Home » Archief » Neem PVV-stemmers serieus!


[13.01.2024]

Neem PVV-stemmers serieus!

Peter Breedveld


Illustratie: Ito Sozan (1884-onbekend)

Uit protesten tegen Wilders klinkt onbedoeld een soort van dédain, schrijft directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau Karen van Oudenhoven in Het Financieele Dagblad. “Het kan bij PVV-kiezers het gevoel geven dat de demonstranten zich verheven voelen en de stem van de PVV-aanhang niet serieus willen nemen”, aldus Van Oudenhoven. Dat is niet netjes, want hoewel PVV-stemmers denken dat al hun problemen worden opgelost als je het aantal migranten maar vermindert, wijst volgens Van Oudenhoven onderzoek uit dat ze niet vijandig staan tegenover migranten.

Ik vind “minder, minder, minder migranten” behoorlijk vijandig tegenover migranten en bovendien wijst ander onderzoek uit dat bij PVV-stemmers het eigen-volk-eerst-gevoel heerst. Dat is vijandig tegenover migranten. Ik respecteer dat niet. Ik respecteer geen stem voor een partij die vijandig staat tegenover migranten, en ze uitscheldt voor hyena’s en ongedierte.

Legitieme zorgen

Het ontgaat al die redelijke progressieve mensen, die er steeds op hameren dat PVV-stemmers uit legitieme bezorgdheid op Wilders stemmen, kennelijk dat de PVV en haar aanhang geen enkel respect tonen voor de legitieme zorgen van mensen die niet hebben gestemd op de PVV of een andere fascistoïde partij. Ze denken dat we nu allemaal alleen nog maar gaan doen wat Wilders leuk vindt en wie daar anders over denkt is een kanker-homo en moet dood.

Maar zeg nou niet dat het domme horden zijn, want dan gaat Sjoerd de Jong huilen. Dan ben je net zo erg als de domme horde die Akwasi overlaadt met racistische bagger en Rob Jetten met homofobe bagger, schrijft hij in NRC. “Het werkt naar twee kanten toe.”

Ik vind het een domme redenatie. Als een hele horde mensen domme dingen roept, en je constateert dat er sprake is van een domme horde, ben je niet net als die domme horde. Of ben je ook een moordenaar als je iemand die zijn vrouw vermoordt een moordenaar noemt?

Deportatie van moslims

De Monsterzege van Wilders doet rare dingen met mensen. Nooit is PvdA- of GroenLinksstemmers na de zoveelste VVD-winst te verstaan gegeven dat ze geen lelijke dingen over de VVD of over VVD-stemmers mochten zeggen. Waarom moet iedereen nu net doen alsof de PVV-winst het beste is dat Nederland ooit is overkomen? Er is toch ook nog zoiets als oppositie? Of mag die ook niet meer, straks, als Wilders in het Torentje zit? Mag je dan niks inbrengen tegen de wetsvoorstellen voor de deportatie van moslims en Marokkanen en het verbieden van kranten en andere media, omdat daar “onbedoeld dédain” uit klinkt?

Veel mensen vrezen dédain voor de PVV-stemmer. Nausicaa Marbe vindt ook dat het getuigt van dédain om Twitter te verlaten vanwege de lawine van racistische verwensingen en doodsbedreigingen uit domrechtse hoek. Het is volgens Marbe zelfs “antidemocratisch dédain”. Het is je plicht, je democratische plicht om je voor kankerhomo en moslimhoer uit te laten schelden door de mensen met legitieme zorgen over hoge huren en dure gezondheidszorg.

Racistische fascist

Ik vind die angst voor dédain zelf getuigen van een enorm dédain voor PVV-stemmers. Die mogen sneren over onze “linkse hobby’s” en het “nepparlement”, over “kopvodden” en “hyena’s uit achterlijke zandbaklanden”, maar raken kennelijk in een diep dal van psychische ontreddering als je zegt dat ze dom zijn, of dat hun keuze voor een racistische fascist het hele land in gevaar brengt.

Sterker nog, het hele vertoog dat 20 jaar geleden rond moslims werd gevoerd, alsof het tere kasplantjes waren die een speciale behandeling behoefden, wordt nu toegepast op de PVV-stemmers. Die voelen zich gediscrimineerd, eisen op hoge toon respect (of “kanker-respect”), die moet je met omzichtigheid behandelen, daar moeten we nu met z’n allen thee mee drinken en we moeten ze vragen of het goed met ze gaat, of de thee niet te heet is, of ze misschien nog een extra kussen onder hun billetjes willen, of ze misschien zin hebben om ons helemaal onder te kotsen en o God, loop nou niet zo te koop met je kennis van zaken want dat staat gelijk aan het opsteken van een sigaret in een munitiedepot.

Frikandellen eten

Ik zeg: neem de PVV-stemmer serieus. Als hij dom lult, zeg ‘m dat-ie niet zo dom moet lullen. Dat etnische zuivering nooit tot oplossingen heeft geleid. Dat z’n kutmuziek te hard staat en dat teveel frikandellen eten niet goed voor ‘m is. Leg ‘m het verschil tussen een d en een t uit.

Kortom, behandel ‘m net zoals je elke andere mens zou behandelen die zich misdraagt. Dat getuigt niet van dédain, maar juist van respect.

 

 

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 13.01.2024 @ 16:36

[Home]
 

1 Reactie

op 13 01 2024 at 16:37 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS