Home » Archief » Matera (2)


[15.07.2010]

Matera (2)

Yezkilim

FKK16

Toen we in mei zeiden dat we gauw weer terug zouden komen in Matera, zei iedereen dat we dat rond 2 juli moesten doen, want dan is het feest van Maria della Brunella, samen met de happenings in Sienna en Catania een van de drie grootste feesten in Italië.

We bestelden opnieuw vliegtickets naar Bari voor minder dan treinkaartjes naar Groningen bij een Ierse prijsvechter en reden op 1 juli naar Brussel Charleroi, met handbagage en een koffer met kadootjes bij ons.

We voegden ons bij de enorme rijen wachtenden aan de balie. Maar toen we eindelijk aan de beurt waren, bleken we te laat om de koffer in te kunnen checken. En daar was niets aan te doen. We werden naar het loket voor vervangende vluchten gestuurd, maar helaas, het volgende vliegtuig naar Bari vertrok pas over twee dagen en het alternatief, later op de dag naar Rome vliegen en dan verder met de trein, was ook geen optie, want ook dan zouden we te laat zijn voor het feest. Op zoek naar de kluizen dan maar, de kadootjes moesten maar wachten tot ons volgende bezoek.

Het duurde even voor we de kluis gevonden en gevuld hadden. Daarna probeerden we iemand te vinden die wist bij welke gate we moesten zijn, want dat stond inmiddels nergens meer aangegeven. Uiteindelijk zochten twee mensen van de beveiliging, geen personeel van de Ierse maatschappij, dit supersnel voor ons uit, waarna ze zich met ons mee spoedden naar de bagagecontrole. De enige vriendelijke mensen die we op de luchthaven tegenkwamen.

Gelukt, dachten we. Maar helaas, ik moest mijn schoenen inleveren voor nader onderzoek en hoewel de röntgenapparatuur niets verdachts aangaf, werden onze handtassen omgekeerd, waarna een controleur met zichtbaar genoegen alles tergend langzaam inspecteerde. Heel veel later konden we eindelijk, schoenen in de hand, naar de gate rennen.

Gelukkig, het vliegtuig en de trap stonden er nog, pal voor onze neus. Alleen nog even de deur door, naar buiten en een paar meter asfalt oversteken. Maar nee, we mochten er niet door, want we waren te laat en te laat was te laat. Na tien minuten aanvankelijk smeken, maar later de dame in charge wat minder vriendelijk bejegenen, zagen we hoe de vliegtuigtrap werd weggereden en gaven we het op. Wel begonnen we vermoedens te krijgen over dubbele boekingen. Maar dat valt nu eenmaal niet te controleren.

De weg terugvinden naar de ingang was niet makkelijk, want de mensen die zojuist mijn schoenen hadden onderzocht, lieten geen mensen door die de verkeerde kant op gingen. Maar opnieuw vonden we behulpzame beveiligers, die ruzie voor ons maakten en ons langs de boze controleurs naar buiten brachten.

Dan, via de kluis, terug naar de auto, betalen en de uitgang van de parkeergarage proberen te vinden. Dat viel niet mee: overal stonden hekken of verboden-in-te-rijden borden, dus we moesten via trial en error uitvinden welk bord we dienden te negeren.

Wat nu? Terug naar Amsterdam? Natuurlijk niet, we lieten ons niet kisten door een dwarsliggende prijsvechter! We hadden een auto met een dieselmotor en airco, dus we zetten koers naar het zuiden! Tweeduizend kilometer, nou en?

Met regelmatig een korte stop, ’s nachts een paar uurtjes slapen in de auto en geen files van betekenis, bereikten we na een dikke vierentwintig uur onze bestemming, het huis van vrienden in Matera. Een warm onthaal met koffie, daarna werden we naar ons appartement gebracht. Daar wat uurtjes slapen en… op naar het feest!

Wordt vervolgd

Yezkilim is een full-time allround compulsief obsessief probleemoplosser, met als specialiteit radicale onderwijshervormingen. Daarnaast is ze wiskundeleraar.

Yezkilim, 15.07.2010 @ 17:19

[Home]
 

6 Reacties

op 15 07 2010 at 17:38 schreef yurp:

Kijk, Yezkilim heeft de vechtersmentaliteit! Laat je niet op de kop zitten door een gemist vliegtuig, gewoon doen wat je van plan was, naar Bari. Ik heb er bewondering voor want de afstand is afschuwelijk. Ongeveer 2000 kilometer rijden gaat je niet in de koude kleren zitten.

op 15 07 2010 at 17:51 schreef hj:

That’s the spirit inderdaad! :)

En Ryanair moet je natuurlijk nooit vertrouwen; baggermaatschappij.

op 15 07 2010 at 18:46 schreef Peter Dijkema:

Hoop dat Yezkilim niet nog meer problemen moest oplossen op de plaats van bestemming – al heeft een ieder vast wel zijn of haar talent.
Ben wel benieuwd naar de lol van het feest – na de vorige bijdrage begon ik Italianen weer leuk te vinden… Ben er kennelijk te lang niet geweest, terwijl hun Berlusconi hier te lang in het nieuws was, wat niet echt helpt, in mijn geval ;(…

op 15 07 2010 at 19:55 schreef Rena:

Go girl, geniet van het feest! ’t lijkt ook verdacht veel op Murphy’s Law, ’t heeft zelfs een wiskundige verklaring!
Verder ben ik helemaal voor Ierland hoor.

op 16 07 2010 at 09:57 schreef pimmetje:

Weeze in plaats van Brussel? Ben er al een paar keer geweest. Geen centje pijn! Makkelijk parkeren en nog geen files meegemaakt. Een familie die zich vergist had met Duesseldorf en dus veeeel te laat kwam, werd ook nog snel het al op vertrek staande vliegtuig ingeloosd door zeer behulpzaam personeel.

op 16 07 2010 at 11:52 schreef Angela:

@ Peter Dijkema ´na de vorige bijdrage begon ik Italianen weer leuk te vinden…´
Dank namens het Italiaanse volk.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS