Home » Archief » Liever oma dood dan de kinderen thuis


[27.11.2021]

Liever oma dood dan de kinderen thuis

Peter Breedveld

BEN IK DE ENIGE! Die opmerkt dat het in de herfst/winter van 2021 precies zo gaat als in de winter/lente van 2020? Eerst werd de ernst van corona gebagatelliseerd (“Zeg mondkapje waar ga je hene”), toen werd er met goedkeuring van het RIVM carnaval gevierd, toen begonnen de zorgwerkers overspannen te tweeten dat de ziekenhuizen het niet meer aankonden, toen werd iedereen hysterisch en nu zien we journalisten weer tranen van ontroering plengen om de persconferentie van Rutte en verdomd als we daar de grafiekjes niet weer hebben waarop je kunt zien dat Nederland “onderaan bungelt”, nog onder Bulgarije.

Net als in het begin!

Rutte had namelijk “verantwoordelijkheid genomen”, aldus topjournalist Ron Frese, was “nederig geweest”, schrijft NRC. Maar dat valt tegen. Rutte had het excuus voor zijn rampzalige beleid vermomd als introspectie, maar wat hij zei was dat het nou eenmaal moeilijk te voorspellen was wat het virus ging doen en zijn “excuses” (op aandringen van een journalist) maakte hij voor het feit dat hij de basisregels niet helder had gecommuniceerd (“Zeg mondkapje waar ga je hene”; “Dansen met Janssen”), wat werkelijk elke politicus doet, vaststellen dat hij het kennelijk niet goed heeft uitgelegd (lees: wij te dom zijn om goed te luisteren).

En zoals Hans Laroes terecht opmerkt: excuses zijn bij Rutte altijd tactisch, en dus erger dan gewoon gratuit. Maar het werkt: het journaille tuint er weer gretig in.

Stom liedje

Het virus is niet grillig, er is door heel veel mensen voorspeld hoe het zou gaan na die onbesuisde versoepeling van alle maatregelen en dat stomme liedje van die imbeciele Grapperhaus (die nu weer met een avondklok dreigt), namelijk precies wat we nu zien. Maar Rutte vindt de publieke opinie belangrijker dan feiten en de publieke opinie vindt mondkapjes het ergste van alles, dus die moesten als eerste weg. Ik zeg: mondkapjes mogen nooit meer weg. Wen er maar aan, ze helpen, behalve Covid, ook griep en verkoudheid voorkomen. En over je fucking neus, godverdomme.

Nederlanders haten mondkapjes zo erg, dat ze liever doodgaan dan er één te dragen, blijkt weer uit dit verslag van New York Times-journalist Stephanie Nolen, die één van de passagiers van een vlucht uit Zuid-Afrika was die op Schiphol was gestrand, waar tien procent van de passagiers besmet bleek te zijn. De passagiers moesten uren wachten in een gesloten, benauwde ruimte en een groot deel weigerde nog steeds een mondkapje op te doen of, als er één werd gedragen, werd de neus vrijgelaten.

Op hun grafsteen zal staan dat het de schuld van de ongevaccineerden was. Met ongevaccineerden als zondebok hoef je je niet meer druk te maken over je eigen gedrag, of iets te doen met het feit dat de meeste besmettingen op de scholen plaatsvinden. Terwijl het dogmatisch openhouden van de scholen net zo irrationeel is als het weigeren van een vaccin. De scholen sluiten maakt geheid een einde aan de overstroming van de ziekenhuizen, maar het is taboe omdat de kinderen dan “schade ondervinden”, de kinderen “niet gestraft mogen worden voor het gedrag van volwassenen” en gewoon omdat de kinderen “niet de dupe mogen worden” (iemand, een wetenschapper, zei tegen me dat de kinderen geen stemrecht hebben en dus ook geen beperkingen opgelegd moeten krijgen).

Oma dood

Nou ja, dan moet oma maar dood, en dat is dan niet onze schuld maar die van de ongevaccineerden. Dat oma doodgaat is op zich dus niet het probleem, dat ze dood gaat door onze schuld zou een probleem zijn, maar dat is dankzij de ongevaccineerden mooi opgelost. Zolang de kinderen maar geen schade ondervinden.

Schade ondervindt iedereen, behalve de Jaap Friso’s op Twitter, die krijgen hun geld toch wel en vinden het heerlijk de kerst alleen te vieren, series bingend die iedereen binget, onderwijl twitterend dat ONGEVACCINEERDEN GEEN RECHT HEBBEN OP EEN IC-BED!!1!! Maar de kinderen van zelfstandige ondernemers die hun zaak om 17 uur moeten sluiten gaan daar geheid schade van ondervinden, nog meer dan alle andere kinderen die ook allemaal schade gaan ondervinden van een complete harde lockdown.

Als telg van een middenstandersgezin weet ik dat de stress van een eigen kleine zaak al onmenselijk is zónder een overheid die je deuren naar believen sluit en opent, al naar gelang wat de hardste schreeuwers op Twitter willen, en het bagatelliseren van het leed van ondernemers irriteert me geweldig. Zo begaan als zoveel mensen zijn met de kinderen, daarbij exact dezelfde emokitscherige argumentatie aandragend als de racisten die Zwarte Piet willen behouden, zo koud-onverschillig zijn ze ten aanzien van de horecabazen en middenstanders die net een beetje aan het herstellen waren van de vorige lockdown, en die opgebouwde reserves weer zien vervliegen in de voor hen belangrijkste maand van het jaar.

Vakantie verlengen

En vanmorgen, daags na de persconferentie waarop bekend gemaakt werd dat alleen zesdeklassers alleen in de gangen een mondkapje op moeten, las ik dat het OMT de kerstvakanties wil verlengen. Dat bleek het OMT gisteren al te willen, samen met het vrijstellen van de scholen van beperkende maatregelen, wat volstrekt logisch is, want vakantie verlengen is wat anders dan scholen sluiten, nietwaar, maar toen zwegen de media daarover, want die hebben ook liever oma dood dan de kinderen thuis.

Maar gelukkig heeft Rutte gisteren ook even het huiselijk geweld genoemd, dus daar hoeven we ons met de komende lockdown geen zorgen meer over te maken.

 

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 27.11.2021 @ 13:39

[Home]
 

1 Reactie

op 27 11 2021 at 13:39 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS