Home » Archief » Als ik mijn zoons opvoed, cancelt u dan even GeenStijl?


[22.01.2022]

Als ik mijn zoons opvoed, cancelt u dan even GeenStijl?

Peter Breedveld


Scène uit Milocrorze: A Love Story (Ishibashi Yoshimasa, 2011).

Ik moet gisteren duizend keer gelezen hebben dat we niet onze dochters moeten beschermen maar onze zoons moeten opvoeden, of eigenlijk dat “jullie” je zoons moeten opvoeden. Dat hoor ik echt al veertig jaar, maar ik geloof niet dat het voor vrouwen veel veiliger is geworden. En je kunt je zoon nog zo keurig opvoeden; als de hele rest van de wereld aanranding en seksisme als entertainment beschouwt, heeft dat naar mijn bescheiden mening meer invloed dan de stichtelijke lessen van zijn ouders. En wie doet er überhaupt eigenlijk wat zijn ouders zeggen, nietwaar?

Ik zag gisteren op Twitter een filmpje langskomen, een fragment uit The Voice Kids, waarop Marco Borsato op een podium, recht voor de camera, voor een miljoenenpubliek, een kind staat te bepotelen met een verbijsterend enthousiasme, een vurige geilheid waar ik het koud van kreeg. Dit staat een man dus jaren achtereen voor het oog der natie te doen in naar ik begrijp één van de populairste programma’s in de Nederlandse entertainmentgeschiedenis, en toch moet Tim Hofman het eerst in een reportage uitspellen voordat iedereen doorheeft wat daar recht voor zijn ogen gebeurt?

De Wokepolizei spreekt er schande van dat dit filmpje nu wordt gedeeld, want erg voor dat kind, maar ik vind het erg belangrijk dat het wordt getoond, want het is bewijs dat dit zich niet “achter de schermen” afspeelde, maar in alle openheid, in het centrum van de nationale aandacht. Het laat ook zien dat niet alleen John de Mol schuldig is, maar iedereen. Iedereen heeft, met een bak chips op schoot, toegekeken hoe een volwassen man kinderen staat aan te randen, zich er echt helemaal in verliest zelfs, het is nauwelijks te geloven, en niemand zei wat! Niemand!

Seksuele vernedering

En wat me al jaren verbijstert, waar ik echt niet bij kan, is dat GeenStijl nog bestaat. Een aantal jaren geleden nam GeenStijl een machtige witte vrouw te grazen, was daar wat nationale verontwaardiging over en liepen er wat adverteerders weg, maar lezers oproepen hun verkrachtingsfantasieën los te laten op Loes Reijmer is bij lange na niet het ergste wat GeenStijl heeft gedaan. De site grossiert in seksuele vernedering, het uitschelden van feministen voor “hoer”, slutshaming, de redactie spoorde haar lezers aan te “fappen” op de foto’s van een “lekkere PvdA-chick” die in het nieuws was omdat haar vriend haar in elkaar had geslagen, speculeerde over het schaamhaar van de minderjarige dochter van André Rouvoet en publiceerde de gestolen naaktfoto’s van een minderjarig meisje.

En daar is nooit, never ever tegen opgetreden. GeenStijl zendt continu de boodschap uit dat vrouwen hoeren zijn die je moet vernederen, en er is nauwelijks iemand die protesteert, net zomin als tegen het virulente antisemitisme van de site en tegen het rabiate racisme. GeenStijl-boegbeeld Bart Nijman is respectabeler dan ik en toen hij eens 48 uur door Twitter geschorst werd omdat hij een moslimvrouw voor hoer uitschold, reageerden alle media en journalistenvakbond NVJ daarop alsof de Nederlandse Bob Woodward de mond was gesnoerd.

Fapbare vrouwen

Maar ik moet mijn zoons opvoeden. Dat heb ik gedaan, overigens. Ik heb mijn zoons en dochter geïndoctrineerd met allesverzengende GeenStijl-haat, om bovengenoemde redenen. Zij weten dat wat GeenStijl doet, niet oké is.

Maar u? Ik zie de vrouw van Bart Nijman het hoogste woord voeren over The Voice of Holland, ik zie Bart Nijman himself speculeren over de “omroepbaasjes, zendermensen en vloerchefjes” die met samengeknepen billen door hun eigen Whatsapp-historie wandelen. Nul introspectie bij deze seksistische troglodiet. Wat dacht je ervan eens door je eigen historie te wandelen, vriend?

Er is weleens wat verontwaardiging over wat GeenStijl doet, maar die stelt dan snel een lijst samen met de meest fapbare vrouwen van Twitter en ik heb vrouwen, die nu preken dat wij onze zoons moeten opvoeden, gevleid zien kirren dat zij volgens GeenStijl fapbaar waren, of dat een vriendinnetje van hen volgens GeenStijl fapbaar was.

Slome lul

Ik bedoel, als er nou iets is waarvan ik hoop dat mijn zoons dat niet zien, dan deze bizarre vorm van zelfvernedering en legitimatie van vrouwenonderdrukking. Hoe verwarrend moet het voor onze zoons zijn om thuis mee te krijgen dat vrouwen geen prooi zijn en in de krant te lezen of op televisie te zien dat Elma Drayer moet grinniken om de dekselse streken van die GeenStijl-mannen, en dat Nausicaa Marbe GeenStijlfilm noir” vindt? Dan ben jij misschien wel een slome lul als je een meisje vraagt of je haar mag zoenen. Zou het toch waar zijn dat vrouwen “overmand” willen worden?

Daarom heb ik een voorstel: ik probeer mijn zoons op te voeden met respect voor vrouwen, is het teveel gevraagd om me daarbij niet actief tegen te werken door GeenStijl te prijzen en Marco Borsato zijn goddelijke gang te laten gaan als die live een meisje staat aan te randen, of Jan Roos of Jan Dijkgraaf, for that matter?

Hand in eigen boezem

Misschien denkt u: “die Breedveld zit nu wel fijn anderen de les te lezen, waarom gaat die hand niet in eigen boezem?” Daar hebt u een punt. Ik ben echt niet perfect en als witte heteroman vertegenwoordig ik de slechtste mensensoort op aarde, maar ik ga het bij deze gelegenheid even niet over mezelf hebben, want dat doet zowat iedereen al.

 

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 22.01.2022 @ 12:11

[Home]
 

1 Reactie

op 22 01 2022 at 12:12 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS