Home » Archief » Bart Nijman mag een moslimvrouw best voor ‘hoer’ uitschelden


[11.05.2019]

Bart Nijman mag een moslimvrouw best voor ‘hoer’ uitschelden

Peter Breedveld


Illustratie: Helen Hyde

Bart Nijman van GeenStijl werd afgelopen woensdag twee keer tijdelijk geschorst door Twitter. De eerste keer was een vergissing die snel werd rechtgezet. Desondanks maakten veel journalisten er meteen een boel stennis over, alsof de Nederlandse Bob Woodward de mond was gesnoerd.

De tweede schorsing kreeg Bart Nijman omdat hij, zo probeerde het huisorgaan van journalistenvakbond NVJ, VillaMedia, ons althans wijs te maken, zich afvroeg hoe een moslimvrouw kan weten hoe bacon smaakt. De door VillaMedia verzwegen waarheid was dat Nijman werd geschorst omdat hij de vrouw in kapitalen voor ‘hoer’ uitschold.

Ik sprak de head honcho van de NVJ, Thomas Bruning erop aan, want die loog vrolijk met VillaMedia mee, maar Bruning negeerde me zoals gewoonlijk, totdat of Nadia Bouras of Fréderike Geerdink (die Bruning ook al eens aan zijn jasje trok vanwege zijn lakse houding te aanzien van racisme en seksisme in de journalistiek) of allebei me retweetten, toen werd er aan het bericht in VillaMedia stiekem een zinnetje toegevoegd (overigens wordt nog steeds de suggestie gewekt dat Nijman geschorst was omdat hij zich dat van die bacon afvroeg). Vervolgens ging Bruning mij de les lezen omdat ik volgens hem te kwader trouw was.

En zo kennen we het vaderlandse journalistengilde.

Verruwing is overal

De twee schorsingen van Nijman werden door alle media vermeld, van Teletekst tot de Volkskrant, de NOS en de NRC.

Daarbij werd de nadruk gelegd op die ene abusievelijke schorsing, die meteen ongedaan werd gemaakt. Dat Nijman ook werd geschorst omdat hij een moslimvrouw voor hoer uitschold, werd vergoelijkend of bagatelliserend afgedaan als ironie of ‘een andere discussie’. Niet iets om veel aandacht aan te besteden in elk geval. (Alleen NRC ging verhaal bij Twitter halen waarom Nijman vanwege die ‘hoer’-tweet was geschorst. Dit op dezelfde dag dat in het redactionele commentaar in NRC verzuchtend werd geconstateerd dat ‘verruwing’ nu overal is.) Volgens journalist Hella Hueck van Het Financieele Dagblad is Twitter ‘echt de weg kwijt’.

Alle media, de NVJ voorop, wassen dus het seksistische en racistische huftergedrag van Bart Nijman weg, die een lange staat van dienst heeft op het gebied van racisme, antisemitisme, seksisme, islamfobe en klootzakkerij in het algemeen. Zo wordt de giftige machocultus op de redacties niet alleen in stand gehouden, maar ook zorgvuldig gecultiveerd. Ik lees voortdurend oproepen aan mannen om in te grijpen als ze zien dat andere mannen zich misdragen tegenover vrouwen. Welnu, afgelopen week hebben we gezien hoe alle redacties van Nederland het hebben laten afweten.

Seksueel geweld

Het is ook het zoveelste bewijs van het virulente racisme dat in onze cultuur zit ingebakken.

Toen de Algerijns-Nederlandse rapper Boef namelijk eens twee vrouwen voor hoer had uitgemaakt, was het hele land wekenlang van de leg, werd er in de Tweede Kamer opgeroepen tot een boycot van Boef, kwamen DJ’s in actie en stond in de media weer het vermeende vrouwvijandige wereldbeeld van elke zwartharige Nederlander ter discussie.

Maar nu een witte racist ‘hoer’ roept, wordt dat ongemakkelijke feit verzwegen of gebagatelliseerd en is Twitter de schurk, omdat dat een superbelangrijke journalist de mond snoert.

“Hoer”-roepen is een gekoesterde traditie in Nijmans kringen. Bert Brussen van The Post Online doet het vaak, en wordt verdedigd door VVD’er Dilan Yezilgöz, die fanatiek jaagt op allochtonen die naar vrouwen sissen. Jan Dijkgraaf doet het vaak, niemand vindt dat erg. Baudet propageert openlijk seksueel geweld tegen vrouwen, maar geen journalist ziet daar een been in. Er wordt nog net geen stille tocht gehouden omdat Twitter wél optreedt tegen een witte man die hoer roept.

Alleen als een getinte man hoer zegt, zult gij daar aanstoot aan nemen.

Staatsintimidatie

Ik ben al twee maanden ontzettend kwaad omdat ik door het OM word vervolgd wegens het beledigen, in een column, van een racistische troll die mij en Hassnae acht jaar lang heeft belaagd met racistische, islamofobe en seksistische treitertweets. Het is een vorm van staatsintimidatie met het kennelijke doel een journalist de mond te snoeren die zich uitspreekt tegen het institutionele racisme in Nederland.

Heeft VillaMedia er al over geschreven? Neen. Hella Hueck heb ik er niet over gehoord. Niet één medium heeft er aandacht aan besteed. Terwijl het journaille normaliter al bij mijn baas mijn ontslag staat te eisen als ik een kritisch stukje over Lodewijk Asscher schrijf.

Ik wéét gewoon dat ze hopen dat ik veroordeeld word. Daarna zullen ze schrijven over mijn toon en woordkeuze en bij mijn baas om mijn ontslag gaan vragen.

Maar Bart Nijman is één van hen. Hoer-roepende, ‘broodjood’-roepende, ‘ongeletterde zandneger’-roepende Bart Nijman is lief. Met zijn toon is niks mis. Zijn woordkeuze is ‘een andere discussie’.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Binnenkort moet ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 11.05.2019 @ 09:41

[Home]
 

1 Reactie

op 11 05 2019 at 09:41 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS