Home » Archief » ‘Journalist’ Pim de Greef is een extreemrechtse galbak


[17.06.2022]

‘Journalist’ Pim de Greef is een extreemrechtse galbak

Peter Breedveld


Illustratie: Alissa Levy.

Anderhalve maand geleden wilde ik een nieuw stukje pluggen op Twitter en bleek mijn account te zijn geblokkeerd. Vanwege ‘het overtreden van onze regels voor het plaatsen van privémateriaal van een persoon uit een land met erkende wetgeving over het recht op privacy’. Het ging om een screenshot van een tweet van ene Pim de Greef, waarin hij zijn diensten aanbood aan de extreemrechtse club Pro Patria, dat ik had getweet naar aanleiding van een aangifte van diezelfde Pim de Greef tegen de antiracistische activist Quinsy Gario. De tweet stamde uit 2014.

Pim de Greef, hij zou journalist zijn, of filmmaker of zo, en werd in 2016 als verdachte geobserveerd door een rechercheteam in een strafrechtelijk onderzoek naar zware criminaliteit, had me een dag eerder een mail gestuurd met het verzoek die tweet te verwijderen omdat hij er nog steeds last van had. Ik googelde zijn naam en zag dat mijn tweet over hem inderdaad de eerste hit was, met daaronder nieuwsberichten van onder meer het Algemeen Dagblad over zijn aangifte tegen Gario en zijn betrokkenheid bij Pro Patria. Inmiddels lijkt hij zichzelf met redelijk succes ontgoogeld te hebben, maar als je zijn naam combineert met “Gario” en met “Pro Patria” krijg je een aardig beeld van wie deze achterbakse galbak is. Ook een zoektocht op Twitter levert nog genoeg op.

 

 

Haat en geweld

Ik zon op een passend antwoord op De Greef maar kennelijk had hij er zelf al geen vertrouwen in, en heeft hij me ook meteen aangegeven bij Twitter, waarvan de moderators niet de grootste lichten zijn. Wie op een publiek forum zijn diensten aanbiedt aan een stel neonazi’s, moet niet piepen over zijn privacy wanneer iemand anders op datzelfde publieke forum daar de aandacht op vestigt. Had ze dan een mail gestuurd.

Ik ben er flink pissig om, want ik wilde mijn stukje pluggen op Twitter, heb dan geen zin in gedoe, en werd nu voor het blok gezet. Ik mocht er pas weer op als ik die tweet verwijderde, geen discussie mogelijk, en nog erger was dat ik met het verwijderen van die tweet volgens Twitter ook zou erkennen dat ik schuldig was aan het schenden van de privacy van die arme Pim de Greef, die helemaal naar het politiebureau was gegaan om aangifte te doen tegen Quinsy Gario (en tegen Sunny Bergman, lees ik nu) vanwege zijn verzet tegen Zwarte Piet, waarmee hij volgens De Greef “aanzette tot haat en geweld”. De Greef wilde Gario voor de rechter gesleept zien en gestraft zien worden, maar huilt nu over het schenden van zijn privacy, want zijn op Twitter beleden sympathie voor Pro Patria had geheim moeten blijven, of zo.

Grefiaanse humor

‘Het was een grap’, mailde hij me. Komt-ie acht jaar later mee. Was zijn aangifte tegen Gario dan ook een grap? En het lastigvallen van meisjes, waar hij ook al van beschuldigd wordt, valt dat onder Grefiaanse humor? Kijk de mensen lachen, dan. Hij maakt er echt vrienden mee. Dat hij mensen in zijn artikelen verzonnen citaten in de mond legt, vinden ze ook al zo geestig.

Wat me dan in de berichtgeving over zijn avontuur met de politie weer opvalt, wéér, is dat journalistenvakbond NVJ het wél meteen opneemt voor een engnek als De Greef, en er deugt echt helemaal niks aan hem, maar mij met grote tegenzin juridisch liet bijstaan toen ik voor de rechter werd gesleept wegens belediging van de racistische Twittertrol Hans Konings en er geen enkele ruchtbaarheid aan gaf.

Iedereen houdt van nazi’s

Het is zo typisch dat ik, als journalist die stelling neemt tegen racisme, keer op keer op keer het onderspit delf tegen nazi’s en halve nazi’s die door iedereen worden beschermd. Je kunt echt beter extreemrechts zijn dan voor sociale rechtvaardigheid. Iedereen rent voor je en maakt zich druk om je privacy en je veiligheid en je recht op vrije meningsuiting.

Maar Pim de Greef bood nazi-club Pro Patria zijn diensten aan en deed aangifte tegen Quinsy Gario vanwege diens antiracisme. Dat we dat zwart op wit blijven houden.

UPDATE: Pim bedreigt me.

 

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 17.06.2022 @ 09:39

[Home]
 

1 Reactie

op 17 06 2022 at 09:40 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS