Home » Archief » Vrijspraak!


[16.07.2019]

Vrijspraak!

Peter Breedveld

Het was een zenuwslopend dagje, gisteren, toen de uitspraak van de rechter in de zaak van de beledigde troll maar op zich liet wachten. Ik maak zoiets niet elke maand mee, dus ik dacht dat ik in de loop van de ochtend wel zou weten waar ik aan toe was. De rechter had immers twee weken de tijd genomen. Een medewerker van mijn advocaat zei dat de uitspraken rond het middaguur worden bekendgemaakt, en dat ze om half vier kunnen worden opgevraagd bij de griffie.

Maar om half vier was er nog niks, om vier uur ook niet. “Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt”, zei de medewerker. Iets met vakantie en onderbezetting. Korte tijd later belde mijn advocaat eindelijk: vrijspraak. Maar dat was alleen nog mondeling bekendgemaakt, de onderbouwing hebben we nog niet. Vrijspraak is geweldig, maar je hoopt dat ook Hans Konings en het OM een veeg uit de pan krijgen. Hopelijk weten we na vandaag meer.

Absurd en onwerkelijk

Natuurlijk, ik had op vrijspraak gerekend, iedereen zei dat het niets anders kon worden dan vrijspraak. Maar je weet het nooit, toen ik werd opgeroepen om naar het politiebureau te komen voor een verhoor over de beledigde troll, zei iedereen ook dat er niks was om me zorgen over te maken. Dit was zo absurd en onwerkelijk, een troll die jou en je vrouw zeven jaar lang onvermoeibaar zit te sarren, haar overlaadt met racistische bagger, zelfs grappen maakt over de dood van haar moeder, en dan naar de politie gaat omdat je zijn uiterlijk belachelijk maakt.

Maar ik werd wel mooi gedagvaard door het OM, dat hiermee ondubbelzinnig partij kiest voor racistische pestkoppen, zoals eerder al in de zaak Gilly Emanuels, de ijsverkoper die maandenlang werd geterroriseerd door een groep racisten terwijl politie en burgemeester toekeken, en onmiddellijk werd gepakt toen ze, de wanhoop nabij, eindelijk zelf eens uithaalde naar één van haar belagers.

Je weet het dus nooit helemaal zeker. Mijn rechtszaak verliep goed, ik kreeg van de rechter ruim de kans mijn verhaal te doen. Iedereen had een goed gevoel bij hem. Het verhaal van de officier van justitie was lachwekkend slap, bijna zielig. Aan haar strafeis, een voorwaardelijke geldboete van 200 euro, was ook te zien dat ze er zelf niet heel veel vertrouwen in had.

Op kosten jagen

Ik ben opgelucht, maar ik ben ook nog steeds kwaad. De afgelopen maanden waren verschrikkelijk voor me. Elke dag werd ik verontwaardigd wakker, vol ongeloof dat dit me werd aangedaan, dat de overheid een racistische troll in bescherming neemt. Een troll die zijn eigen tweets verwijdert, omdat zelfs hij weet dat het niet deugt, wat hij heeft gedaan. Zelfs zijn ethiek is zuiverder dan die van het OM. Dat het hele juridische apparaat in stelling moet worden gebracht, al die tijd en die mankracht, al die energie en die emotie, omdat ik een racist heb beledigd. Om wraak te nemen vanwege de gekwetste gevoelens van een troll.

Een eenling op enorme kosten jagen omdat hij na jaren terreur eindelijk eens wat terugzegt. Proberen hem daarvoor kapot te maken. Ik moet een advocaat nemen (gelukkig kreeg ik er één via journalistenvakbond NVJ), ik loop het risico om veroordeeld te worden tot betaling van de kosten van het proces. Het OM heeft me willens en wetens in de schulden willen steken omdat ik iets heb teruggezegd tegen een totaal gewetenloze racistische troll. Sta daar even bij stil, dat je bereid bent om een margebloggertje als ik zo ontzettend te grazen te nemen, omdat hij stelling neemt tegen een racistische troll.

En dan heb ik het nog niet gehad over de mensen in mijn onmiddellijke omgeving die dit wederom als een mooie gelegenheid zagen om het mij moeilijk te maken, nóg moeilijker; ze weten wie ze zijn. Als zowat de hele wereld in één oogwenk ziet dat ik het slachtoffer ben van een ongelofelijk smerige streek, en jij dit als een kans ziet om achter mij aan te gaan, wauw, wat zegt dat dan over jou, hè?

Stinkhoer

Niet onvermeld mag ‘journalist’ Wierd Duk blijven, die mensen 24/7 belastert en verrot scheldt, en vond dat mijn vervolging ‘karma’ was. Die bij herhaling blijft beweren dat ik werd vervolgd voor laster en smaad, terwijl hij wist dat het wegens belediging was. Die apeshit ging (en hij niet alleen) omdat ik werd geïnterviewd in NRC. Jan Dijkgraaf, die Femke Halsema uitschold voor ‘stinkhoer’, die ook vond dat ik in het beklaagdenbankje thuishoor, kennelijk niet beseffend dat mijn veroordeling grote gevolgen zou hebben gehad voor hem en zijn companen. Shashi Roopram, die altijd Pownedje speelt en die met een vriendje mijn zaak analyseert op YouTube, en vaststelt dat ik ‘persoonlijk’ werd tegen mijn ‘Twitter-opponent’ Hans Konings. Konings maakte een grap over de dood van Hassnae’s moeder, knurft. Hoe verrot is jouw ethiek?

Deze zaak staat niet op zichzelf. Dit is een zoveelste hoofdstuk in de jarenlange campagne die gaande is tegen mij, en waarbij ook steevast Hassnae wordt betrokken. Ik heb de hele Telegraaf Media Groep op mijn dak gehad, plus haar lezers/kijkers, die zelfs mijn kinderen wilden doodschieten en doodrijden en alles. Daarna een gecoördineerde aanval van Elma Drayer en Trouw van de ene kant en Elsevier en Het Parool van de andere kant, gevoed door bloggers/twitteraars Laurence Blik, Carel Brendel en Jan Bennink, vervolgens kreeg ik de toenmalige vice-premier Lodewijk Asscher achter me aan, ook weer opgehitst door een troll, met in zijn kielzog Powned, dat op hoge toon mijn ontslag ging eisen bij mijn werkgever.

Slachtofferrol

Dit alles steeds met enorme gevolgen voor mijn persoonlijke leven, en tussendoor werd er continu geprobeerd om nieuwe rellen rond mijn persoonte te veroorzaken. Door Jan Dijkgraaf, die me op de radio van doodsbedreigingen beschuldigde, Esther Voet, die me samen met een aantal andere racisten beschuldigde van het toejuichen van terreur en die trouwens Hassnae’s opdrachtgevers uit hun bed belde om haar te belasteren. En nog steeds gaat het door, de laster, de smerigheid. Ik weet dat er na deze rel wel weer een nieuwe zal komen, want het schorem rust niet voordat mij de mond is gesnoerd.

En altijd als ik hierover schrijf, zijn er types die preken dat ik zelf ook geen lieverdje ben, en dat ik niet zo in de slachtofferrol moet kruipen.

Deze zaak was echter voor vrijwel iedereen zonneklaar: dit deugt niet, dit is de omgekeerde wereld, hier begaat het OM een ongelofelijk grove fout. De steun is overweldigend, en heel belangrijk geweest. Er waren zelfs supporters bij de rechtszitting. De felicitaties, ook op Twitter, blijven binnenstromen.

Dank daarvoor, iedereen. Jullie steun is hartverwarmend en hoopgevend.

Nederlandse Bob Woodward

Dit wil ik nog even onder de aandacht brengen: onlangs werd het gezicht van GeenStijl, Bart Nijman, twee keer twaalf uur door Twitter geschorst. De tweede keer omdat hij een moslimvrouw voor hoer had uitgescholden. Alle media berichtten erover alsof de persvrijheid in het geding was, alsof de Nederlandse Bob Woodward de mond werd gesnoerd. Over mijn zaak berichtte alleen het NRC Handelsblad, en dit dankzij Fréderike Geerdink. Het Nederlands Dagblad heeft gisteren over mijn vrijspraak bericht, alle andere media zitten kennelijk in het kamp van de ‘jij-bent-ook-geen-lieverdje’-zeggers.

Terwijl dit een ontzettend belangrijke zaak is, die niet alleen over mij en Hans Konings gaat, maar over trollenterreur in het algemeen, en hoe gevaarlijk die is voor de vrije meningsuiting, over de staat, die voor racisten kiest en tegen antiracisten, over de achterlijkheid van ‘strafbare belediging’ en over vrije meningsuiting in het algemeen.

Dat je dat niet ziet of niet wilt zien omdat je nog boos op me bent vanwege die keer dat ik aantoonde hoe ook jij ijverig je steentje bijdraagt aan de Boreale Nieuwe Orde, tekent de collectieve kleinzieligheid van de Nederlandse media, maar ook het gebrek aan zelfbehoud. Breekbare journalistenego’s vertroebelen het uitzicht op het Grote Geheel.

UPDATE: De uitspraak staat online.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Afgelopen maandag moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 16.07.2019 @ 07:48

[Home]
 

1 Reactie

op 16 07 2019 at 07:49 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS