Home » Archief » Nu doorpakken, Miko!


[27.02.2013]

Nu doorpakken, Miko!

Peter Breedveld

109_02

Dat Joost Niemöller een racist is, weten wij van Frontaal Naakt al jaren. Toen hij nog een eigen website had, werd Hassnae al vanaf dat virtuele Adelaarsnest bestookt met de grofste verwensingen en bedreigingen, gewoon omdat ze Marokkaan en moslim is.

Nog onlangs in december (way back, toen het nog ‘inflatoir‘ werd gevonden om racisten racisten te noemen) heeft Matthijs Krul op deze site korte metten gemaakt met Niemöllers kwalijke rassentheorieën, en als ik eerlijk ben op heel wat effectievere wijze dan Miko Flohr deze week deed op De Jaap. Waar Flohr grossiert in morele verontwaardiging (‘dit riekt naar klassieke rassenleer!’) zet Krul Niemöller in zijn hemd met een paar feiten.

Inferieure en superieure rassen

Zo legt Krul uit dat de wetenschap geen enkele rechtvaardiging biedt om mensen in te delen in rassen. Ook veegt hij effectief de vloer aan met de notie dat er raciale verschillen zouden bestaan in de hoogte van het IQ. Grappige is dat Niemöller het door Krul aangehaalde Flynn-effect, het gegeven dat IQ-scores in de loop der jaren wereldwijd toenemen, nu gebruikt als ‘bewijs’ dat er inferieure en superieure rassen zijn. Niemöller is als The Blob: alles wat je naar hem gooit, neemt hij in zich op en wordt onderdeel van zijn eigen monsterlijke voorkomen.

In zijn kolderieke tegenaanval op Miko Flohr beweert Niemöller dat menselijk gedrag voor 95, misschien wel honderd procent genetisch bepaald is. Dat zou betekenen dat als je een vers gebaarde Japanse baby bij z’n moeder weghaalt en in een Nederlandse wieg legt, het kind tóch zou opgroeien tot een typische Japanner, die iedereen met een buiging begroet, twaalf uur of langer per dag werkt en zich de hele godganse dag loopt te verontschuldigen, zelfs voor dingen waar hij helemaal niet verantwoordelijk voor is.

Aanleg voor schizofrenie

Je hoeft geen Genetica voor Dummies te hebben gelezen om te weten dat dit kolder is. En wie af en toe een wetenschapsbijlage leest, of zijn oor wel eens te luisteren legt bij échte wetenschappers, niet de anonieme dokters Frankenstein die Niemöllers gekte voeden, zou kunnen weten dat er sterke aanwijzingen zijn dat omgevingsfactoren minstens zo’n grote invloed op de ontwikkeling van een individu hebben als zijn genen. Schizofrenie is bijvoorbeeld een erfelijk bepaalde aandoening, maar de helft van de mensen met aanleg voor schizofrenie krijgt de ziekte niet.

Niemöller kan dus driftig blèren dat iedereen, die hem bekritiseert, de ballen verstand van genetica heeft, zelf weet-ie in elk geval ook niet waar hij het over heeft. Ik heb sterk de indruk dat-ie maar wat loopt te shoppen op Wikipedia en in Reader’s Digest om zijn hypothese kloppend te krijgen dat negers weliswaar een grotere lul hebben dan hij, maar dat het toch apen zijn die in het oerwoud horen en niet in het beschaafde Nederland.

Rifapen

Mooi dat het hele land nu doorheeft dat Niemöller een bona fide racist is, maar het doet me wel een beetje pijn dat het pas wordt aangenomen als Miko Flohr het zegt, terwijl ik ervoor op mijn vingers werd getikt door Femke Halsema en een antidiscriminatiebureau.

En als Miko Flohr toch bezig is: hij is medewerker van een site die is opgericht door iemand die Marokkanen voor ‘Rifapen’ uitscheldt. Zelf zou ik er niet over piekeren om voor een racist te werken, maar als ik het zou doen, zou ik me tegen dat racisme uitspreken. Ik zou dus zeggen: nu doorpakken, Miko, en ook vraagtekens zetten bij het racisme in je eigen kring!

UPDATE: Miko heeft alweer spijt.

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 27.02.2013 @ 21:10

[Home]
 

29 Reacties

op 27 02 2013 at 21:26 schreef Edo:

Mee eens. Ik merkte het ook al op toen hij zich boos zat te maken over de PVV advertentie in de Volkskrant, en hij zei, de VK kan ook kiezen om niet met ze samen te werken. Ik kreeg rode wangetjes van m’n verbazing.

op 27 02 2013 at 21:34 schreef Max:

Bravo Peter!De spijker op z’n kop!!!
Niet verzachtend reageren maar recht voor z’n raap,niet wegkijken maar confronteren.
Dat is het probleem van nu….men laat ontoelaatbaar gedrag steeds maar weer toe.
Het is heel gewoon tegenwoordig om openlijk racistisch te zijn.

op 27 02 2013 at 21:37 schreef Pyt van der Galiën:

Vraag voor de aardigheid Niemöller eens een peer-reviewed artikel in een wetenschappelijk tijdschrift te noemen dat zijn stellingen ondersteunt. Dan krijg je te horen dat je een ’trol’ bent en dat hij ‘niet van plan is het werk voor jou te doen’. Dat niveau hebben we het dus over.

Aan de andere kant zou het dom zijn Niemöller te onderschatten: racisme is gebaseerd op emoties, niet op rationele argumenten. En die emoties bespeelt Niemöller heel effectief. De reaguurders op De Dagelijkse Stürmer lopen met hem weg, nu meer dan ooit. Die wachten al jarenlang op een teken dat ze uit de kast kunnen komen. Dat teken hebben ze nu eindelijk gekregen.

op 27 02 2013 at 21:41 schreef Edo:

http://www.youtube.com/watch?v=bFB_CZ8iKGQ

Sorry was dit teken niet voldoende?
Albert-Hein kassameisjes met hoofddoekjes die het hier gaan overnemen? Als ik nou voor 1 bevolkingsgroep niet bang ben dan zijn het Albert-Hein kassameisjes met hoofddoekjes.

op 27 02 2013 at 22:42 schreef boris:

Hassan II noemde die ‘rifapen’ altijd Apachen. Waarom? Hassan II was toch ook niet op zijn achterhoofd gevallen?

op 27 02 2013 at 23:17 schreef marten:

Niemöller roept maar wat met zijn percentages en alleen al daaraan kun je zien dat hij echt niks van genetica snapt. Het betekent niks als je zegt dat iets ‘95% genetisch bepaald’ is. Zonder genen geen lichaam, dus in die zin is alles 100% genetisch. Wat wél van belang is, is welk gedeelte van de variatie van een eigenschap door genen of door omgevingsfactoren verklaard kan worden. Dit wisselt tussen landen: in een maatschappij met sterke economische en sociale verschillen is het percentage variatie verklaard door genen bijvoorbeeld veel kleiner dan in een egalitaire samenleving.

op 27 02 2013 at 23:22 schreef MNb:

“alles wat je naar hem gooit, neemt hij in zich op”
Dat is hét kenmerk van pseudowetenschap. Elke feit wordt zo geïnterpreteerd dat het binnen de geliefde “theorie” valt, die dus niet is te weerleggen. En een onweerlegbare theorie is principieel onwetenschappelijk. De reactie zoals PvdG die beschrijft is dan ook typerend.

“het doet me wel een beetje pijn”
Ik heb slecht nieuws voor je, PB. Zo werkt het al sinds de mensheid begon na te denken. Vergelijk bv. de mythe van Cassandra.

@Edo: ik vond hen 15 jaar geleden al schattig en verbaasde me erover dat Appie progressiever en flexibeler was dan een substantieel deel van de Nederlandse bevolking.

op 28 02 2013 at 00:07 schreef Olav:

Peter:

Ik heb sterk de indruk dat-ie maar wat loopt te shoppen op Wikipedia en in Reader’s Digest […]

Oeh, de Reader’s Digest. Dat is wel heel gemeen van je, om iemand dáár van te beschuldigen…

;-)

Voor wie het (niet) weten wil: mijn ouders hadden een abonnement. Ja, ik had een moeilijke jeugd.

op 28 02 2013 at 01:18 schreef Maarten:

Peter, waarschijnlijk is jouw invloed groter dan je jezelf credits voor geeft. Het gaat om het resultaat toch? En daar werk jij mee of je zet het in gang, je weet het niet, maar ik denk dat wel.

op 28 02 2013 at 01:28 schreef Olav:

Boris:

Hassan II noemde die ‘rifapen’ altijd Apachen. Waarom? Hassan II was toch ook niet op zijn achterhoofd gevallen?

Heb ik nooit van gehoord. Maar als hij dat zo gezegd heeft dan bedoelde hij misschien niet de Noord-Amerikaanse indianenstam, maar gewone boeven.

Over de interne verhoudingen in Marokko weet ik ook niet alles, maar wel net genoeg om te weten dat het gevoelig ligt: Berbers/Riffijnen vs. Arabieren/verarabiseerde Marokkanen. Misschien kunnen Hassnae en Peter nog eens aandacht besteden aan die kwestie.

op 28 02 2013 at 09:03 schreef Ralph van der Geest:

Boris:
“Hassan II noemde die ‘rifapen’ altijd Apachen. Waarom? Hassan II was toch ook niet op zijn achterhoofd gevallen?”
Is dat relevant? Het gaat hier er om dat iemand die dagelijks allerlei podia bij elkaar blêrt met zijn grote bek, mensen op een schqandalige manier wegzet.
En diezelfde Bert Brussen maakt tevens deel uit van de witte puntmutsenbrigade van Neerland’s nationale huilbaby Lodewijkje-huilie-huilie-Asscher op Twitter :
https://twitter.com/LodewijkA/status/305343044557864960
Dát is pas erg.
Two wrongs don’t make a right.

op 28 02 2013 at 10:09 schreef Peter:

Hassan II noemde die ‘rifapen’ altijd Apachen. Waarom? Hassan II was toch ook niet op zijn achterhoofd gevallen?

Wat wil je daarmee zeggen? Dat het voor Bert Brussen oké is om Marokkanen voor Rifapen uit te maken omdat Hassan II Berbers ‘Apachen’ noemde?

Is het dan straks ook oké als Brussen studenten dood laat hongeren in ondergrondse cellen? Hassan II deed dat immers ook. Is Hassan II Brussens grote inspirator? Ik snap het niet.

op 28 02 2013 at 11:27 schreef Ralph van der Geest:

Dat vond ik ook het schokkende van die Boris. Volgens hem zei Hassan II niet bepaald frisse dingen over een bevolkingsgroep en dus mag die kleine racistische schreeuwlelijkerd uit de witte puntmutsenbrigade van Neerland’s nationale huilbaby dat ook….
Sterker nog: daar zou niemand dan verder aanstoot aan mogen of moeten nemen.
Dat was de boodschap die ik kreeg van Boris en het gemak waarmee zoiets gezegd wordt vind ik schokkend.
En verder een heel, heel groot compliment en heel veel sterkte aan Herbert Kuiling die actie ondernam inzake advertenties op de hetze-en haatsite DDS en die nu de volle laag krijgt van die fascistische honden.

op 28 02 2013 at 11:46 schreef Herbert:

Mooi stuk!

Even over schizofrenie: grofweg wordt gesteld dat er 2 oorzaken voor zijn, een genetische en een een sociale component.

De genetische component kan getriggerd worden door het veelvuldig gebruik van hasj en wiet. Omdat de werking daarvan zich in hetzelfde hersengebied afspeelt als de schizofrenie, namelijk de wanen.
Maar ook heeft emotionele gebeurtenissen kunnen schizofrenie veroorzaken. De dood van een naaste, echtscheiding etc.
Wat belangrijk is om te weten is dat voordat iemand schizofreen wordt er altijd een of meerdere psychoses aan vooraf gaan.
Uit internationaal onderzoek is gebleken dat er onder immigranten significant meer schizofrenie voorkomt dan onder de burgers van het ontvangende land. Blijkbaar is immigratie een schokkende emotionele gebeurtenis voor sommige mensen.

Maar heel erg veel weten we er nog niet van. Volgens iemand die het kan weten is dit een goed stuk: http://nl.wikipedia.org/wiki/Schizofrenie

op 28 02 2013 at 11:54 schreef Vanes:

Het lijkt mij dat iedereen die de onzin van Niemöller aantoont credits verdient. Mooi dat FN vooroploopt bij het signaleren van dit soort domheid maar er is vooral veel herhaling nodig om duidelijk te maken hoe dom en vooral hoe gevaarlijk het wereldbeeld van dhr. Niemöller is. Puur het feit dat Niemöller zelf niet beseft dat een witte puntmuts hem niet zou misstaan maakt duidelijk hoe hard het nodig om op ieder platform, via ieder kanaal te strijden tegen deze domrechtse standpunten. Je hoort ze tegenwoordig bij de AVRO, leest het in de VK. Het rukt op richting mainstream, laten we daar onze energie op richten i.p.v. elkaar een beetje af te troeven.

op 28 02 2013 at 12:02 schreef Bastiaan:

“Ik wil discussiëren, op inhoud – en wat mij betreft hoort ook redactiebeleid daar soms bij – en ik blijf erbij dat dat in dit geval voor mij zo is.”

Gelukkig lijkt Miko met deze zin aan te geven dat hij achter zijn stuk blijft staan. Zijn ‘spijt’ betreft zijn vermeende oproep tot adverteerdersboycot. Maar idd moet hij nu de volgende stap zetten en zijn medewerking opzeggen. Want Niemöller verandert niet.

op 28 02 2013 at 12:39 schreef Peter:

laten we daar onze energie op richten i.p.v. elkaar een beetje af te troeven

Daar heb je een goed punt, André, maar mag ik toch ook eens aan mezelf denken? Ik moet een hoge prijs betalen voor mijn verzet tegen domrechts, en ik krijg er – behalve van een kleine groep mensen – geen enkele credit voor. Integendeel. Ik word voortdurend verdacht gemaakt en in diskrediet gebracht, onder andere ook door Miko Flohr, de zelfbenoemde keizer van de nuance.

Chris Klomp is ook zo iemand die me regelmatig afzeikt en vervolgens mijn stukje in eigen woorden navertelt op zijn eigen blog of op De Jaap, uiteraard zonder de geringste bronvermelding.

De Jaap is één van de sites waar iedereen, die even met me wil afrekenen – en dat wordt bijvoorkeur gedaan in stukjes waarin ik word verdachtgemaakt, waarbij dan ook even de naam van mijn werkgever wordt vermeld, een podium krijgt.

Daarnaast domineren op De Jaap de moslimhaters en multicultibashers. Ik ben geen Ewald Engelen, voor mij geldt niet dat de vijand van mijn vijand mijn vriend is. Daar ben ik in het recente verleden al eens voor gestraft.

Ik trek niet zomaar samen met iedereen meer op voor de goede zaak. Sorry.

op 28 02 2013 at 12:40 schreef Tayfun Balçik:

@ Vanes, respect.

op 28 02 2013 at 12:48 schreef Tayfun Balçik:

@ Peter, dubbel respect.

op 28 02 2013 at 16:02 schreef Ox:

Eens. Aangezien Matthijs Krul op een meer inhoudelijke manier de vloer aanveegt met Niemoller zou dat stuk eigenlijk meer aandacht moeten krijgen.

op 28 02 2013 at 17:19 schreef Pyt van der Galiën:

Miko Flohr heeft inderdaad benadrukt dat hij van mening blijft dat het artikel van Niemöller op De Dagelijkse Stürmer ‘racistische drek’ is. Maar hij heeft wél zijn excuses aangeboden voor zijn – toch al halfslachtige – oproep adverteerders op DDS te boycotten. Compleet gebrek aan ruggengraat, dus. Goed dat hij de aandacht heeft gevestigd op de bagger die Niemöller vrijwel dagelijks op De Stürmer mag plempen, maar de oorlog win je niet met types als Miko Flohr. Daar is iets meer voor nodig dan je bij de eerste tegenwind bevend terug te trekken in je hok.

Herbert Kuiling heeft 100 keer meer ruggengraat dan Miko Flohr. Ondanks de lastercampagne die De Stürmer tegen hem begonnen is, heeft hij geen woord teruggenomen van zijn oproepen aan adverteerders. Hulde!

op 28 02 2013 at 17:54 schreef dewanand:

namaste Peter,

Weer zo een hilarisch meesterstukje van jou. Hier leuke vraag die je moet stellen aan alle blanke racisten:

stel je mixt een negermeid met een blanke man via een goede seksbeurt en ze baart een dochtertje, vraag is nu of deze dochter een negerkutje heeft of een blanke kut.

Een racist wil zien wat hij gelooft en zelfs een blauwgroene bril kan dit niet verhelpen. Ik ken zoveel hindoestaanse racisten en heb er schoon genoeg van. Racisme is een ernstige oogziekte en weglaseren kan niet, ongeneeslijk gewoon, pure genetische handicap denk ik. Enige wat helpt is hen mixen met lekkere hete negerkutjes om hun racisme gen weg te neuken. Gewoon alle racisten verplichten om uit te naaien met negermeiden en hete zwarte hindoemeiden om ze te leren wat de hogere smaak is van interraciale diepe liefde. Die racistische mannetjes zitten met een pikcomplex en alleen een kutje van hun gehate rassen kan ze hier snel vanaf helpen. In cel opsluiten en flink laten doorneuken op water en brood tot hun racisme gen dus kapot genaaid is.

Seks lost alles op. Alle racisten dus oppakken en jaartje opsluiten in interraciale sekskampen. En ze moeten het zelf betalen, geen condooms.

dewanand

op 28 02 2013 at 18:51 schreef Maarten:

@dewanand
Dat gaat niet werken, want een racist is bovendien erg hypocriet. Slavendrijvers neukte er ook op los, maar dat heeft hen niet tot inkeer gebracht.
Racist zijn, dat is pas aangeboren. Het hoeft alleen door het milieu een beetje aangewakkerd te worden.

op 28 02 2013 at 21:11 schreef Sasha Berkman:

Joop.nl is erg qua fascistische reaguurders.

op 28 02 2013 at 22:34 schreef Sasha Berkman:

http://www.youtube.com/watch?v=bIsoiyH_d7o&list=FLCA7lUJC_EpprC89BONCVxw

op 28 02 2013 at 23:33 schreef dewanand:

ok Maarten,

je punt is goed, dus is er geen hoop. Een idee is om een wet te maken om elke racist te castreren en te steriliseren zodat het racisme gen dan binnen vijf jaar tijd uitgeroeid wordt op aarde. Hoe denk jij hierover? Of zeg je ja, er is geen hoop want 99 procent van de mensen heeft nou eenmaal een ellendige racisme gen, dus deze methode is utopisch, want 99 procent van de mensen moet je dan steriliseren en dan sterven zij uit, einde racisme op aarde omdat er dan geen zieke intelligente mensapen meer zijn. Dan moet een groepje intelligente chimpansees maar opnieuw uit hun bomen klimmen en evolueren he, om over twee miljoen jaar te kijken hoe ver ze komen en of ze domme blanke racisten gaan worden.

soort genesis he moet er komen. maar misschien geen blanken dan, blauwe of groene mensapen zijn misschien niet racistisch.

Vraag het aan je god, of mail Allah he, misschien doet hij dit snel en start hij nieuwe genesis op aarde. Dit keer zonder zondeval zodat iedereen bloot kan lopen en zondevrij is.

dewanand

op 01 03 2013 at 01:23 schreef ox:

Doe niet zo gek Dewanand ook als 99 procent gesteriliseerd moet worden is er hoop, meer hoop zelfs! Je kan het wel over neger en hindoekutjes hebben maar het ultiem lekkere moedertje aarde wordt pas hard genaaid en ik vrees in het verkeerde gaatje. Nu kun je zeggen ze wordt ook steeds heter dus ze vraagt er misschien om maar dat is niet het punt. We hebben geen chimpansees nodig maar bonobo’s en als dat evolueren ertoe leidt dat de Telegraaf de best verkochte krant is in een land met een van de meest hoog opgeleide bevolkingen ter wereld heb ik liever geen evolutie dan gooi ik liever letterlijk met stront!

op 01 03 2013 at 15:54 schreef dewanand:

proficiat Ox,

ja jongen, ken je het boek ‘de laatste generatie’ over global warming, uitroeiing 70 procent leven op aarde, verneuken moeder aarde in al haar gaatjes. Wieroe jankt er elke dag over met zijn kattenbekje.

en ja die bonobo’s hebben een hogere beschaving dan ons mensapen, al kunnen ze niet lezen in seksboekjes, ze lossen alles op met pure liefde, nou zouden die bonobo’s nou moslims zijn, christenen, joden, of hindoes? Misschien is rooie oortjes stripboekjes wel het heilige boek bij bonobo’s he, of een ander hard porno blad. Feitelijk wil ik met mijn netwerk een soort hi tech en futuristisch bonobo geloof ontwikkelen en dit schenken aan alle genetisch gehandicapte mensapen, maar ok ik weet niet of ik in Krishnaloka nog mail en tv zal hebben om op CNN te kijken na mijn dood of mijn levensplan wel gelukt is. Japan exporteert geen tv naar het hindoe paradijs denk ik, want ze zijn daar te arm voor en betalen in natura met hete hindoekutjes is iets wat japanners toch niet willen.

heb jij andere ideeen om dat racisme gen uit te roeien of weg te neuken?

bye

dewanand

op 03 03 2013 at 22:58 schreef Nick van der Burg:

“En als Miko Flohr toch bezig is: hij is medewerker van een site die is opgericht door iemand die Marokkanen voor ‘Rifapen’ uitscheldt.”

Toen ik het waagde me op Twitter af te vragen of iemand die Marokkanen rifapen noemt wel een podium bij de Volkskrant zou moeten hebben, kreeg ik, heel voorspelbaar, emmers diarree over me heen van Brussen’s vrienden van de Roze Khmer en PowNed, en bijval van allerlei linkse types. Álle linkse types? Nee, er was één GroenLinkser die me nogal fel aanviel. Zijn naam? Miko Flohr. Dat het geen pas gaf in een democratie iemand de mond te. willen snoeren etc. Na een lange discussie wilde hij nog wel toegeven dat ie ‘rifapen’ ook minder gelukkig gekozen vond. Ik vond z’n stellingname opvallend voor een GroenLinkser, maar ik zat nog maar net op Twitter en wist niet dat ie voor DeJaap schreef.
Ik kan nl. maar een verklaring geven voor z’n idiote draai: Flohr schrijft niet voor de DDS en wel voor Brussen. Zo simpel kan het leven blijkbaar soms in elkaar zitten.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS