Home » Archief » Jaap Friso’s


[13.11.2021]

Jaap Friso’s

Peter Breedveld


Illustratie: Frans de Geetere

Er zit een journalist op Twitter die ik niet volg maar die ik wel constant zie langskomen. Het is een ontzettend wezelig kereltje, laten we ‘m Jaap Friso noemen, maar dat is natuurlijk niet zijn echte naam. Hij heeft het hoogste woord over alles wat met corona te maken heeft en hij volgt altijd de Officiële Lijn. Hij vindt wat iedereen op dat moment vindt. Hij was de hardste “Als een man achter Rutte”-schreeuwer, één van die types die iedereen, die een wenkbrauw optrok bij Ruttes coronabeleid, toebeet dat ie “zeker ook al viroloog” meende te zijn. Een “nu is niet de tijd voor kritiek”-zegger op elk moment dat het de tijd was voor kritiek, heilig gelovend in het dogma van Jaap van Dissel dat mondkapjes schijnveiligheid geven. Mij schold hij al eens uit voor “wappie”, omdat ik tegen de avondklok was.

Jaap Friso loopt nog steeds keurig in de maat. Ook hij dweept nu met Portugal, zoals elke fatsoenlijke Nederlander doet, omdat de Portugezen zo volgzaam zijn en niet zitten te zeiken over vrijheid en dat soort overschatte zaken. Hij doet me denken aan de Brilsmurf. “Ooo, de Grote Smurf heeft gezegd dat dat helemaal niet mág, ik ga het tegen de Grote Smurf zeggen!”

Jaap Friso is exemplarisch voor de Twitter-massa, die iedereen de moeder intimideert die afwijkt van De Lijn, en die beurtelings De Jongeren maar tegenwoordig toch vooral De Wappies overal de schuld van geeft. Wie klaagt over de lockdown, wordt door de Jaap Friso’s toegeblaft dat er geen “lockdown” is want je mag gewoon naar buiten. Dat ZZP’ers, zoals mijn eigen geliefde, door de maatregelen hun reserves hebben moeten opsouperen, interesseert ze geen hol, want zij hadden zelf nergens last van. In fact, ze kijken reikhalzend uit naar een nieuwe lockdown, want dan hoeven ze heerlijk niks en omdat het sociopaten zijn, allemaal, kunnen ze zich niet voorstellen dat andere mensen wél behoefte hebben aan gezelschap.

Vergoddelijking van Rutte

Tijdens de eerste lockdown werd je verketterd als je het woord “vakantie” zelfs maar durfde te dénken. Dus ik braaf thuisblijven, die zomer, zag ik stromen vakantiefoto’s langskomen uit Italië, Frankrijk en Kroatië, van diezelfde Jaap Friso’s die me weken eerder nog toeblaften “ER LIGGEN MENSEN OP DE IC’S TE STERVEN EN JIJ DENKT AAN VAKANTIE!” Waren ze per vliegtuig heengegaan, want nature was kennelijk genoeg gehealed, in die paar maanden lockdown die geen lockdown mocht heten.

Ik hoopte van deze luidmuilen verlost te zijn, maar tot mijn ontzetting wordt door de nieuwe lockdown die geen lockdown mag heten exact hetzelfde ritueel als in 2020 opgevoerd. Zelfs de vergoddelijking van Rutte is weer terug van weggeweest. Ik vernam althans dat Ron Frese van een “JFK-momentje” had gesproken omdat Rutte er bij de mensen op had aangedrongen na te denken over wat ze zelf konden doen tegen de corona. Verder zijn de Jaap Friso’s weer neerbuigend aan het schoolmeesteren, kunnen ze hun fascistoïde neigingen niet onderdrukken en gedragen ze zich weer als dezelfde empathieloze zakken hooi als tijdens de vorige lockdowns die geen lockdowns mogen heten.

Jongerenleed

Ook het bagatelliseren van het leed van de jongeren is weer begonnen. Aan de vooravond van de nieuwe persconferentie verscheen een nieuw rapport waaruit blijkt dat studenten zwaar hebben geleden, het afgelopen voorjaar, en dat een kwart van hen niet meer wilde wakker worden. Net als in 2020, toen een dergelijk onderzoek vergelijkbare resultaten liet zien, haasten allerlei types zich de uitkomsten te “nuanceren”, want niet wakker willen worden is niet hetzelfde als suïcidaal zijn en het komt niet door de corona alleen, hè.

Nee, natuurlijk komt het niet door de corona alleen. Bij studenten gaat al jaren ongenadig de zweep erover, want de luxe van tien jaar studeren en switchen van studie als je ontdekt de verkeerde keuze te hebben gemaakt, is er echt niet meer bij. Dan is opgesloten worden in je schimmelige kamer en online colleges volgen op je goedkope laptop met je krakkemikkige wifi, Big Brother moeten toelaten in je huis om tentamen te kunnen doen, met het gevaar als fraudeur te worden gelabeld als je een verkeerde oogbeweging maakt, terwijl je óók nog de schuld krijgt van elke nieuwe coronapatiënt op de IC, gewoon een extra duwtje richting een depressie.

Maar hé, dat is nog wat anders dan suïcidaal hè, sneren de Boomers vanuit hun enorme afbetaalde huis, grote bel dure wijn in de knokige vingers, stukje truffelworst van de traîteur erbij, vette bankrekening, vet pensioen, auto, grote tuin, alles, maar o, Marianne Zwagerman had ze een keer “dor hout” genoemd en het is de hele fucking coronatijd over bijna niks anders gegaan dan het enorme leed dat hen dáárdoor was aangedaan. Zij waren de Nieuwe Joden, meneer, echt waar.

Goede wijn

Hier zie ik het meeste tegenop, de komende maanden: het niet aflatende gedram van deze extreem onsympathieke types, het misplaatste gemoraliseer, het breed geëtaleerde onvermogen zich in een ander te verplaatsen, waarbij tegelijkertijd morele superioriteit wordt geclaimd. Extreem egoïsme verpakt als solidariteit. Ik zag net een tweet van iemand die zei: ja, het is moeilijk voor horeca-ondernemers, maar waarom zou jíj je daar druk om maken? Koop een goede wijn en geniet!”

Terwijl er veel meer effect bereikt wordt met mondkapjes en de anderhalvemetermaatregel, waarmee je Boomers, Jaap Friso’s, jongeren en horeca-ondernemers redt, maar we hebben een imbeciel van een minister van Justitie die een stom liedje zong over mondkapjes bij het vuil, en die niets liever doet dan vrijheden inperken, en een volk dat een mondkapje opzetten net zo erg vindt als zijn schoenen uitdoen in andermans huis, erger dus dan je eerstgeborene offeren.

 

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 13.11.2021 @ 12:21

[Home]
 

1 Reactie

op 13 11 2021 at 12:23 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Harde Por

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O De meest gelezen stukken van 2023

O Willem Kraan zou met Scharwachter en Dibi hebben meegeprotesteerd

O Neem PVV-stemmers serieus!

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS