Home » Archief » Koot & Bie zouden nu worden gecanceld. Door Domrechts.


[28.03.2023]

Koot & Bie zouden nu worden gecanceld. Door Domrechts.

Peter Breedveld


 

Illustratie: Gerda Wegener.

In reactie op het overlijden van Wim de Bie zag ik op Twitter extreemrechtse types zijn nalatenschap eren. Openlijke racisten en cryptofascisten als Joost Niemöller en Maaike van Charante. Types die door Koot & Bie al werden gepersifleerd lang voordat ze zelf kleur hadden bekend. Jacobsen en van Essen après la lettre. Richard de Mos bekende zonder spoor van ironie dat hij zich door De Tegenpartij had laten inspireren, de fictieve extreemrechtse volkspartij die een echt bestaande aanhang verwierf en om die reden door Koot & Bie de nek om werd gedraaid.

Niemöller schreef dat De Bie uit een tijdperk kwam “waarin alle grappen nog konden.” Hij retweette iemand die beweerde dat Koot & Bie in deze tijd gecanceld zouden worden, vanwege woke.

Dit een week nadat het domrechtse gajes apestront ging vanwege een satirische column van cabaretier Janneke de Bijl, die zei vanwege de winst van BBB “bijna te verlangen naar een dictatuur.” Waarin Caroline van der Plas zielig deed en haar aanhang apestront ging vanwege een satirische column van Marcel van Roosmalen. Grappen over de BBB-leidster zijn sowieso taboe verklaard, want dan neem je de heilige Boze Burger niet serieus.

Naakt op een vlot

Van Roosmalen wekte al eerder de toorn van de domrechtse Koot & Bie-fans toen hij schreef dat Pepijn van Houwelingen en Thierry Baudet naakt op een vlot de Atlantische Oceaan op moesten worden gestuurd, met een pak bevroren vissticks als proviand. Cabaretier Martijn Koning werd twee jaar geleden gecanceld door Eva Jinek en bedreigd toen hij Thierry Baudet te grazen had genomen in een ‘roast’.

Ja, lieve mensen, ze houden echt zoveel van satire bij Domrechts. Wierd Duk is er ook dol op. Hij heeft al heel wat mensen bedreigd met aangifte omdat ze grappen maakten over zijn fascistoïde neigingen. De grootste liefhebber van snoeiharde satire is Geert Wilders. Weet je nog, die satirische Wilders-cartoon op Joop.nl, toen werd Domrechts zo boos en iedereen zo doodsbang dat zelfs Paul de Leeuw en Jeroen Pauw hoofdredacteur Francisco van Jole erom verketterden.

Wilders wegzetten als nazi! Dat mag alleen Wilders zelf! Toegegeven, niemand doét het ook beter dan Wilders.

Hard en beledigend

Ik moest ook eens ontgelden toen ik een harde satirische grap maakte over PVV’ers. Ach mensen, dat zou toch helemaal niet meer kunnen in deze woke tijd. Mensen zouden je ontslag eisen en niet alleen jou maar ook je kinderen met de dood bedreigen. Journalisten zouden je met draaiende camera komen intimideren op je werk.

Ik vergeet nooit meer dat Nausicaa Marbe aan de beademing moest, toen Theo Maassen had gegrapt dat de beveiliging van Wilders zou moeten worden opgeheven, zodat hij wat langer zou nadenken voordat hij zijn grote scheur opentrok. Ik vergeet nooit meer dat Maassen ter verantwoording werd geroepen bij Pauw & Witteman, omdat zijn grappen over de islam niet hard en beledigend genoeg waren. Dat is toch humor van de bovenste plank, mensen? Woede omdat het volk racistische grappen eist en niet is gediend van grappen over Wilders.

Onaangepaste allochtoon

Fuck ja, reken maar dat Koot & Bie in deze tijd zou worden gecanceld, of in elk geval zou Domrechts keihard zijn best doen ze van de televisie te krijgen, Wierd Duk en de PVV voorop. Want de Heilige Pim en demonisering en Wilders moet wél beveiligd worden! Ze zouden in talkshows schreeuwerig ter verantwoording zijn geroepen omdat het typetje Mehmet Pamuk het populaire beeld van de onaangepaste allochtoon niet bevestigde, de hyena uit het achterlijke zandbakland. Ze zouden worden vervolgd en bedreigd wegens gebrek aan respect voor het volk, en omdat ze hautain zouden zijn en met dédain de kachel zouden hebben aangemaakt met een type als Caroline van der Plas.

In hun tijd al werd hen verweten alleen maar satire te maken voor de hoogopgeleide witte VPRO-elite. AVRO-presentator Karel de Graaf verklaarde eens op televisie dat hij hun programma geen reet aan vond, en hij keek erbij alsof hij in de kerk had gevloekt. In hun eerstvolgende uitzending veinsden Koot & Bie bewondering voor zoveel euvele moed.

Politieke incorrectheid

Dus doe nou niet alsof Koot & Bie nu jullie kampioenen van de politieke incorrectheid zouden zijn geweest, Domrechtserds. Ze waren al woke voordat dat hier hip werd. Het bloed zou jullie uit de oren zijn gespoten bij elke uitzending van Keek op de Week. Er zouden Kamervragen worden gesteld, iedere week weer. Er zouden petities zijn opgesteld, er zou een verbod op de VPRO zijn geëist.

Want Koot & Bie hielden iedereen een spiegel voor. Niet alleen politici en hoogopgeleide VPRO-kijkers met hun conformistische chic en gecultiveerde identiteitscrises, maar ook de rijke patjepeeër die zich een voorkeur voor “kuns” liet aanmeten en zijn tuin volzette met kitsch, en de in een Aussi geklede Boze Burger die uit zijn dak ging omdat zijn favoriete landelijke partij, op wie hij zijn proteststem wilde uitbrengen, niet op de gemeentelijke kieslijst stond, en volgens hem dus werd “gecoyboyd”.

Dat zou nu echt niet meer kunnen. Het gajes zou met fakkels om de huizen van Koot & Bie hebben gestaan, na een woedend stuk van Wierd Duk in de Voormalige Nazikrant, en om hun hoofden hebben geschreeuwd.

 

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 28.03.2023 @ 08:24

[Home]
 

1 Reactie

op 28 03 2023 at 08:24 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS