Home » Archief » Kutwijf


[09.05.2023]

Kutwijf

Peter Breedveld


Illustratie: Eguchi Hisashi.

Caroline Franssen noemt trans vrouwen ‘mannen in jurken‘, en ‘gecastreerde mannen met een nep-vagina‘. Ze blijft ze opzettelijk misgenderen ‘want mensen kunnen niet van geslacht veranderen‘. Ze bombardeert de (sociale) media met haatpropaganda tegen trans personen, want die zouden vrouwenkleedkamers binnendringen, vrouwen verkrachten en aanranden en pedoseksualiteit normaliseren. Als er een antisemitische complottheorie tegen trans personen is die haar van pas komt, schroomt ze niet die in te zetten. BIJ1-politicus Rebekka Timmer bekritiseerde haar daarom en werd door Franssen prompt voor ‘echte vent’ en ‘mijnheer’ uitgescholden.

Deze Caroline Franssen noemt zich ‘coach’.

Poortwachter van de vrouwelijkheid

Niet alleen over trans mensen heeft ze een uitgesproken mening, ze waant zich poortwachter van de vrouwelijkheid. Zij, en zij alleen, bepaalt wie zich vrouw mag noemen, wanneer een vrouw vrij is en of ze het predikaat ‘feminist’ waardig is. Tegen Emine Uğur, die uit eigen vrije keuze een hoofddoek draagt, zei ze dat een hoofddoek niet vrijwillig is maar een symbool van onderdrukking, dat vrouwen die ze dragen niet vrij zijn. Ze heeft sowieso niet veel met Uğur op. ‘Waarom zij wel een column krijgt in Trouw en ik niet, blijft een raadsel. Ze hebben kennelijk liever vooringenomen gekakel van een vrouw die buigt voor de islam en voor de #GenderCult’, tweette ze onlangs.

Uğur noemde haar eens ‘intens gemeen en kwaadaardig’. Ik wilde dat ik meer als Uğur was. Afgelopen zondag, nadat ik de zoveelste haattweet van Franssen voorbij zag komen over een transvrouw met spijt van haar operatie, vlak nadat ik haar de jongerenafdeling van D66 ervan zag beschuldigen pedofilie te willen normaliseren en ontdekte dat ze nogal fanatiek probeert de trans beweging aan pedofilie te koppelen, wat neerkomt op een domrechtse fatwa, noemde ik haar een gestoord en obsessief kutwijf. Het is niet sjiek, maar wel oprecht, ik had er gewoon genoeg van, en ik kan in alle eerlijkheid geen passender predikaat verzinnen voor deze hyperactieve haat-troll, zo verbeten en meedogenloos als je ze zelden ziet.

Kerels in jurken

Maar zie, nu was ik een grens overgegaan. Franssen huilde hete tranen van verontwaardiging, want Domrechts serveert graag en royaal uit, maar kan niet incasseren, en in no-time had ik een leger piswoeste fans van haar in mijn nek, onder andere de extreemrechtse Arno Wellens, die Sander Schimmelpenninck er twee dagen eerder nog van beschuldigde op minderjarige meisjes te jagen. Een boze mevrouw, ze schijnt te schrijven voor het domrechtse haatblog OpinieZ, foeterde dat ik Franssen uitschold, alleen maar omdat ze “opkomt voor vrouwen en kinderen en de risico’s van de transideologie benoemt”.

“Kerels in jurken die zich vrouw noemen en ons de wet voorschrijven verdienen een forse dreun”, zei ze. Ik noemde dat een oproep tot geweld, moest ze om lachen. Ze begon totale onzin te tweeten, dat 30 procent van de mensen die een geslachtsaanpassende operatie had ondergaan, daar spijt van zou hebben. Ik heb het gegoogeld, het is ongeveer een half procent. Er zijn, afhankelijk van de definitie, tussen de 90.000 en 390.000 transgender personen in Nederland, waarvan een groot deel geen operatie ondergaat, dus we hebben het over een extreem laag aantal mensen die spijt hebben. Niet dat die geen aandacht behoeven, maar er wordt door een groeiend leger van transfoben een soort hel van waanzin geschetst waarin trans vrouwen (dergelijke stemmingmakerij tegen trans mannen zie ik niet) zich links en rechts vergrijpen aan vrouwen, de sportwereld overnemen, als ze zichzelf niet iets aandoen omdat ze zich, vergiftigd door de “transideologie”, hebben laten verminken door “snijgrage transgekkies”, zoals een volgeling van Franssen het zo fijnzinnig formuleerde, nadat ze mij had verweten te schelden.

Ik zei tegen één van die, laat ik ze geen “kutwijven” noemen en weer een storm van verontwaardiging wekken, maar “intens gemene en kwaadaardige” hogepriesteressen van de vrouwelijkheid, ik zei daar dus tegen dat ze zelf scheldt, ze zei “ik scheld niet, ik benoem de zaken”, toen zei ik dat ik ook alleen maar zaken benoem, maar zo werkt dat blijkbaar niet bij Domrechts. Als ik benoem is dat schelden, als zij schelden is dat benoemen.

Hysterische stemmingmakerij

Ik kan me best voorstellen dat je vragen en twijfels hebt over geslachtsaanpassende operaties en over het groeiende aantal kinderen en jongeren dat zich man noch vrouw voelt (maar ik weet zeker dat die er altijd zijn geweest, zeker gezien de enge definities die we hanteren), en ik heb het drie jaar geleden zelf aan de stok gehad met de militante tak van de transbeweging, maar de stoomwals van irrationele, hysterische stemmingmakerij tegen trans mensen die thans vanaf alle opiniepagina’s, actualiteitenprogramma’s en sociale media over ons allemaal heendendert, vind ik surrealistisch. En dan vind ik types als Jan Kuitenbrouwer vooral heel erg raar, maar Caroline Franssen is een losgeslagen haatkanon, een uitzonderlijk giftige slang. En ze heeft een heel leger aan transfoben tot haar beschikking die zich qua blinde razernij met haar kunnen meten. Allemaal zijn ze op search & destroy-missie. Daar mag best weleens wat tegen worden teruggezegd, en dat hoeft niet per se op de superbeschaafde Emine Uğur-manier.

Drie slotopmerkingen:

1) Franssen en Co beweren dat vrouwen alleen mensen kunnen zijn die geboren zijn met een vagina en alles. Nu ben ik er na het lezen van een handvol boeken over bewustzijn wel van overtuigd geraakt dat wie we zijn door onze hersenen wordt bepaald en door de hersenen alleen. In onze hersenen zit een soort blauwdruk van ons lichaam die niet per se overeenkomt met ons fysieke lichaam. Een trans vrouw zei me eens dat, toen ze nog een penis had, ze daar niks mee had. Ik kan die opmerkingen beter plaatsen omdat ik inmiddels heb gelezen over fantoompijn, mensen die de linkerhelft van de wereld niet kunnen waarnemen, mensen die ervan overtuigd zijn dat ze niet bestaan, blinde mensen die ervan overtuigd zijn dat ze gewoon kunnen zien, enz. Een functionerend brein in een pot kan, afhankelijk van de hersendelen die je stimuleert, geloven dat het door middel van spectaculaire kung-fu moves een autoritair regime ten val aan het brengen is. Ik bedoel niet te zeggen dat trans mensen pathologische gevallen zijn, maar wel dat mannelijkheid en vrouwelijkheid niet zo simpel is als het hebben van een piemel of een kut.

2) Transen bedreigen geen vrouwenrechten. De “conservatieven” waar jij gezamenlijk mee optrekt, en die het recht op abortus willen afschaffen, seksueel geweld normaliseren en de mannelijke man-man als kroon der schepping zien, díe bedreigen vrouwenrechten.

3) Wil je kinderen beschermen? Probeer ze dan niet zo verbeten kapot te maken door ze te marginaliseren en het gevoel te geven dat ze gevaarlijke freaks zijn. Trans kinderen zijn kwetsbare mensen die liefde nodig hebben.

 

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 09.05.2023 @ 08:10

[Home]
 

1 Reactie

op 09 05 2023 at 08:10 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS