Home » Archief » Klimaatvervuiler


[07.11.2009]

Klimaatvervuiler

Peter Breedveld


Foto: Calethia DeConto

Van alle hypocriete, laffe schijtluizen die de kolommen in NRC Handelsblad volblaffen, heb ik de eunuch Frits Abrahams altijd de verachtelijkste gevonden. De man jeremieert om de zoveel tijd over het ‘fatsoen’ en het ‘respect’, die vandaag de dag in het maatschappelijke debat zouden ontbreken, terwijl hij zelf indertijd alle Pim Fortuynstemmers doodwenste en respectvol schreef: ‘God, die geile beer, liet een kindje doden en kwam zo in de hemel aan zijn gerief.’ Meteen na de moord op Theo van Gogh schreef hij column na column waarin hij driftig tegen het lijk van zijn kwelgeest schopte. Dat had Abrahams, toe van Gogh nog leefde, nooit gedurfd.

Ja, ja. ‘Fatsoen’, mensen. ‘Respect’.

Afgelopen dinsdag klaagde Abrahams in zijn column over Ehsan Jami, die ‘enkele jaren geleden in de Rode Hoed’ Haci Karacaer en Mohammed Cheppih voor ‘baardmannen’ uitschold. Vreselijk, inderdaad, en veel erger dan mensen doodwensen en God voor geile beer uitmaken. Goed dat Abrahams die oude koe weer even uit de sloot vist. En dan schrijft Frits: ‘Nederland is zo langzamerhand het enige land ter wereld waar, met dank aan Pim Fortuyn, „zeggen wat je denkt” een officieuze nationale leus is geworden.’

Ach ja, Pim Fortuyn is doodgeschoten, en je zou denken dat dát veel zegt over de wending die het politiek-maatschappelijke debat in Nederland heeft genomen. Maar nee, Abrahams vindt ‘zeggen wat je denkt’ veel grover. Stel je voor, zeg! Zeggen wat je denkt mag alleen Frits Abrahams, voor wie de moord op Fortuyn en die op Van Gogh waarschijnlijk gezien moeten worden als strenge maar rechtvaardige corrigerende tikken.

En zo gaat Abrahams maar door met foeteren over ‘het beledigen als recht’, de ‘vergroving van het maatschappelijke klimaat’, en dat men alleen ‘de ánder’ daarvan de schuld geeft. Abrahams zelf geeft uiteraard terecht alleen ‘de ánder’ de schuld, want zelf is-ie zo fatsoenlijk en respectvol. Nou! Hoe zou het doodwensen van Fortuynstemmers nou bijdragen aan de vergroving van het maatschappelijke klimaat.?

Nederland heeft nu wel genoeg polemici, jammert Abrahams. ‘Kunnen er misschien ook een paar verzoeners bij?’ En dan begint-ie opeens over het groeiende aantal hoofddoekjes bij Albert Heijn te zeiken! Wat hebben de hoofddoekjes bij Albert Heijn in godsnaam met wat dan ook te maken? Is Abrahams diep gekwetst door een hoofddoekje bij de Albert Heijn? Zijn de hoofddoekjes bij de Albert Heijn misschien verantwoordelijk voor de vergroving van het maatschappelijke klimaat? Heeft een hoofddoekje bij de Albert Heijn misschien ooit iets onaardigs gezegd over die kutpoezen van Abrahams?

Het blijft allemaal onduidelijk. Het enige wat Abrahams erover kwijt wil, is dat de hoofddoekjes bij de Albert Heijn ‘toch niet de dynamiek is waar we op zitten te wachten’. Waarom ‘we’ niet op die dynamiek zitten te wachten, legt Abrahams niet uit. Hij kijkt wel uit, natuurlijk. Dan ga je zitten uitleggen wat je tegen hoofddoekjes bij de Albert Heijn hebt en voor je het weet ben je zelf zo’n verfoeide maatschappelijkklimaatvervuiler. Frits is niet gek. Laat Ehsan Jami daar zijn handen maar aan vuilmaken. En dan schrijft Frits daarna wel weer in een zeikcolumpje dat Jami zo’n onfatsoenlijke islam-basher is.

Peter Breedveld dankt alle lieve en gulle mensen, die de afgelopen maanden in de Frontaal Naakt-pot hebben gedoneerd.

Peter Breedveld, 07.11.2009 @ 10:51

[Home]
 

8 Reacties

op 07 11 2009 at 16:53 schreef drnomad:

Leuk die Frits:
http://weblogs.nrc.nl/dag/2007/12/28/nieuw-nederland/

“[..] vaak opvalt is dat je nooit mag zeggen wat jij denkt.”

En onderaan het artikel: Reageren op dit artikel is niet mogelijk (dat staat er nu niet meer trouwens).

op 07 11 2009 at 17:03 schreef Bert Brussen:

Loop eens niet dom te zeiken DrNomad. Op jouw favoriete site HVV mag al jaren niet gereageerd worden, ook al gaat daar elk loeiend stuk ober “vrijheid van meningsuting” dus kom nou niet zieken en jammeren over de NRC-site.

Ga maar weer lekker anoniem tot geweld oproepen op die reactieloze haatzaaisite van je.

op 07 11 2009 at 17:30 schreef Percy Zuiverloon:

Raak getypeerd, Peter! Inderdaad een hele vervelende man die ethische normen aanbrengt waaraan uitsluitend hijzelf kan voldoen.

op 07 11 2009 at 18:46 schreef drnomad:

Ach Bert. Ik ben geen eigenaar van HVV. Dan nog. Op HVV kan je misschien niet reageren, op jouw site kan ik niet eens kijken. “PHP Error, memory limit exceeded”. Dat was de eerste keer dat ik om jouw site kon lachen, eindelijk eens informatie met inhoud.

op 07 11 2009 at 20:41 schreef Peter:

Inderdaad een hele vervelende man die ethische normen aanbrengt waaraan uitsluitend hijzelf kan voldoen.

Maar dat is het nou juist: Abrahams kan zelf niet eens aan die normen voldoen, hij doet dat ook niet en kennelijk vindt hij dat hij dat ook niet hoeft te doen. Gewoon, omdat-ie Frits Abrahams is.

Exemplarisch voor die hele NRC-kliek, die altijd fatsoen en zelfbeheersing preekt, maar die zelf alle remmen losgooit als het om vermeende vijanden van de gevestigde orde gaat. Dan kunnen de Tweede Wereldoorlog-analogieën niet vet genoeg, de demoniseringen niet vals genoeg en de beledigingen niet grof genoeg zijn.

op 08 11 2009 at 04:52 schreef MNb:

Het is fijn om eens uitgelegd te krijgen waarom ik NRC altijd – vooral ook in de jaren 80 – een hypocriete krant vond.

op 08 11 2009 at 10:57 schreef Peter:

En over Het Vrije Volk gesproken: de geestelijke aftakeling van Lodewijk Nasser is er tegenwoordig semi-live op te volgen:

‘En dat het diep zit, bewijst het feit als ik onlangs wat eten ga halen in de Aldi . Ik hou mij dagelijks strikt aan vijf maaltijden, om mijn stofwisseling op peil te houden. Bij toeval loop ik voorbij een schap met hakbijlen. In een flits gaat bij mij de gedachte voorbij er één aan te schaffen. En dat is niet omdat ik een openhaard heb.’

Ik Lodewijk, de psychopaat.

op 10 11 2009 at 03:34 schreef uberVU - social comments:

Social comments and analytics for this post…

This post was mentioned on Twitter by FrontaalNaakt: Van alle hypocriete schijtluizen die de kolommen in NRC volblaffen, is eunuch Frits Abrahams de verachtelijkste. http://tinyurl.com/y9g62c6

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS