Home » Archief » From the River to the Sea


[04.11.2023]

From the River to the Sea

Peter Breedveld


Scène uit A Page of Madness (Teinosuke Kinugasa, 1926)

Ik zou zelf nooit “From the River to the Sea” roepen. Ik wil niemand pijn doen en Joden hebben het al moeilijk genoeg. Het is zéér, zéér ernstig dat ze niet naar school, de sportclub of de synagoge durven en hun winkels moeten sluiten. Antisemitisme is een kanker.

Maar de verontwaardiging over de leus is walgelijk hypocriet. Dat mensen, die ‘m roepen of op gebouwen projecteren, Hamas zouden steunen, is een racistisch-islamofoob frame dat past in de westerse trend om alles wat biculturele Europeanen van kleur doen, uit te leggen als steun voor islamistische terreur. Elke leus, vlag, elk spandoek, zelfs de woede over de 8000 doden die Israël inmiddels op zijn geweten heeft, is zogenaamd steun aan Hamas.

From the River to the Sea” komt niet uit een Hamas-manifest, maar bij de PLO van Yasser Arafat vandaan en er wordt mee bedoeld dat Palestijnen in Israël net zo van hun vrijheid en zelfbeschikkingsrecht kunnen genieten als de Joden in Israël. Dat Hamas dat wil bewerkstelligen door alle Joden uit te moorden, wil niet zeggen dat iedereen, die die leus gebruikt, er zo over denkt. Op deze manier kun je alle kritiek op Israël framen als steun aan Hamas en als antisemitisme want hé, Hamas heeft óók niks op met Israël.

Hekel aan Joden

In fact, dat is ook precies wat Israël en de Vrienden van Israël proberen, om elke tegenstand tegen de “zionistische entiteit” (kijk, ik krijg het anti-Israël-jargon al aardig onder de knie!) te framen als antisemitisme. Ik ben een beetje kwijt wat er precies wel en niet valt onder de IHRA-definitie van antisemitisme. Israël een Apartheidsstaat noemen (wat het feitelijk is), oproepen tot een boycot (waar ik tegen ben, vooralsnog). Ik ben al voor antisemiet uitgemaakt omdat ik niet inging op de avances van de geestelijk gestoorde Laurence Blik. Hajo Meyer zei het zo: “Vroeger was een antisemiet iemand die een hekel heeft aan Joden, nu is het iemand aan wie Joden een hekel hebben.”

Weet u wie de “From the River to the Sea“-leus ook graag gebruikt? De staat Israël, die daarmee verwijst naar een Groot Israël van de zee tot aan de Jordaan-rivier, zonder Palestina. Hoe Israël dat voor elkaar denkt te krijgen, zien we op dit moment elke dag op tv, in de krant en de sociale media.

Antisemitische pogrom

Waarom is het wel oké om alle Palestijnen te willen uitroeien? Waarom vindt Femke Halsema het onacceptabel als pro-Palestijnen “From the River to the Sea” roepen, maar horen we haar niet over de agressieve haatpropaganda die haviken als Bente Becker aan het voeren zijn tegen Nederlandse moslims? Waarom is er wel veel zorg om de Nederlandse Joden en niet om de moslims en wordt elk antisemitische incident in het kader van een grote antisemitische pogrom gezien die thans vanuit islamitische hoek gaande is, maar worden voorvallen als van de week met een burgemeester, die Marokkanen wegzette als gevaar, altijd weer als losse incidenten gezien in plaats van de consequente, structurele, institutionele rassenhaat waar ze deel van uitmaken?

Wilders en kornuiten staan in de Tweede Kamer om de haverklap dingen te roepen waar Hitler nog van zou blozen. Hij ontmenselijkt moslims en vluchtelingen als beesten, hyena’s en ongedierte en bijna niemand boeit het een fuck. Als antiracisten protesteren tegen Zwarte Piet, gaat de politie staan toekijken als racisten ze terroriseren en mishandelen.

Racistische beerput

Chris “Kuch” Aalberts beweert dat Nederlanders zich neergelegd hebben bij het oordeel dat Zwarte Piet racistisch is en de figuur, om mensen van kleur niet te kwetsen, hebben aangepast. “Maar nu zeggen wij dat ‘From the River to the Sea‘ kwetsend voor Joden is en blijft BIJ1 het gewoon roepen”, aldus Chris Kuch.

Stuitend staaltje revisionisme, want in werkelijkheid veegt heel Nederland opzichtig zijn reet af met de rechten van mensen van kleur, is Zwarte Piet nog steeds niet weg, worden er nog jaarlijks anti-Zwarte Piet-activisten bedreigd en mishandeld en belaagd, met medewerking van burgemeesters en politie, en is Nederland nog steeds de walgelijke racistische beerput die het altijd is geweest en nog zeker honderd jaar zal blijven, als het niet wordt verzwolgen door de zee. Wil je empathie? Dan moet je ook empathie teruggeven.

Hardnekkig kolonialisme

Het is juist vanwege dat hardnekkige racisme, dat constant wordt ontkend, waar zelfs nog een schepje bovenop wordt gedaan als iemand er wat van zegt, het is die consequente veronachtzaming van de gevoelens van mensen van kleur, wat zeg ik, het schijten en pissen erop, het opzichtig afvegen van de pukkelige witte reet ermee, waarmee witte Nederlanders hun recht hebben verspeeld om aan BIJ1 of DENK te vragen om rekening te houden met hún gevoelens.

Ook nog omdat niemand achter het antisemitisme van Joost Eerdmans en Annabel Nanninga aangaat, of dat van GeenStijl, en al helemaal niks geeft om het racisme, de moslimhaat en het hardnekkige kolonialisme van politiek, media en overheid. In Nederland wordt geen antisemitisme bestreden, maar op moslims gejaagd.

Front tegen Jodenhaat

Dilan Yesilgöz tweette van de week in verband met een pogrom in Dagestan heel veelzeggend dat we een front moeten vormen tegen terreur. Nee, we moeten een front vormen tegen Jodenhaat. En tegen moslimhaat, racisme, vrouwenhaat en LHBTI-haat. Ook als die van witte mensen en instanties komt.

 

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 04.11.2023 @ 13:38

[Home]
 

1 Reactie

op 04 11 2023 at 13:38 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS