Home » Archief » Journalisten ontdekken: Wilders is een racistische fascist


[02.12.2023]

Journalisten ontdekken: Wilders is een racistische fascist

Peter Breedveld


Scène uit The Dick Van Dyke Show.

Jarenlang hebben de media Wilders aangeprezen, hem op het schild gehesen als de vertolker van de Stem van het Volk, zijn Hitleriaanse speeches tijdens de Algemene Beschouwingen verzwegen, critici afgeblaft dat hij wél wordt bedreigd, dat we niet moeten vergeten wat er met de Heilige Pim is gebeurd. Dat we naar de PVV-stemmers moesten luisteren, dat het geen racisten waren, maar mensen met legitieme zorgen over de verschraling van de zorg en de hoge huren.

Nu heeft Wilders dankzij de inspanningen van de media, en van Dilan Yesilgöz, niet te vergeten, de verkiezingen gewonnen, en begint het journaille zich af te vragen wat Wilders nou eigenlijk wil, of hij de rechtsstaat wel respecteert en of het de PVV-stemmers wel écht om die hoge huren gaat. En potverdomme, of een cordon sanitaire om extreemrechts toch niet toch beter was geweest. In België werkte dat immers ook, in Wallonië nog steeds. Het schrikt zich kapot op een bewonersbijeenkomst in Kijkduin naar aanleiding van de komst van asielzoekers, waar ook Wilders de mensen “een hart onder de riem komt steken”. De bewoners zitten niet te wachten op nog meer aapjes in hun buurt, zeggen ze. “Wilders heeft toch niet voor niks gewonnen?”

Moslims vergassen

Holy ravioli, wie had dat gedacht! Wist jij dat van Wilders? Ik had geen idéé! Die man is heel lief met z’n poezen enzo, belooft dat hij het eigen zorgrisico gaat afschaffen. Kent het Kamerreglement uit zijn hoofd. Nu valt toch het masker af!

Ontdekken ze in ene dat Wilders journalisten “tuig” noemt, dat hij de NPO wil afschaffen, terwijl die zo zijn best heeft gedaan om Wilders aan een meerderheid te helpen, stank voor dank. Dat het zijn stemmers helemaal niet om bestaanszekerheid gaat, maar om naakt racisme, om vluchtelingen in tienen hakken en moslims vergassen, daar waren ze tien jaar geleden al heel erg ondubbelzinnig over. Politicologen beginnen ook nattigheid te voelen: “Volgens mij gaat Wilders zijn moslimhaat helemáál niet in de ijskast zetten!”

Maar de intellectuele elite, en daar heeft Wierd Duk heel erg gelijk in, weigert naar de mensen te luisteren.

“Wat wilt u, PVV-stemmer?”
– Die kankervluchtelingen in tienen hakken, tyfuslul!”
“Ik hoor het al! U hebt legitieme zorgen over de vercommercialisering van de sociale woningbouw!”

Blackface-parades

Het heeft een week geduurd, de verkrampte pogingen om de paniek over de Monsterzege te bezweren met lulpraatjes over Wilders mildheid, dat hij echt, heus waar, heel sterk op de inhoud was, dat Turkse en Marokkaanse moslims PVV hadden gestemd, dus wat nou, racistisch. Triomfantelijk blèren anonieme lafbekjes in mijn Twitter-mentions en mailbox dat de helft! van de Nederlandse allochtonen PVV stemt. Blijkt niks van waar, die hele schijnvertoning rond de redelijke PVV bezwijkt onder het racistische gebrul van de achterban, die triomfantelijk weer blackface-parades organiseert.

Het doet denken aan Amerikaanse tienerkomedies uit de jaren 80, waarin dochterlief haar ouders, die op vakantie zijn, verzekert dat thuis alles goed gaat, dat hun huis in goede handen is, terwijl op de achtergrond een explosie te horen is en iemand schreeuwt waar de crack-pijp gebleven is.

Loyaal aan Israël

De Telegraaf houdt de schijn niet meer op. Vandaag wordt er in een lang stuk in de voormalige nazikrant, “Verkiezing zet multiculturele samenleving weer op agenda: ’Verwachte integratie nieuwkomers stokt’“, ouderwets gekankerd dat Turken en Marokkanen niet willen integreren, dat ze zich vooral op het land van herkomst oriënteren, dat autochtonen zich aan allochtonen moeten aanpassen in plaats van andersom, dat scholen hun Paasontbijt moeten aanpassen vanwege de moslims, dat Rotterdam na de winst van het Turkse national voetbalelftal in een klein Istanbul verandert. Hetzelfde solipsistische, kleinburgerlijke gezeik dat in 2005 al heel snel heel sleets werd.

Nul introspectie, geen enkel besef dat als je mensen met een immigratieachtergrond zo categorisch en bloedfanatiek blijft marginaliseren met je gehits en je stemmingmakerij, het niet gek is dat ze zich in hun eigen bubbels opsluiten.

Opmerkelijk is dat in het Telegraaf-artikel herhaaldelijk wordt geklaagd dat biculturele Nederlanders niet vierkant achter Israël staan, dat “de historische steun voor Israël” afbrokkelt. Integratie in de Nederlandse samenleving wordt dus gekoppeld aan loyaliteit aan Israël, aan een buitenlandse mogendheid. Een goede Nederlander houdt van Israël, niet van Turkije of Marokko.

PVV’stemmers ontdekken: we gaan dood zonder immigranten

Sommige PVV-stemmers realiseren zich dat ze tegen hun eigen belangen hebben gestemd. In het Westland, een PVV-bastion, maken de ondernemers zich nu zorgen dat ze economisch eigenlijk hartstikke afhankelijk zijn van migranten. “We hebben geen migrantenprobleem, we hebben een probleem met de woningbouw”, aldus een kweker tegen Omroep West.

Soms denk ik dat we geen extreemrechts probleem hebben, maar een imbecielenprobleem.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 02.12.2023 @ 14:19

[Home]
 

1 Reactie

op 02 12 2023 at 14:19 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS