Home » Archief » Lijkenverstopper


[06.11.2019]

Lijkenverstopper

Ruud Hendriks


Scène uit Jigoku (‘De Hel’, Nakagawa Nobuo, 1960)

Omdat een aantal journalisten deed wat de collega’s van farizeeër Frans Weisglas verzuimden, namelijk de met name door Weisglas’ partijgenoot Jeanine Hennis verzwegen, schandalige waarheid boven water krijgen, weten we nu wie en wat er te betreuren en te beklagen valt: 74 burgerdoden door Nederlands oorlogsgeweld. Die niemand in Nederland wat kunnen schelen. Nie.mand. Nul. Nada. Nop.

Ga het hele Weisglassiaanse fatsoen maar es na: dat je godverdomme vier-en-zeventig burgerdoden op je “geweten” hebt, en dat óók nog eens verzwijgt en er glashard over liegt, hardop, als verantwoordelijke volksvertegenwoordiger. Jeanine Hennis dus. Die nu minister Ank Bijleveld met deze gewetenloze daad en de rommel opzadelt. Maar ach, waait weer over.

Bij Pauw zag ik de gebruikelijke laffe hypocrisie der Vaderlandse Televisie-Inquisitie. Denk-politicus Selçuk Öztürk kopieerde voor de zoveelste keer de kansloze, achterlijke populistische drek van Geert Wilders, door de minister van Defensie ‘moordenaar’ en ‘lijkenverstopper’ te noemen. Nou kun je best zeggen: da’s niet heel vleiend. Of zoals Azarkan zei: “Je kunt iets zeggen over de stijl, maar: mooie tv.” Vooral over dat laatste deed de ganse tafel bij Pauw schamper. Want Pauw is niet zo van de mooie tv, zoals dagelijks is te zien en te horen. Voor dat soort mooie tv wordt het programma om de haverklap onderbroken door schijtlollige items die als trending topic van sociale media werden geplukt.

Bloedpulp

Maar moet het dan vleiend, het commentaar op dat weerzinwekkende welbewuste gelieg door die minister, over de onschuldige slachtoffers van Nederlands oorlogsgeweld? Hebben Jeroen Pauw of advocaat Peter Plasman een lintje voor Jeanine Hennis of Ank Bijleveld in gedachten? Omdat ze, zeg maar, ook maar gewoon hun werk doen of zo? Plasman daagde Öztürk uit om dezelfde uitlatingen buiten de Kamer te doen, als ie dapper zou zijn: buiten de Kamer is ie namelijk vervolgbaar voor die diskwalificaties van de minister van Defensie. Ook volkomen de weg kwijt, die Plasman.

In de Kamer veinsde voorzitter Khadija Arib een geweten door ongevraagd op te treden als media-adviseur voor Öztürk en te stellen dat hij het tegendeel bereikte met zijn populistische gezemel en daarmee de aandacht verlegde van de onschuldige burgerdoden naar hemzelf. Waarmee Arib voor de zoveelste keer de aandacht op zichzelf wist te richten, en Jeroen Pauw kleurde dat nog eens dunnetjes over. NIE-MAND aan tafel bij Pauw kon het een ruk schelen, die 74 onschuldige burgerdoden die tot bloedpulp werden gebombardeerd. Plooitjes die met twee minuten mediatraining worden weggestreken, maar GODVERDOMME die Denk-politici!

Soldaatje spelen

Met hetzelfde theater der hypocrisie, dat in de Tweede Kamer moest doorgaan voor betrokkenheid bij de onschuldige burgerdoden door dat verzwegen Nederlands oorlogsgeweld, werd in Pauw Öztürk’s collega Farid Azarkan tegen de muur gezet. Op sociale media regent en hagelt het – vanzelfsprekend – whataboutisms en jij-bakken over de hypocrisie van Denk-politici aangaande de olijke praktijken van Turkse leider Erdogan. Laat dat maar aan de vintage Nederlandse lafbek over: zich geen kut aantrekken van wat hier terzake doet en altijd meteen over iets anders beginnen als het eigen falen onderwerp is. Het Nederlandse geweten is namelijk *per definitie* brandschoon. Altijd al geweest ook.

Het zijn laffe, ruggengraat- en gewetenloze hufters zoals Jeanine Hennis en Frans Weisglas die hier het terzake doende probleem zijn. Een paar dagen geleden ging het ganse land in katzwijm, want nieuw vliegend oorlogstuig met een prijskaartje waarvoor je best een aantal leraren aan het werk kunt zetten in het onderwijs op lagere scholen. Lachuh man, dat de brandweer de schuimkraan in plaats van de waterkraan opendraaide bij de officiële doop van dat bombardeertuig! En fuck het onderwijs, want we spelen liever soldaatje met dat geld. Kost wat, heb je ook wat.

Criminele Marokkanen

Voor dat eikelvertoon dat gisteravond bij Pauw was te zien, won Eva Jinek nog niet zo lang geleden de Sonja Barend Award voor het “Beste Interview”. Ook toen was Farid Azarkan het mikpunt. Ook toen was de hypocrisie niet te harden. Zoals diezelfde Eva Jinek het gezellie had met de poesjes van Marokkanendeporteur Geert Wilders, zo had Jeroen Pauw een prima klik met racist en liegebeest Tanya Hoogwerf van klavertjes-vier-partij Leefbaar Rotterdam. Want criminele Marokkaanse jeugd, en van die dingen.

Wat een zieke wereld, man.

Ruud Hendriks is regisseur en docent scenarioschrijven.

Ruud Hendriks, 06.11.2019 @ 08:19

[Home]
 

1 Reactie

op 06 11 2019 at 08:19 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS