Home » Archief » Lulverhaal


[24.02.2013]

Lulverhaal

Willem Minderhout

arab27
Illustratie: Giulio Rosati

Yernaz Ramautarsing bindt op de kwaliteitswebsite De Dagelijkse Standaard, het thuishonk van grote denkers als Joost Niemöller, de strijd aan met ‘ene Peter Breedveld’. Breedveld steekt zijn afkeer van de ‘journalistiek’ van PowNews niet onder stoelen of banken en dat is Yernaz een steen des aanstoots. Vooral dit stukje van Peter Breedveld was hem blijkbaar in het verkeerde keelgat geschoten.

Kritiekloze omarming

Zijn betoog was waarschijnlijk geheel aan mij voorbij gegaan – ik mag DDS niet bezoeken van mijn huidarts – als Yernaz niet tot mijn vriendenkring op Facebook had behoord. Ik ken hem omdat hij enige tijd bij ons op het HBO heeft gestudeerd totdat hij de sprong naar de universiteit waagde. Ik had een zwak voor Yernaz. Misschien heb ik die nog steeds. Hij is een zeer eigenzinnig type met sterke opvattingen. Hoewel ik die opvattingen – een in mijn ogen kritiekloze omarming van het libertarische gedachtegoed van Ayn Rand – geenszins deel, houd ik wel van uitgesproken figuren.

Ik beoordeel mijn studenten uiteraard nooit op hun opvattingen maar wel op de manier waarop ze die onderbouwen. Met die intentie las ik ook Yernaz’ anti-Breedveld-vertoog. Ik vond het niet zo overtuigend. Ik noemde het op Facebook – wat kort door de bocht – een ‘lulverhaal’. Yernaz vroeg of ik dat ‘inhoudelijk wilde onderbouwen’. Bij deze.

Watergate-affaire

Volgens Yernaz staat PowNews ‘ergens symbool voor’. Hij verzuimt echter te zeggen waar het dan precies symbool voor staat. Hij noemt PowNews ‘het laatste beetje waarheid op televisie’ omdat ‘zij zaken benoemen die iedereen met een stel hersens kan signaleren, maar niet de tijd heeft om te onderzoeken.’ Hij onderbouwt deze stelling door de argumentatie van het PostOnLine-artikel van Marie Hemelrijk te herhalen. Hij doet er echter nog een schepje bovenop door de aanpak van PowNews met het werk van Woodward en Bernstein in de Watergate-affaire te vergelijken. Daar zal zelfs Rutger van opkijken.

Volgens Yernaz is PowNews een adequaat middel om de luie pers – de hypocrisie, vooringenomenheid en morele lafheid van de rest van het journaille – wakker te schudden. Opmerkelijk is dat die kritiek ook uit de mond van Breedveld had kunnen komen en regelmatig komt. Lees bijvoorbeeld dit stuk. Je kunt hem wellicht veel verwijten maar niet dat hij ‘het establishment de hand boven het hoofd wil houden’.

Slechte journalistiek

Ik vind overigens dat zowel Yernaz als Breedveld overdrijven in hun minachting voor de pers. Er lopen gelukkig nog steeds uitstekende journalisten rond, ook op het Binnenhof. Denk aan Aukje van Roessel, Marcel ten Hooven, Tom-Jan Meeus en zo kan ik nog wel even doorgaan.  Stuk voor stuk journalistieke vaklieden waar geen greintje Pow door d’aadren stroomt.

PowNews is de overtreffende trap van slechte journalistiek die begint met de Pauwen en de Wittemannen die zichzelf veel interessanter vinden dan hun gesprekspartners en via journalistieke genieën van het Eerdmans-type die alleen geïnteresseerd zijn of hun gesprekspartners het met ze eens zijn, en eindigt bij de PowNews-pestkop die geen ander doel heeft dan het toevallige slachtoffer dat voor de camera verschijnt kapot, of toch op zijn minst belachelijk, te maken ter vermaak van de mensen thuis.

Afgang van een ander

Het volstaat om Chris Klomp te citeren‘De populistische actiezender Powned heeft geen enkele interesse in wat voor een waarheid dan ook. PowNews wil vermakelijke sturende televisie maken waarbij de kijker kan genieten van de afgang van een ander. De vragen zijn in de regel louter in een grappig sausje verpakte vooroordelen die in sneltreinvaart op het slachtoffer worden afgevuurd.’ In die zin ‘maakt’ PowNews nieuws waar het niet was tot zij met de roze plopkap op het toneel verschenen. En oh, oh, oh, wat hebben we weer gelachen.

Tot slot zou ik graag nog willen reageren op Yernaz’ bewering dat ‘PowNews ze (Breedveld en mensen zoals hij’) doet denken aan de tijd toen zij nog een donder gaven om deze wereld maar ze veel beter gekleed gingen, mooiere woorden spraken en welgemanierd door het leven gingen. Het bestaan van PowNews toont het complete failliet van onze (academische) intellectuele elite.’

Zorgvuldiger argumenteren

Ik begrijp echter absoluut niet wat daar staat, dus daar kan ik verder geen inhoudelijk oordeel over geven. Ik hoop echter dat Yernaz er nog steeds naar streeft om tot ‘onze academische elite’ te behoren.

Ware dit een HBO-opstel geweest dan had ik een student met de capaciteiten van Yernaz toch nadrukkelijk gevraagd om wat zorgvuldiger te argumenteren en het wat samenhangender op te schrijven.

Eerder gepubliceerd op Minderhouts eigen blog. Willem Minderhout is docent bestuurskunde aan de Haagse Hogeschool en doet daarnaast van alles en nog wat. Hij publiceert voornamelijk in De Leunstoel. Volg hem op Twitter

Roze Khmer, Willem Minderhout, 24.02.2013 @ 11:48

[Home]
 

28 Reacties

op 24 02 2013 at 12:11 schreef Ralph van der Geest:

POWNed, GeenStijl…ze hebben er de laffe mentaliteit van SA’ers en SS’ers die op hun veelal weerloze slachtoffers in blijven trappen tot die volkomen murw op de grond liggen om ze dan nog een paar trappen na te geven.
Julius Streicher zou zijn vingers erbij afglikt hebben.
Ik vind dat ze moeten verdwijnen. En daarom boycot ik om te beginnen Milka en Ziggio…twee financiers van het fascisme in Nederland.

op 24 02 2013 at 12:31 schreef Tayfun Balçik:

Het is op zijn minst opvallend te noemen hoe vaak in analyses van Pownews men voorbij schiet – zoals in dit stuk – aan het racistische gedachtegoed dat deze zender drijft. Moet je een allochtoon zijn om in te zien hoe er daar op systematische wijze het multiculturalisme wordt ondermijnd? Van mij mag je je sterk maken voor het proletariaat, maar de PVV, haatsite geenstijl en white pownews nemen het alleen op voor het blanke proletariaat. Ze maken een nationalistische keuze voor de eigen groep. De hoge heren vinden het geen probleem. Het is lekker makkelijk voor hun. Blank en zwart worden uitgebuit, maar de onderkant kan zich niet sterk maken vanwege het racisme. Een diep verankerde splijtzwam die de rijken rijker maakt en de armen armer. Het is een vicieuze cirkel. Economische armoede lijdt tot geestelijke armoede met rancuneus racisme als gevolg.

op 24 02 2013 at 14:52 schreef Edo:

@Tayfun
Ik snap je punt. Powned kiest gewoon steevast voor het meest simplistische standpunt. Dat wil zeggen, als er moslims boos dan is daar geen achterliggende oorzaak voor, maar is het slechts het gevolg van slecht bloed. Wij in het Westen zetten dictators af, zijn de hele tijd lief, en geven geld die zij vervolgens gebruiken om bij wijze van spreken hun reet af te vegen.
Dat je bezwaar kan maken tegen het standpunt dat alle moslims lief zijn, en wij alleen maar stout, dat spreekt voor zich. Maar dat standpunt wordt 1 nauwelijks verkondigt, en 2 dat maakt het standpunt van Powned niet minder achterlijk.
Af en toe maken ze nog een slecht grapje tussen door, zodat er een paar figuren kunnen roepen dat het satire is. Waarop is het dan satire? Is het een parodie op geenstijl? Lijkt me stug.

op 24 02 2013 at 14:54 schreef dewanand:

namaste Tayfun Balcik,

Misschien weet je niet dat de Turkse president in Suriname heeft gezegd dat Turkije de blanke EU niet meer nodig heeft. Turkije groeit met 7 procent en wil miljarden investeren in het Caribisch gebied. Je kent de Bric nations toch, en je weet misschien niet hoe het zwarte Afrrika razendsnel groeit.

Voorspelling is dat in 2050 de tien rijkste landen allemaal niet blank zullen zijn, met America op nummer vier.

dus denk ik van laat die witte brulapen maar zeiken, over twintig jaar hebben wij bruine, zwarte en gele rassen het blanke ras toch niet meer nodig, en dan moeten wij maar hondenvoer ven ze maken.

De blanke man houdt zichzelf dom en achterlijk en is verdoemd om uit te sterven, als genetisch gehandicapte apensoort. Niet aanpassen is uitsterven in natuur, 70 procent wereld is al zwart. Blanke man pas je aan of sterf uit.

Dewanand

op 24 02 2013 at 15:18 schreef MNb:

Ramautarsingh heeft wel een punt. Breivik heeft nieuwswaarde en is geen nieuwsmaker. Castricum en co daarentegen zijn nieuwsmakers maar hebben nul komma nul nieuwswaarde.

@Tayfun: “Moet je een allochtoon zijn om in te zien hoe er daar op systematische wijze het multiculturalisme wordt ondermijnd?”
Nee. Ik had het al door de eerste keer dat ik GeenStijl bezocht, kort nadat het met veel tamtam en lovende woorden (vernieuwend!) op internet was verschenen. En dat is lang geleden.

@Edo: “Powned kiest gewoon steevast voor het meest simplistische standpunt.”
Dat ging misschien op voor GeenStijl. Maar welk standpunt heeft Powned ooit ingenomen of bekritiseerd? Svp concreet toelichten aan de hand van de filmpjes waarbij Erwin Olaf en Quincy Gario het mikpunt waren. Want ik zie het niet.

op 24 02 2013 at 15:42 schreef Edo:

@MNb er staan onderaan constant tekstjes met hun mening ‘Bang om Marokkanen-probleem te benoemen’, ‘Ex PVV-ers steken mes in de rug van partij’ (zoiets), ‘Gekkies zitten in een tent’ en Dominique Weesie zegt ook in de aankondiging meestal wel wat waar je een opinie uit kan halen.
(Ik kan het niet concreet toelichten met die 2 filmpjes, maar dat hoeft ook niet).

op 24 02 2013 at 17:28 schreef Vader Jacob:

Simpel, dom, ongeïnspireerd, racistisch, infantiel, nihilistisch, decadent, onjuist en arrogant. GeenStijl en PowNews zijn Nederland. Welkom in ons openluchtmausoleum. Nu 200 jaar beheerd door de Oranjes met aan de deur een alcoholistisch watje en een wereldvreemde homoseksueel.

op 24 02 2013 at 18:24 schreef Koker:

Ramautarsing is ook tegen Zwarte Piet. En voor het kapitalisme: En voor het kapitalisme, staat in Trouw.

op 24 02 2013 at 18:49 schreef Ralph van der Geest:

Ondertussen is Lodewijk Asscher over de rooie n.a.v. een praktische suggestie om de door hem gewenschte etnische registratie gestalte te geven.
En dan moet je in het lijstje hielenlikkers, slijmerds en ander3e ontspoorden wie daar ook – welhaast onvermijdelijk – naar boven komt drijven.
Zo staat het ervoor in Nederland: wie schrijft dat negers een grote lul hebben en ritmisch kunnen dansen heeft niets te vrezen, wie waarschuwt voor de consequenties van plannen die aan het brein ontsproten zijn van de auteurs van de Neurenberger Rassenwetten en Jacobus Lambertus Lenz, krijgt bruin Nederland in no time in zijn volle omvang over zich heen.
Nederland is een bijzonder eng land.
https://twitter.com/LodewijkA/status/305343044557864960

op 24 02 2013 at 19:40 schreef Koker:

Is Bas Paternotte eigenlijk communicatieadviseur? Hij geeft Asscher namelijk zo’n goed advies: “Negeren of aangifte doen.”

op 24 02 2013 at 20:14 schreef Ralph van der Geest:

@(24 02 2013 at 19:40) Koker, huilie huilie lijkt mij een vrij zwakke basis voor het doen van een succesvolle aangifte laat staan rechtzaak.
Maar het staat Lodewijkje-huilie-huilie-Asscher natuurlijk geheel vrij hè.

op 24 02 2013 at 20:55 schreef Koker:

@ Ralph, volgens mij begreep je me niet helemaal. Cool down.

op 24 02 2013 at 22:26 schreef MNb:

@Edo: “Ik kan het niet concreet toelichten met die 2 filmpjes, maar dat hoeft ook niet.”
Wat je dus zegt is dat ik door alle Powned-bagger moet waden totdat ik een mening tegenkom. Blijft staan dat je toegeeft dat deze twee concrete filmpjes geen meningen verkondigen of uitlokken. Mijn conclusie is dan gerechtvaardigd dat zij niets met journalistiek te maken hebben in de betekenis die PB (en ik) er aan geeft. Je vindt het vast niet erg dat ik extrapoleer en veronderstel dat Powned nog veel meer van dit soort “reportages” produceert.

“wie schrijft dat negers een grote lul hebben en ritmisch kunnen dansen heeft niets te vrezen”
Maar als Dewanand dit omkeert en op kaaskoppen toepast (een parodie heet dat) en combineert met een pleidooi voor algehele interraciale sex schreeuwt domrechts moord en brand, de helden van het politiek incorrecte discours.
Leve Dewanand, die de onaangename waarheid op meesterlijke wijze in onzin weet te verstoppen.

op 24 02 2013 at 22:53 schreef dewanand:

namaste MNB,

bedankt dat je mij erbij haalt, ja je zou moeten snuffelen in mijn tekst: Zalige seksuele rassenoorlog, google deze zin en je vindt mijn betoog.

De erotiek van interraciale seks is fascinerend om aan te horen van sletjes uit alle rassen en die ken ik persoonlijk, hindoehoertjes, negersletjes, blanke hoertjes, enz. Ook vele soorten mannen hebben mij best veel verteld en ik heb veel gelezen, en zelf ook veel interraciaal gedaan, met blanke mannen en meiden.

Punt nu is dat domrechtse blanke mannen juist niet kunnen seksen met een meid van een ander ras, omdat zij een kleine pik syndroom hebben en hun ras zuiver willen houden. Dit frustreert ze, en zij haten het om een leuke blanke meid te zien genieten met een niet blanke man of te flirten. De meerderheid van de blanke rechtse mannen is homo, impotent, alleen, kinderloos en mesjogge hoor. Ik ken ze persoonlijk. Een rechtse blanke homoman is echt zielig.

en drama apart is dat rechtse blanke mannen praktisch nooit een onderdanig en onderworpen baarmeisje kunnen vinden van hun ras. Dus hun zelfhaat en seksuele frustraties zijn dan compleet. Ja, domrechtse blanke ras is verdoemd en zal uitsterven, karma.

dewanand

op 24 02 2013 at 23:18 schreef Ralph van der Geest:

Ik heb je heel goed begrepen hoor Koker. Ik wilde alleen maar zeggen dat Lodewijkje-huilie-huilie-Asscher – al zou ie het tweede gedeelte van dat ‘briljante’ vless noch vis advies van die clown (rijmt op ‘cool down’ *wink*)weinig ermee te winnen heeft.
t’Zou wel natuurlijk een geweldig platform kunnen bieden (zo’n rechtzaak) om nog maar eens de aandacht te vestigen op wat een griezel die plaatsvervanger van Wilders is….
Maar nogmaals. ’t is geheel aan hem.
Jij bedankt voor je reaktie overigens.

op 24 02 2013 at 23:29 schreef Max Molovich:

Met deze zin: “Omdat PowNews ze (‘Breedveld en mensen zoals hij’) doet denken aan de tijd toen zij nog een donder gaven om deze wereld maar ze veel beter gekleed gingen, mooiere woorden spraken en welgemanierd door het leven gingen” bedoelt de schrijver dat PowNews de academische elite doet denken aan de tijd dat ze “beter gekleed gingen, mooiere woorden spraken en welgemanierd door het leven gingen”. Welke tijd dat precies is, durf ik niet te zeggen. Ik vermoed de jaren ’60, toen de burgerlijke ongehoorzaamheid geïnstitutionaliseerd werd. Het verwarrende is dat de schrijver Peter Breedveld bij de academische elite indeelt, waarmee hij aangeeft dat hij absoluut niet weet over wie hij het heeft.

Zalig zijn de armen der geest die menen het licht te hebben gezien omdat ze Ayn Rand hebben gelezen. Ik heb niets van Ayn Rand tot mij genomen, maar ze lijkt me niets meer dan het zoveelste excuus om te stoppen met zelf na te denken.

op 25 02 2013 at 00:04 schreef marten:

Geenstijl jat overigens regelmatig topics van de veel aangenamere site Retecool.

Het domrechtste volksdeel is nou juist zo tragisch omdat het zich qua vrienden- en partnerkeuze beperkt tot de eigen groep, terwijl er zoveel moois te vinden is in Nederland. Dat is alsof je blokjes kaas in een sushi-restaurant bestelt.

op 25 02 2013 at 08:27 schreef Ralph van der Geest:

@Marten, tsja…een ruime, frisse, wijdse blik op de wereld kan domrechts niet echt worden toegedicht. Mooie gezegd over die blokjes kaas in een sushi-restaurant :-).

op 25 02 2013 at 08:49 schreef Ralph van der Geest:

Nu de etnische registratie van Lodewijkje-huilie-huilie-Asscher ‘bespreekbaar’ is gemaakt, en na de reeds door sommigenn geuite wensch tot het inrichten van concentratiekampen (door Wilders ‘tuigdorpen’ genoemd) breekt deze brulaap (van het niveau ‘meester, Jantje had een capuchon op in de bus en dat mág toch niet?’ Dat niveau dus en dat voor een stuk of tien bijstandsuitkeringen per maand en elke maand weer) een lans voor het weer invoeren van de ‘Schutzhaft’:
http://www.pvda.nl/personen/Ahmed+Marcouch?p=3
Alleen voor ‘notoire relschoppers tijdens de jaarwisseling hoor…
Btw, zou ie huilie-huilie gaan doen over de kwalificatie ‘Schutzhaft’?
Zit bij boze blanke mannen en hun token niggers namelijk in de genen naar het schijnt.

op 26 02 2013 at 11:02 schreef Hiek:

Willem Minderhout, misbruikt een ex-student.

Met ‘hij was mijn student’ word ik ingelicht hoe de verhoudingen hier liggen. Minderhout deelt hier de lakens uit. Met het verstoken kleineren van de leerling ‘sympathie verdienend door tegendraadsheid maar zeker geen groot licht’ – immers zijn pupil ‘waagt de sprong naar de universiteit’, gokken of hij dat niveau heeft dus –  speelt Minderhout op de persoon.

Deze stuk krijgt van mij een nul. Veel ‘die is goed en die is fout’ meningen, en teveel speculatie zonder onderbouwing. Wat maakt het dat Minderhout in het hoofd van de journalisten van pow-news kan kijken en kan zien dat men alleen geïnteresseerd is in de goedkope flauwe grap? ‘Chris Klomp vindt het ook’ is niet genoeg.

Ik vind het zorgwekkend dat een docent een voormalig pupil misbruikt om afkeer tegen pow-news en haar medewerkers te verkondigen.

Maar ik maak me zorgen om niets. Ik denk dat de studenten van Minderhout het onderscheidend vermogen hebben om de door hem gehanteerde argumentatie als drog te herkennen.

op 26 02 2013 at 13:23 schreef Peter:

Maar dat is soepel Nederlands hoor, waarmee Hiek Grootendorst onze Willem afdroogt.

Jammer dat Grootendorst een stropop van zijn reactie maakt, en niet reageert op wat Willem daadwerkelijk schrijft. Dat viel me op Facebook ook al op, waar Yernaz Ramautarsing en vrienden veel en fel reageerden, maar niet op Willems reactie, waar Ramautarsing nota bene zelf om had gejengeld, een hele zondag lang. Willem moest en zou op zijn broddelstukje reageren.

Hiek, Willem heeft helemaal niet over Ramautarsing geschreven: ‘sympathie verdienend maar zeker geen groot licht’. Waarom leg jij hem die woorden in de mond?

Is het omdat je Willems stuk redelijk vond, er niks tegenin wist te brengen maar dat wel per se wilde, en toen besloot om het stuk te herschrijven op zo’n manier dat je er wél op kon ageren?

Vertel het me!

op 26 02 2013 at 14:16 schreef hiek:

Ik leg Minderhout niets in de mond. De kleinering van zijn pupil in ‘de sprong naar de universiteit wagen’ ontgaat je kennelijk.

Het gebrek aan goede argumentatie viel me op in Minderhouts stuk. Dat was opvallend omdat juist hij in zijn stukje zo tamboereerde op sterke onderbouwing.

Ik vertel het je!

op 26 02 2013 at 14:59 schreef Peter:

Je legt Willem wel degelijk van alles in de mond, Hiek. Er is niks mis met de zinsnede ‘de sprong naar de universiteit wagen’. Van een hbo-opleiding doorstromen naar een academische opleiding is niet niks, het is een avontuur en er is niks denigrerends aan dat een ‘sprong’ te noemen die ‘gewaagd’ wordt.

Verder is het een favoriet truukje van domoren om te beweren dat dingen niet onderbouwd worden, ook al staat een stuk vol onderbouwingen. Domoren weten: ‘als ik het zeg, geloven andere domoren dat toch wel en als een slimmerik erop wijst dat ik uit mijn nek lul, zeg ik gewoon weer dat dat een ad hominem is die niet is onderbouwd – zo heb ik altijd gelijk.’

Maar wij slimmeriken zien dat Willem keurig heeft beargumenteerd wat er niet deugt aan het stuk. Het enige wonderlijke eraan is dat Willem de moeite heeft genomen.

op 26 02 2013 at 15:33 schreef hiek:

Voor de een is het niet niks, de ander draait er zijn hand niet voor om. De slimmerikken draaien er hun hand niet voor om. Maar dat is de ex-pupil van Minderhout volgens Minderhout dus kennelijk niet.

(trekt nuffig gezicht) Ik herken mezelf niet in de tweede alinea en God verhoede dat ik me zou thuisvoelen in de Willems en de Peters van de derde alinea.

Cheers

op 26 02 2013 at 20:11 schreef Peter:

Hiek, jij weet helemaal niet hoe moeilijk het is om van een hbo-opleiding door te stromen naar de universiteit.

Aan je taalvaardigheid te zien, heb je de sprong van de lagere school naar de middelbare nog niet eens gewaagd.

op 27 02 2013 at 17:28 schreef Hiek:

Maar waarom zou ik er toe doen? We hadden het over Minderhout’s inschatting van de mogelijkheden van zijn ex pupil. Aangetoond lijkt me dat Minderhout die mogelijkheden neerzet als ‘misschien niet voldoende om een academische opleiding succesvol af te ronden’.

op 02 03 2013 at 09:21 schreef Dirk:

Dit gebeurt me zo vaak hier. Wil ik inhoudelijk reageren en gaan de haren me overeind staan van het stuitende racisme hier. Nu weer een Dewanand.. Ik begrijp werkelijk niet waarom jullie dit soort haatzaaiende racisten niet bannen. Pownews.. Ach laat maar.. Laat ik het zo zeggen, ze zullen nooit zo ver gaan dat ze bv moslims tot hondenvoer willen maken… Gehandicapte apensoort.. Bah, dit soort racisten geven me echt de kriebels.

op 02 03 2013 at 09:42 schreef Dirk:

Ach dewanand.. Statistisch gezien heeft de noordeuropeaan een groter geslachtsdeel dan de arabier. De noord-europese vrouw is ruimdenkend en tolerant, de meest vrije ter wereld. Een reden dat veel noordeuropese mannen daar een voorkeur voor hebben. Ze hebben meer respect voor vrouwen. Dit blijkt uit zoveel zaken waar niet over wordt gesproken in kader integratie. Doe in ziekenhuizen eens navraag welke vrouwen steevast 3 dagen na een bevalling terwijl ze gehecht waren weer met een open wond terugkeren vanwege een man die zo nodig moest? Daar zit geen noordeuropeaan bij. Je bent een racist. En een slecht mens. Daardoor zou ik niet om willen gaan met je. Jij brult dan over racisme. Ik vind je de mindere en een samenzijn niet waard. Maar veel plezier met je vooroordelen en je “sletjes”. Echte vrouwen zijn aan jou niet besteed. Ik heb medelijden.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS