Home » Archief » Liever een junta dan een mondkapje


[10.11.2021]

Liever een junta dan een mondkapje

Peter Breedveld


Illustratie: Frans de Geetere

En daar zijn ze weer, hoor, de volgzame niet-Nederlanders die het coronabeleid van hun land tot zo’n eclatant succes maken, in tegenstelling tot Nederland. Vorig jaar waren het de Chinezen, Zuid-Koreanen en Duitsers, nu zijn het de Portugezen wier volgzaamheid volgens het Algemeen Dagblad dé verklaring is van de goede coronacijfers van Portugal.

Waaruit blijkt volgens het AD die volgzaamheid? Welnu, ze dragen altijd en overal een mondkapje, “ook al hangen er nergens bordjes met ‘mondkapje verplicht’. Het lijkt wel alsof de Portugezen verslaafd zijn aan hun mondkapje”, aldus het AD.

Wacht even, de Portugezen dragen overal een mondkapje, “ook al hangen er nergens bordjes met ‘mondkapje verplicht’.” Niemand hoeft ze dus op te dragen om een mondkapje op te doen. In Nederland dragen de meeste Nederlanders alléén een mondkapje als dat verplicht is. Maar het zijn de Portugezen die zo volgzaam zijn?

Zorgelijke stijging

Zodra Hugo de Jonge zegt dat het mondkapje af mag, rukken de Nederlanders het ding van hun gezicht. Van alle coronamaatregelen, dus dan hebben we het over middenstanders de nek omdraaien, avondklok, lockdown, een strafblad wegens met z’n drieën op een parkbankje zitten, van al die maatregelen vonden de Nederlanders de mondkapjes het aller-, allerergste. Wanneer De Jonge, wijzend op de zorgelijke stijging van het aantal besmettingen, aankondigt dat vanaf volgende week zaterdag de mondkapjesplicht weer geldt, beginnen de meeste Nederlanders geen dag eerder dan die aangekondigde zaterdag. De vrijdag ervoor roepen ze de enkeling met mondkapje nog toe dat het nog niet hoeft. “Morgen is het pas weer verplicht!” De volgende dag twitteren ze driftig dat ze in het bos iemand zagen die geen mondkapje ophad. “Zo asociaal!”

Lieve lezers, een volgzamer volk dan de Nederlanders bestáát eenvoudigweg niet. Als het ze niet expliciet wordt verboden, staan ze elkaar in drommen de IC in te hoesten in de Primark. Ze weten dat ze er dood van gaan, maar niemand heeft het ze verboden. Ze wíllen graag dat het verboden wordt, want het loopt echt de spuigaten uit met die 300 mensen op de IC. Vanuit de Primark tweeten ze, de spuugdruppeltjes van een verkoopster van hun gezicht vegend: “HUGO! WACHT NIET LANGER! VERBIED HET ONS! GEEF ONS EEN AVONDKLOK! GEEF ONS REGELS! STUUR DOMME BOA’S OP ONS AF!”

Zolang het ze niet verboden wordt, storten de Nederlanders zich in het feestgedruis op straat, geven ze zich over aan Black Friday en gaan ze dansen met Janssen, omdat de minister dat heeft gezegd, maar de Portugezen, jonge, wat zijn díe volgzaam! Die dragen een mondkapje ZONDER DAT ER OVERAL BORDJES STAAN! Dat zouden Nederlanders nooit doen, die zijn zo volgzaam niet. Die zijn zo eigenzinnig en eigenwijs dat ze niks doen wat ze niet uitdrukkelijk wordt opgedragen.

Gezeik over vrijheid

De coronafascisten op Twitter komen bijna klaar op het AD-bericht. “Zo moet het”, twitteren zij. Volgzaamheid is het sleutelwoord, “niet dat gezeik over vrijheid.” Kwispelstaartend kijken ze uit naar een nieuwe lockdown. “Vrijheid”, houden ze Raisa Blommestijn voor, “kan niet bestaan zonder te worden beknot.” Jouw vrijheid houdt op bij mijn verbodsfetisjisme. Van een beetje volgzaamheid is nog nooit iemand doodgegaan.

De Nederlandse weerzin tegen het mondkapje heeft niks met een gebrek aan volgzaamheid te maken, integendeel. Het was de oppercoronaloog himself, Jaap van Dissel, die de corona-epidemie inluidde met een keiharde en bloedfanatieke campagne tegen het mondkapje, want die zou “schijnveiligheid” opleveren. De Wereldgezondheidsorganisatie drong aan op een mondkapjesplicht, alle landen waar mondkapjes allang waren ingeburgerd, vielen op vanwege hun gunstige coronacijfers, maar Nederland wist het weer beter. Toen maanden later het RIVM alsnog overstag ging en een halfslachtige mondkapjesplicht invoerde, mochten het alleen ondeugdelijke mondkapjes zijn die niet werkten. Die duizelingwekkende stupiditeit is Nederland nooit meer te boven gekomen.

Hygiënisch volk

In Japan gaat het ook goed met de coronacijfers, zelfs toen daar onrust was over het toenemende aantal besmettingen, ging het om fracties van de aantallen in Nederland. Beperkingen zijn er nauwelijks. Twee maatregelen: mondkapjes, maar die waren in Japan al heel gewoon, en een bijna hermetische sluiting van het land voor buitenlanders. Plus hygiëne, maar dat is ook geen coronamaatregel, want Japanners zijn een hygiënisch volk, in tegenstelling tot de Nederlanders, die vies en smerig zijn, want er staan immers niet overal bordjes die het verbieden om vies en smerig te zijn.

In Nederland zijn er twee maatregelen die de inwoners per se niet willen: mondkapjes en de luchthavens dicht. Dus hoest en hijgt iedereen elkaar de corona en worden alle nieuwe varianten per express via Schiphol over het hele land verspreid.

Zo hou je de corona levend en mag je nog jaren nieuwe verboden en beperkingen blijven opleggen. Liever een junta dan de mondluier!

Ik denk zelf dat dé verklaring voor de goede cijfers in Portugal is dat de Portugezen niet zo godverdommes achterlijk zijn als de Nederlanders. Met hun plakkerige handjes.

 

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 10.11.2021 @ 11:18

[Home]
 

1 Reactie

op 10 11 2021 at 11:19 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS