Home » Archief » Naaktheid vraagt beschaving


[18.08.2022]

Naaktheid vraagt beschaving

Peter Breedveld

De prettigste plek om te vertoeven met de moordende temperaturen van de afgelopen zomer is onder een parasol op het naaktstrand. Met de verkoelende zee op enkele passen afstand, meestal ook wel een verfrissende bries en zonder plakkende kleding aan je lijf. Naakt is comfortabel en naakt zijn onder de naakten voelt vrij en veilig, want naakt zijn mensen aardiger en netter. Ga na een drukke stranddag maar eens vergelijken tussen het naaktstrand en een textielstrand. Die laatste ligt bezaaid met vuilnis, op het naaktstrand is het schoon. Naakte mensen zijn beschaafder.

Tot op zekere hoogte, want ook hier onderscheiden de Nederlanders zich duidelijk hoorbaar en zichtbaar van de rest. Althans, er zitten ook op het naaktstrand altijd wel een paar aso’s en meestal zijn dat Nederlanders. Zoals die schreeuwerd in Spanje over wie ik het in mijn vorige stuk had. Hij kwam vlakbij ons zitten met zijn vrouw, op een klapstoel, trok een biertje open en begon een wedstrijdje klagen over het vaderland met een Belg die aan onze andere kant lag. Over onze hoofden heen zaten de twee tegen elkaar op te bieden wie aan zijn overheid de meeste belasting moest betalen. “Elke Nederlander wil naar België emigreren!” riep de Nederlander.

Piemel melken

Hij stond op en begon zichzelf in te smeren met zonnebrand. Speciale aandacht kreeg daarbij zijn piemel, die hij goed invette door er met beide handen hard aan te trekken, als aan de tepel van een koeienuier. Als hij beneden aangekomen was, liet hij weer los en begon hij weer van bovenaan. Vervolgens smeerde hij met beide handen zijn gezicht goed in.

Dagen later zag ik ‘m naar een Nederlands stel lopen dat net op het strand was gaan zitten om de vrouw van het stel, wier zeezicht hij totaal blokkeerde met zijn blote lijf, te onderwerpen aan dat typische kruisverhoor waaraan Nederlanders in den vreemde elkaar blootstellen. Hoelang al hier en wanneer weer naar huis en waar staat jullie caravan precies en wat heeft je auto gekost, weet ik veel. Stond ie wéér uitgebreid zijn lul te masseren.

Ik heb het ook wel meegemaakt, in Italië, dat ik met een Nederlander stond te praten en dat ie met veel omhaal aan zijn piel stond te trekken. Wat ben je, een peuter? Dit is onder naturisten absoluut not done. Als je naakt bent, blijf je van je geslachtsdelen af en als het om welke reden dan ook toch moet, maak je er geen show van. En je wast je fucking klauwen.

Politieknuppel

Twee weken voor Spanje was ik op Corsica, waar op een terras in Ajaccio een Franse familie zat, omdat de mannen allemaal groot waren en kale koppen hadden en zich op een bepaalde onbehouwen manier gedroegen, dacht ik eerst dat het Nederlanders waren, maar het waren Fransen. Toen ze opstonden, ging één van die kerels, die een sportbroekje aanhad, ook schaamteloos in zijn lul staan knijpen. Je kon de vorm ervan duidelijk in zijn broekje zien en hij had ‘m vast alsof het een politieknuppel was. Ik lees weleens wat over verpreutsing, mij lijkt het een uitstekend idee, om Ghandi te parafraseren.

Verpreutsing, ook op het naaktstrand, zeker weten. Want vooral veel mannen kunnen zich daar niet gedragen. Om te beginnen heb je daar altijd de oudere mannen die de hele dag rechtop blijven staan en met hun armen over elkaar het hele strand afspeuren, alsof ze de naaktstrandopzichter zijn. Sommige patrouilleren het hele strand en geven hun ogen goed de kost. Er ontgaat ze niks. Afgelopen zaterdag, op het Haagse Zuiderstrand bij Kijkduin, was er één die zelfs commentaar gaf op de vrouwelijke bezoekers. Een jonge vrouw die dichtbij de zee was gaan liggen moest een eindje naar achteren verkassen omdat de zee steeds dichterbij kwam. “Toch maar een droog plekje opzoeken?” vroeg hij aan haar.

Griezel, bemoei je met je eigen! Het is goed dat vrouwen in hun eentje naar het naaktstrand durven, maar ik kan me voorstellen dat deze kerels de pret behoorlijk drukken. Veel vrouwen klagen ook over mannen die dichtbij ze gaan liggen, ook al is er plek genoeg op het strand. In Frankrijk is het deze zomer flink uit de hand gelopen, daar schoot een bejaarde naturist een kerel dood die zich op het naaktstrand voor een vrouw stond te bevredigen.

Seksuele roofdieren

Ik zie op sociale media dat er discussie onder naturisten ontstaat over een beginsel dat honderd jaar lang heilig is geweest: seks hoort op het naaktstrand of het naturistenterrein niet thuis. Er zijn naturisten die dat verkrampt vinden en dat we “toleranter” moeten zijn, maar ik hou graag aan dat beginsel vast. De hele openbare ruimte is vergeven van de agressieve seks en vooral vrouwen weten zich overal de potentiële prooi van seksuele roofdieren. Laat hen tenminste onder naturisten veilig zijn. Naturisme is aseksueel. Wat mij betreft betekent dat ook dat je niet met een heel ijzerwerk aan je lul of schaamlippen het strand opkomt. Een bescheiden clitpiercing als sieraad, oké. Maar ik zie steeds vaker cockringen en kettingen en buttplugs op het strand, alsof het een parenclub is.

Burkini

Ik zag ook iets bemoedigends. Net toen ik op Twitter een krantenbericht voorbij zag komen over de tot het islamfundamentalisme bekeerde ex-PVV’er Arnoud van Doorn, die een halalstrand wilde omdat moslims volgens hem niet met lelijke naakte mensen geconfronteerd wilden worden (bleek een twee jaar oud bericht), zagen we voor ons een Marokkaans-Nederlands stel zitten, hij in zwembroek en T-shirt, zij in een soort turnbroek, een shirt met lange mouwen en een soort badmuts op. Volledig gekleed ging ze het water in, om tussen de naakte mensen van de golven te genieten.

Ze waren volkomen op hun gemak. Volgens mij realiseerden zij zich dat het naaktstrand een veilige plek is, voor naakte mensen, maar ook voor mensen die zich liever volledig bedekken. Dit in tegenstelling tot het textielstrand, waar je vooral als vrouw een precieze hoeveelheid textiel aan moet. Niet te weinig, want dan ben je een slet, en niet teveel, want dan islamiseer je het strand.

Een strand waar naakte lijven en burkinidraagsters door elkaar liggen, en dan zonder griezels, dat zou toch bijna een paradijselijke staat zijn.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

naturisme, Peter Breedveld, 18.08.2022 @ 07:36

[Home]
 

1 Reactie

op 18 08 2022 at 07:37 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS