Home » Archief » Zielige witte mannen


[12.05.2023]

Zielige witte mannen

Peter Breedveld

‘Mannen vinden dat ze het zwaarder hebben dan vrouwen in Nederland’, meldde EenVandaag gisteren. ‘Slechtst mogelijke tijd om witte man te zijn’. Nou, daar moest ik vreselijk om lachen, gezien het seksuele geweld waaraan vrouwen blootstaan, de discriminatie op de arbeidsmarkt, het seksisme in de media, de politiek, overal.

Een vrouw kan in Nederland niet over straat zonder lastiggevallen te worden en wordt constant overal heel fanatiek vernederd. Thuis worden ze door hun lover in elkaar geslagen, GeenStijl roept zijn lezers dan op om zich lekker bij een foto van het slachtoffer af te rukken. Vrouwen overlijden eerder aan een hartaanval, want de medische kennis op dat gebied is gebaseerd op onderzoek bij witte mannen. Vrouwen krijgen minder betaald dan mannen voor hetzelfde werk, hebben nog steeds te maken met een glazen plafond en worden geacht naast hun drukke baan het huishouden en de kinderen er gewoon bij te doen. Toen Nederland tijdens de coronacrisis een paar keer in lockdown ging, konden mannelijke wetenschappers thuis lekker papers blijven schrijven en bleven de vrouwelijke wetenschappers achter, want hé, wie begeleidt de kinderen bij het thuisonderwijs? En er moet ook eten op tafel.

Als je een vrouw van kleur bent, ben je nog slechter af, en over hoe Nederland omgaat met mensen van kleur in het algemeen, de discriminatie, het politiegeweld, de racistische stemmingmakerij in politiek en pers, daarover heb ik op Frontaal Naakt kilometers aan tekst geschreven. Intussen wordt de witte man in Nederland, vooral de rechtse, domme variant, vereerd. Vooral sinds de moord op Pedo-Pimmetje loopt iedereen zich het vuur uit de sloffen om het de domme witte man aan niets te laten ontbreken. We duwen nog wat Afrikanen terug de zee in, laten een nazi-omroep toe tot het omroepbestel, geven Wilders nog een prijs, zenden 24/7 een big budget musical ‘DE TERREUR VAN WOKE’ uit en tuigen een heel circus op rond een narcistische UvA-clown om het de witte man naar de zin te maken.

Prinsesje op erwt

Maar de witte man is het prinsesje op de erwt, hij kan nog steeds niet goed slapen. Breng me nóg zachtere matrassen, roept hij jankerig. Pamper me, bewierook me, breng me het hoofd van een negroïde primaat, vertel nog eens over die verkrachting met een kaars. Kielhaal nog wat trans vrouwen, laat me zingen dat de Joden aan het gas moeten. Roei nog een diersoort uit, haal dat bos uit mijn weg, bombardeer nog een Afghaans dorp.

Nou ja, u begrijpt waar ik heen wil. Het is nogal van de pot gerukt om te roepen dat witte mannen het ’t moeilijkst hebben in Nederland. Ja, ze moeten een beetje inschikken voor vrouwen, mensen van kleur en LHBTI’ers, maar Nederland is voor witte mannen nog steeds een paradijs, een Grolsch-reclame, een videoclip van Marco Borsato.

Maar ho, zegt Sander Schimmelpenninck, daar moet je niet om lachen, want mannen die zich achtergesteld voelen, zijn gevaarlijk en kunnen radicaliseren. Dat weet ik, Sander, daar schrijf ik al vijftien jaar stukjes over, en pas sinds kort beginnen mensen in te zien dat ik altijd gelijk heb gehad, dat het gevaar niet komt van bruine mensen en moslims, maar van de chronisch verongelijkte en misselijkmakend gewelddadige witte domme man. Toch blijf ik het lachwekkend grotesk vinden om je zelf als slachtoffer te zien, terwijl je zo overduidelijk de dader bent.

Zelfmoordcijfers

Myrthe Hilkens, mijn goede vriendin, vindt ook dat ik niet lacherig mag doen, dat ik naar de zielige witte man moet luisteren in plaats van me in mijn loopgraaf terug te trekken. Ik vind de timing opmerkelijk. Domme witte mannen dreigen me al vijftien jaar mij en mijn geliefden dood te schieten, te overrijden, tegen de muur te zetten en in elkaar te slaan. De afgelopen twee weken ben ik weer ettelijke malen bedreigd, maar ik moet die polderapen nu een aai over hun bol komen geven, och, ben je zo boos, voel je je zo achtergesteld, is-ie zo zielig godverdomme waterkanon erop.

Maarten Hopman van De Speld (hét bewijs dat Nederlanders geen humor hebben) maakt het ’t bontst. Die kapittelt de lachers en legt een verband met het hoge aantal zelfmoorden onder mannen. Ik vroeg hem om onderbouwing van die correlatie en kreeg een sneer over mijn gebrek aan empathische vermogens.

Antwoord op mijn vraag kreeg ik niet, dus ben ik zelf maar naar de openbare bibliotheek gefietst voor wat feiten over zelfmoord onder mannen. Het blijkt dat dit met tal van factoren te maken heeft, met relatieproblemen, strafrechtelijke problemen, werkgerelateerde of financiële problemen en gezondheidsproblemen, met het feit dat mannen niet praten en geen hulp zoeken enzovoort, maar een verband met de veranderende maatschappelijke patronen vond ik niet. Ook vond ik geen bewijs dat mannen zelfmoord plegen omdat, zoals iemand van het opiniepanel van EenVandaag oppert, “witte heteroseksuele mannen overal de schuld van krijgen.”

Grote lul

Wat me opviel is dat zelfmoord vooral onder oudere mannen veel voorkomt, terwijl het volgens EenVandaag met name de jonge mannen zijn die zichzelf zielig vinden (wat me nogal verrast, moet ik bekennen). Dat lijkt me een aanwijzing dat Hopman vreselijk uit de bocht vliegt met zijn tweet. Zelfmoord onder mannen, en dát vermoedde ik al, lijkt vooral veroorzaakt te worden door de traditionele opvattingen over mannelijkheid. Mannen moeten stoer zijn, niet janken als een wijf, een mannen-man zijn, een Marlboro-man, negen vrouwtjes op een rij neuken, liters bier drinken, vechten, een grote lul hebben.

Nou, ik moet zeggen, daar herken ik wel iets in, het gevoel daar niet aan te kunnen of willen voldoen. Ik persoonlijk, als oudere, witte, heteroseksuele man, ben blij dat er eindelijk wat beweging zit in die traditionele rollen. Ja, ik krijg ook te horen dat ik niks weet omdat ik een witte man ben, maar vaak is dat ook gewoon zo. Depressief word ik er niet van. Dat ik door boze witte mannen word bedreigd en dat me dan toegebeten word dat ik medelijden met die motherfuckers moet hebben, dát is echt een domper voor mijn goede humeur.

 

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 12.05.2023 @ 11:29

[Home]
 

1 Reactie

op 12 05 2023 at 11:30 schreef Peter:

Uithuilen? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS