Home » Archief » Na de Israëlische annexaties op de Westoever gaat de illegale kolonisatie gewoon door


[24.04.2020]

Na de Israëlische annexaties op de Westoever gaat de illegale kolonisatie gewoon door

Jan Tervoort


Scène uit Ninagawa Mika’s Diner

Twee dagen geleden publiceerde de Volkskrant een uitbereid interview met drie Joodse kolonisten op de door Israël militair bezette en illegaal gekoloniseerde Westoever. De aanleiding voor het interview was het ‘plan Trump’ waarin voorzien is dat Israël in strijd met internationaal recht het grootste deel van de illegale Joodse ‘nederzettingen’ en de Jordaanvallei op de Westoever officieel mag annexeren.

Ten koste van een toekomstige Palestijnse staat, want wat overblijft is een door Israël ingesloten gatenkaas van onderling niet verbonden Palestijnse enclaves die economisch niet levensvatbaar zijn. De net aangetreden regering Netanyahu-Gantz heeft de annexaties in het regeerakkoord voor aankomende juli op de agenda staan. Reden, zo lijkt het, voor de Volkskrant om het eerder afgenomen interview nu te publiceren.

Hoewel het een kritiekloos interview is zonder enige historische context, laat journalist Sacha Kester gelukkig aan het eind een derde kolonist aan het woord die de illusie volledig onderuit haalt dat het plan Trump de oplossing zou zijn en de gewenste vrede brengt waar de twee vrouwelijke kolonisten voor hem zo naar snakken. En niet omdat de Palestijnen zullen blijven ‘mopperen’ zoals hun eerdere reactie in het stuk wordt omschreven. Nee, omdat het extreem-rechts religieuze deel van Israël, dat grotendeels aan de macht is, de aanstaande annexaties simpelweg niet genoeg vinden. Zij willen de hele Westoever (en meer!) op religieuze gronden. De zogenaamde nationaal-religieuzen waaruit de meeste kolonisten voortkomen, zien dit als een goddelijke opdracht.

Heilig Land

Het is tekenend voor het gebrek aan kennis in Nederland over religieus extremisme in Israël dat Sacha Kerster deze derde kolonist David Ha’vri introduceert als ‘opiniemaker’. Wie is deze man? Ha’ivri was een aanhanger van het eerste uur van Meir Kahane en zijn religieus-fascistische Kach partij. Deze openlijk racistische partij pleitte in de jaren 80 voor de etnische zuivering van ‘Arabieren’ desnoods met geweld uit het hele Bijbelse Israël dat door God aan de joden beloofd was. Dat een deel van ‘het Heilige land voor het Joodse volk’ met het plan Trump overgedragen zou worden aan ‘een vijandig volk’ (lees de oorspronkelijke bewoners) vindt Ha’ivri in het interview dan ook onverteerbaar.

De Kach-partij werd in Israël officieel verboden in 1994 na de aanslag van de religieuze terrorist Baruch Goldstein die in de Ibahimi-moskee in Hebron 29 biddende Palestijnen doodschoot. Volgens de Israëlische expert op het gebied van religieus terrorisme in Israël, Ami Pedahzur, was Ha’ivri onderdeel van hetzelfde terroristische netwerk rond Meir Kahane als Goldstein. Ha’ivri zelf kreeg nationale bekendheid toen hij, na de terroristische moordaanslag van zijn geestverwant Yigal Amir op premier Rabin in 1995, feestvierde op Israëlische televisie en daarom gearresteerd werd. Later zat hij een gevangenisstraf van zes maanden uit voor het ontheiligen en vernielen van een moskee.

Tegenwoordig is de in New York geboren Ha’ivri met een opgepoetst imago woordvoerder voor de Regionale raad van Samaria (noorden van de Westoever) en een internationale Israël-lobbyist. Dat deze extremist inmiddels een geaccepteerde internationale Israël-lobbyist is geworden blijkt niet alleen uit het feit dat hij in een kritiekloos Volkskrant interview als ‘opiniemaker’ opgevoerd wordt. Vorige jaar ging de directeur van Nederlandse Israël-lobbyclub CIDI Hanna Luden – lid van de PvdA, de zusterpartij van de vermoorde premier Rabin – met een internationaal gezelschap mee op rondleiding met David Ha’ivri door ‘Samaria’.

Tweederangsburgers

Ha’ivri is in het interview dus ook duidelijk over wat er zou moeten gebeuren. Eén groot Israël (dus met de hele Westoever en volgens extremisten als Ha’ivri meer dan dat) waarbinnen de Palestijnen als tweederangsburgers geen burgerrechten hebben. Een apartheidsstaat die Israël op de Westoever al decennia feitelijk is. Hij geeft toe dat dat niet eerlijk is maar ‘de wereld is nu eenmaal hard’.

Religieuze extremisten hebben altijd de agenda bepaald op de door Israël sinds 1967 militair bezette Westoever, gefaciliteerd door de Israëlische overheid. Tweeënvijftig jaar lang internationaal protest heeft daar nooit iets aan veranderd. Dat gaat na de officiële Israëlische annexaties van delen van de Westoever volgens het Plan Trump dus ook niet veranderen. De nu al vrijwel dagelijkse terreur van gewelddadige Joodse kolonisten tegen Palestijnen op de Westoever, waar u in de Nederlandse media nooit iets over leest, zal verder toenemen. Het werk van Ha’ivri en zijn vrienden is nog lang niet af. Het is een goddelijke opdracht.

Jan Tervoort is een tamelijk bekende stadsgids voor toeristen in Amsterdam, gelauwerd vanwege zijn historische kennis. Hij is ook een zeer actief criticus van het Israëlische Palestijnenbeleid. Eerder dit jaar was hij zelf mikpunt van een mediahetze door de Israëllobby, waarna hij zijn vaste column op de site The Rights Forum kwijtraakte.

Jan Tervoort, 24.04.2020 @ 10:04

[Home]
 

1 Reactie

op 24 04 2020 at 10:04 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS