Home » Archief » Papenpedo’s


[16.12.2011]

Papenpedo’s

Stefan Popa

God torpedeerde zijn teelvocht in Maria. Of was het Jozefs zaad? Of was het een trio, een ménage à trois? Hoe dan ook: zoals pornosterren eeuwig tiener blijven, baart eeuwige maagd Maria het kindeke Jezus; de zoon van God. Het is vooralsnog de enige seksuele escapade van het opperwezen. Zijn zoon Jezus had een opstandigere jonge heer; vooral de roodharige Maria Magdalena kon zijn kruis bekoren.

‘Er is een kindeke geboren op aard’, zo zongen wij vroeger. Het was een mensenkind, zo doceerde de meester, maar wel een heel bijzonder kind. Kleine kindekes groeien uit tot grote mannen met evenzeer groeiende lusten. Jezus had constant een roedel vrouwen (de groupies van toen) achter zich lopen. Hij had dezelfde deksmaak als Midas Dekkers. Terwijl Jezus de blinden het zicht gaf, vroeg hij zich af hoe die rooie, ‘ze heeft de naam van moeders’, het evakostuum droeg.

Van het een komt het ander. Jezus kruisigde Maria. Soms deden ze een rollenspel. Hij was dan de missionaris, zij moest bekeerd worden. Ze hadden het leuk, totdat een zekere Pontius Pilatus een punt zette achter Jezus’ leven en de relatie met Maria; tegelijkertijd gaf hij het startsein voor het Christendom, de onsterfelijkheid van Jezus.

En Maria maar huilen. Het was nog wel zo gezellig, op donderdag, de donderdag die ze na het avondmaal intiem hadden gewit. Arme ziel. Maar haar verdriet werd beloond. Zij was de eerst die Jezus zag naar zijn opstanding. Dat is niet voor niets. Onze lieve heer was verliefd. Zijn roodharige verovering had meer van zijn befaamde opstandingen met open armen en benen ontvangen. Dit was echter de belangrijkste en de enige ‘bevestigde’.

Jezus was een mens. Zoon van God, vooruit, vertegenwoordiger van Het Woord, vooruit, maar een mens. Met een piemel. En die gebruikte hij. Dat mag. Sterker nog: dat moet. Anders krijg je rooms-katholieke taferelen. Tien- tot twintigduizend kinderen zijn in zesendertig jaar misbruikt door achthonderd katholieke geestelijken. Zo gemiddeld één kind per dag. Aan het kruis van een paap genageld. Het viel de kerk niet op. ‘We hebben het niet geweten’, zei de kerk. ‘Wir haben es nicht gewusst’, zou nazipaus Benedictus XVI kunnen zeggen. Larie! De paus en kardinaal Simonis kennen hun pap(p)enheimers.

Katholieke geestelijken: leer van Jezus. Kijk naar jullie protestantse en orthodoxe collega’s. Sjans, huw en coïteer. In glasheldere en transparante taal: schaf godverdomme het celibaat af, stelletje papenpedo’s!

Stefan Popa (blogt en twittert) schrijft op donkere dagen. Op gelukzalige dagen idem. Won ooit een Knabbel en Babbel-poster, net als de rest van de klas. Zweet momenteel op ongewenst debuut.

Gastschrijver, 16.12.2011 @ 22:34

[Home]
 

9 Reacties

op 16 12 2011 at 23:00 schreef W.L:

Moest ineens aan dat interview in de Grazia denken waarin Hanna Verboom zeg dat ze wel in God, maar niet in religie gelooft. Zij zei: ‘Religie is bloedlink, de bron van veel kwaad en staat haaks op spiritualiteit’. Inderdaad! Hoe kun je als kerk je ogen sluiten voor kindermisbruik? Het celibaat is zo achterhaald… “Sjans, huw en coïteer!’’

op 17 12 2011 at 05:50 schreef Sasha Berkman:

Jezus is geboren in een gekraakte stal.

Zet dat eens af tegen dit: http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/412006/pvv-boos-op-utrecht-wegens-opvang-daklozen.html

op 17 12 2011 at 13:06 schreef Prosfygas:

Is dit niet een beetje hetzelfde als alle Marokkanen criminelen noemen omdat ze relatief meer van een misdaad worden verdacht ? De Katholieke Kerk zou wat mij betreft inderdaad haar beleid moeten aanpassen vanwege de pedofilie-schandalen. Dat kan overigens ook door de omgang met, en toezicht op kinderen beter te regelen. Het celibaat blijft echter ook een individuele keuze, iets waaraan voorbij lijkt te worden gegaan, en niemand heeft het recht zich hierin te mengen met zo’n eng autoritair klinkend gebod om te trouwen en gemeenschap te hebben.

God voorstellen als een wezen met teelballen vind ik eerlijk gezegd een beetje getuigen van een gebrek aan verbeeldingskracht. Een software-programmaatje, dat destijds werd geïmplanteerd in de Heilige Maagd Maria, is ook wat meer bij de tijd. En door zo stellig te beweren dat Jezus ook seks moet hebben gehad, en dat de Zoon van God kortom ook geen ‘creep’ was, bewijst in mijn ogen dat het vrij zijn van vleselijke lusten een groter taboe is voor deze schrijver dan het kindermisbruik dat hij er met de haren bijsleept.

op 18 12 2011 at 10:27 schreef Bob:

Wat zullen de zwartekousenayatollah’s geschrokken zijn van dit stuk, want in de gereformeerde kerk denkt men nog steeds dat Jezus een asexueel persoon was die zeker niet coïteerde en al helemaal niet met Maria Magdalena. Misschien komt er ooit nog eens een onderzoek naar en het zou mij helemaal niet verwonderen als bleek dat hij homo was.

op 18 12 2011 at 13:28 schreef Frans smeets:

Bob, die schrikken al jaren niet meer.

op 18 12 2011 at 14:03 schreef Niels:

Stel de wezen opvang was sinds de jaren 60 in handen van een bedrijf. Het bedrijf genoot ieders aanzien onder anderen omdat vele wezen goed terecht kwamen in mooie banen, bij het bedrijf zelf. Ook niet wezen kwamen bij het bedrijf terecht en die verging het vaak net zo.
Nu komt er een rapport uit over dat bedrijf waar uit blijkt dat er sprake is en was van systematisch kindermisbruik. Zouden we dan niet eerst dat bedrijf opheffen en verbieden en de verantwoordelijken vervolgen?
Ik wordt misselijk van de privileges die een georganiseerd geloof in, ja wat eigenlijk, met zich mee brengt.

op 20 12 2011 at 14:45 schreef paul:

Een betere uitspraak van Simonis
Wir haben es nicht gewuszt, aber gerne getan!

op 21 12 2011 at 14:21 schreef S.P.:

Prosfygas, God niet kunnen verbeelden als wezen met teelballen vind ik eerlijk gezegd net zo getuigen van weinig verbeeldingskracht. Maar dat is ook niet het punt. Het is één groot metafoor voor: vrij, priesters, vrij.

op 26 12 2011 at 14:46 schreef André Richard:

Als je denkt dat het celibaat het probleem is, heb je niet begrepen wat er werkelijk aan de hand is.

In tegenstelling tot wat iedereen altijd roept scoren celibatairen als kindermisbruikers lager dan andere groepen (de grootste kans om misbruikt te worden loop je als kind nog altijd dor je eigen ouders, bv.)

Dit schandaal is niet ontstaan, uitsluitend omdat er kinderen zijn misbruikt, maar omdat de kerkelijke organisatie daar volkomen inadequaat op heeft gereageerd en in hun reactie voornamelijk het eigen belang in het oog gehouden hebben. Daardoor kregen kindermisbruikers steeds weer nieuwe kansen in plaats van dat ze gestopt werden. Dat is het werkelijke schandaal.

En je hoeft echt niet celibatair te zijn om zo’n fout te maken.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS