Home » Archief » Mokken


[13.10.2012]

Mokken

Peter Breedveld


Franse ansichtkaart uit 1905

‘Als een Nederlandse wijk de identiteit van een geboren Nederlander niet meer weerspiegelt zal hij blijven mokken’, schrijft NRC-columnist Steven de Jong in het zoveelste betoog over de mislukking van de multiculturele samenleving.

Het stuk staat vol Linda Duitsig gebazel als ‘bij gebrek aan een overkoepelend narratief trekken mensen zich terug in de cultuur waar ze vandaan komen’, maar die ene zin over ‘de geboren Nederlander’ zegt alles. Hier manifesteert zich het xenofobe etnocentrisme van de schrijver als een dampende keutel, waarvan de walm zich over de hele NRC verspreidt.

Alleen maar witte mensen

Ik vind dat intrigerend, geboren Nederlander zijnde, dat ik geacht word te gaan zitten mokken als ik mijn identiteit niet weerspiegeld zie in mijn Nederlandse wijk.

Schrijver Anton Dautzenberg is ook een geboren Nederlander, en die zegt zich heel gelukkig te voelen in zijn multiculturele wijk. Hij ging juist zitten mokken toen hij op een NRC-feestje niets dán zijn eigen identiteit (althans, wat door types als Steven de Jong zijn identiteit geacht wordt te zijn) zag weerspiegeld: ‘ik zag alleen maar blanken. Ik was in een gebouw met 900 witte mensen. Geen kleurling te zien. En dat in hartje Amsterdam, multiculturele stad bij uitstek.’

Ik maakte niet lang geleden precies hetzelfde mee op een redactiefeestje: alleen maar witte mensen, terwijl het toch om een blad gaat voor een multicultureel lezerspubliek. Onlangs was ik met Hassnae op een feestje van haar uitgever, en daar heb ik drie niet-westerse allochtonen geteld: Hassnae, schrijver Murat Isik en een mij onbekende Surinaamse dame. Het was een erg wit feestje, en er werd gedanst op Ich bin wie Du.

Mag geen ‘racisme’ zeggen

Blogger Egbert Martina (volg die man op Twitter! Lees zijn blog!) merkte gisteren op dat het niet moeilijk was uit te vogelen waaróm er geen zwarten naar NRC-feestjes komen en hij linkte naar next.checkt, waar de bewering – in het Reformatorisch Dagblad – tegen het licht werd gehouden van godsdienstwetenschapper Hans van de Breevaart, die stelt dat immigratie de belastingbetaler 1000 euro per gezin kost.

‘We hebben nu drieënhalf miljoen allochtonen in huis’, jammert Breevaart. En in plaats van dat ze een beetje fatsoenlijk aan de samenleving bijdragen, zijn ze hier alleen maar om te parasiteren op ‘de zegeningen van onze verzorgingsstaat’.

Nrc.next gaat te rade bij hoogleraar financiële geografie Ewald Engelen, legt er wat CBS-cijfers naast en concludeert dan dat Van de Breevaart er naast zit. Martina steekt het dat nrc.next in aller ernst de stelling van de godsdienstwetenschapper gaat zitten checken, zonder het zelf maar in een bijzinnetje te hebben over het racistische gehalte ervan.

De vaste lezertjes van Frontaal Naakt zijn natuurlijk niet geschokt. We hebben hier al zo vaak vastgesteld dat het benoemen van racisme een groot taboe is in dit land en dat racisme salonfähig is geworden. De Volkskrant lijkt de laatste tijd in een soort racismewedloop met De Telegraaf te zijn verwikkeld, met het ene tendentieuze stuk over het gevaar van bruine mensen na het andere. Zelfs schedelmeters als Joost Niemöller hebben er een podium.

De blanke meester behagen

Dit alles onder het mom van ‘benoemen’ en ‘problemen onder ogen zien’. In de politiek hoor je er tegenwoordig niet meer bij als je niet minstens één keer plechtig de multiculturele samenleving hebt doodverklaard en elk blad wil graag een allochtone columnist die gruwelverhalen opdist over hoofddoekdwang, besnijdenis en uithuwelijking. Hoeft niet te kunnen schrijven, moet alleen de blanke meester behagen.

Ik zeg u: ze wedden op het verkeerde paard. De multiculturele samenleving blijft gewoon, al verklaar je haar duizend keer dood met wijwater, crucifixen en knoflook erbij. Nederland wordt steeds minder blank en het gekleurde deel van de bevolking, dat het verdomt om twee euro voor een krant te betalen waarin het wordt beschimpt, beledigd en gedemoniseerd, groeit maar en groeit maar.

Dood aan Zwarte Piet

U bent bang voor die anderhalf miljoen geborneerde PVV-stemmers? Wacht maar tot de etnische minderheden zich gaan roeren. Zwarte Piet is ten dode opgeschreven, er zal een flink aantal beerputten worden opengetrokken in onze vaderlandse geschiedenis (over een ‘overkoepelend narratief’ gesproken – dáár is nog wat werk te doen), blanken zullen, zeker in de Randstad, gewoon één van de vele minderheden in dit land vormen. Je doet er geen ruk aan.

Een bedrijf als Albert Heijn heeft dat goed begrepen, door het personeel én het assortiment een perfecte afspiegeling te laten zijn van de samenleving. Dit tot groot verdriet van mokkende, geboren Nederlanders als Annelies Hoeiboei en Marck ‘Pritt’ Burema. Hun dagen zijn geteld.

Slegs vir blankes

Wie het maar niet willen begrijpen, zijn NRC Handelsblad, de Volkskrant, de VPRO, al die blanke bolwerken die de tolerantie prediken, maar hun redactie ontoegankelijker maken voor allochtonen dan de KuKluxKlan voor zwarten.

Er loopt wel eens een allochtoon op die redacties hoor, maar die mag alleen de multiculti-dingen doen. Hoe je allochtone lezers en kijkers trekt, ze hebben daar geen idéé.

Hetzelfde geldt voor universiteiten en hogescholen, die een steeds diverser studentenpopulatie krijgen, maar die de staf angstvallig blank houden. Zie je er een allochtone werknemer, dan is dat zeer waarschijnlijk een schoonmaker.

Dus, Steven de Jong, ga jij je maar fijn druk maken om die geboren Nederlander. Let vooral niet op dat enorme leger van Nederlanders dat zijn identiteit óók graag weerspiegeld zag. En ik denk niet dat die Nederlanders het bij mokken gaan houden. Ze staan op de poorten van je fort te beuken en ze zijn niet blij.

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Doneer via Paypal of met een storting op rekeningnummer 39 34 44 961 (Rabobank Rijswijk) o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.
Peter Breedveld, 13.10.2012 @ 11:56

[Home]
 

83 Reacties

op 13 10 2012 at 12:20 schreef maxim:

Djezes, die Breedveld kan maar niet ophouden , ik raak er steeds meer van overtuigd dat hij serieus psychisch gestoord is .

op 13 10 2012 at 12:29 schreef Lex:

Ik heb gisteren mijn Volkskrant opgezegd.

“Oh, dat is jammer om te horen. Wat is de reden daarachter, als ik vragen mag?”

Bert Brussen en Joost Niemöller.

“Wie?”

Kijk. Daar gaan we al.

op 13 10 2012 at 12:48 schreef Pyt van der Galiën:

‘Als een Nederlandse wijk de identiteit van een geboren Nederlander niet meer weerspiegelt zal hij blijven mokken

Alsof in Nederland geboren mensen van Turkse, Marokkaanse, Surinaamse of Antilliaanse afkomst geen geboren Nederlanders zijn. Alleen blanken zijn geboren Nederlanders. Dat alleen al.

Ik heb het al eens eerder gezegd: ik vind de gelatenheid waarmee met name Marokkaanse jongeren de bagger die dagelijks over hen uitgestort wordt ondergaan, verbijsterend. Schrijf in de VS over Afro-Amerikanen zoals in Nederland dagelijks over Marokkanen geschreven wordt, en hele stadswijken gaan in vlammen op.

Niet dat ik er voor pleit Amsterdam-Oost af te fakkelen, maar wordt het niet eens tijd voor Marokkaanse organisaties de straat op te gaan en luidkeels hun misnoegen kenbaar te maken? Of zijn ze bang dat de Aarons en Grote Pieten onmiddellijk zullen brullen dat ze dan impliciet geweld gebruiken?

op 13 10 2012 at 13:00 schreef Gin:

Eng hè Maxim? Gruwelijk eng. En dan moet je je bedenken dat er een heleboel Breedvelds in dit land zijn, die niet publiceren. Maar wel zo denken. Brrrr… je moet er niet aan denken hè?

op 13 10 2012 at 13:00 schreef Aaron:

Ik weet niet welke vorm van multiculturalisme anderen het over hebben, maar multiculturalisme staat voor mij als doctrine voor de opvatting dat iedereen vooral op zijn eigen eiland moet blijven, met zijn eigen religie, eigen taaltje en eigen bijeenkomsten.
De multi-culti-feestjes in de jaren ’90, waar werd verwacht dat iedere immigrant zich zo tribaal mogelijk verkleedde en op een trommeltje sloeg was een uiting van deze ideologie.
Vermenging juich ik alleen maar toe, maar laten we niet doen alsof dit door het multiculturalisme komt.

op 13 10 2012 at 13:09 schreef jonker:

@Maxim , je hebt volledig gelijk, Breedveld snuffelt teveel aan de politiek correcte kut van Hassnae , en krijgt daar waarschijnlijk allerlei psychoses van.

Daardoor ziet hij overal racisten en fascisten , maar heeft hij niet in de gaten heeft dat hij zelf de grootste racist is.

op 13 10 2012 at 13:13 schreef Pyt van der Galiën:

Briljante argumentatie weer van Maxim en jonker. Daar leer je nou echt wat van, als multiculti Gutmensch zijnde.

op 13 10 2012 at 13:36 schreef Aaron:

“Of zijn ze bang dat de Aarons en Grote Pieten onmiddellijk zullen brullen dat ze dan impliciet geweld gebruiken?”
Pyt van der G.
Normale mocro’s werken en voelen geen behoefte de straat op te gaan, maar als Marokkanen een sit-in zouden houden bij de redactie van het NRC of de Volkskrant, zou ik dat fantastisch vinden. Demonstraties van salafisten met foto’s van Mohammed B. en Bin Laden ontroeren me daarentegen niet, maar dat was al duidelijk, niet?

op 13 10 2012 at 13:46 schreef Marten:

Ze zouden bij de blanke bolwerken van NRC Handelsblad, de Volkskrant en de VPRO de oplossingen van Denawand moeten toepassen. Ik ben in ieder geval zeer benieuwd hoe hun kranten/tv programma’s er na enkele rondes ‘interracial lovemaking’eruit gaan zien. Veel slechter kan het er toch niet van worden?

op 13 10 2012 at 14:06 schreef Watutsi:

Peter heeft gewoon volledig gelijk in het bovenstaande stuk.

In de column van Ginny Mooy gepubliceerd op ‘Joop’. Was aan de reacties onder het stuk al te zien dat we de humaniteit al mijlen ver voor bij zijn.

Mijn moeder kreeg twintig jaar geleden al te horen dat de verloedering van de Nederlandse maatschappij begonnen is bij types zoals zij. Ze had het lef gehad om te neuken met een neger. En als dat niet het ergste was, kwam hier ook nog een kind uit voort. Dit gebeurde zomaar in blanke welgestelde kringen..

Maar laat de ‘blanke’ Nederlandse maatschappij voorbereid zijn op types als ik, de gekleurde allochtonen. We zijn ready for take over.

op 13 10 2012 at 14:12 schreef chp:

Heel juist gezien. Maar het gaat hier om een proces dat tientallen jaren zal duren, dus het gemok en het ressentiment zal nog lang blijven bestaan. De ‘autochtone’ meerderheid zal zijn privileges niet zomaar opgeven. De strijd zal des te feller zijn omdat we een lange periode ingaan van economische krimp of stilstand. De koek wordt kleiner. Dit komt omdat mondiaal een vergelijkbaar proces zich voordoet: niet-westerse volken eisen een steeds grotere plaats op, en dat zal het westen tenminste relatief armer maken.

op 13 10 2012 at 16:34 schreef Gin:

Ach welnee, gaat geen tientallen jaren duren. De tijd van gedwee het mondje houden, meeknikken en in de maat mee willen lopen is wel voorbij hoor.

op 13 10 2012 at 17:06 schreef vetkleppert:

Ik heb mijn hele leven een bloedhekel gehad aan die onontkoombare sinterklaasterreur.
Maar de laatste tijd begin ik Sint en vooral zwarte Piet steeds meer een mooi stukje cultuurgoed te vinden, dat we koste wat het kost voor volgende generaties moeten bewaren.
En negerzoenen. Heerlijk.

op 13 10 2012 at 17:11 schreef Ralph van der Geest:

Wat te denken van het feit dat een notoire fascist die openlijk het einde van de Apartheid in Zuid-Afrika betreurt onder voorzitter is van het hoogste vertegenwoordigend orgaan van dit land, de Tweede Kamer der Staten Generaal?
Nog erger: geen kamer lid dat er tot op heden ooit tegen geprotesteerd heeft.
Fascisme is in Nederland bon ton..al heel lang.
En daarom kunnen al die TK-leden, geen één uitgezonderd, wat mij betreft de stront in zakken.
Het is ruggengraatloze drek.

op 13 10 2012 at 18:48 schreef Rudy:

Ik ben toch blij dat zogenaamd geborneerde Nederlanders toch nog de wil hebben om zich uit te spreken tegen de islamitische intolerantie en geborneerdheid en tegen de opdringerheid van de islam. Want al dat multiculturalisme heeft weinig met multiculturalisme te maken, want het gaat alleen maar om moslims tegemoet te komen in al hun eisen, zelfs al gaan die in tegen emancipatie van individu en vrijheid van spreken. Jaren geleden vond deze blogger dat ook.

Een verwijzing naar de column waar het over gaat:

http://www.metronieuws.nl/columns/ook-voor-de-hoofddoek-een-bijsluiter/SrZkjk!n4T9v9ukVoNA/

op 13 10 2012 at 19:16 schreef dewanand:

namaste Peter,

Wieroe en ik vinden deze tekst van jou een van de besten van FN. Dikke zoen van Wieroe he op je blote reet.

Het hele proces tussen rassen en volkeren is iets wat ik al lang onderzoek, theoretisch en empirisch.

Nauwelijks drie weken geleden schreeuwde een surinaamse neger bij Stichting Sranti in Delft tegen mij van: ‘Sranti is voor negers’. De rest van de negers zweeg en stemde toe, dus ik als hindoestaan ben daar niet welkom.

Opmerkelijk vind ik het dat er bij de Ram mandir nu nauwelijks andere rassen komen, hoogstens een blanke, rest raszuivere koelietjes. Een neger in een hindoe tempel is totaal taboe, omdat een neger nooit hindoe kan worden omdat hij neger is.

Nou, wie zijn de racisten?

Actie en reactie leiden tot rassenoorlogen denk ik. Peter wil dialoog en is dus zuiver Hollands bezig.

Ik wil absolute waarheid vinden, honderd procent zeker. Dit is een hoger doel in het dewanisme.

De trieste waarheid nu in de multikul is dat de meerderheid van de etnische minderheden zichzelf hebben geisoleerd in etnische ghetto’s, cyber ghetto’s, en dus niet meer willen meedoen met de Westerse kennis economie en met het maatschappelijk debat over hen.

dewanand

op 13 10 2012 at 21:12 schreef Hans Berenstein:

Wat is erop tegen dat Nederlandse autochtonen hun gewoontes en erfgoed willen behouden? Net zo als dat het prima is dat ook andere culturen (minderheden) eigenheid willen bewaren. Zo geleidelijk als de invoering van abortus in Marokko moet gaan van Hassnae, zo geleidelijk zal ook hier de verbinding van culturen gaan. Gooi er wat extra druk op en debatteer, bestrijd glazen plafonds en onterechte uitsluitsing waar ze optreden. Maar het zal tijd kosten. Tot die tijd is de huidige Nederlands-autochtone cultuur dominant. Helaas, zo werkt de wereld al millennia en dat gaan we hier niet in een keer veranderen.
Ik ben er ook voor dat er op de werkplek en zichtbare plekken naar afspiegelingen wordt gestreefd (zoals AH en Rabobank. Die dat trouwens doen om de klant beter te bedienen, dus puur op hun eigen voordeel, prachtig dus.)
Je kan me een racist noemen. Maar ook een welwillende realist. Zelf leef ik in een diverse buurt en mijn kinderen zitten op een gemengde school. Ik wil niet anders. Het verrijkt en geeft energie. Van puur wit wordt ik minder gelukkig. Maar ik wil Sinterklaas ook niet kwijt.

op 13 10 2012 at 22:36 schreef Fridjof:

op 13 10 2012 at 12:20 schreef maxim:
“Djezes, die Breedveld kan maar niet ophouden , ik raak er steeds meer van overtuigd dat hij serieus psychisch gestoord is”.

Nou denk ik dat ook wel eens, maar juist hier kan ik PB wel goed volgen. Iedereen kan zien dat volledig blanken (en dat hoeven niet eens Nederlanders te zijn…!) hier de wind in de rug hebben.
En de Overigen niet.

op 13 10 2012 at 23:02 schreef Yvonne:

Aaron

Demonstraties van salafisten met foto’s van Mohammed B. en Bin Laden ontroeren me daarentegen niet, maar dat was al duidelijk, niet

Maar twee, Aaron? Wat denk jij wat wij te verduren krijgen met al die jankdozen in de media.

op 14 10 2012 at 08:59 schreef Ralph van der Geest:

O ja, eerder had ik het hier over het feit dat de Tweede Kamer der Staten-Generaal bevolkt wordt door pvv’ers en 135 taqqya bedrijvende pvv’ers.
Hier nog een keer de toespraak van de vice premier Maxim Verhagen die vindt dat buitenlanders stinken, enge ziektes meebrengen en demonen zijn die ‘ons vredelievende landje met haar noest arbeidende bevolking bedreigen’.
Geen wonder dat een broodschrijvertje als de Jong het nog eens dunnetjes overdoet. Dat kan immers in een maatschappij waarvan de bevolking elk moreel kompas al lang kwijt is.
http://www.nrc.nl/nieuws/2011/06/28/toespraak-maxim-verhagen/

op 14 10 2012 at 09:02 schreef Ralph van der Geest:

Als laatste trouwens: Verhagen was wel zo laf om die kletspraat niet in een moskee te verkondigen of voor een zaal vol zwarte schoonmakers die de burelen van de Zalm’s ABN bank schoon moeten houden…of in zo’n wijk vol allochtone jongeren die werkloos zijn omdat werkgevers sollicitatiebrieven waarin de naam Ahmed of Fatima voorkomt so wie so ongelezen naar de prullebak verwijzen.

op 14 10 2012 at 09:33 schreef Rob:

Iedereen die zich verdiept in de immigratiepolitiek en -wetgeving wéét dat de Nederlandse staat discrimineert, en omdat dit onder goedkeuring van de Nederlandse bevolking gebeurt, kan de conclusie niet anders zijn dat de Nederlander een racist is.

Zoek maar eens op hoe dat ook alweer zit met “westerse” en “niet-westerse” allochtonen. Let wel, dit zijn geen woordjes uit de krant, maar termen van staatsinstelling CBS en beleidstermen.

En leg me dan eens uit dat het niet racistisch is dat een Nederlander zonder problemen een tandeloze crackhoer uit Los Angeles kan trouwen, maar vrijwel nooit een braaf kostschoolmeisje uit Lagos, Nigeria. Dat een volstrekt wereldvreemde Ainu uit de bergen van Japan “westers” is maar een Turk uit Istanbul niet.

“Maar dat gaat toch niet om ras!?” Nee, klopt, het gaat om geld. Maar het blijft “onderscheid maken op basis van afkomst”.

op 14 10 2012 at 09:38 schreef Hans Berenstein:

@Fridjof
Ik zie ook dat blanken hier gemiddeld meer de wind in de rug hebben. Ik heb daar lang mee gezeten, maar nu niet meer. Om een paar redenen:
– Ik let er zelf op en vertrouw mezelf daarin (om in werk, op school, op straat mensen als individuen te zien en te behandelen)
– Iedereen in dit land kan als hij school afmaakt en het slim genoeg aanpakt een goede plek vinden. Daarom geloof ik nu meer in eigen verantwoordelijkheid en ontwikkeling van individuen (en kleine communities). Je kunt daar wel bij helpen (ook handhaven als iemand een zootje maakt). Ik draag daar ook een beetje aan bij via mijn werk, als vrijwilliger en in ontmoetingen tussendoor.

op 14 10 2012 at 10:54 schreef Martin Quandt:

Ik heb oprecht medelijden met iemand die dergelijke denkbeelden heeft. Geen sprankje positivisme, maar aan aaneenschakeling van extreme politieke denkbeelden. Gelukkig heeft u een uitlaatklep zal ik maar zeggen.

op 14 10 2012 at 12:16 schreef Ana:

“De multiculturele samenleving blijft gewoon, al verklaar je haar duizend keer dood met wijwater, crucifixen en knoflook erbij.” Hahahaha! Lijkt mij een waarheid als een Hollandse koe! Toch zie ik het ietsiepietsie minder somber dan jij Peter. Bij ons op school sijpelen de allochtoonse collega’s langzaam door en dan gaat het niet alleen om schoonmaakpersoneel. Verder moet je denk ik de AH ook weer niet idealiseren; die is (evenals de schoonmaakbranche) toch vooral uit op goedkope arbeidskrachten. En ach, de VPRO… die is al lang niet meer wat die geweest is, maar zij maken gelukkig nog steeds ook goeie programma’s over allerhande onderwerpen zoals de NRC ook goeie stukken publiceert (een enorme luxe, moet je in een derde wereld dictatuur eens om komen). En op hun feestjes nodigen ze ook mij nooit uit, dus dat geloof ik wel…

op 14 10 2012 at 13:30 schreef dewanand:

namaste Rob,

Het begrip Westers heeft een racistische betekenis in de praktijk, het betekent gewoon het blanke ras in politiek correcte zin en onderhuids. Het is een eufemisme wereldwijd en een vorm van misleiding van miljoenen niet-blanken die trappen in de linkse blanke muizenval.

Alles met een kleur op straat is dus niet westers, dus ook een neger die al tien generaties in Nederlanad of Amerika woont.

Precies zoals Alain Finkelkraut het zegt denk ik nu: de intelligente mensapen zijn in stammen verdeeld en ze vechten met elkaar om voedsel, wijfjes en nesten. Overal is dit zo, en elke stam heeft een kleur, geloof, cultuur, taal, tradities, enz. De blanken zijn de dominante stem in Nederland en de hoogste kaste die de macht heeft.

2 miljoen jaar evolutie heeft ons niet geholpen, tijd voor legalisatie genetische manipulatie om een superras te ontwikkelen dat gras eet, een vacht heeft, zachtmoedig is, warm, niet oorlogszuchtig en intelligent. God zal het niet doen, wij moeten het zelf doen.

Er is geen Hollandse cultuur. of verzin eens iets hierover: zuipen, neuken, vechten op z’n hollands, 3000 duizend jaar toch.

dewanand

op 14 10 2012 at 13:42 schreef Sasha Berkman:

Ik denk dat we dit jaar wel zoveel mensen op de been kunnen krijgen die protesteren tegen het racistische karakter van zwarte piet dat het er teveel zijn om te arresteren. Ik kijk er naar uit.

op 14 10 2012 at 13:44 schreef Keesie:

Het uitfaseren van de blanken in NL moet inderdaad wel het ultieme linkse orgasme zijn! Weg met ons inderdaad, we deugen niet! Kruipen zullen we, voor Haatsnee, voor de Islam en ons slavernijverleden!

op 14 10 2012 at 13:51 schreef Aaron:

Maar twee, Aaron? Wat denk jij wat wij te verduren krijgen met al die jankdozen in de media.
Yvonne

Ja, ik zou er niet verder op in moeten gaan, want straks wordt weer beweerd dat ik het onderwerp van discussie heb veranderd. Het was toch echt Pyt. Hij vind deze demonstraties blijkbaar een goed voorbeeld van ‘Marokkanen die hun ongenoegen kenbaar maken’. De salafistjes, waaronder zich ook een flink aantal geestelijk gestoorde bekeerlingen bevinden.

op 14 10 2012 at 14:45 schreef Bertje:

@ Herrn Berkman

“Ik denk dat we dit jaar wel zoveel mensen op de been kunnen krijgen die protesteren tegen het racistische karakter van zwarte piet dat het er teveel zijn om te arresteren. Ik kijk er naar uit”

En met genoegen kijk ik dan naar de knuppeltjes regen die deze protesterende dwazen van de mannen in blauw mogen ontvangen.
( kijk een beetje “vent” verstierd geen Kinderfeestje dus protest prima maar niet tijdens de intocht)

op 14 10 2012 at 14:56 schreef Sasha Berkman:

Keesie: “Haatsnee”, ik zie hier maar een echte hatert en dat ben jezelf.

op 14 10 2012 at 15:01 schreef Sasha Berkman:

Aaron: ik heb je meerdere keren gezegt dat die salafisten kleine kleuters zijn vergeleken met het moordadige imperialistische en oorlogsmisdadige soort mensen dat achter die hekken, in de amerikaanse ambasade verblijft. Je meet met dubbele maten of je bent gewoon partijdig in deze en je staat achter de praktijken van de leugenachtige amerikaanse imperialistische agressors.
Die salafisten protesteren tegen de praktijken van de amerikanen en moreel gesproken hebben ze daar al het recht toe.

op 14 10 2012 at 15:23 schreef Yvonne:

Aaron

Ik denk dat je mijn antwoord op jouw schrijven wel kunt raden, Aaron.

op 14 10 2012 at 15:40 schreef Kor Anders:

http://www.metronieuws.nl/columns/sorry-sorry-sorry/SrZlix!fczSvyw6KiUAA/

Had je het al gezien Peter, Annelies van der Veer heeft haar excuses al aan de Metro-lezers (zo’n 500.000) aangeboden. Ze heeft echt spijt.

op 14 10 2012 at 15:50 schreef dewanand:

namaste Keesie,
leuke opmerking van jou mbt blankenvrij maken nederland. Lekkere diepe verkleuring blanke kutjes he, hoeven die hollanders later niet meer te betalen voor zonnebanken om kleurtje te krijgen.

Ok wil je feiten:
trieste waarheid is dat er relatief gezien heel weinig wetenschappers, intellectuelen, schrijvers, denkers, industrielen, miljonairs zijn van allochtone of niet blanke afkomst, in heel Europa.
Moslims, negers en hindoes hebben geen industriele kenniseconomie en welvaartsstaten ontwikkeld sinds hun evolutie begon. Zie bewijs hun herkomstlanden he.

Vind je mij racist, nou ik ben bruingekleurde hindoestaantje uit slums van Kwatta he, koelie barbaartje uit suri jungle he. Lust je koelievoer, doksa, roti, massala kip, laukie, kwie kwie? Of nauwe natte koeliekut, mail mij.

Evolutionaire kunst is een lange dikke blanke lul diep in een pikzwarte koeliekut volgens Wieroe, mijn geniale hindoe kat.

Evolutie is een superieure lul die een natte inferieure kut neukt en volspuit en bevrucht he. Vraag dit maar aan een vagina.

WEBpublication BOOK WFOR1284 / EPAGE 04 of 27
Voordelen blank houden Nederland
3. Nadelen verkleuring

http://www.dewanand.com/blank04.htm

op 14 10 2012 at 16:38 schreef Aaron:

@Sasha Berkman
Dat zal allemaal best, maar er werd geïmpliceerd dat ik een demonstratie van Marokkanen als impliciet geweld zou beschouwen, wat natuurlijk dikke onzin is, want dat hangt helemaal af van de aard van zo’n demonstratie. Ik kan er ook niks aan doen dat er steeds voor mij gesproken wordt…

op 14 10 2012 at 20:05 schreef Sasha Berkman:

Aaron: jij bent toch echt degene die iedere keer die salafisten, die spandoeken liepen die jouw niet bevallen, aanwezig waren bij die demonstratie voor die ambassade van de oorlogsmisdadige amerikaanse babykillers noemt.
Mij bevallen de miljoenen doden niet die de amerikaanse monsters hebben gemaakt, mij bevalt het niet dat de amerikanen iedereen vermoorden die zich verweert tegen hun agressie. Over de amerikaanse misdaden zwijg jij. Hou dan ook je kop over wat lullige spandokjes. Spandoeken vermoorden niet, amerikanen doen dat daarintegen dagelijks. Dan heb ik het nog niet eens over hun steun voor de fascistische zionistische entiteit Israel.

op 14 10 2012 at 21:25 schreef dewanand:

namaste Sasha Berkman,
Hier zeg je iets wat mij wel interesseert en ik geef jou niet ongelijk. Het is intelligenter om een conflikt tussen twee honden rassen vanuit beide kanten te bekijken denk ik. Alle oorlogen van de afgelopen miljoen jaar zijn gevoerd tussen hondemensen, en vrouwen en verliezers telden nooit mee.

Ik nodig je vriendelijk uit om mijn analyse te bestuderen in een interview over mijn boek koran forbid or rewrite met een radicaal islamitische organisatie uit Egypte. Zij wilden mijn visies niet op hun site zetten en dus gooide ik het op mijn site, met hun vragen.

Vertel mij maar hoeveel mensen in de industriele militaire elite zitten van de kapitalistische landen en hoeveel kapitaal en macht zij hebben. Waarom praat niemand over topsalarissen van militairen in topposities en al hun dure speelgoed van miljarden. Een leger produceert legale lijken, oorlog en ellende. Media zeggen hier nooit iets over op harde manier.

dewanand

zie deze link interview:

Interview with Dewanand about book koran forbid or rewrite on site http://www.alukah.net

Sacrificer Dewanand
Sacrifice code wfor1296
Sacrifice date May 5, 2012

http://www.dewanand.com/wfor1296.h

op 14 10 2012 at 21:56 schreef leon:

ik behoor dus tot ,t mokkend gedeelte ?

op 14 10 2012 at 22:17 schreef Aaron:

@Sasha
Allemachtig ben je dom ofzo… Ik begon ook nu niet over die klotesalafisten. Hou lekker zelf je kop en ga stenen gooien op de Amerikaanse ambassade oid.

op 14 10 2012 at 22:21 schreef Bertje:

@ Herrn Berkman

Je bent echt alle grip de realiteit kwijt is het niet.
Vanaf nu weer braaf je medicatie nemen hoor.
Vervang nu toch eens jou woordje Amerika door Moslim en zie wat voor poep er uit je toetsenbord vloeit.

op 14 10 2012 at 22:25 schreef Isho:

Als het gaat over de mislukte multiculturele samenleving dan hoor ik alleen gemopper over zuiderlijke exoten als Marokkanen en Turken die het niet lukt om te acclimatiseren in het donker koude noorden maar nooit iets over de Anglo-Amerikaanse cultuur die over het Europese cultuurlandschap walst.De overheid huurt zelfs mensen in die geen woordje Hollands praten.En met een NL liedje hoef je niet aan te kloppen bij “Holland got talent”

Nederland als een klein landje heeft niet alleen te maken met een vloed aan zwarte/gele/bruine immigranten die haar “blanke” etnische aan het samenstelling veranderen zijn maar vooral met een machtige culturele Engelstalige imperium die haar taal overbodig maakt en dreigt uit te roeien.

Toen ik naar NL kwam leerde ik eerst Engels en was het gezellig,behalve wat Marokkannen die me een “illi” noemden van illegaal noemden.De rest vond het hip om met mij in het “Engrish” te communiceren. De “Engrish” wereld was cool. Met veel moeite durfde NL te praten en toen werd het ineens koel en venijnig.

Daarom…soms als ik echt een leuke dagje/avond wil stappen, zonder gezeur, dan doe ik me voor als iemand uit Tanzania, Zanzibar om precies te zijn, die alleen Engels praat en kom maar op met die Hollandse gezelligheid..hahhaha

Dus dat NL geen NL meer zou zijn heeft meer te maken met DigMac en “As the world Turns” dan met Doner en “Shouf shouf Habibi”

op 14 10 2012 at 22:53 schreef Benedictus:

Kan de discussie ook zonder sinterklaas en zwarte Piet? Ik denk dat ook niet-blanke kinderen dit kinderfeest niet willen missen. ZIJ zoeken hier niets negatiefs achter, en verreweg de meeste ouders ook niet. Laat de volwassenen dit niet op de spits drijven en zich alleen bezighouden met het kopen van de kadootjes. Dat is voor iedereen het beste, maar zeker voor de kinderen.

op 15 10 2012 at 00:24 schreef Sasha Berkman:

“Vervang nu toch eens jou woordje Amerika door Moslim”

Bertje speciaal voor jouw: http://antiwar.com/casualties/

op 15 10 2012 at 00:36 schreef Isho:

@ Benedictus:

Sinterklaas en zwarte Piet zijn zeker omstreden…vooral nu met deze crisis en de Iphones en Wii’s waar om de kinderen van tegenwoordig om schruwen…vroeger vond ik zo een gommetje zoooo mega….

op 15 10 2012 at 01:00 schreef MNb:

“Over de amerikaanse misdaden zwijg jij.”
En jij zwijgt hierover, Sasha.

http://afghanistan-burgerslachtoffers.blogspot.com/

“opstandelingen verantwoordelijk voor 79 procent”
Die opstandelingen zijn de Taliban, weet je nog? Niet echt voor de goede zaak, dus.

@Isho: persoonlijk vind ik Doner heel wat lekkerder dat BigMac (al vind ik Digmac leuk gevonden – digitale hamburger!?).

op 15 10 2012 at 04:09 schreef TFWC:

Duizelingwekkend profetisch.

op 15 10 2012 at 07:31 schreef You On A Gin:

Om te reageren op het stuk: het doet me een beetje aan Nederlandse acteurs denken die ((over)groot)ouders uit Marokko of Turkije hebben.

Een (goede, leuke) actrice als Samira Bouchibti benadrukte al eens dat ze niet telkens als Marokkaanse vrouw gecast wil worden, maar gewoon als vrouw. Volkomen begrijpelijk, niet?

Gürkan Küçüksentürk zat in ONM maar mocht in de serie van Het Schnitzelparadijs weer de lievige, aan het debiele grenzende knuffelturkje spelen. Maar goed, dat doet-‘ie zelf. Hij moet ook eten.

Iliass Ojja (van Shouf Shouf de serie) zit in Radeloos (weer een Carry Slee verfilming) en zou zich goed kunnen ontworstelen aan het ‘stigma’.

Maar goed, misschien hébben “bruine mensen” helemaal geen zin om bij dat soort omroepen te werken of op die saaie feestjes te komen? God, ja, het is “allemaal wit”. Misschien wordt het nog wel gemêleerd, maar zoiets laat zich niet forceren. Het idee al van een ‘allochtonenquotum’ is belachelijk en beledigend.

@ Vetkleppert
Negerzoenen vond ik altijd bullshit. Een wafel met schuimende rotzooi erop en een chocoladelaagje eromheen. Whoop-tie-fucking-doo. :)

op 15 10 2012 at 07:43 schreef Pyt van der Galiën:

Nog zes weken te gaan tot Sinterklaas en de eerste al bij voorbaat gebroken kinderhartjes melden zich via Bertje en Benedictus.

op 15 10 2012 at 08:05 schreef Peter:

Een (goede, leuke) actrice als Samira Bouchibti benadrukte al eens dat ze niet telkens als Marokkaanse vrouw gecast wil worden

Samira Bouchibti noemt zich van alles, maar ik geloof dat ze zich nooit heeft aangemerkt als actrice. Toch grappig dat jij haar als actrice beschouwt, want ze liegt en fantaseert dat het een aard heeft. Ze laat zich daarbij met graagte casten als Marokkaanse vrouw. Marokkaanse vrouw is haar brand, haar handelsmerk.

op 15 10 2012 at 09:43 schreef Nova:

Breek me de bek niet open over allah’s cq ene mohammed’s levende relatie met theater, noem alleen al de schipbreuk van de opera ” Aisja en de vrouwen van Medina” ; een jaarlijks optreden van sint en zwarte piet zijn er niets bij-:) – ondertussen heb ik bemerkt dat er nagenoeg dagelijks reli politieke zegeningen en opstanden over me worden uitgestrooid – niks verkleedpartijtjes maar bloed serieus…

op 15 10 2012 at 10:17 schreef babs:

Zwarte Piet gaat het niet overleven. Jammer, vind ik. Hoe beledigend ook voor sommigen, ik vind het Sinterklaasfeest leuk en zo’n negerkarikatuur maakt het af. Beledigend voor sommigen, zondermeer, maar daar zit ik niet mee eerlijk gezegd. Dan maar een beetje racist.

Maar ik begrijp het wel, dat ze juist Zwarte Piet pakken. Met Zwarte Piet is vorig jaar een gevoelige snaar geraakt en het is niemand ontgaan dat een stuk of 10 actievoerders een nationale discussie konden ontketenen. Er wordt een symbool aangevallen van het overal latent aanwezige racisme in Nederland en met heel weinig middelen is maximaal resultaat te boeken.

Dit jaar gaat het groot worden, ik zie een peloton ME’ers op Amerikaanse nieuwsshows een tiental op de grond zittende negers in mekaar slaan, omdat die illegaal protesteren tegen blackfaces.

op 15 10 2012 at 11:22 schreef Bertje:

@ pyt

Tja ik dacht ben er eens vroeg bij dit jaar.
Mijn schoentje staat ook al klaar, o nee toch niet want “wij” in Duitsland doen niet aan Sinterklaas nou ja eigenlijk wel maar dan zonder Piet, nee das ook niet correct hier in de omgeving doen ze dan weer wel aan een Piet……who gives a fuck.
Hier geen domme achterlijke politiek correcte discussies.
Hè kaaskopjes check nu eens dat aller aardigste spelletje “wie is er bang voor de zwarte man” en begin alvast met schuimen en stampvoeten.

@ Babs

Vergeet niet Babs dat iedere cultuur traditie zich veranderd.
De disccussie loopt al wat langer hoor maar gelukkig kan het de meeste mensen geen moer boeien.

op 15 10 2012 at 11:41 schreef Mark:

Nou, de moslims zouden zich ook maar eens te voegen hebben aan de idealen van de multiculturele maatschappij. Dan zullen ze wel expliciet en consequent moeten aangeven dat een aantal van Mohammeds daden, die in niet mis te verstane bewoordingen in de Koran worden geprezen, zoals tongen afsnijden van spottende dichters en het “betreden” van de 9-jarige Aisha door die profeet, niet prijzenswaardig is.

Veel succes!

op 15 10 2012 at 12:15 schreef jos:

@ Mark

“Dan zullen ze wel expliciet en consequent moeten aangeven dat …”

Want joden en christenen hebben ook publiekelijk en en masse afstand genomen van gruwelijke passages in het Oude en Nieuwe Testament en van de wreedheden van Bijbelse figuren. Toch ?

op 15 10 2012 at 18:03 schreef Sasha Berkman:

“En met genoegen kijk ik dan naar de knuppeltjes regen die deze protesterende dwazen van de mannen in blauw mogen ontvangen.”

Ja dat is het bekende beeld: blanken staan te lachen als zwarte mensen in elkaar geknuppel worden.

Sinterklaas is een racistisch kinderfeest en dat dient zo snel mogelijk te veranderen. Zwarte piet moet weg!

op 15 10 2012 at 18:12 schreef Bertje:

@ Herrn Berkman

Ach jeetje toch. En Herrn Berkman wat ga je er aan doen en wat kun je er aan doen, niks niks en niks en weet je waarom omdat de meeste mensen (blank / zwart / groen / etc) het geen boeiend thema vinden, het boeit ze niet, het is een non issue, ze vinden het gewoon een leuk feestje niet meer of minder. Dat jij en nog wat meer boze witjes en zwartjes het schandalig vinden kan “ons” geen moer schelen.

op 15 10 2012 at 18:31 schreef Peter:

Dat het geen non-issue is, Bertje, zagen we vorig jaar al, toen ik bijna moest onderduiken omdat ik zei dat Zwarte Piet zijn langste tijd had gehad.

Dat jij je er steevast als een pitbull in bijt, laat zien dat het voor jou evenmin een non-issue is.

Non-issues zijn zaken waar iedereen zijn schouders over ophaalt. Zwarte Piet is hier heiliger dan Jezus en Mohammed bij elkaar.

Geen non-issue dus.

op 15 10 2012 at 18:44 schreef Pyt van der Galiën:

Voor iemand die het allemaal geen moer kan schelen, reageer je nogal fel, Bertje.

Ik moet zeggen dat ik me vorig jaar kostelijk vermaakt heb met het peloton Surinaamse buurjongetjes dat in de reactieruimte van FN voorbijtrok. Aan Bertje’s reactie te zien gaan ook dit jaar weer hele legers allochtone buurjongetjes en -meisjes met een betraand gezicht de grote blanke Bwana smeken Zwarte Piet te redden.

op 15 10 2012 at 19:03 schreef babs:

Bertje,
Dat in Nederland iedereen het wel prima vindt als een peloton kale, witte ME’ers los gaat op een groepje negers, kan zijn. Maar nadat de beelden de wereld over zijn gegaan kan dat zomaar anders liggen. Eén Amerikaanse order minder voor een Nederlands bedrijf en Zwarte Piet is dood. Jammer, vind ook ik, maar logisch. Had men vorig jaar maar niet zo als een wesp gestoken op wat kritiek moeten reageren.

Mijn voorspelling: over 5 jaar zijn er in de gehele Randstad geen Zwarte Pieten meer te zien bij door de overheid georganiseerde sinterklaasevenementen. Zwarte Piet wordt een zwartwerker.

op 15 10 2012 at 19:05 schreef babs:

Het komt door die ansichtkaart dat we wel bij Zwarte Piet uit moesten komen.

op 15 10 2012 at 19:08 schreef Mark:

@ Jos

In het Jodendom wordt de Talmoed als ethische leidraad beschouwd. Ik ken de Talmoed niet goed, maar in ieder geval wordt door dit nieuwere religieuze werk de scherpe (of scherpste) kantjes van het Oude Testament aangehaald. Toegegeven, het zijn er veel.

Voor het Christendom geldt dat zijn theologie is gebaseerd op “inspiratie,” dat wil zeggen dat God wordt verondersteld met zijn schepseltjes/profeetjes in verbinding te zijn, maar de boodschap die uit deze communicatie voortvloeit is per definitie een interpretatie van mensen. Van deze opvatting is gebruik gemaakt in moderne stromingen van de theologie, die stelt dat profeten wel degelijk openbaringen ontvingen, maar hun schrijfsels door culturele preferenties e.d. beïnvloed zijn.

In de Islam is, geloof ik, zulk een theologische uitleg onmogelijk. Dit komt doordat het heilige boek der moslims, met al zijn openbaringen, als directe optekeningen van Allah wordt aangeprezen. Alle zaken die als “goed” worden voorgesteld in verhalen, zijn altijd “goed.” Derhalve zijn de daden van Mohammed “goed,” daarover kunnen geen vragen worden gesteld.

op 15 10 2012 at 19:41 schreef You On A Gin:

Oh mijn god, wat slecht. Ik bedoelde Maryam Hassouni. Blijft lastig hè, die rare buitenlandse namen. ;)

op 15 10 2012 at 19:43 schreef Nova:

Kinderen hebben geen benul van huidskleur bij welke theatrale overdracht dan ook, dus waar gaat dit eigenlijk over?

Kinderen hebben te maken met de ontluistering van de jaarlijkse verkleedpartij van de goede Sint en zijn Heilige boek en niet met die van de zwarte piet als geliefd verkleed partijtje omdat hij ook stout is.
Een betere leerschool over heiligen en hun boeken als zijnde maar een spelletje dat ieder kind kan begrijpen, ouders niet kwalijk zal nemen cq wij zijn het zelf , kan ik me moeilijk voorstellen.

op 15 10 2012 at 20:08 schreef Bertje:

@ Peter en Pyt

Mijn “felheid” wordt soms getrickert als een heel klein groepje mensen gaat drammen en heel hard schreeuwen dat iets zo en zo is en niets anders. Het onderwerp doet er dan echt niet zoveel toe hoor.

@ Babs

Babs gaan we een weddenschap aan, graag!
Meen dit in alle ernst, zo snel veranderd een cultuur traditie niet hoor vraag maar aan u locale antropoloog.

op 15 10 2012 at 20:30 schreef Sasha Berkman:

Bertje: jij ontkent gewoon dat het Sinterklaas en Zwarte Piet gebeuren een racistisch spektakel is. Je begint “kinderfeestjes” te verdedigen. Je lacht je rot als zwarte mensen gearresteerd en in elkaar geknuppeld worden, zeg jezelf.

http://www.youtube.com/watch?v=79Q4n9UARDM
http://www.youtube.com/watch?v=6ZjU-t0va_w

Je blijkt een ordinaire fascist Bertje.

op 15 10 2012 at 20:46 schreef Bertje:

@ Herrn Berkman

“En met genoegen kijk ik dan naar de knuppeltjes regen die deze protesterende dwazen van de mannen in blauw mogen ontvangen.”
(in de context van jou onzinnig gewauwel…..again)

Dat is wat ik zei dus nergens praat ik over zwarten.
Kinderfeestje verdedig ik daar heb je gelijk in.
En dat van “racistisch spektakel” is een mening geen feit en ja Herrn Berkman dan gaat het bij mij kriebelen.
Het zijn exact dezelfde kriebels als er weer een vol-idioot roept dat er buiten zijn God geen andere mogen zijn.
Het zijn de kriebels die ik van jou krijg met je Amerika haat, en je verkapte Jodenhaat.

op 15 10 2012 at 20:56 schreef Sasha Berkman:

Beste Bertje: Hoeveel blanken denk jij dat er tussen die demonstrerende anti-racisten zitten?

verkapte jodenhaat? Flikker toch op racist!

op 15 10 2012 at 21:02 schreef dewanand:

nou Bertje, en Sasha,

wist je dat het altijd volbloed blanken zijn die in Suriname voor Sinterklaas spelen tijdens kersttijd en dat dit dus ook racisme is van die zwarten daar. Ik geloof wel dat er in Suriname geen zwarte domme knechtjes worden gebruikt. Wel had ik ooit gezien dat het kindje jezus en moeder maria wel volbloed negers waren in suriname tijdens kerst of een zwarte pop.

Suriname is een vreselijk racistisch land met openlijke apartheid op alle niveaus en er is geen enkel anti discriminatie bureau. Discriminatie is dus legaal in Suriname dus vraag ik mij altijd af waarom die kleurlingen, hindoestanen en negers hier zo janken en klagen.

Pikant is wel dat hindoestanen en negers mij altijd het meest hebben gediscrimineerd en blanken het minst. Vaak geef ik blanken maar het recht om discriminerende dingen over mij te zeggen als bruine koelierat uit de slum van Kwatta, want dat kietelt mijn geile reet.

Ik pleit wel dat die allochtonen meer respect tonen voor hun blanke gastheren en actief meedoen met de kenniscultuur om Holland echt te verrijken.

Met woorden als hindoehoer, koeliehoer, hindoelander enz heb ik het hier toch lekker verrijkt geloof ik.

dewanand

op 15 10 2012 at 21:34 schreef Sasha Berkman:

Namaste

Ik ben een beetje in de war, er gaat heel veel door mijn hooft, maar je hebt zondermeer gelijk als je zegt dat we de dingen van alle kanten moeten bekijken. Helaas lijkt dat besef nog niet echt doorgedrongen in welvarend blank nederland.
Ik heb wel eens het gevoel dat het nooit door gaat dringen ook. Maar gelukkig komt zwarte piet “ons” binnenkort weer blij maken. Hij doet al het werk zoals je weet.

http://www.youtube.com/watch?v=bqg90Qj2ApU

op 15 10 2012 at 22:09 schreef Bertje:

@ Herrn Berkman

Wat ben je toch een eerste klas taaipop zeg.
Echt in iedere topic laat jij je haat tegen Israël en de Zionisten blijken, tussen de regels door druipt de joden haat ervanaf.
En dan nog zeggen dat je een beetje in de war bent, nou ik dacht dat je toch echt wel rijp bent voor het gesticht.

@ Dewanand

“hindoelander” die kon ik nog niet de andere wel.
Hier in Duitsland hebben we een demon of een duiveltje ipv een zwart Pietje. Is dat niet wat voor jullie in Nederland?
Wedden dat de Herrn Berkmannetjes op deze wereld dan noch wat te zeiken hebben want wie zoekt zal vinden.
En als iemand mij uitscheld gaat me reet zeker niet kriebelen wel wordt mijn mede gevoel getrickert en ja die kan ook in je reet zitten.

op 15 10 2012 at 22:44 schreef jos:

@ Mark

Blablabla. Klopt geen zak van. Doe niet alsof je verstand van zaken hebt. In de koran worden niet de daden of het levensverhaal van Mohammed beschreven. De biografie van Mohammed komt voort uit overleveringen, de sira, die door moslims niet als goddelijk wordt gezien maar als mensenwerk.

Dus nep-theoloog, probeer maar nog een keer uit te leggen waarom moslims in deze samenleving niet gelijk aan joden of christenen behandeld moeten worden.

op 15 10 2012 at 23:43 schreef Sasha Berkman:

“Echt in iedere topic laat jij je haat tegen Israël en de Zionisten blijken, tussen de regels door druipt de joden haat ervanaf.
En dan nog zeggen dat je een beetje in de war bent, nou ik dacht dat je toch echt wel rijp bent voor het gesticht.”

Bertje: Knijp jezelf eens in de binnenkant van je armen, bovenaan. Voel je dat? Israel is een fascistiche staat.

op 16 10 2012 at 00:14 schreef MNb:

@Mark: probeer eens aan een liberale christen uit te leggen dat Superheld Jezus toch ook zijn minpuntjes had en kijk hoe lang de religieuze tenen zijn.

Laat ik eens gezellig wat olie op het Zwarte Pietenvuur gooien.

Mijn favoriete fantasy is behoorlijk racistisch:

http://tolkiengateway.net/wiki/Racism_in_Tolkien's_Works#Tolkien_on_Racism

De apologetiek is me veel te liberaal-christelijk, dus moet ik ook nu niet.
En dan hebben we PB’s favoriete TV-serie (plus nog wat meer):

http://www.cracked.com/article_20082_6-insane-stereotypes-that-movies-cant-seem-to-get-over_p2.html?wa_user1=2&wa_user2=Movies+%26+TV&wa_user3=article&wa_user4=feature_module

Nummer 1.

op 16 10 2012 at 01:13 schreef Mark:

@ jos

Ow, leuk voor je, leg jij maar eens uit hoe het dan zit. En waarom de pedofiel Mohammed toch op zo’n voetstuk wordt geplaatst binnen de islam.

Je hebt gelijk voor wat betreft de Koran, maar de Hadith heeft Mo wel degelijk als focus.

En ga maar eens eropuit, en doe antropologische ervaringen op. Mo wordt wel degelijk als lichtend voorbeeld beschouwd.

op 16 10 2012 at 09:20 schreef jos:

@ Mark

Natuurlijk probeer je nu de discussie een andere kant op te duwen. Nee, we hebben het niet over de positie van Mohammed onder moslims. We hebben het over het feit dat jij iets verlangt van moslims in deze multiculturele samenleving wat je niet verlangt van andere geloofsgroepen (zie jouw reactie, waar het mee begonnen is, 15 10 2012 at 11:41).

Dus nogmaals: waarom hoeven joden en christenen zich niet te distantiëren van passages uit hun geschriften, en moslims wel ?

op 16 10 2012 at 10:06 schreef babs:

Kan zelfbenoemde islamkenner Mark ajb gewoon dood vallen, voordat hij gaat betogen dat iedere moslim die hem niet vermoordt wanneer hij de kans krijgt, eigenlijk geen goede moslim is.

(Respect voor Jos dat die nog kan opbrengen voor de zoveelste keer zo’n idioot netjes te woord te staan.)

op 16 10 2012 at 10:24 schreef Sasha Berkman:

Bertje wil zijn eigen racistische en fascistische verbergen en daarom begint hij “jodenhater!” te brullen. Bertje is voorgoed door de mand gevallen.

op 16 10 2012 at 12:36 schreef Pyt van der Galiën:

@Sasha

Valt wel mee met Bertje, hoor. Bertje is geen racist en al helemaal geen fascist. Hij maakt zich gewoon zorgen om al die geknakte kinderzieltjes:)

op 16 10 2012 at 16:07 schreef Sasha Berkman:

pyt: blanke kinderen wel te verstaan

op 16 10 2012 at 21:21 schreef vander F:

@Sasha,
welnee, de Turkse kinderkens hier in de buurt vinden Sinterklaas ook leuk al wordt het bij hun thuis niet eens gevierd, op school en in de stad echter wel.

op 21 10 2012 at 08:01 schreef Sandro:

“Dus nogmaals: waarom hoeven joden en christenen zich niet te distantiëren van passages uit hun geschriften, en moslims wel ?”

Omdat, beste Jos, er groepen mensen zijn die de Islam niet als geloof zien maar als een ideologie (voornamelijk politieke ideologie).
Overigens zijn er hele horden Joden en Christenen die zich distantiëren van passages uit hun sprookjesboeken. Voor een moslim ligt dat natuurlijk anders/veel gevaarlijker want kritiek op hun sprookjesboek betekend al snel een fatwa aan je reet.

op 22 10 2012 at 16:55 schreef Sasha Berkman:

Hey Daar heb je Sandro weer: “Omdat, beste Jos, er groepen mensen zijn die de Islam niet als geloof zien maar als een ideologie (voornamelijk politieke ideologie).”
ja, vooral debielen die op de PVV stemmen hebben daar last van.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS