Home » Archief » Nieuws voor Frans Timmermans: de koloniale tijd is voorbij


[15.10.2023]

Nieuws voor Frans Timmermans: de koloniale tijd is voorbij

Peter Breedveld


Illustratie: Francisco Goya.

Toen bekend werd dat Frans Timmermans de nieuwe linkse fusiepartij ging leiden, wezen nogal wat mensen erop dat hij een oude witte man is. Timmermans zelf zei dat hij dit niet kon ontkennen, maar dat hij zou bewijzen, of dat al had gedaan, dat oude witte mannen niet per se in de weg staan van progressief beleid. Of zoiets, ik weet niet meer waar ik het las.

De Palestijnse kwestie was zijn kans om dat te laten zien, maar Timmermans is krakend door het ijs gezakt. Hier toont hij zich precies zo autoritair, vastgebakken in zijn overtuigingen en stekeblind voor andere perspectieven als iedereen van een oude witte man verwacht. Dat begon al met zijn ongenuanceerde steunverklaring aan Israël, waar hij, zegt hij in NRC, geen komma van wil rectificeren. Een brief van een aantal PvdA/GL-leden erover wuift hij weg want het zijn volgens hem maar drie van de 75000 leden die moeilijk doen.

Moreel verwerpelijk

Nul politiek instinct, deze man. Die heeft de top bereikt dankzij zijn netwerk van oude witte mannen en omdat hij zelf een witte man is. De onvrede over de kwestie zou dit weekend op een partijcongres zijn bezworen, op zijn Twitter-tijdlijn is het een en al hallelujah. Maar de nummer 17 op zijn kieslijst, Kauthar Bouchallikht, houdt het voor gezien. Er mag binnen haar partij niet eens over de context gesproken worden van de aanval door Hamas.

Dat is geen kwestie bezweren, dat is je brede witte rug keren naar een belangrijk deel van je achterban. Dat is ongelofelijk dom.

Niet dat het bij de VVD zoveel beter gaat, al wordt die geleid door een vrouw van kleur. Ook Dilan Yesilgöz wil van geen context horen en vindt het zelfs “moreel verwerpelijk” om erover te beginnen.

Vuist op tafel

Diversiteit, iedereen heeft er de mond van vol. De VVD was er zo trots op dat zij een biculturele vrouw als leider had gekozen. Elke partij zorgt ervoor dat er een paar gehoofddoekte vrouwen en mensen van kleur op verkiesbare plekken staan, maar het is allemaal window-dressing. Zodra zo iemand haar of zijn of hun achtergrond een rol laat spelen in het debat, is het afgelopen met de tolerantie. Er is geen ruimte voor mensen die naar de Palestijnse kwestie kijken vanuit de positie van een onderdrukte minderheid. Israël is de onderdrukte minderheid en als daarover wordt gesputterd, slaat vader met zijn vuist op tafel. “En nu allemaal bekken dicht!”

Maar ze zijn de strijd aan het verliezen, Timmermans en Duk en Von der Leyen en Macron, die een oorlog tegen zijn eigen bevolking voert, wat trouwens een constante is in de Franse geschiedenis. Juist dat er mensen worden gearresteerd wegens het roepen van “Free Palestine”, of nog erger, ook weer Frankrijk natuurlijk, het groeten met “Salam Aleikum”, bewijst dat ze verliezen en dat ze wéten dat ze verliezen. Je kunt hun paniek bijna ruiken.

Bibi moordenaar

De Israëlische bevolking is heel wat realistischer en gaat met duizenden tegelijk de straat op, “Bibi moordenaar!” roepend. Ook veel Israëliërs pikken het niet meer dat hun regering de Palestijnen terugdringt in een steeds kleinere openluchtgevangenis en op gezette tijden bombardeert, een zooi kinderen doodschiet, biddende moslims terroriseert en zo de Palestijnse woede levend houdt, zodat je erop kan wachten dat een leger gewapende moordenaars een keer dood en verderf komt zaaien in je land.

Een tijdje geleden had het nog effect om iedereen, die het voor de Palestijnen opnam, uit te maken voor antisemiet en terroristenvriendje. Tofik Dibi kwam er niet lang geleden nog door in moeilijkheden, maar nu ging Annabel Nanninga bij zijn werkgever klagen, de gemeente Amsterdam omdat hij zijn mening uit en het heeft nul effect. Niemand trekt zich nog wat aan van de pogingen van Rechts en Domrechts om iedereen met een andere mening te cancelen. De Telegraaf, GeenStijl, al die andere wittemannenclubs voor wie het geweld vooral een grote snuff-show is, er gaat geen pro-Palestijn minder de straat voor op.

Fear of a black planet

Overal Hamas-vlaggen zien en steun voor terreur in lezen, overal antisemitisme zien, iedereen verdacht maken die “Joden” zegt in plaats van Israël, terwijl de Israël-lobby zelf constant die twee begrippen als synoniemen gebruikt, het is pure paniek. Fear of a black planet, want veel pro-Palestijnen zijn mensen met een niet-westerse achtergrond. Merk op hoe rechts de pro-Palestijnse beweging probeert te framen als een islamistische dreiging. Dit stuk van Fidan Ekiz, de column van Aylin Bilic in NRC, het is stelselmatig hitsen tegen moslims, die allemaal antisemieten zijn, allemaal islamisten, “en ik kan het weten, want ik heb een moslimachtergrond”. Het is wittemannenangst, gesublimeerd door mensen van kleur. Hafid, door witte racisten zo bewonderd omdat hij Nederland waarschuwde zich niet te laten ringeloren door de moslims, vertelde me dat NRC-redacteur Sjoerd de Jong tegen hem had gezegd dat hij zulke dingen als witte man niet kon schrijven, maar Hafid gelukkig wel.

Miljoenen mensen in het zogenaamde Vrije Westen pikken die bullshit niet over een onschuldig Israël dat door Arabische antisemieten wordt bedreigd. Het zal ze aan hun reet roesten dat witte racisten ze voor antisemiet en terroristenvriend uitschelden. Het waren niet hun voorouders die de Holocaust organiseerden als apotheose van eeuwen van pogroms tegen Joden. Sterker nog: hun voorouders werden door diezelfde antisemieten onderdrukt en uitgemoord.

Bolle witte kop

Ik, witte man, moet ook nog wel eens slikken als ik de mening lees van bijvoorbeeld inheemse Amerikanen die ik bewonder. Het is erg confronterend, maar we kunnen die perspectieven niet zomaar terzijde schuiven omdat het ónze voorouders waren die op Jodenjacht gingen. We moeten daar iets mee. En de leider van een grote progressieve partij moet daar zeker ook iets mee.

Als ik op GroenLinks/PvdA ga stemmen, en dat is nu zeer onzeker geworden, zal ik in elk geval op Kauthar stemmen, en ik hoop dat meer mensen dat zullen doen, zodat er misschien een signaal doordringt in die bolle witte kop. De koloniale tijd is voorbij.

 

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 15.10.2023 @ 13:18

[Home]
 

1 Reactie

op 15 10 2023 at 13:19 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS