Home » Archief » Nieuws maken


[18.02.2013]

Nieuws maken

Peter Breedveld


Illustratie: Eduard Ansen-Hofmann

Ene Marie Hemelrijk betoogt op De Jaap dat het gezuig en getreiter van PowNews wel degelijk journalistiek is omdat ‘ze nieuws kunnen maken’.

Volgens Hemelrijk valt er niet te twisten over wat journalistiek is, maar ik denk dat ik dat toch maar ga doen. Journalistiek is niet ‘nieuws kunnen maken’. Iemand die ‘nieuws maakt’, is geen journalist. Wilders maakt zowat elke dag nieuws, maar hij is geen journalist. Tristan van der Vlis maakte nieuws, maar hij was geen journalist. Anders Breivik is ook heel goed in nieuws maken, maar dat maakt hem geen journalist.

Suggestief gemonteerd broddelwerkje

PowNews brengt volgens Hemelrijk ‘schandalen aan het licht’. Als eerste voorbeeld noemt ze een item waarin PowNews blijkbaar ‘aantoonde’ dat je in een burka stemfraude kunt plegen. Wauw, wat een schandaal. En hoeveel mensen hebben precies stemfraude gepleegd door middel van een burka? Want dat vermeldt Hemelrijk niet.

Als tweede voorbeeld noemt Hemelrijk het opstappen van bestuurders van Buma/Stemra ‘naar aanleiding van een PowNews-item’. In werkelijkheid gaat het om één Buma/Stemra-bestuurder, die was opgestapt na een filmpje waarover de Raad voor de Journalistiek oordeelde dat het een suggestief gemonteerd broddelwerkje is en dat PowNews daarbij opzichtig zijn reet af heeft geveegd met zo’n beetje elk journalistiek principe, zonder overigens maar enigszins aannemelijk te maken dat de bestuurder inderdaad ‘corrupt’ was.

Ultiem vernederd

Toegegeven, het is zonder meer ‘nieuws maken’, maar iemand zo beschadigen dat-ie de handdoek in de ring gooit en zijn functie opgeeft heeft niks te maken met journalistiek, en alles met terreur. De Roze Khmer heeft een hekel aan Buma/Stemra, en die moet om die reden kapot.

Ongelukkig voorbeeld, dus. Als PowNews eens een primeur heeft – en dat zal best wel eens gebeuren – dan heeft dat niks te maken met inspanningen van journalistieke aard. De paar keer dat ík naar PowNews heb gekeken, zag ik de heren verslaggevers vooral zelf het nieuws zijn, bijvoorbeeld door ultiem vernederd te worden door een hoogleraar die hun getreiter niet pikte.

Droesem van de samenleving

‘Is het niet de taak van iedere journalist om zo zuigerig mogelijk vragen te stellen?’ vraagt Hemelrijk retorisch. Neen, domme gans. Het is de taak van iedere journalist om te proberen de waarheid aan het licht te krijgen, maar daarbij zijn niet alle middelen geoorloofd. Zuigerig vragen stellen voorziet misschien in de behoefte van het droesem van onze samenleving, met journalistiek heeft het alweer niks te maken. Het werkt ook vooral averechts, want kijk maar naar Annemarie Jorritsma, die weigert haar medewerking te verlenen aan PowNews, waardoor PowNews zichzelf alweer als hoofdonderwerp van het nieuws probeert te verkopen.

Journalistiek is een vak, je bent niet al journalist als je een lelijk jasje aantrekt, je mond een beetje laat openhangen en mensen een microfoon in hun mik duwt. Je moet jezelf kunnen wegcijferen, een talent dat in Nederland maar zeer weinigen is gegeven. Een goeie journalist mag best een enorme tyfushekel hebben aan moslims, maar daar zie je niets van terug als hij een moslim interviewt. Dan is hij oprecht nieuwsgierig naar wat die moslim te zeggen heeft, en bereid een antwoord te krijgen dat hij totaal niet had verwacht.

Hard werken

Weet u wie daar ontzettend goed in was? Theo van Gogh. Ging in zijn columns te keer tegen moslims en links, maar liet in zijn interviews iedereen, van welke partij of gezindte hij ook was, volledig tot zijn recht komen. Zette al zijn vooroordelen opzij. Het ging niet om hem in een interview, maar om degenen die hij interviewde.

Eén van de beste journalisten die dit land heeft gekend. Maar om zo te kunnen interviewen, moet je hard werken. Je kennis eigen maken, lezen, voortdurend je ogen en oren openhouden, willen weten, nieuwsgierig zijn, oprechte belangstelling hebben.

Niet iets waarmee je op de redactie van PowNews (of De Jaap) moet aankomen, vermoed ik.

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, Roze Khmer, 18.02.2013 @ 20:39

[Home]
 

53 Reacties

op 18 02 2013 at 20:45 schreef Sasha Berkman:

Ik ben er trots op dat ik nog nooit op een link geklikt heb die me naar de thepostonline.nl zou leiden. Alleen die pretentieuze naam al….

op 18 02 2013 at 21:24 schreef dewanand:

namaste Peter en blote Fnaakters,

ach man de massa mensen is het zat, men is cybermoe, levensmoe, mailmoe, nieuwsmoe, elke dag hounderdduizend pagina’s nieuws lezen maakt je moe. Voor ons arme lage kaste koeielanders wordt het gras er niet malser en goedkoper door en het Hollandse koeienbier en varkenspatat is alleen duurder geworden. Vele koeienlanders hebben hun oren al afgesneden en luisteren niet meer. Ze grazen, doen hun plicht als melkelanders (melkekoe) en later als geldelanders (geldekoe voor slacht) bijten zij nog even op het houtje van hun kist van goedkoop hardhout uit de Amazone en eten zij maar het taaie, droge verzuurde gras in de slachthuizen.

Koeienlanders hebben geen rechten in Nederland. Ze kennen niet eens het Nederlandse affabet meer. Als troost krijgen zij een verdoving voor de slacht. Je nummer is al getrokken voor deze wachtrij dus kauw je laaste gras door en sluit je aan in de slachtrij voor koeienlanders. Wel je kleren uitdoen, je kunstgebit en piercings in je genitalien.

Dewanand

op 18 02 2013 at 21:31 schreef Turiddu:

Ja, goed. Veeg de straat ook nog even aan met die gek van Brussen.

op 18 02 2013 at 21:32 schreef MNb:

PowNews doet me altijd weer denken aan die keer in de jaren 80 dat ik op een Amsterdamse mooiste babyverkiezing verzeild raakte. Er was een verslaggeefster van Story, die om haar verhaal op te leuken, mensen probeerde op te stoken tot een relletje. Dat lukte min of meer, maar leidde tot een stukje van nog geen tien regels.
Dat was dus een mislukte poging tot nieuws maken. Het enige blijvende resultaat is dat ik voor altijd een tyfushekel aan dit soort non-journalistiek heb gekregen.

op 18 02 2013 at 22:19 schreef Waldo van dungen:

Ik vindt de Jaap wel een leuke nieuws site, veel verschillende interesante onderwerpen.

op 18 02 2013 at 22:48 schreef Ralph van der Geest:

‘Hemelrijk’ zegt U? De naam doet het al vermoeden: niet helemaal van deze wereld.

op 18 02 2013 at 23:05 schreef Leo Schmit:

In mijn reactie onder ‘sneeuwhol’ schreef ik: ‘Een schrijnend recent voorbeeld is de uitstoting van radio-journalist Niels Heithuis bij BNR. Hij was te goed.’

Heithuis is vervangen door Petra Grijssen, die soms optreedt met co-host Bert Brussen. Op 6 februari ging dat zo: Na een uur discussie met Doctors van Leeuwen heeft Bert nog niks ingebracht, terwijl DvL tot wanhoop van Petra 10 keer consistent hetzelfde standpunt inneemt. ‘Bent u verontwaardigd’ probeert Petra nog in een poging het persoonlijk te maken. ‘Welnee’, dan volgt het standpunt voor de 11de keer. Daarna wordt Petra gered door de gong en keert ze zich tot Bert:’Wat ben je stil. Het volgende uur verwacht ik meer van je’. Bert: ‘het is niet aan mij om een zo hoog geplaatst man als DvL te interumperen. Bovendien heeft hij meer verstand van dit onderwerp’. Het volgende uur gaat o.a. over de onpraktische studiekeuze van veel studenten. Nu verwacht Petra toch wel commentaar van Bert: ‘wat vind jij ervan’? ‘Ach, wat je ook zegt, ze kiezen het toch’. Dat deed jij toch ook?’, vraagt Petra. ‘uh, ik heb Mavo, zegt Bert.

op 19 02 2013 at 00:19 schreef Estherrosa:

Hear hear!

op 19 02 2013 at 01:09 schreef Anoniem:

Intrigerend dat er een foto boven dat stukkie staat met ’t schmoel van Wilders. Heeft Pownews Wilders ooit zuigerig geïnterviewd? Nee. Conclusie (okee, kort door de bocht, maar ik ben lekker een simpele bevooroordeelde burger en geen journalist) hier worden gewoon excuses verzonnen om media in te zetten voor rechtse propaganda.

op 19 02 2013 at 02:53 schreef collectebusjekomtzo:

En dat zegt een ex journalistje..
Opleiding gedaan? kun je ervan leven?

op 19 02 2013 at 07:30 schreef Peter:

En dat zegt een ex journalistje..
Opleiding gedaan? kun je ervan leven?

Maak daar maar ‘journalistje’ van.

Japans en Indonesisch gestudeerd aan de universiteit, beter dan de School voor Journalistiek. En ja, ik leef ervan. Verder nog vragen?

op 19 02 2013 at 12:04 schreef JvanDijkS:

@Sasha
Naam Thepostonline of hoe dat ook heet is duidelijk gejat van Hufftington Post. Net zoals de Jaap is gejat van de Joop.
Telkens weer meeliften op andermans succes en niets zelf kunnen verzinnen a la Nikki Plessen.
Zoals Leo Schmit aan de hand van voorbeeld ook stelt; Bert Brussen is een lege huls.

op 19 02 2013 at 13:38 schreef Max:

Nieuws maken is volgens Die Marie Hemelrijk vast ook met een helicopter boven een huis hangen van een voormalig SNS CEO.
Stalken moet je het noemen….hetze voeren…ophitsen…..dat is de benaming die eraan moet worden gegeven.
Die Hemelrijk is toch volkomen de weg kwijt.

Peter heeft hierboven helemaal gelijk

op 19 02 2013 at 14:19 schreef Bob:

Theo van Gogh maakte inderdaad fantastische tv-interviews op AT5, daar heb ik altijd graag naar gekeken. In zijn columns was hij dan weer een irritante polemiserende treiterkop, het enige postitieve daarbij in vergelijke met de Roze Khmer was het intellectuele niveau van zijn getreiter.

op 19 02 2013 at 14:59 schreef Frank:

Is Marie familie van Fortuyn-groupie Pamela Hemelrijk?

Nou, dan weet je het wel.

op 19 02 2013 at 15:44 schreef Olav:

Bob over Van Gogh:

het enige postitieve daarbij in vergelijke met de Roze Khmer was het intellectuele niveau van zijn getreiter.

Ik zou daarvan willen maken: het literaire niveau van zijn getreiter. Van Gogh blonk niet per se uit in zuiver redeneren. Wel wist hij het altijd op originele wijze op te schrijven. En taalvaardig.

Ook ik herinner me “Een prettig gesprek” als een prima interviewprogramma. Zo maken ze ze niet meer tegenwoordig…

op 19 02 2013 at 16:25 schreef dewanand:

Wat een discussies zeg en reacties: Anders Breivik maakt nieuws, Wilders, Hitler, Stalin, Zorreguita, ja mooi hoor. Wieroe maakte ook al 7 keer nieuws door muizen te martelen en dood te bijten, pleur dit maar in de kranten in dit hollandse witte apenland. Maak video reportages voor het NOS journaal elke avond over de legale Holocaust van regenwormen tijden het ploegen, in abattoris van kippen, koeien, geiten, vissen, enz.

Als ik ooit middelen krijg dan ga ik ook nieuws maken zo:

tien hete hindoehoeren bloot zetten op binnenhof, met hete zwarte koeliekutjes, bewapend met vibrators, Bhagavad Gita, Veda en mijn love book. OP hun kop dit bordje:
‘Mijn hete hindoekut geeft darshan en liefde om wereldvrede te brengen, bak het en eet het op, het is al lekker bruin’.

En natuurlijk met Wieroe erbij blote koeliepoes, dit wordt wereldnieuws denkt Wieroe nu en hij lacht al luid in zijn luie mandje nu terwijl ik dit opschrijf. Nieuws uit het lage kaste koelieratten riool. Kom de lange witte spoelwormen maar filmen hier he en bak ze in de wok als bami.

Dewanand en Wieroe

op 19 02 2013 at 16:31 schreef Egbert:

Over de Buma/Stemra zaak: “zonder overigens maar enigszins aannemelijk te maken dat de bestuurder inderdaad ‘corrupt’ was.”

De rechtbank heeft Pownews in het gelijk gesteld, en niet zo’n beetje ook. Corruptie blootgelegd: goed journalistiek werk dus van Pownews.

op 19 02 2013 at 18:02 schreef Brenda van der Veer:

Verveelde mensen hebben nu eenmaal behoefte aan nieuwsmakers.

op 19 02 2013 at 20:30 schreef Peter:

Egbert, jij zou nog niet weten wat goede journalistiek is als je erdoor werd gesandwiched.

De rechtbank heeft de klacht van die Buma/Stemra-bestuurder inderdaad ongegrond verklaard, en onder andere gezegd dat er niks mis mee was om lekker te overdrijven bij het beschuldigen van mensen wegens corruptie.

En daarom ben ik zo voor Europa, want ik vind de Nederlandse overheid en de Nederlandse rechterlijke macht eng. Als je de naam van een Vodafone-medewerkster noemt die je heeft belazerd, krijg je een boete van 500 euro maar als je van de Roze Khmer bent, mag je mensen zonder grond van corruptie beschuldigen want het droesem dat jouw publiek vormt, begrijpt volgens de rechter heus wel hoe die zo’n ‘overdrijving’ moet plaatsen.

Daarom: Europa, en Europese sancties tegen schorem dat zich als journalist voordoet om burgers en instanties zo hard mogelijk te kunnen beschadigen.

op 19 02 2013 at 21:44 schreef John:

Dank je wel Leo. Dat Bert Brussen in gezelschap van de heer Doctors van Leeuwen zo verstandig is zijn mond te houden is in mijn optiek toch +1. Maar goed, als er een DvL fanclub was werd ik er lid van, dus geheel onbevooroordeeld ben ik niet.

op 20 02 2013 at 00:11 schreef Egbert:

@Peter: wat heeft mijn “weten” nou opeens ermee te maken? Ik lees jouw stuk, de RvdJ uitspraak en het vonnis (jij toch ook?). Pownews heeft het zaakje blootgelegd, en eerder de RvdJ heeft geprutst. Het telefoongesprek (gemonteerd of voluit) was duidelijk. Je hebt gewoon het verkeerde voorbeeld gepakt om je punt te maken.

op 20 02 2013 at 07:36 schreef Peter:

Ik heb dat voorbeeld niet gekozen, Egbert, dat was Marie Hemelrijk. En ik denk dat ik voldoende heb uitgelegd waarom de uitspraak van de rechter griezelig is.

Een rechter die zegt dat het oké is om te overdrijven en dus iemand corrupt te noemen is een rechter waar ik bang voor ben. Ik zelf mocht niet eens iemands naam noemen.

En als jij zelf al aangeeft dat ‘jouw weten’ hier niks mee heeft te maken, wat bemoei je je er dan mee? Verlaat je dan maar gewoon op mijn weten. Ik heb verstand van journalistiek, jij niet. Live and learn, zou ik zeggen.

op 20 02 2013 at 09:27 schreef Bertje:

Off topic

Stukje op sociale vraagstukken
http://www.socialevraagstukken.nl/site/2013/02/19/minder-contacten-tussen-niet-westerse-minderheden-en-autochtonen/

En dan de tja hoe zal ik het noemen, wie het weet mag het zeggen de reactie hierop van geen stijl van ene nanninga.

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/02/geenstijl_interculturele_conta.html#more

Triest heel erg triest!

op 20 02 2013 at 10:01 schreef Bluf:

@Peter
Ik heb net even het vonnis gelezen inzake Gerrits-PowNed. Daar staan niet heel veel rare dingen in. Er heeft een uitgebreide afweging plaatsgevonden van de belangen van PowNed (journalistiek) en de niet-prive-persoon Gerrits. Voornamelijk gelet op de inhoud van het telefoongesprek -dat door Gerrits niet wordt erkend- mocht PowNed het ‘corrupt’ noemen, in de zin van ‘bedrijven van vriendjespolitiek’.
Ik vind dit vonnis in het geheel niet griezelig. Maar daarover verschillen we dan van mening.

op 20 02 2013 at 12:21 schreef Tayfun Balçik:

@ Bertje, dank voor de links. En dan komt Lodewijk Asscher mij, in een interview in de Volkskrant van vandaag, het volgende vertellen: ‘We moeten duidelijker maken waarom dit land zo geweldig is’. Dit land is zo geweldig, omdat..

1. De PVV artikel 1 van de grondwet wilt afschaffen, het gelijkheidsbeginsel.
2. Moslims worden gehaat
3. We meedoen aan een ‘War on Terror’
4. Zwarte Piet niet als racisme wordt beschouwd

op 20 02 2013 at 13:49 schreef Bigpete:

Gelukkig is het in Turkije allemaal veel beter. Vandaar dat jij… Oh wacht…

op 20 02 2013 at 15:13 schreef Peter:

Doe je dat bij je Chinese vrouw ook, Piet? Iedere keer als ze iets te klagen heeft, sarcastisch sneren dat het in China natuurlijk allemaal beter is geregeld?

Tayfun is een Nederlander. Dat jij pertinent weigert hem als zodanig te zien, zegt veel over wie jij bent.

op 20 02 2013 at 15:37 schreef Bigpete:

Tayfun is een Turk met een dubbele nationaliteit, die hier continu loopt te klagen over hoe erg het hier is voor allochtonen c.q. moslims. Dat begint me behoorlijk te irriteren. En daar reageer is op. Dat jij veel dingen anders ziet is geen nieuws. Ik accepteer dat niet iedereen mijn opvattingen deelt(gelukkig maar zul jij denken…) maar misschien moet jij dat ook eens leren.

op 20 02 2013 at 15:41 schreef Sasha Berkman:

Tayfun: Ascher doet dat alleen maar of af te leiden van het feit dat hij “de kleine man” hier in dit land zwaar aan het bestelen is. Fascisme en racisme is vaak een bliksemaflijder die door de powers that be wordt ingezet om de bevolking intern te verdelen opdat ze niet samen optrekken en de werkelijke schurken aanpakken.

op 20 02 2013 at 16:26 schreef Olav:

Ik wilde iets lelijks gaan tikken over “grote Piet” maar ik doe het bij nader inzien maar niet. Gewoon geen woorden voor, en dat zit bij de politie?

op 20 02 2013 at 16:44 schreef babs:

Toch fijn dat Pete nog even komt illustreren hoe ver het is gevorderd met discriminatie en racisme in Nederland.

In Nederland wonende Nederlanders die voorouders van elders hebben en die ageren tegen racisme of over iets anders klagen, die flikkeren maar op naar eigen land, dat is de redeneertrant van Bigpete, lees maar terug.

Daarmee zet hij alle allochtonen weg als tweederangsburgers, die minder recht hebben hun mening te uiten dan de eersterangs raszuiveren.

En passant wordt ontkent dat de PVV voor staatsdiscriminatie is en dat moslims worden gehaat.

Bek dicht moslim, als wij oer-Hollanders je haten heb je de keuze: onderwerping of verhuizing!

op 20 02 2013 at 17:12 schreef Tayfun Balçik:

Het interview met Asscher in de Volkskrant is symptomatisch voor hoe er in Nederland naar het integratievraagstuk wordt gekeken. Hij zegt o.m. het volgende: ‘We moeten de norm stellen. Niet zeggen: omdat jij tot die groep behoort verwacht ik weinig van je. En niet: als jij faalt, ga ik daarvoor een excuses aanreiken. Bij kinderen in problemen zijn migrantenkinderen oververtegenwoordigd. Als een typische VVD’er (terwijl hij een PvdA’er is) draait hij de maatschappelijke verantwoordelijkheid om en maakt er een ‘eigen verantwoordelijkheid’ verhaal van. Allochtonen zijn oververtegenwoordigd bij problemen, omdat ze disproportioneel vertegenwoordigd zijn aan de onderkant van de maatschappij. Dat wordt niet als een probleem ervaren. Nee, want dat wordt beschouwd als normaal. Allochtonen aan de onderkant, autochtonen daarboven. Verder heeft hij het in een stuk dat gaat over integratie helemaal niet over Wilders of racisme in de maatschappij. De ene keer dat hij het heeft over discriminatie is dat wanneer het gaat over ‘de manier waarop er wordt aangekeken tegen homoseksualiteit, joden en vrouwen’. Niet over de manier hoe er wordt neergekeken op moslims.

op 20 02 2013 at 19:26 schreef Nan Luursema:

“De ene keer dat hij het heeft over discriminatie is wanneer het gaat over ‘de manier waarop er wordt aangekeken tegen homoseksualiteit, joden en vrouwen’. Niet over de manier hoe er wordt neergekeken op moslims.”
Tayfun heeft een punt!

op 20 02 2013 at 21:06 schreef Sasha Berkman:

Babs: Je zou Big Pete inderdaad een Oer-Hollander kunnen noemen.
Triest land. Prachtig mooi maar…

op 20 02 2013 at 22:06 schreef Ox:

Tayfun,
Waarom zou Asscher zijn excuses aanbieden als iemand faalt? Als mensen ergens heen gaat om zichzelf en hun kinderen een betere economische situatie te bieden is het ook een eigen verantwoordelijkheid om er iets van te maken, net als dat autochtonen die verantwoordelijkheid hebben. De overheid is er om de randvoorwaarden te bieden, aangezien artikel 1 niet is afgeschaft en iedere autochtoon of allochtoon die aan de eisen voldoet recht heeft op studiefinanciering, kinderbijslag, een uitkering etc. wordt daar best aardig aan voldaan. Dat er verschillen zijn is logisch gezien veel migranten uit totaal andere samenleving komen, relatief veel arbeidsmigranten analfabeet waren en ontwikkeling tijd kost, daarom zitten relatief veel allochtonen nu aan ‘de onderkant’. Er zijn echter ook relatief veel autochtonen die zich daar bevinden. Wordt dat wel als een probleem gezien? Zijn daar speciale initatieven voor? Nee. Maar er zijn erg veel initiatieven om achterstanden in het algemeen tegen te gaan. Een groot gedeelte van criminaliteit onder Mocro’s en Anti’s wordt trouwens (itt Turken en Suri’s) niet door sociaal-econ situatie verklaard.

op 20 02 2013 at 22:19 schreef Ox:

Het is dus maar net wat je wil zien. Waar de krant van labiel Nederland en Powned het willen doen overkomen alsof alle allochtonen wandelende problemen zijn doe jij hier alsof het Nederlandse maatschappelijke klimaat de enige oorzaak van het probleem is. Het zou ook wat zijn om eens te kijken naar wat er werkelijk speelt ipv alleen de ander de schuld te geven.

op 20 02 2013 at 22:27 schreef Ox:

Maar wat ik wilde zeggen en vragen, hoewel het altijd leuk verwoord werd en best inhoudelijk was probeerde van Gogh tijdens zijn interviews ook altijd zijn eigen vooroordelen te bevestigen waarbij het verdraaien van de werkelijkheid niet geschuwd werd. Interessant was het wel weet iemand of er soortgelijke Nederlandse programmas op tv, radio of internet staan>?

op 20 02 2013 at 23:44 schreef MNb:

@Babs: “Daarmee zet hij alle allochtonen weg als tweederangsburgers”
Dan zijn de Roze Khmers tenminste nog consequent – die vinden dat iederéén die Nederlandse misstanden bekritiseert op moet rotten, ook kaaskoppen als jij en ik. Want als we dan opgerot zijn kunnen ze zeggen dat we onze kop dicht moeten houden omdat we niet meer in Nl wonen.
Catch 22.

@Luursema: “Tayfun heeft een punt!”
Tayfun heeft gewoon dik gelijk en dat weet ik al ruim 15 jaar.

@Ox: “De overheid is er om de randvoorwaarden te bieden” en slaagt daar bepaald niet in, zoals mijn Javaans-Surinaamse ex-vrouw merkte toen ze zich voor het eerst op de arbeidsmarkt begaf rond 1995, dus ruim voor Fortuyn en Wilders.

“om eens te kijken naar wat er werkelijk speelt”
Wat er werkelijk speelde was dat op een gegeven moment 1/6 van de kiezers op een racistische partij stemde. Wat er werkelijk speelt – zie Asscher – dat andere politieke partijen zich daaraan geaccommodeerd hebben. Wat werkelijk speelt is dat daardoor een onderklasse ontstaat die zich etnisch onderscheidt. Je hoeft Marx niet te hebben begrepen om te beseffen dat daaruit de grootste problemen ontstaan.

op 21 02 2013 at 00:04 schreef Vader Jacob:

Tayfun benoemt problemen op viscerale wijze. Hij is onderdeel van de oplossing. De maatschappij is een reflectie van de heersende klasse. Het individu is het product van de maatschappij. Neem het gemiddeld individu in Nederland en we kunnen stellen dat het huidig klimaat op zijn best dubieus is.

op 21 02 2013 at 00:52 schreef Tayfun Balcik:

Ox,
Asscher is minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hij zit op die post om problemen op te lossen. Maar als je bij de probleemanalyse, al dan niet bewust, de mist in gaat, dan kan je nooit problemen oplossen. Dat is ook niet echt wat dit kabinet wilt. Het is pappen en nat houden. ‘Laat die allochtonen maar creperen aan de onderkant van de maatschappij’ is de houding. Allemaal om met het witte vingertje te kunnen wijzen. Dat zijn de ‘bad guys’, zij moeten bestreden worden. Ik ontken niet dat er een blanke onderklasse is. Die is er zeker. Maar zij hebben al een – misbruikte – stem. De PVV. Wilders hitst de blanke onderklasse tegen ons op. Al die allochtone politici zijn stil. Je hoort ze alleen als ze ‘zelfkritisch’ zijn. Kijk naar ons, zeggen ze dan, wij hebben het gemaakt, dus het kan! Precies wat de witte man wilt horen. Brave allochtonen zijn het. Dankbaar, nederig en mentaal geketend.

op 21 02 2013 at 09:45 schreef babs:

Ox,
In de redenering van Tayfun speelt een rol dat Asscher bij de PvdA zit, de partij van de staat-zorgt-voor-iedereen. De logica doortrekkend kun je stellen dat Asscher hier meldt dat de staat voor iedereen zorgt behalve voor allochtonen. Ik neem aan dat Tayfun minder een probleem met Asscher zou hebben als dat een VVD-er is die sowieso vindt dat iedereeen voor zichzelf moet zorgen.

Tayfun,
Verbeter me ajb waar ik je verkeerd interpreteer.

op 21 02 2013 at 13:01 schreef Gerry:

Een mooi stukje slechte journalistiek gisteren in het commentaar van Trouw:
http://www.trouw.nl/tr/nl/4520/Commentaar/article/detail/3396963/2013/02/20/Beschuldigingen-uit-Turkije-aan-adres-van-Nederlandse-pleegzorg-missen-elke-grond.dhtml

Dat Turkije zich bemoeit met een binnenlandse aangelegenheid en dat je als krant dat niet pasend vindt. Tja, kan ik nog wel zien. Maar klakkeloos aannemen dat er niets aan de hand is….

Tuurlijk, gaat toch prima als je Islamitische kinderen in streng evangelisch christelijke pleeggezinnen of pleeghuizen stopt. Helemaal geen bekeringsdrift daar, echt niet….
http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2013/02/irakese-vader-vraagt-internationale.html

Moet je voorstellen dat twee kinderen in een Islamitisch pleeggezin zich bekeerd hadden tot de Islam. Hoelang nadat dat bekend was zou Wilders kamervragen gesteld hebben? En terecht natuurlijk. Maar waarom is in dit geval iedereen stil? Laat me raden…

op 21 02 2013 at 14:27 schreef Ox:

MNB: de overheid slaagt er niet in de randvoorwaarden te creëren omdat je surinaamse ex vrouw dat in 1995 heeft gemerkt, lekker argument als je de situatie verder niet beschrijft. Somalische vriend van me liep in 2009 stage bij Verkeer en Waterstaat waar ze een allochtonenquotum hadden, ze hebben mij op de uni onderwijsassistentschap aangeboden omdat ik allochtoon was en een 7 stond, er zijn grootschalige initiatieven voor kinderen met een taalachterstand als de voorleesexpress, allemaal vanuit de overheid gestart of gesubsidieerd.

Wilders trekt de andere partijen inderdaad naar rechts maar het is totale onzin om te stellen dat daardoor een etnische onderklasse ontstaat. Die was er namelijk zowel in NL als andere landen in west-europa al ver voordat vies-rechts in opmars was. Je kan het net zo makkelijk omdraaien en zeggen dat daarom die 1/6e op Wilders stemde, het is maar wat je wil zien zoals jij met je keuze voor 1/6e aantoont want ondertussen heeft wilders 10 zetels ingeleverd. Op radicaal rechts liggen 15-30 zetels, Wilders is nu de enige optie, Verdonk had voor had voor haar blunders ook meer dan 20 zetels. Wat er werkelijk speelt is wat genuanceerder

op 21 02 2013 at 14:58 schreef Ox:

Tayfun, dat contract waar hij mee komt is een enorm zwaktebod maar ik ben het verder niet met je eens. Ik vind dat je erg suggestieve aannames doet Tayfun, er is inderdaad veel vijandigheid maar die komt van beide kanten. Die Nederlandse onderklasse laat zich graag ophitsen omdat het altijd fijner is een ander de schuld te geven, zeker als je dom bent. Tegelijkertijd zie je bij veel allochtonen, een anti-nederlandse houding en trots op een land waar ze een paar weken per jaar zijn. Ik noemde die NL onderklasse trouwens als voorbeeld dat opwaartse sociale mobiliteit gewoon lastig is. Je maatschappelijke kansen worden vaak bepaald door het opleidingsniveau en houding van je ouders en mensen in je buurt, ik denk dat dat de grootste verklaring is voor de positie van veel allochtonen. Wat betreft weergave in de media ben ik het helemaal met je eens, maar in dat opzicht is er gewoon teveel vrijheid om de feiten te verdraaien waardoor de krant van labiel Nederland en Powned wel erg makkelijk mensen tegen elkaar op kunnen zetten. Er zou veel meer aandacht moeten komen voor fact-checks zoals Breedveld dat hier laatst deed over de ‘verkrachter die vrijgesproken is vanwege moslim zijn’.

op 21 02 2013 at 16:09 schreef Tayfun Balçik:

Ox, je moet even mijn geheugen opfrissen hoor. Getuigt een Wilders die artikel 1 van de grondwet wilt afschaffen, de islam een ziekte noemt, mensen in knieschijven wilt schieten van een Nederlandse houding? Blijkbaar wel. Justitie vindt het geen probleem.

Ik wil geen kalifaat oprichten in Nederland. Ik wil slechts wat autochtonen disproportioneel meer hebben. Een huis, een baan, een toekomst in mijn eigen kutland. Het is inderdaad lastig om te stijgen op de sociale ladder. Maar voor allochtonen is het lastiger. Als je dat ontkent dan ontken je dat er in Nederland sprake is van racisme en discriminatie.

Het is niet alleen de Telegraaf, white pownews of geenstijl. Als je bijvoorbeeld kijkt naar wat er met ‘kwaliteitskrant’ de Volkskrant is gebeurd dan merk je dat Nederland gewoon een ruk naar rechts heeft gemaakt. Phillipe Remarque had er waarschijnlijk wel erg de pest in dat Wilders Pauw en Witteman ‘drie keer de Volkskrant’ heeft genoemd. Ze hebben zich zo principeloos verlaagd dat ze een advertentie van de PVV over het ‘Polenmeldpunt’ hebben geplaatst.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3188405/2012/02/18/Waarom-de-Volkskrant-de-advertentie-voor-het-PVV

op 21 02 2013 at 17:28 schreef Egbert:

@peter, 20 02 2013 at 07:36.
Welnee. Hemelrijk heeft het Buma/Stemra verhaal genoemd als voorbeeld van “nieuws maken”, en duidelijk NIET als voorbeeld van “‘zuigerige’ vragen” en “treiterjournalistiek” (dat is onderscheiden in deel twee van de column). Je gooit die twee dingen bij elkaar in dit stuk, en jij kiest daarbij als voorbeeld dat verhaal. Je openingszin hier zegt “omdat”, het artikel zelf zegt “Het één sluit het ander niet uit”.

Het punt is dat het Buma/Stemra verhaal geen illustratie is van de verwijten die jij de RK maakt. Gerrits heeft het aan zichzelf te danken. Zegt ook de rechtbank, duidelijk gemotiveerd. De beschuldiging van corruptie van een Buma/Stemra bestuurder was niet “zonder grond”. Zou je willen linken naar het vonnis?

En dan natuurlijk dit: dat jij het allemaal zo goed “weet” en dat ik daar op af moet gaan, is, ahum, weinig overtuigend. Je zou op zijn mist daar een argument van kunnen maken (in plaats van een dogma), en je zou in het gebied van “twist” kunnen blijven, zoals je zelf van plan was. Bijvoorbeeld: je claim “… heeft alles te maken met terreur” – hoe weet jij dat toch? En waarom kun je het dan toch niet uitleggen? Groet.

op 21 02 2013 at 22:14 schreef Peter:

Egbert, Hemelrijk kiest het Buma/Stemra-voorbeeld als bewijs voor haar stelling dat PowNews journalistiek is. Ik weerleg dat.

Val me nu verder niet meer lastig met jouw breedsprakerige domheid.

op 22 02 2013 at 14:49 schreef Yernaz Ramautarsing:

Vanvond om 2030 een reactie op dit broddelwerk van mijn hand. Groet Yernaz Ramautarsing

op 22 02 2013 at 14:50 schreef Yernaz Ramautarsing:

Op de Dagelijkse Standaard voor de duidelijkheid!

op 22 02 2013 at 14:53 schreef Peter:

Ah, de Dagelijkse Stürmer. Dat wordt dus weer een aaneenschakeling van ad hominems en verdachtmakingen, en niet één inhoudelijk argument.

op 22 02 2013 at 15:30 schreef Olav:

Yernaz:

“dit broddelwerk van mijn hand.”

Ah, da’s dan duidelijk.

op 22 02 2013 at 17:51 schreef Ox:

Ik ontken niet dat het voor allochtonen lastiger is maar, het grootste probleem is gewoon de opleiding en criminaliteit. Je kan het hebben over racisme en discriminatie maar als een groot gedeelte van allochtonen geen startkwalificatie heeft, als 60 procent van de gewelddadige vermogensdelicten door allochtonen gepleegd wordt speelt is het niet alleen de kwaadaardige blanke Nederlander. Je moet niet alleen slachtoffer willen zijn Tayfun maar ik vermoed dat ji.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Harde Por

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O De meest gelezen stukken van 2023

O Willem Kraan zou met Scharwachter en Dibi hebben meegeprotesteerd

O Neem PVV-stemmers serieus!

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS