Home » Archief » Jaloers


[17.09.2013]

Jaloers

Peter Breedveld

cas16
Illustratie: Jacques Touchet

Afgelopen zaterdag was ik op het Read My World-festival in de Amsterdamse Tolhuistuin, om Hassnae te zien optreden. Ze interviewde stripauteur Milan Hulsing over zijn boek Stad van Klei. Bij de ingang zei ik mijn naam tegen een meisje en ze zei “O, jij bent Peter Breedveld! Loop maar door!”

In de tuin zag ik iemand die ik kende, hij praatte met iemand die ik niet kende. “Ben jij Peter Breedveld?”, zei die, “Van Frontaal Naakt?” Ik zette me schrap, slikte een keer, zei ja. “Wat goed van je dat je toch bent doorgegaan!”, zei hij.

Zenuwinzinking

Zo ging het steeds. Ik zag heel veel mensen die ik kende, en die me hartelijk begroetten. Zelfs Wim Brands kwam naar me toe om me een hand te geven. “Ik herken je van de foto”, zei hij. “Ik herken jou van de televisie”, antwoordde ik.

Ik begon me enorm in mijn element te voelen. Een leuke jonge vrouw vertelde me dat ze het zo goed vond dat ik me niet de mond had laten snoeren, dat ze zo aangedaan was door de beschrijving van mijn zenuwinzinking, en hoe ik er weer bovenop was gekomen. Vlak daarna zei een andere leuke jonge vrouw bijna precies hetzelfde. Hier liepen allemaal mensen die Frontaal Naakt kenden, en die het waardeerden wat ik doe! Ik hoefde ze zelfs niet uit te leggen wat en waarom, ze begrepen het allemaal al.

Vijandige onwil

Een zeer ongewone ervaring. Mensen spreken me voortdurend aan op Frontaal Naakt, en ik moet dan lullen als Brugman om ze een béétje mijn kant van het verhaal te laten zien.

Afgelopen donderdagavond had ik me door de adjuncthoofdredacteur van Trouw, Esther Lammers, naar de presentatie van dat Trouw-onderzoek naar de bange Nederlander laten lokken, voor een gesprek. Een dikke muur van starre, vijandige onwil werd er opgetrokken door haar en redacteur Lodewijk Dros, die zich ermee bemoeide zonder ook maar enigszins op de hoogte te zijn. Niks wat ik zei was waar, of konden ze zich niet herinneren, of zag ik verkeerd, of ik maakte er teveel van, en Trouw heeft nog nooit iets fout gedaan. Ook Kamerlid Khadija Arib stond erbij te kirren alsof het niets is om constant bedreigd te worden, de goorste bagger over je vrouw heen gegooid te zien worden, oproepen te zien dat je vrouw moet worden verdelgd als mosliminsect, en dan als dank in Trouw nog eens te worden weggezet als antisemiet.

Zelf ook pittig

“Ik ben ook bedreigd.” Ja, maar jij hebt de PvdA achter je staan. Wij zijn helemaal alleen. Geen politieke partij, geen Telegraaf Media Groep. Die zijn juist tégen ons. Want “Peter is zelf ook heel pittig.” Op zeker moment was ik het spuugzat en ben ik kwaad weggelopen.

Maar hier op dit festival kwam ik in een warm bad terecht. Ik krijg natuurlijk mails van mensen die me steunen, en zelfs donaties, en op Twitter krijg ik ook veel steun, maar het is ontzettend fijn, heel erg ontroerend, hartverwarmend, om mensen van vlees en bloed te ontmoeten die het geweldig vinden wat jij doet. Die ook verontwaardigd zijn over de manier waarop Domrechts mensen met een andere mening intimideert en belaagt, kapotmaakt met het kennelijke doel ze te kaltstellen.

Dodenherdenking ontheiligen

Na afloop liep ik met Hassnae en onze vriendin Nadia naar een Burger King, en Nadia zei dat het ergens bewonderenswaardig is hoe Domrechts de rijen altijd gesloten weet te houden. Het is een enorm, monolithisch blok waar iedereen altijd voor elkaar opkomt. Daarom komt iedere domrechtsert met de gekste dingen weg. Breivik prijzen, genocide als oplossing aandragen, racistische theorieën, de Dodenherdenking ontheiligen, een Davidsster afbeelden met het woord ‘Witz‘ erop, niemand van Domrechts zal er een ander op aanspreken, terwijl ze wel met z’n allen op de nek van de linkse of islamitische sukkel springen, die meent dat hij zich dan óók een dergelijk geintje kan veroorloven. Zelfs een oproep om precies hetzelfde als GeenStijl te doen, wordt door GeenStijl en zijn makkers gezien als bedreiging en oproep tot geweld.

Het helpt natuurlijk wel dat hitsers als Marck Burema, Bert Brussen, Carel Brendel en Laurence Blik de gevestigde orde aan hun kant hebben staan. Ondenkbaar dat het CIDI GeenStijl op de vingers tikt vanwege de antisemitische fratsen op die site. Trouw zal nooit de extreemrechtse Duistere Krachten van het Internet aan de kaak stellen. Jeroen Pauw vindt Carel Brendel een toffe peer. De Volkskrant geilt op Marokkanen die publiekelijk over hun moeders pissen.

Anonieme twitteraars

Wij moeten het doorgaans hebben van de steun van een paar handenvol anonieme twitteraars. Verder durft vrijwel niemand zijn vingers aan ons te branden. “Betrek me niet in je vetes”, “Hou eens op met die fitties“, zeggen mensen die kennelijk niet in de gaten hebben dat het hier om niks minder gaat dan het recht, het grondwettelijke recht, om je tegen onverdraagzaamheid uit te spreken, en dat te doen zonder te worden bedreigd, belasterd en geïntimideerd.

Er is een kleine groep gelijkgestemden die tégen het heersende xenofobe klimaat strijdt, maar die nemen ongeveer even vaak elkáár de maat als de racisten en xenofoben. Ergens zou ik niet anders willen. We zijn eigenzinnige, koppige individuen met een anarchistische inslag. We laten ons niet graag door anderen de les lezen. Maar het is wel onze zwakte. Terwijl de fascisten van nature in de maat marcheren, blijven wij een zootje ongeregeld.

Geloofwaardigheid verliezen

Dat is onze aard, daar kan en wil ik ook niks aan doen, maar het is soms jaloersmakend hoe zo’n Laurence Blik met droge ogen kan zeggen dat de ene antisemiet de andere niet is zonder zelfs maar het risico te lopen haar geloofwaardigheid te verliezen in de ogen van haar medestanders.

Dan heb je de leugenachtige hypocrisie echt tot kunst verheven.

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, Roze Khmer, 17.09.2013 @ 06:27

[Home]
 

35 Reacties

op 17 09 2013 at 07:08 schreef Rob:

Ja, dat zag je mooi toen een paar mensen Livestro wezen op het plagiaat van Fop Schipper. Bottehund werd boos op Livestro: zag hij dan niet dat het allemaal uit die Breedveldhoek kwam! Hij pakte die arme Schipper publiekelijk veel te hard aan! Livestro was er overigens niet van onder de indruk: “Fop Schipper moet geen plagiaat plegen, de politiek erachter interesseert me niet.”
https://twitter.com/JoshuaLivestro/status/378598928033546240

op 17 09 2013 at 08:44 schreef Ralph van der Geest:

“Domrechts de rijen altijd gesloten weet te houden. Het is een enorm, monolithisch blok”
Dat lijkt me niet zo wonderlijk (alhoewel er wel wat af te dingen valt op ‘het voor elkaar opkomen’): diarree stinkt altijd en overal even erg.
Maar ik vond je stuk erg ontroerend Peter. Jullie staan zeker niet alleen. En verder een heel groot compliment voor Rob die zijn gevoelens ten aanzien van Nederland zo treffend weet te verwoorden in zijn jongste column. Ik deel die gevoelens: over tien of vijftien jaar – wellicht honderdduizenden doden verder en ook vooropgesteld dat ik die periode overleef – steek ik met hem de vinger op naar degenen die dan lopen te jammeren dat we destijds toch wel gelijk hadden. Fuck them all bij voorbaat zullen we maar zeggen.

op 17 09 2013 at 08:51 schreef babs:

Zij zijn altijd al in oorlog geweest met Zuid-Oost-Azië. Als morgen Zuid-Oost-Azië de bondgenoot is in de strijd tegen Eurazië zijn ze altijd al in oorlog geweest met Eurazië.

op 17 09 2013 at 09:06 schreef Haes:

Goed te horen dat je in zo’n warm bad terecht bent gekomen. Ik hoop oprecht dat dat je kan opbeuren en ervoor zorgen dat je ziet hoe belangrijk je werk met FN is. En ik hoop ook dat het – zoals ik eerder deze week bij een ander stuk van je reageerde – dat er inderdaad een kentering is waar te nemen. Dat “fatsoenlijke” mensen het domrechtse geweld niet langer accepteren.

Hou vol!

Ik herken wat je schrijft over anonieme steun. Ikzelf heb ervoor gekozen wel onder mijn eigen naam te reageren en te twitteren, maar ik houd me (ongemerkt) toch vaak in. Maak liever niet te veel domrechtsers bekend met mijn bestaan en “provoceer” ze liever niet met mijn opvattingen.

Ik heb echt heel veel bewondering voor wat je met FN doet.

op 17 09 2013 at 09:22 schreef Esther G.:

Jammer dat ik Read My World, en het interview met Hassnae, helemaal gemist heb!

op 17 09 2013 at 09:24 schreef Esther G.:

Mooie prent trouwens.

op 17 09 2013 at 09:30 schreef Thomas E:

Verwarm je nou maar aan die Read My World middag, Peter, en laat de rest als dunne stront van je afglijden. Wél wil ik het volgende opmerken: ik ken Blik niet en twitter ook allang niet meer, maar de door jou aangehaalde tweet vind ik niet eens zo gek klinken. Want zoals domrechts niet hetzelfde is als liberaal-rechts, is bijvoorbeeld een criticus van de Israëlische (landje-pik)politiek niet over een kam te scheren met een neonazi.

op 17 09 2013 at 09:38 schreef Arie Bombarie:

“… en dan als dank in Trouw nog eens te worden weggezet als antisemiet.”

Nee,een antisemiet ben je niet. En ik kan mij heel goed voorstellen dat het niet prettig (om een eufemisme te gebruiken) is dat je geliefde op internet voor alles en nog wat wordt uitgemaakt.

Maar waarom gooi je zelf dan wel bagger over anderen heen? Waarom schrijven jij en Hassnae bijvoorbeeld over Loor (…)

Gelden voor jou en Hassnae soms andere wetten Peter Breedveld?

op 17 09 2013 at 11:37 schreef Paardestaart:

Nee, een antisemiet ben je volgens mij niet, Peter. Wel een moslimbeffer. En een verzuurd mens. Eet je soms veel augurken?

op 17 09 2013 at 11:37 schreef Peter:

Gelden voor jou en Hassnae soms andere wetten Peter Breedveld?

Nergens voor nodig om wéér die uit de context gerukte citaten aan te halen, Arie. Wat die betekenen, hebben we al zo vaak uitgelegd, en is ook her en der door ánderen uitgelegd. Ik was niet van plan om dat te blijven doen.

Wij gooien geen bagger over anderen heen. We reageren op de bagger die anderen over óns heen gooien. We steken de draak met groteske, idiote beschuldigingen en verdachtmakingen, met name die uit de hoek van Laurence Blik, die als dank voor het aangenaam verpozen op deze site, voor de gratis lunches en diners, voor de vriendschap en warmte die ze van ons heeft gekregen, ons opeens begon te beschuldigen van antisemitisme, Hassnae’s familie begon te beschuldigen van het verstoten van haar broer, rare seksfantasietjes over mij op haar site publiceerde, bedreigingen verzon die ze van mij zou hebben gehad, enzovoort, enzovoort.

Het was een nachtmerrie, we hebben daar sarcastisch op gereageerd, we hebben er satire mee bedreven. Big Mistake.

Dit stuk ken je vast al (ik denk dat je gewoon zin had in een slappe jijbak), maar voor de zekerheid, lees dit even:

http://www.hassnaebouazza.nl/antisemitisme.html

op 17 09 2013 at 11:45 schreef eva s:

In mijn omgeving denken mensen er precies zo over als in de Tolhuistuin. Dat zijn allemaal keurige Vinextypes die hun stem niet laten horen omdat ze niet durven of niet denken iets toe te voegen.

Je hebt best veel steun. Ik heb je wel eens een lijstje met uitspraken gemaild. Ze zijn alleen niet de movers en shakers van het debat, maar ze zouden je zo in huis nemen en op eten en wijn trakteren.

op 17 09 2013 at 12:08 schreef babs:

Hé, is dat de enige echte paardestaart? Dat is lang geleden.

op 17 09 2013 at 12:18 schreef Abdel:

Het is jou en Hassnae van harte gegund, zo’n warm bad! Zeker na alle shit.

Het is inderdaad bewonderenswaardig hoe extreem-rechts de rijen gesloten weet te houden, en zich kan te buiten kan laten gaan aan gevaarlijke en opruiende kletspraat. Maar het zijn de lauwe en vaak ronduit vergoelijkende reacties van ‘fatsoenlijke’ mensen, van die laffe burgermannetjes en vrouwtjes (en dan heb ik het niet over de spreekwoordelijke Mien van 3-hoog achter) met keurige banen en hoogopgeleid (je noemt een Jeroen Pauw, maar er zijn er nog velen) het voor domrechts opnemen. Overigens vind ik de kwalificatie domrechts onjuist. Domrechts impliceert namelijk dat deze mensen onwetenden zijn, maar dat zijn de lieden als de Roze Khmer helemaal niet. Ze gaan juist heel doelgericht en bewust te werk.

op 17 09 2013 at 13:05 schreef laarmans:

Is het domrechtse blogwereldje nog steeds gesloten? Ik begin er aan te twijfelen.Het Vrije Volk verdwenen, Artikel 7 exit( ligt aan mij, volgens het PVV clubhuis), Joost Niemoller begint een eigen betaalde site en verlaat DDS, de Vrije Chroniqueurs wankelt. Alleen het rioolputje van extreem-rechts de site van E.J. Bron met de beruchte racist Martien Pennings aan het hoofd, leeft nog, evenals Geen Stijl, maar is dat niet wat vroeger de schoolkrant was?

op 17 09 2013 at 13:06 schreef Brenda van der Veer:

Terwijl de fascisten van nature in de maat marcheren, blijven wij een zootje ongeregeld.

Daar zijn de ‘fascisten’, die van kleins af aan door hun opvoeders tot op het bot gedisciplineerd zijn, behoorlijk over gefrustreerd. Ze weten niet beter dan dat ze hard moeten werken zonder daar een fatsoenlijk loon voor te krijgen omdat ze denken dat ze anders gestraft worden. Ze hebben geleerd dat een ‘dubbeltje nooit een kwartje wordt’ en schikken zich naar dat lot omdat ze niet anders kunnen. En tot slot zitten ze gevangen in een web van schulden die hen tot ploeterende dwangarbeiders maakt.

De conservatieven brengen die ‘fascisten’ in stelling door hen voor te houden dat kunstenaars, werklozen, moslims en ‘andere ongedisciplineerden’ misbruik maken van hun ‘braafheid.’

Niet iets om jaloers op te zijn. Misschien zouden we ons daar eerder schuldig over moeten voelen.

op 17 09 2013 at 13:28 schreef cRR Kampen:

Zo, eindelijk is ie erachter :)

op 17 09 2013 at 14:16 schreef Maarten:

Hartverwarmend stukkie en een mooie reactie op Arie Dombarie. Ik ben ook je anonieme supporter, want heb indirect al te maken gehad met het blok en de macht achter Bertje Brussen.

op 17 09 2013 at 15:24 schreef Max Goedblick:

Dat dommrechts altijd de rijen gesloten houdt? Het is volk dat niet instaat zelf na te denken en een eigen mening te vormen. Daarom hebben ze een duidelijke zwart/wit ideologie nodig, een sterke leider die ze slaafs kunnen volgen en een gemeenschappelijke vijand om hun agressie op bot te vieren. Dat is niet bepaald een eenheid om jaloers op te zijn. We hebben gezien wat er met de LPF gebeurde toen Fortuyn wegviel. Ook Wilders kan alleen zijn kikkers in de mestkar houden door zich als een dictator op te stellen in zijn eenmanspartij. Daar zit enerzijds hun kracht en het gevaar, maar is ook hun zwakte. Zo’n beweging kan van het ene moment op het andere verkruimelen en bij gebrek aan leiding aan verdeeldheid ten onder gaan.

op 17 09 2013 at 15:35 schreef Edo:

Ik wou ffkes deze link delen, http://www.theguardian.com/commentisfree/2013/apr/03/sam-harris-muslim-animus

op 17 09 2013 at 16:16 schreef Sasha berkman:

Ik ben blij voor je Peter dat je ook eens een positieve ervaring meemaakt nav je blog.

op 17 09 2013 at 16:41 schreef Frederike:

Heel fijn om te lezen Peter, zo’n warm bad :-) Misschien kan het ook helpen je lol in FN weer terug te krijgen, want dat vond ik ook zó jammer om te lezen, dat je het eerder als een verplichting bent gaan zien. Hup, je hele hart er weer in! FN is top!

op 17 09 2013 at 17:51 schreef MNb:

“die het waardeerden wat ik doe”
Waar heb je Trouw en Pauw en Witteman dan nog voor nodig? Dit is een serieuze vraag en niet badinerend bedoeld; ik verwijs naar je motivatiecrisis (omdat het moet, niet omdat ik het wil).

Domrechts weet de rijen gesloten te houden door een gemeenschappelijk vijandbeeld in stand te houden. Als dat idool aan gruzelementen gaat (daar kan Max misschien eens een theologische beschouwing op loslaten) vallen die rijen binnen de kortste keren uiteen.

op 17 09 2013 at 18:01 schreef Mercedes San Fernando Ruelda:

Het is heel logisch waarom domrechts de rijen gesloten houdt. Gesloten rijen zijn namelijk de kern van de ideologie. Of je nou het semitische volk tussen Libanon en de Rode Zee of de andere semitische volkeren ervoor moet beledigen, dat maakt niet uit. Dé Triumph des Willens bestaat uit het samen in de pas lopen. Dát geeft de (klein)burger weer moed.

In het andere kamp is pluralisme het ideaal. Dus is het andere kamp wendbaar en kwetsbaar als water.

Gelukkig is water sterker dan rots.

op 17 09 2013 at 18:50 schreef laarmans:

Mnb

Het klopt wat je zegt. Domrechts, ik noem het altijd het PVV clubhuis is een anti-club.

Anti-islam, wat eigenlijk anti-moslim is, maar anti-islam is een euforische dekking om niet als xenofoob of racist over te komen.

Anti-links, anti-intelligentsia, anti-liberaal,anti-elite, eigenlijk anti-anti.

Die verbondenheid schept een band. Vandaar de ongelofelijke agressie tegen iemand met een contra mening die op een domrechts blog binnenkomt. Men wil geen discussie, men wil zwelgen en fantaseren over het vijandbeeld. En dan gaan de gedachten op de loop. Deportatie naar de zandbak, rijdende guillotine’s, Neurenberg 2.0 en het laatste: de natte droom van een burgeroorlog, lees E.J. Bron.

op 17 09 2013 at 19:32 schreef Herbert:

Fijn voor je dat je in zo’n warm bad terecht bent gekomen. De wereld is niet zo koud als de blogosfeer. Het warme bad is je van harte gegund!

op 17 09 2013 at 20:24 schreef Lorenz:

Eens met Abdel. Ze zijn niet dom. Op een bepaald intellectueel niveau wel, maar verder best uitgekookt ook.

Gun Peter alle waardering en warmte. Er is een schuchtere, zwijgende minderheid die alleen maar kan groeien. Het kan langzaamaan weer warmer worden.

op 17 09 2013 at 20:26 schreef jvdheuvel:

Ik zou nog niet bij Trouw naar binnengaan als ze me bij de haren naar binnen probeerden te slepen.

op 18 09 2013 at 09:17 schreef Pyt van der Galiën:

Ik denk dat je de eensgezindheid van extreemrechts overschat. Op Twitter dekt men elkaar inderdaad vaak kritiekloos af, maar de rechtse blogosfeer bevindt zich al een tijdje in een neerwaartse spiraal. En niet alleen dat: er wordt ook constant onderling ruzie gemaakt (Laarmans wees daar hierboven al op). Inmiddels heeft Filntroop zich afgescheiden van de Vrije Chroniquers, o.a. omdat hij de komst van de uitgeweken proleten van Amsterdam Post met lede ogen aanschouwt.

Extreemrechts vormt allesbehalve een gesloten front, de meeste extreemrexchtse clubs in Nederland gaan traditioneel aan intern geruzie en egoconflicten ten onder.

Wat betreft het CIDI en haar houding t.o.v. extreemrechts: dat is puur politliek. Breivik houdt niet echt van Joden, maar ziet de staat Israël als bolwerk tegen de veel grotere dreiging die uitgaat van de islamitische horden. De houding van het CIDI is daar het spiegelbeeld van. De prioriteit van het CIDI ligt bij de verdediging van de staat Israël. Wanneer je daarvoor wat onfrisse bondgenootschappen aan moet gaan: het zij zo.

op 18 09 2013 at 09:35 schreef Peter:

Grappig – ook Filantroop is hier op FN begonnen. Hij vetrok mopperend omdat er op een gegeven moment teveel bijdragen op deze site stonden waar hij het niet mee eens was.

Ik geloof nooit dat Israël geholpen is met twee CIDI-vertegenwoordigers die een genocidefetisjist als Frikschoten prijzen voor zijn bijdragen aan het maatschappelijke debat. Of die consequent een oogje toeknijpen als één van hun bondgenoten zich schuldig maakt aan antisemitisme.

Neem die islamitische fundiclub die wordt vervolgd omdat ze de burgemeester van Den Haag een Jood noemde die met NSB’ers samenwerkt. Het CIDI heeft daar terecht een oordeel over, maar waarom bagatelliseert het dan wel de karaktermoord op Robert Baruch, die ‘jodenstreken’ zou hebben gepleegd? Dat laatste is toch minstens zo antisemitisch?

Ik zie die ruzies ook wel in het Domrechtse kamp, maar grosso modo blijft het beeld, dat ik hierboven in mijn stuk schets, overeind. De hoofdrolspelers krijgen nooit een woord van kritiek en komen overal mee weg.

Dat Ebru Umar werd uitgescholden met letterlijke citaten van Bert Brussen, en dat niemand er schande van sprak toen Brussen ze twitterde, maar heel Nederland overstuur is als een vermeende Turk precies hetzelfde schrijft, dat is veelzeggend.

op 18 09 2013 at 09:50 schreef Pyt van der Galien:

Ik geloof evenmin dat Israël – of het CIDI zelf – op langere termijn gediend is met het sluiten van dergelijke bondgenootschappen, nog volledig los van de morele kant van de zaak. Je mag dan ter rechterzijde wat winnen, ter linkerzijde zullen mensen geleidelijk afhaken. Voor mij was het bondgenootschap van Ewald Engelen met Joost Niemöller voldoende reden het Burgerinitiatief EU niet te ondersteunen, en ik was bepaald niet de enige ter linkerzijde die er zo over dacht.

op 18 09 2013 at 19:10 schreef Wim de Keuter:

Heerlijk om op deze site even intellectueel en moreel te mogen bijtanken. Ga door mensen! Il lotto continuo!

op 19 09 2013 at 15:11 schreef Sasha Berkman:

stukje over pownews: http://www.nrc.nl/marcel/2013/09/19/pedoslager/

op 20 09 2013 at 20:40 schreef Herbert:

Duidelijk is dat Joost Niemöller er bij de DDS er uit is gegooid. Hij is niet voor zizhzelf begonne, hij moest wel: Joshua Livestro ‏”@JoshuaLivestro 23m
@marktwain2 Joost is inmiddels behalve voor eigen site ook verantwoordelijk voor eigen retweets. De tweet in kwestie is verwerpelijk.”

op 20 09 2013 at 23:09 schreef Sasha Berkman:

laten we die fascistische sukkel negeren.

op 21 09 2013 at 16:40 schreef yurp:

Nederlanders geloven heilig in het wie kaatst kan de bal verwachten principe. Als je wordt bedreigt om je mening had je je bek maar moeten houden.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS