar land ontvlucht en in Nederland terecht gekomen.

Het Nederland waar iedereen zo’n grote mond heeft over de maagdelijkheidstest die Egyptische militairen uitvoeren op vrouwelijke dissidenten, over de barbaarsheid van de Arabische wereld. Over ‘vrouwenrechten’ en vrouwenonderdrukking, waarvan de hoofddoek een symbool is.

Bilnaad geschouwd

In dat land wordt een zwaar getraumatiseerde vrouw met geweld uitgekleed door vertegenwoordigers van onze overheid, door ‘beveiligers’. Mannen, ook nog. Want ze moet uit alle macht worden gevisiteerd:

Omdat klaagster bleef weigeren mee te werken is zij door personeel ontkleed. Hierbij waren ook twee mannelijke personeelsleden aanwezig. Er is op haar een beenklem toegepast. Volgens de directeur is er geen sprake geweest van vaginale visitatie. Wel heeft een vrouwelijk personeelslid klaagsters bilnaad geschouwd omdat klaagster weigerde de verzochte kniebuigingen te maken. Nu klaagster geweigerd had mee te werken aan de reguliere visitatie … kon de directeur in redelijkheid beslissen klaagster in het belang van de orde en veiligheid van de inrichting de maatregel van afzondering op te leggen.

Benen en billen in de spreidstand

Er is een beenklem toegepast, een techniek om haar benen en billen in de spreidstand te dwingen. Na die afschuwelijke vernedering heeft het ‘de directeur’ behaagd haar in een isoleercel te stoppen.

Ik zal er wel weer veel verontwaardiging mee oogsten, maar mijn hele wezen schreeuwt ‘nazi’ bij het lezen van dit horrorscenario. Vonden jullie het lekker, jongens? Hebben jullie ervan genoten? Ben je zo afgestompt dat je vervalt in dit soort extremisme om nog iets te vóelen, daar beneden?

Superieure westerse beschaving

Nederland heeft altijd een grote mond over de mensenrechten in andere landen. Maar geef een Nederlandse overheidsvertegenwoordiger een béétje macht over andere mensen en hij zal die misbruiken, hij zal zich uitleven, hij zal je vernederen als de worm die hij vindt dat je bent.

De vrouw, de ‘klaagster’, heeft haar zaak kunnen voorleggen aan een beroepscommissie. Voor het type Hollander dat asielzoekers graag aanduidt als ‘gelukszoekers’ ongetwijfeld het bewijs dat zo’n recht in onze superieure westerse beschaving maar mooi aan zo’n gelukszoeker wordt verleend. Want mensenrechten zijn immers privileges die de superieure westerse mens verleent aan de inferieure gelukszoeker.

Nihilistisch cynisme

Een ‘beroepscommissie’ heeft zich dus over de zaak gebogen, en die heeft die hele bezoeking gerechtvaardigd geacht. De vrouw had eerder aan visitaties meegewerkt, dus waarom nu niet? Omdat er mannelijke beveiligers bij aanwezig waren? Gezeur, want de vrouw was ‘van tevoren gewaarschuwd’. Visitatie was nodig, gezien het ‘problematische verleden’ van de vrouw.

Het nihilistische cynisme druipt eraf. Zo’n vrouw heeft al afschuwelijke dingen doorstaan in het land waar zij vandaan is gevlucht. Maar ‘de directeur’ kon niet weten dat zij getraumatiseerd is, oordeelt de commissie, dus mag ze hier gewoon wéér worden aangerand, en aangerand, en aangerand.

Perverse sadisten

Alleen dat van die beenklem, daar was niet het juiste formuliertje voor ingevuld of iets dergelijks, dus daarin geeft de commissie die vrouw, de ‘klaagster’, gelijkt. Daarvoor krijgt ze vijftien euro. Als tegemoetkoming.

Vijftien euro.

Je vlucht naar Nederland, je denkt een veilige plek te hebben gevonden, eindelijk rust. En dan blijk je te zijn overgeleverd aan deze perverse sadisten.

Monsterlijke parasieten

Ik wil geen deel uitmaken van deze barbarij. Ik wil niet leven in een land waar vaders bij hun kinderen worden weggehaald, waar de politie een jongen doodslaat en vervolgens met zijn lijk aan het sollen slaat, waar een verkrachte, getraumatiseerde vrouw wordt aangerand en vernederd omdat ‘de directeur’ daar een stijve van krijgt.

Deze sadistische terreur moet stoppen. Deze monsterlijke parasieten moeten worden bestreden. Vluchtelingen komen hier niet om te dienen als seksspeeltjes voor ingebeelde Romeinse keizers. Waar is je hart, verdomme, waar is je menselijkheid? En waar blijft de nationale verontwaardiging over deze misselijkmakende praktijken?

Zelfs voor een Telegraaflezer te gortig

Laten we iets gaan doen, mensen, nu. Niet alleen die vijftien vaste reageerders van Frontaal Naakt, maar iedereen, het hele volk. Dit zal toch zelfs een Telegraaflezer te ver gaan?

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 19.06.2013 @ 07:41

[Home]
 

44 Reacties

op 19 06 2013 at 07:53 schreef Jeroen Hoogeweij:

Wat moet er gebeuren, Peter? Ik schaam me hier ook kapot voor. Ik kan er een stukje over schrijven, reactiepanelen fokken, demonstreren is niet echt mijn ding maar daar zou ik in dit geval ook een uitzondering voor willen maken, zeg het maar.

Hoe kan dit veranderd worden? Wat werkt?

op 19 06 2013 at 07:56 schreef Jeroen Hoogeweij:

Volgens mij moet die bullebak van een Teeven maar eens weg.

op 19 06 2013 at 08:02 schreef Rob:

Het is afschuwelijk. het antwoord van Samsom (https://twitter.com/diederiksamsom/status/347224827200937984) is totaal onder de maat; voortaan zullen alleen criminele vreemdelingen in detentie gaan. Maar die hebben ook mensenrechten.

op 19 06 2013 at 08:05 schreef Ralph van der Geest:

Niet alleen moet Schreibtischmörder Teeven (over nazi’s gesproken) zich wat mij betreft verantwoorden voor misdaden tegen de menselijkheid. Datgeldt ook voor de directeur van de IND, van Lint en individuen die sadisme bedreven hebben, hatelijke of denigrerende opmerkingen aan het adres van hen die ze in hun macht hadden. Het hele systeem moet ontmanteld worden: de Dienst Terukeer en Vertrek, de IND. Verder moeten bedrijven die kopgeld verdiend hebben aan de martelingen en deportaties – G4S, KLM – publieklijk en overtuigend door het stof, enorme schadevergoedingen betalen voor het aangedane leed en zich nooit meer bemoeien met het uitvoeren van overheidsbeleid.
Alleen dán pas is er een garantie dat mensen op een menswaardige manier behandeld gaan worden. Koppen laten rollen en het systeem in tact laten zal weinig veranderen.

op 19 06 2013 at 08:27 schreef sjaak:

Gruwelijk stuk, maar dagelijkse kost in gevangenissen, waar de vergoedingen voor gewonnen bezwaren zo niet nog lager zijn. Moet hier wat gebeuren? Ja, dat is hoog nodig, net als ingrijpen bij de zorgverzekeraars, gemeentes, politie apparaat, banken, chemische bedrijven, supermarkten, (die ons voedsel naar een bedroevend niveau brengen) en al de andere ellende die we gelaten over ons heen laten komen. Zal hier wat gebeuren? Nog lang niet , de ellende is nog lang niet dicht genoeg bij een ieders bed. Tot die tijd word het alleen maar erger en als er in gegrepen wordt (door het volk) loopt het enorm maar dan ook enorm uit de hand,iedereen zal verbijsterd zijn, en komen doet die dag , Het is verschrikkelijk maar het komt nooit meer goed.

op 19 06 2013 at 09:12 schreef Pyt van der Galiën:

Even een aanvulling: de onderzoekscommissie beklaagt zich niet over het toepassen van de beenklem, maar over het feit dat daar geen verslag van is gemaakt. Sadisme is prima, maar dan dien je dat uiteraard wél keurig in een verslag vast te leggen. De bureaucratische geest in een notendop.

@Jeroen

De persoon Teeven is niet het probleem. Het gaat om het systeem, niet om personen. Ik ben het wel eens met hetgeen Ralph stelt. De vraag is natuurlijk hoe je dat daadwerkelijk bereikt. Uiteindelijk zul je daarvoor zoveel druk op parlement en politieke partijen uit moeten oefenen, dat ze in meerderheid bereid zijn het systeem daadwerkelijk te veranderen. En dát zal uitsluitend gebeuren wanneer een meerderheid van de Nederlandse bevolking het huidige systeem niet langer als legitiem ervaart.

Voor de rest: er zijn tientallen lokale initiatieven waarmee praktische hulp geboden wordt aan vluchtelingen, meestal vanuit radicaal-linkse of kerkelijke hoek.

op 19 06 2013 at 09:14 schreef Ralph van der Geest:

Laat ik er hier nog aan toevoegen dat ‘een humaner beleid’ zoals de PvdA zegt voor te staan misleidend is: iets is humaan of iets is niet humaan maar iets er tussenin is onmogelijk.
Verder is het me opgevallen dat meneer Nasarski van Amensty International ‘zich schaamt’ maar niet pleit voor het ontmantelen van dat hele moorddadige, onmsenelijke systeem dat gericht is op het breken van mensen als ze tenminste niet vermoord worden na ‘uitzetting’ (alsof je het over bevers hebt!) of van wanhoop hier zelfmoord plegen.
Dat maakt Amnesty International de facto tot een bondgenoot van Teeven en de zijnen.

op 19 06 2013 at 09:36 schreef Peter:

Ik zie dat, door de tranen in mijn ogen, dat verslag niet goed heb gelezen en dat die vrouw dus inderdaad 15 euro krijgt omdat er geen rapportje was opgemaakt over die beenklem.

Ik heb dat aangepast in mijn tekst.

op 19 06 2013 at 09:43 schreef Aaron:

“waar een verkrachte, getraumatiseerde vrouw wordt aangerand en vernederd omdat ‘de directeur’ daar een stijve van krijgt.”
Hier haak ik af. Het is afschuwelijk, onzorgvuldig en gevoelloos en er valt ontzettend veel te verbeteren bij onze behandeling van asielzoekers, maar die mensen beleven dit niet op een sadistische of seksuele manier.
Het zijn geen psychologen, maar een goede training van beveiligers kan veel helpen en ervoor zorgen dat ze niet in deze robotten veranderen.

op 19 06 2013 at 09:46 schreef cRR Kampen:

‘Keihard aanpakken’ was de in de samenleving bestorven kreet sinds 2002. Toen wist je al precies wat er gebeuren zou.
Dit geval is ongetwijfeld maar eentje uit vele.

“… maar mijn hele wezen schreeuwt ‘nazi’ bij het lezen van dit horrorscenario.”
Mijn wezen schreeuwt niet maar zegt koeltjes nazi, zonder quotes. Sue me.

op 19 06 2013 at 09:55 schreef Sasha Berkman:

Hoe weet jij dat aaron? Ik ga er vanuit dat mensen die dat werk willen doen ordinaire sadisten zijn. Kampbeulen deugen nooit!

op 19 06 2013 at 10:00 schreef sjaak:

@ Aaron,
De macht verandert bewaarders van gevangenissen zeker wel in sadisten, die training zijn ze snel vergeten als ze merken waar je allemaal mee weg kan komen, en als hun breintje hun influistert dat het schorum is dat niet beter verdient.

op 19 06 2013 at 10:00 schreef babs:

Ik heb geen idee hoe er iets aan te doen, ik vermoed namelijk dat het de gemiddelde telegraaflezer helemaal niet te ver gaat.

Het systeem moet stuk, maar dat kan alleen via een massabeweging en ik geloof nooit dat je die voor een ‘gelukszoeker’ op de been krijgt.

Het wachten is op een calamiteit waarmee je de massa’s wel op de been krijgt. En dan maar hopen dat je na de revolutie ook wat menselijkheid kunt herintroduceren.

Puur daarom hoop ik dat bijvoorbeeld de pensioengelden verdampen.

op 19 06 2013 at 10:20 schreef Kees:

@Sasha
Mensen die dat werk gaan doen, zijn ordinaire sadisten. Meen je dat nou werkelijk?

Verder vind ik het een triest verhaal. En dit is dan nog een verhaal dat gelukkig naar buiten komt. Wat gebeurt er nog meer met vluchtelingen?

op 19 06 2013 at 10:20 schreef machiel:

Ik sluit me aan bij babs. De illusie dat de mensheid tot “het goede” in staat is heb ik allang niet meer. Dat kan alleen na een ramp of een oorlog, als solidariteit de enige manier is om te overleven. De gemiddelde Telegraaf/GS/Volkskrant lezer wordt alleen kwaad als Nederland een penaltie mist.

op 19 06 2013 at 10:50 schreef MNb:

“als ze merken waar je allemaal mee weg kan komen”
Sjaak slaat hier de spijker op de kop en ja, de vergelijking met nazi-kampbewakers is volledig op haar plaats. Ook die deden hun gruwelijkheden omdat ze er mee weg kwamen.

op 19 06 2013 at 11:14 schreef Sasha Berkman:

Kees, ja dat meen ik. Dit verhaal sterkt me weer in die mening.

op 19 06 2013 at 11:18 schreef Pyt van der Galiën:

Het is natuurlijk een misvatting dat de Telegroflezer op dit punt gemobiliseerd zou kunnen worden. Het lijkt mij echter eveneens een misvatting dat je die Telegraaflezer nodig zou hebben. Het equivalent van de Telegroflezer heeft zich door de hele geschiedenis altijd verzet tegen sociale veranderingen. Ik zou daar echt geen energie aan verspillen.

Ik vind het eerlijk gezegd wat raar absolute uitspraken te doen over de menselijke natuur. De menselijke geschiedenis kent natuurlijk gruweldaden, maar ook voorbeelden van belangeloze solidariteit. Mensen zijn in staat tot zowel “goede”als “slechte” daden. Onze “natuur” veroordeelt ons niet tot het gewetenloze sociaal-darwinisme en de gevoelloosheid van de gemiddelde GS-reaguurder.

Oh ja: het verzet tegen de oorlog in Vietnam begon met een paar studenten op de universiteit van Berkeley. Kijk eens waar dat uiteindelijk in uitmondde.

op 19 06 2013 at 11:26 schreef Aaron:

@Sjaak
Het klopt deels wat je zegt, maar het is niet zo dat de macht ze plotsklaps in sadisten verandert.
Het is bewezen dat empathie afneemt en cynisme toeneemt bij gevangenisbewakers over tijd. Daar moet je een oplossing voor bedenken. Je kunt dat bv doen door mensen niet te lang op hetzelfde werk te zetten en ze ook aansporen om elkaar te controleren (wat helaas nog wel eens lastig kan zijn als er een cultuur van hiërarchie en loyaliteit heerst, maar dat terzijde). Hoe dan ook, mensen die veronderstellen dat beveiligers al sadisten of gevoelloze eikels waren voordat ze ergens aan het werk gingen hebben het (waarschijnlijk) mis.

op 19 06 2013 at 11:44 schreef Anoniem:

@Sasha
Ik kan me niet voorstellen dat iemand bewust solliciteert, omdat hij dan zijn sadisme kan botvieren.

Uit onderzoek is wel gebleken dat veel mensen uiteindelijk niet kunnen omgaan met macht. Zie bijvoorbeeld Stanford en Abu Ghraib.

op 19 06 2013 at 11:45 schreef sjaak:

@ Sasha, Er werken werkelijk ook een paar mensen die proberen de omstandigheden van de slachtoffers te verzachten, althans met die gedachten gaan ze het werk in. De overheersing van slechte medewerkers is echter zo ernstig dat zij met lede ogen moeten toezien, om er achter te komen dat ze werkelijk niets kunnen doen. Sommige medewerkers verlaten hun baan, sommige worden langzaam maar zeker net zo erg, want hun inkomen is ze net wat belangrijker dan hun principes.

op 19 06 2013 at 12:19 schreef Pyt van der Galiën:

Ik vind het machteloze gemoraliseer over de (veronderstelde) mentaliteit van het personeel eigenlijk volledig oninteressant. Bewakers doen wat ze doen omdat er een systeem is dat hen in staat stelt – en zelfs aanmoedigt – zich op een dergelijke wijze te gedragen. Dat systeem op haar beurt is weer mogelijk omdat het op (passieve) instemming van een meerderheid van de bevolking kan rekenen. Het verwijderen van Teeven of eventuele sadistische bewaarders zal niks helpen. Een systeem verander je niet door een paar poppetjes te vervangen.

op 19 06 2013 at 12:46 schreef cRR Kampen:

Pyt, het verzet tegen de oorlog in Vietnam was er natuurlijk breed in de samenleving, maar het verzet dat telde bestond uit stakingen in de Amerikaanse kazernes zelf. Zonder het verzegt in de eigen militaire kringen zou de slachting voortgeduurd hebben, en dat niet alleen – na de Vietcong/NVA-verliezen van het militair verschrikkelijk mislukte Tet-offensief – mogelijk in Amerikaans voordeel zijn beslecht.

op 19 06 2013 at 12:48 schreef babs:

Pyt,
Eens dat je de Telegraaflezer niet nodig hebt. Ik heb dat verkeerd opgeschreven.

Dan nog, ik zie momenteel een nieuwe protestbeweging niet van de grond komen. Zelfs Occupy bloedde kansloos dood, maar ik hoop dat ik me vergis.

op 19 06 2013 at 13:05 schreef Christine:

Mijn god, wat verschrikkelijk dat zoiets anno nu in NL kan gebeuren!!! Zijn er nog vrouwelijke politici die hierover hun bek opendoen of hoe zit dat? Die Teeven is echt niet goed snik.

op 19 06 2013 at 14:40 schreef Niels van Lobberegt:

Dit is echt verschrikkelijk. Wat gaan en kunnen we, buiten verontwaardigd reageren, hier aan doen?

op 19 06 2013 at 15:11 schreef Pyt van der Galiën:

@babs

Niemand zag de demonstraties in Turkije of Brazilië aankomen. En in Nederland gebeurt er op dit terrein echt wel het nodige. Het is helaas beperkt tot kerkelijke en radicaal-linkse groepen, maar het is niet zo dat er niets gebeurt. Ik ben er van overtuigd dat de meerderheid van de Nederlandse bevolking een situatie als in dit artikel omschreven moreel net zo verwerpelijk vind als ik dat vind. Wellicht vindt zelfs een enkele Telegraaflezer dit niet kunnen:)

Probleem is natuurlijk dat het lastig te ‘politiseren’ valt, mede omdat de meeste mensen hun prioriteiten gedurende een inmiddels al jaren durende crisis elders leggen.

op 19 06 2013 at 16:44 schreef herman van der helm:

Wat zochten die bewaarders in die bilspleet? Een bom, drugs, sperma, soa, bewijsmateriaal, of haar identiteitspapieren oid?

Er is voor de overheid ALTIJD een reden nodig om proportioneel geweld te plegen. Dat iemand buiten de poort is geweest is geen reden. Er moeten serieuze aanwijzingen zijn dat er iets meer aan de hand is.

Dit heeft die klachtencommissie in het geheel buiten beschouwing gelaten.

Verder walging bij mij bij het lezen.

op 19 06 2013 at 17:56 schreef MNb:

“Niemand zag de demonstraties in Turkije of Brazilië aankomen”
In Turkije niet, maar in Brazilië zagen we dat in Suriname wel degelijk, iig wie De Ware Tijd leest. Braziliaanse kiezers voelen zich bedrogen, omdat ze op de sociaal-democrate Dilma Rousseff plus verdergaande sociale hervormingen hebben gestemd en niet op een peperduur prestigeproject dat ten koste gaat van die hervormingen.

op 19 06 2013 at 18:07 schreef babs:

Turkije had ik veel eerder verwacht, maar inmiddels inderdaad niet meer. Maar Turkije is vooral opgestookt door extreem lomp handelen door Erdogan, in mijn ogen althans. En dan nog denk ik dat het doodbloedt. Journalisten blijven in de bak, veel gearresteerden blijven voorlopig vast. Wellicht dat het parkje blijft.

Van Brazilië weet ik eerlijk gezegd niks.

Een vorm van protest waar de macht in Spanje flink van in de broek doet: demonstraties voor het huis van de gezagsdrager zelf. Moet je natuurlijk je mensen goed in de hand hebben, maar Teeven verdient wel een paar honderd man voor zijn deur als hij ’s avonds thuis komt.

In Spanje heeft het resultaat gehad: minder uit-huis-zettingen tbv foute banken.

op 19 06 2013 at 18:19 schreef Benedictus:

Kan dit stuk niet naar actualiteitenprogramma’s worden toegestuurd? Daar moet meer ruchtbaarheid aan gegeven worden. Ik heb geen netwerk die daar echt iets aan kan doen. Stuur het bijvoorbeeld naar “De Vijfde Dag” Peter. Publiciteit kan echt helpen. Wie kent iemand die bij de TV werkt?

Triest.

op 19 06 2013 at 18:20 schreef sjaak:

@babs “wellicht dat het parkje blijft” Daar ga ik helemaal niet van uit. Erdogan gaat het via de rechter spelen puur om de EU te laten zien dat het een democratisch genomen besluit is. Iedereen weet toch dat deze rechters niet geheel onpartijdig zullen zijn.

op 19 06 2013 at 18:29 schreef Peter:

Over een uur heeft de EO een reportage over deze afschuwelijke misstanden, en ik neem aan dat er dan wel iets zal gebeuren:

http://www.eo.nl/tv/devijfdedag/reportage-detail/visitatie-met-geweld-en-kleine-kinderen-in-de-cel/

op 19 06 2013 at 19:17 schreef betwister:

Peter,

Je moet er niet van uitgaan dat de bewakers plezier beleven aan dit soort dingen.

Wel denk ik dat de bewakers zich meteen op hun pik getrapt voelen als iemand hun aangeboren autoriteit niet erkent.
Dus als iemand bezwaar maakt tegen een visitatie, zullen ze die visitatie met alle middelen erdoor drukken.

De kern van het probleem is (volgens mij) dat asielzoekers behandeld worden alsof het drugssmokkelaars zijn.

op 19 06 2013 at 19:27 schreef Benedictus:

Kijk allemaal naar De vijfde dag! Daar wordt het behandeld, nu!

op 19 06 2013 at 19:55 schreef Olav:

Goed dat het op TV komt. Ik ga niet kijken want heb mezelf een totale EO-boycott opgelegd. Ik heb wel een heel klein beetje hoop dat als ze het goed brengen dit toch wel heel erg lastig kan worden voor de verantwoordelijken.

op 19 06 2013 at 20:01 schreef Benedictus:

De CU en SP gaan de uitspraak van de rechter aanvechten. Er wordt dus werk van gemaakt. Dit mag nooit meer gebeuren. De daders moeten hier straf voor krijgen, dit is marteling! De wet hieromtrent moet veranderen en dat kan alleen de politiek doen.

op 20 06 2013 at 09:09 schreef Ralph van der Geest:

Er komt bij dit alles nog wat en Peter duidde daar impliciet eigenlijk al op met zijn verwijzing naar het trieste lot van Ihsan Gürz. En dat is het volgende. Laat niemand zich vergissen en denken dat het structurele geweld van de Nederlandse staat tegen asielzoekers op zichzelf staat. De politie wordt steeds gewelddadiger. Drones, zogeheten ‘excuus repressie’ (zoals toegepast bij Joana op 30 April j.l.), tasers, steeds meer databaes met steeds meer gegevens over jou als prive persoon…
Het past in een patroon: ook in Nederland ontkomt niet aan de oorlog die de ‘elite’, de machtigen die vinden dat wij gewone stervelingen het te goed hebben, hebben verklaard aan de overige 99+%…
En wie wil weten hoe het straatbeeld er steeds meer uit zal gaan zien in dit land waar agenten middels twitter met verve trachten de NSB-instincten onder de bevolking los te maken, krijgt hier al een aardig idee: http://www.krapuul.nl/overig/nieuws/106051/mei-fascistische-enclave-rotterdam/#sthash.YIO9X2XO.WBsHTv9m.dpbs
Kortom: de onderdukking en het geweld van de Staat zijn niet alleen op asielzoekers van toepassing, ook jij komt aan de beurt!

op 20 06 2013 at 12:45 schreef Brenda van der Veer:

Hoe vaak heb ik de afgelopen tien jaar gehoord dat de burger het op een dag niet meer pikt en de straat op gaat? Hoe vaak heb ik niet gehoord dat we iets moeten doen? Het gebeurt tot nu toe niet. In plaats van iets doen, gaan we gewoon weer naar het werk, op vakantie naar Peru of Vanuatu, en, wat het belangrijkste is, zorgen we er voor dat onze kinderen naar de universiteit kunnen. Welvaart is niet alleen fnuikend voor solidariteit, het maakt ons ook passief. Jammer als je bedenkt dat we welvaart voor iedereen willen, zolang onze kinderen maar naar de universiteit kunnen.

op 21 06 2013 at 10:56 schreef Abdel:

Ik MOET iets kwijt. Maar het duurt vele momenten om iets te tikken. Veel meer dan dit wordt het niet. We zijn ijskoud, cynisch en kijken weg, zolang het onszelf maar niet overkomt. We vinden dit uitwassen. Áls we al zoiets aannemen. Want dit is Nederland. Den Haag is de juridische hoofdstad van wereld. Als we bij dit soort nieuws al stilstaan. Maar dan doen we niet. Nee we maken ons druk om… ja om wat eigenlijk?

op 02 07 2013 at 07:33 schreef renzo:

mag niet… en toch is nederland een nog net ff leuker land dan het land van herkomst: “Een vrouw is in haar land van herkomst, samen met haar negenjarige dochter, verkracht en bewerkt met een mes. Ze is verminkt, lichamelijk en geestelijk. Ze is haar land ontvlucht en in Nederland terecht gekomen.

Tsja, goh dat gruwelijke racistische nederland is nog zo gek nog niet. Ik denk niet dat ze heel graag terugwil. Liever een ned. bureaucraat dan een hele vernederende samenleving die op vrouwen kotst.

op 02 07 2013 at 07:34 schreef Peter:

Jij bent heel, héél erg eng, Renzo.

op 11 07 2013 at 16:12 schreef Maurice:

De keuze tussen een beenklem en een mes is inderdaad een no-brainer. In Nederland verkrachten en verminken de autoriteiten niet. Technisch gezien heeft renzo dan ook volkomen gelijk.

Het pleidooi gaat hier echter -zoals zo vaak op deze site- over het rekening houden met de gevoelens van de ander vs mensen die hun werk doen. Hier bijt dat duidelijk wederom, maar is dat niet simpel op te lossen met een scanner?

Daarbij is een overgedramatiseerde insinuatie dat de directeur er een stijve van krijgt eerder wishful thinking for the sake of the argument dan blijk van realiteitszin.
Geen controle is geen optie. Dat het vriendelijker mag dmv techniek is uiteraard wenselijk.

op 02 03 2014 at 15:47 schreef Os:

@Maurice, helemaal mee eens. Het is altijd heel verleidelijk om je door heftige emoties te laten meeslepen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS