Home » Archief » De ongehoorde Nederlanders, dat zijn wij


[05.12.2023]

De ongehoorde Nederlanders, dat zijn wij

Peter Breedveld


Scène uit The Dick Van Dyke Show.

En daar zijn ze weer, de baasjes die preken dat er niet naar PVV-stemmers geluisterd wordt, de afgehaakten, met hun legitieme zorgen. Johan Remkes die ons verzekert dat het heus geen racisten zijn, die zegt dat we Josse de Voogd moeten lezen, hoogleraar staatsrecht Wim Voermans die vindt dat we Remkes moeten lezen, want “ervaring spreekt”. Vorige week de verschrikkelijke Hans Spekman al, met zijn “mensen die zich opzij gezet voelen“.

De mensen die zich opzij gezet voelen, dat zijn de mensen die gegaslight worden dat Nederland niet racistisch is, al worden ze etnisch geprofileerd door de politie, door de marechaussee, op de arbeidsmarkt, door de belastingdienst, door de media, door de politiek. Dat PVV’ers niet racistisch zijn, al willen ze moslims deporteren, dat zwarte piet niet racistisch is, al worden ze uitgescholden voor zwarte piet.

“Ervaring spreekt”? Remkes heeft geen ervaring met racisme. Hij weet niet eens wat racisme is. Voermans ook niet, Josse de Voogd, ik heb ‘m gelezen, wringt zich in de onmogelijkste bochten om racisme te ontkennen. Volgens hem is het de arme witte man die wordt gediscrimineerd, lees: hijzelf.

Achterlijke zandbaklanden

Dat riedeltje horen we nou al jaren, dat de “bezorgde burger” geen racist is, ook al bestormt hij asielzoekerscentra, belaagt hij met grof geweld antiracistische activisten, organiseert hij een pogrom tegen Syrische vluchtelingen, stemt hij op een partij die moslims en vluchtelingen voor hyena’s uit achterlijke zandbaklanden uitscheldt.

We doen al een jaar of vijftien alleen nog maar wat die groep zogenaamd ongehoorde Nederlanders wil. We geven ze meer racisme, duwen vluchtelingen terug de zee in, fixen dealtjes met dictators die ze voor ons in de woestijn laten creperen, schaffen alles af wat links is en geven ze Nazi-TV, Crypto-Nazi-TV, Nazi-bewonderaars-TV, in elke talkshow wordt er live een racistische fascist afgezogen en het is nooit genoeg. Er bestaan nog universiteiten en die zijn de boze burger een doorn in het oog, want linkse wetenschap. Er is nog een restje gesubsidieerde cultuur en de boze burger háát cultuur. Bier en voetbal wil hij en af en toe een braderie en natuurlijk zijn liefste lievelings: blackface-parades.

Sociale gevolgen

Zijn geen racisten, zegt VVD’er Remkes, het gaat ze om “veranderingen die te snel zijn gegaan” en “beschikbare voorzieningen, met alle sociale gevolgen van dien.”

Niet de eerste rechtse rakker die zo vreselijk begaan is met de burger die zijn voorzieningen moet missen, want dat is de schuld van Kaag, natuurlijk, en van PvdA/GroenLinks. Mark Rutte, de baas van vier kabinetten Rutte, was net even schijten toen zijn linkse coalitiepartners snel die voorzieningen afschaften.

“PVV-stemmers zijn geen racisten, ze hebben zorgen over de verschraling van de voorzieningen.” Als je dat werkelijk gelooft, waarom heb je de afgelopen jaren dan niet je stinkende best gedaan om die sociale voorzieningen weer op peil te krijgen? Waarom ben je steeds achter migranten en vluchtelingen aangegaan en heb je de afgelopen verkiezingscampagne ook weer beloofd korte metten met migranten en vluchtelingen te maken? Niet alleen de PVV deed dat, ook Pieter Omtzigt liet zijn thema bestaanszekerheid snel vallen om migranten de schuld te geven van de woningnood, Yesilgöz deed het, zelfs Frans Timmermans kon het niet laten te verklaren dat we een migratieprobleem hebben.

Omdat je wéét dat het racisten zijn en je uit bent op hun stem. Je wilt dat racisten op je stemmen, je hebt alleen oog voor die racisten, niet voor hun slachtoffers, niet voor de weldenkende mensen die wetenschap en cultuur belangrijk vinden en o, mensenrechten en dat soort zaken.

Terreurbewind

Maar wij worden gewoon terzijde geschoven door de mannen met hun pijpjes. De types die nog nooit een Aldi of een Action van binnen hebben gezien maar alles claimen weten over de mensen die daarop zijn aangewezen om nog een béétje koopkracht over te houden. De zorgen van de PVV-stemmer zijn koning, onze zorgen zijn “flauwekul”. Al jaren worden wetenschappers onder druk gezet en bedreigd door de PVV en andere populistische partijen en hun aanhang, worden er vluchtelingen aangevallen, antiracisten belaagd, journalisten geïntimideerd, maar Remkes tuttuttuttut dat we niet zo’n drukte moeten maken, dat onze grondwet immers veilig is.

Dude, als je nu nog niet doorhebt dat er geen grondwetswijziging nodig is om de facto een terreurbewind van de meute te voeren tegen alles wat maar enigszins naar links of intellectualisme neigt, tegen LHBTI’ers, tegen fucking kinderboekenschrijvers, godverdomme. Het zijn hier geen PVV-stemmers die moeten onderduiken, maar schrijvers, lul. En het kind van een Turks-Nederlandsse columnist, het zijn journalisten die worden belaagd, wetenschappers die worden geïntimideerd.

Ik heb daar grote zorgen over en ik wil dat die zorgen serieus worden genomen.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 05.12.2023 @ 09:01

[Home]
 

1 Reactie

op 05 12 2023 at 09:01 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS