Home » Archief » Plunderen


[30.08.2012]

Plunderen

Suna Floret

De verkiezingen. Eén groot toneelstuk vind ik dat altijd, al die campagnes. Zoals Wilders, vorige week in concertgebouw Ahoy Rotterdam. Hij gaf er een toespraak voor een groep die kleiner was dan het aantal beveiligers, dat hij bij zich had. Zo leek het in ieder geval, want meer dan de helft van de stoelen was leeg.

Wilders begon zijn speech door te zeggen dat hij hoopte dat er de volgende keer meer PVV-vrienden aanwezig zullen zijn, want deze keer moesten er veel terug naar huis vanwege de beveiliging. Dat er campagnes gevoerd moeten worden is begrijpelijk, maar waar Wilders mee bezig is, noem ik geen politiek.

Zo begon hij in het Ahoy eerst over voetbalclub Feyenoord. De club speelde een week daarvoor gelijk in de Europa League, “en dat is maar goed ook, want hoe eerder ze uit Europa zijn, des te beter”. Wat een grapjas is het ook.

Wilders ging verder met zijn sterke argumenten: “Misschien vragen jullie je af hoe ik aan mijn gezonde kleurtje kom. Dat is vanwege een korte vakantie. Tijdens mijn vakantie was er een debat aan de gang waarbij Alexander Pechtold een roze kniebroek aan had. Als we daar nou een foto van ophangen bij de grenzen, hebben wij onze immigratiestop al binnen!.” En luid gelach klonk door de zaal.

“De Eurocraten doen ons geloven dat we zonder hen vervallen in oorlog. Zij plunderen ons land en zeggen achteraf dat we blij moeten zijn met ze, want anders was er oorlog. Eén van de grootste griezels, eurocommissaris van immigratie, mevrouw Malmström, met haar krankzinnige linkse idealen, is een één of andere Zweedse troela. Niemand weet het merk van de zware shag die ze ongetwijfeld rookt. En zij is de baas van onze immigratie!”

Hij had het ook nog over Rotterdam en Pim Fortuyn. Dat Rotterdam de stad is van Pim Fortuyn en van de wonderen, ooit in puin gebombardeerd en herrezen uit zijn eigen graf.

Inderdaad, meneer Wilders. Rotterdam is een stad gebouwd met zweet en tranen, op sterke pilaren van kracht, moed en geschiedenis. Uw woorden komen goedkoop over, zonder inhoud, als gebakken lucht. Pim Fortuyn kwam met inhoud, u vertelt moppen. U haalt anderen neer en drijft de spot met serieuze zaken.

Dat u de kracht van deze stad dan ook nog gebruikt om een flauwe speech te versterken, vind ik beledigend voor Rotterdam. Het lijkt wel alsof u zelf aan het plunderen bent in plaats van Brussel.

U heeft de politiek van zijn fatsoen beroofd.

Journalist Suna Floret (29) heeft een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad en af en toe klust ze bij voor Frontaal Naakt. Haar weblog is meer dan de moeite waard. Volg haar ook op Twitter.

Suna Floret, 30.08.2012 @ 07:53

[Home]
 

40 Reacties

op 30 08 2012 at 08:02 schreef Hans Berenstein:

Die laatste zin.. Dat is (ook) mijn grootste verwijt aan Wilders.
In het stuk daarboven voel je ook echt even de kaalslag die Wilders helpt veroorzaken, dat uitnutten.

op 30 08 2012 at 09:25 schreef Rob:

Wilders kan de politiek niet van zijn fatsoen hebben beroofd: die was er nooit. Hij heeft hooguit duidelijk gemaakt dat het hele spelletje weinig met fatsoen te maken heeft.
Want oh, wat is iedereen toch tegen de PVV. Behalve als we het gaan hebben over rituele slacht. Of hoofddoekjes. Of de AOW. Dan staan de Thiemes en de Roemers en de populistische vleugel van de PvdA te trappelen. En zo houdt ‘links’ de PVV overeind. Uit puur opportunisme.

op 30 08 2012 at 10:10 schreef Sasha Berkman:

Ik vermoed zelfs een complot. Waarom rapporteert de AIVD niet over de financien van die man bij voorbeeld? Ik denk dat hij nuttig werkt doet voor diegenen die ons ook de oorlog in Irak hebben ingelogen. Angst voor moslims komt bepaalde lieden heel goed uit.

op 30 08 2012 at 10:55 schreef babs:

Ik vermoed zelfs een complot.
Zou best kunnen en dan vooral voor de vertrouwensbreuk. Wilders die de onderbuik van Nederland kanaliseert en Rutte die zijn beleid kan doorvoeren, dat zou het idee kunnen zijn geweest. AIVD doet een oogje dicht, want zonder Wilders is het allemaal nog erger.

Maar dan is het nu wel misgelopen. Wilders liet de boel klappen en lijkt nu echt een ongeleid projectiel, PvdA en SP zouden samen zomaar 60 zetels kunnen halen en aangevuld met D66 en GrL zou er zomaar een linkse regering uit kunnen rollen. Dat kan de bedoeling niet zijn geweest.

Als er een complot was, kun je na de verkiezingen allerlei details verwachten die de PVV in verlegenheid zullen brengen. Nu nog niet, want dat kan de SP helpen.

De bovenbazen zien liever de onderbuik als gedoogpartner dan een rooie in het torentje.

op 30 08 2012 at 11:42 schreef MNb:

Och, Wilders is aardig op zijn retour. Ik kan me niet meer zo druk om hem maken als zelfs nog maar een jaar geleden. Die halflege zaal laat zien dat kiezers op hem uitgekeken raken.
Wilders doet me denken aan Joe McCarthy – angstwekkend in 1950, futloos in 1955.

op 30 08 2012 at 12:00 schreef Pim Wiersinga:

Moet ik me namens Rotterdam gekrenkt voelen, terwijl deze nonsens – van Wilders, wel te verstaan – een belediging is voor het emotionele & rationele verstand? Hij mept om zich heen met platitutes en platte beelden (shagrokende eurocommissarissen en zo), wat wellicht de aanhang in extase brengt maar tevens onthult hoezeer de man zich bedreigd weet door het ophanden podiumverlies… Of ben ik daar te optimistisch over?

op 30 08 2012 at 12:11 schreef Ralph van der Geest:

Pim Fortuyn kwam met inhoud??????
Doe niet zo belachelijk. ’t Was gewoon een volksmenner, een demagoog en wat ie allemaal beweerd heeft met veel geschreeuw en theater was in de meeste gevallen aantoonbaar gelul in de ruimte.

op 30 08 2012 at 12:29 schreef Pyt van der Galiën:

Ik zou dat niet meteen een complot noemen, maar dat het functioneert op de wijze die babs beschrijft, lijkt me evident. Alleen heeft dat niet gewerkt omdat Wilders een verdere afbraak van de verzorgingsstaat niet voor zijn rekening wilde nemen, uit angst een groot deel van zijn achterban kwijt te raken.

Wilders bevindt zich in een spagaat. Zijn achterban is nog minder homogeen dan die van de PvdA. Enerzijds is er de groep neoconservatieven, die je vooral terugvindt op Artikel7 en in iets mindere mate DDS. In wezen zijn dat platvloerse sociaal-darwinisten zonder een greintje empathie, nog het beste te vergelijken met de Tea Party in de VS. Anderzijds zijn er de voormalige PvdA-kiezers die de verzorgingsstaat willen behouden, maar dan uitsluitend voor autochtonen. Op de eerste groep valt in Nederland geen massabeweging te bouwen, op de tweede groep mogelijkerwijs wel.

Wilders heeft om electorale redenen gekozen voor de tweede groep, iets waar Rutte volgens mij geen rekening mee had gehouden. Rutte dacht net als links Nederland dat de sociale paragraaf in het PVV-programma puur voor de buitenwacht bedoeld was. Die inschattingsfout heeft hem zijn kabinet gekost.

op 30 08 2012 at 13:43 schreef babs:

Ralph,
Doe eens een voorbeeld waar Fortuyn iets heeft beweerd wat gelul in de ruimte was.

op 30 08 2012 at 13:48 schreef babs:

Pyt,
Het is niet echt een complot als Rutte Wilders gewoon verkeerd heeft ingeschat en dat kan natuurlijk. Het is wel een complot als Rutte en Wilders bewust hebben samengewerkt vanaf dat Wilders de VVD verliet of zelfs daarvoor al. Er kan een complot zijn geweest, want Rutte en Wilders waren close binnen de VVD en de samenwerking met de PVV kwam wel erg makkelijk tot stand. Ook de verbazing en boosheid bij Rutte lijkt oprecht en kan op verraad wijzen (maar ook op teleurstelling over zijn eigen foute inschatting).

Echte complotten komen weinig voor, maar ze komen voor. Als er hier één was zullen we dat waarschijnlijk over 20 jaar pas horen.

op 30 08 2012 at 14:14 schreef Sasha Berkman:

Ik denk aan een complot vooral ivm de houding van de AIVD inzake Wilders. Men zwijgt in alle talen over de overduidelijk vanuit het buitenland aangestuurde politieke lijn van Wilders.

op 30 08 2012 at 15:16 schreef Pyt van der Galiën:

Sasha,
Zo duidelijk is dat volgens mij niet. Het is bekend dat Wilders geld heeft ontvangen van de Horowitz Foundation, maar Wilders programma is géén kopie van de politieke agenda van Horowitz, al zijn er natuurlijk overeenkomsten. Horowitz zou een hartaanval krijgen wanneer hij de sociale paragraaf van Wilders’ programma zou lezen.

De kritiekloze houding t.o.v. Israël heeft hij gemeen met vrijwel alle neocons, die in Israël een bolwerk tegen de islamitische horden zien.

Het is natuurlijk goed mogelijk dat Wilders rekening houdt met de wensen van zijn geldschieters, maar ik betwijfel of hij er door wordt aangestuurd. Wilders is very much his own man met een eigen agenda en een eigen programma dat geen kopie is van het programma van Amerikaanse geldschieters.

op 30 08 2012 at 15:18 schreef babs:

Hij krijgt geld uit het buitenland, maar wordt niet aangestuurd vanuit het buitenland. Ira kreeg geld van Amerikaanse Ieren die nauwelijks wisten wat er precies met dat geld gebeurde.

Wilders ziet Israel als strategische voorpost in de strijd tegen de Islam, zoals sommige conservatieven vroeger het apartheidsregime als een strategische voorpost zagen in de strijd tegen communisme. Dat Wilders niet wordt aangestuurd door Israel blijkt wel uit het ritueel slachten-standpunt van zijn vereniging.

op 30 08 2012 at 15:38 schreef Sasha Berkman:

pyt, sinds hij het verbod op ritueel slachten steunde is het er niet duidelijker op geworden inderdaad. Overigens, ook iemand die “his own man” is kan worden gerund.

op 30 08 2012 at 15:50 schreef You On A Gin:

@ Rob

Het was niet de PVV maar de PvdD die het wetsvoorstel om ritueel slachten te verbieden indiende. Daarnaast zijn er inderdaad zat overeenkomsten tussen de SP en PVV (kilometerheffing, Europa, MOE-landers, AOW-leeftijd), maar de SP kan er bar weinig aan doen dat ze al 30 bepaalde standpunten aanhangen die de PVV toevallig ook uitdraagt.

Een partij die haar standpunten overboord gooit of aanpast omdat “we het anders per ongeluk op een bepaald punt eens zijn met de PVV”, dat zou ik pas onfatsoenlijk vinden.

op 30 08 2012 at 15:51 schreef You On A Gin:

*al 30 jaar

op 30 08 2012 at 15:58 schreef hallo:

Eens met de schrijfster.

Pim Fortuyn kwam met inhoud, zo is dat.

Rotterdam is nog steeds trots op deze Grootste Nederlander aller tijden.

op 30 08 2012 at 17:20 schreef seije:

Rotterdam is helemaal niet trots op die gast. Tenminste een flink stel Rotterdammers waarschijnlijk wel, maar ik ken d’r ook genoeg die zich de tiefus schaamden.

op 30 08 2012 at 17:23 schreef Sasha Berkman:

Pim Fortuyn was een narcistische pedo. Een walgelijk mannetje met zijn gelul over “de vijfde colonne”. Een haatzaaier en een demagogische populist.

op 30 08 2012 at 17:36 schreef You On A Gin:

@ Sasha Berkman
Poeh poeh, nou nou.

op 30 08 2012 at 17:46 schreef Ralph van der Geest:

Hallo babs, ik kan geen voorbeeld doen. Hoogstens een voorbeeld geven maar nog beter kan ik je wellicht verwijzen naar het boekje van Maarten van Rossem geheten “Waarom is de burger boos”.
Het spijt me voor je maar je idool was een schreeuwerige zak gebakken lucht.

op 30 08 2012 at 18:17 schreef seije:

@Sasha Dat blijft me het meest verbazen, dat die luitjes die normaal bij iedere pedo schreeuwen om het schavot, altijd fan zijn van Pimmetje.

op 30 08 2012 at 19:38 schreef dewanand:

namaste Fnaakters,

Ik denk dat Wilders nu zijn doel al heeft bereikt met het legaal zaaien van haat tegen vreemdelingen en niet blanken. Al mijn allochtone kennissen bevestigen dit, nu is er al sociale apartheid in nederland en heel EU. 70 procent van de allochtonen denkt somber over hun kille, koude, eenzame en arme toekomst in Europese Unie. Ik denk dat ik nu over harde feiten praat en niet fantaseer als gestoorde gek. Racisme, discriminatie en sociale uitsluiting zijn schrikbarend toegenomen in nederland.

IK wil volgend jaar via mijn denktank dewanand dit probleem gaan oplossen via transnationale theorieen. Dit zal goedkoop zijn en niet leiden tot meer leed en bloedvergieten. Het is het beste wat ik kan doen voor mijn gekleurde en zwarte soortgenoten denk ik.

zelf ga ik ook weg als ik wat schaapjes met veel vlees heb want leven in een wereld met lange, kille, koude hatelijke blanken is gewoon een geestelijke marteling. Heb er genoeg van, geef mij maar een lieve lekkere warme neger.

Africa deserves better.

dewanand

op 30 08 2012 at 20:03 schreef You On A Gin:

Nee Maarten van Rossem, zo’n debiel moet je het van hebben.

op 31 08 2012 at 01:29 schreef MNb:

Poisoning the well middels een ad hocje, Gin? Je hebt wel eens een betere beurt gemaakt.

“je idool was een schreeuwerige zak gebakken lucht”
Dat was ook mijn indruk toen ik dik 15 jaar geleden middels de Leesportefeuille kennis maakte met de columns van PF in Elsevier.

op 31 08 2012 at 09:16 schreef Rob:

Ik ben Rotterdammer. Geef me genoeg touw en een vrachtwagen en ik trek vannacht nog alle Pim-beelden van hun sokkel. Trots? Ik ben pas trots op Rotterdam als we die nepfiguur zijn vergeten.

op 31 08 2012 at 09:31 schreef You On A Gin:

@ MNb
Ik vind het een bijzonder enge man, en naast mijn mede-studentjes op de uni een toonbeeld van het feit dat ook/zelfs academici volslagen achterlijk kunnen zijn.

Kijk naar Pim – ooit bijzonder hoogleraar, en jij vond ‘m gebakken lucht. Dat kan, inderdaad. Misschien had de titel van professor ook best juridisch beschermd mogen worden, zoals drs., ing. of mr.

op 31 08 2012 at 10:17 schreef babs:

Ralph,
Fortuyn is niet mijn idool, sterker ik beschouwde Foruyn als een gevaar voor mij persoonlijk, omdat ik destijds in het buitenland woonde en verkering had met een moslima. Fortuyn was er heel duidelijk in dat er geen enkele moslim het land binnen mocht en had daarmee in potentie een zeer negatieve invloed op mijn persoonlijk leven. Neemt niet weg dat hij een inhoudelijk verhaal had. Maarten van Rossem daarentegen heb ik zelden op een inhoudelijk verhaal kunnen betrappen.

Ik haat socialisme, maar ook de SP heeft op heel veel punten inhoudelijk een uitstekend verhaal. Meestal niet mijn verhaal, maar wel degelijk duidelijk en onderbouwd.

op 31 08 2012 at 15:09 schreef MNb:

@Gin: Ik schreef niet: “ik vond”, maar “dat was mijn indruk”, op basis van zijn columns. Daaruit volgt niet dat ik bij voorbaat alles afwees wat PF schreef of later zei. Ik doe dat zelfs niet met Wilders; jij wel met Van Rossem.
Je zou gelijk kunnen hebben mbt VR, want de man heeft ook op mij nooit veel indruk gemaakt.
Alleen is en blijft het een drogreden om een ongelezen boekje (WidBb) af te wijzen met de kwalificaties debiel, eng en achterlijk. Dat is des te opmerkelijker omdat je vlak erboven om 17:36 Sasha terecht op precies hetzelfde aanspreekt, al verwees die dan nog naar Fortuyns “vijfde colonne”.
Het verschil is dus dat ik de columns van PF wél gelezen heb en jij dat boekje van VR niet.
Daarom is je jij-bak van 9:31 misplaatst.
Je kronkelige poging om eronder uit te komen maakt je beurt alleen maar slechter.

Om Babs 13:43 te beantwoorden: wat PF in zijn Elsevier columns schreef over de vijfde moslimcolonne en over het afschaffen van het verbod op discriminatie in de Grondwet was gelul in de ruimte.
Nu is het aan jou om aan te wijzen waar in dat boekje VR schrijft als een enge achterlijke debiel.
Ik wacht vol spanning.

op 31 08 2012 at 15:32 schreef hallo:

De grootheid van de Belangrijkste Nederlander Pim Fortuyn, de minister-president van het Nederlandse volk, blijft ook tien jaar na zijn martelaarschap expanderen.
Zelfs de VARA heeft zich bekeerd tot de Godlijke Kale: Giel Beelen deept met Pims bijdrage aan onze Beschaving.

op 31 08 2012 at 16:11 schreef Sasha Berkman:

Hallo, wat vond je dan zo bijzonder aan dat misselijke figuur?

op 31 08 2012 at 18:44 schreef vander F:

GVD Sasha, Fortuyn even wegzetten als een pedofiel,
dit is toch wel een treurig dieptepunt in je achterlijke scheldpartijen, maar goed.
Van Rossem mag ik op zich wel, houdt zich verre van politieke aspiraties, wist laatst op tv nog eens duidelijk te maken wat populisme nu eigenlijk inhoudt met als stralend voorbeeld een van de meest populistische partijen van ons land, D66.
Fortuyn heb ik niet zo meegekregen, zat toen veel in het buitenland, nooit begrepen waarom men zich zo druk maakte om die pret homo, al had hij tenminste wel wat te melden en ging dwars door de links/rechts scheidslijn heen, ik heb later, na z’n dood, me wat ingelezen over z’n standpunten en dat viel me allemaal reuze mee, over het algemeen eigenlijk vrij mild, beetje conservatief, beetje socialistisch, beetje liberaal, van alles wat, niet al te diepgravend meer nogal praktisch. Stond in ieder geval totaal niet in verhouding tot de daverende kritiek die over hem werd uitgestort door deze of gene, daarbij kreeg je de indruk met een monsterlijk sluwe keiharde reactionair te maken te hebben, belachelijk over the top allemaal.
Zie je nu ook bij Wilders, het zijn z’n criticasters die hem ‘groot’ maken, deze lege huls

op 31 08 2012 at 18:52 schreef babs:

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/321177/25-augustus-2001-Koude-Oorlog-met-islam.htm

Dit is wel de allerslechtste column die ik van PF heb kunnen vinden en ik moet toegeven, die is bizar slecht.

Meer dan ik besefte was PF bang voor de Islam. Ik had destijds de indruk dat hij meer onderscheid maakte tussen extremisten en normale moslims, maar dat doet hij hier niet. We zijn in oorlog met de Islam. Volslagen idioot, een Groot-Islamistisch-Albanië is dan ook uitgebleven.

Andere columns van Fortuyn teruglezend: hij heeft een gedegen verhaal over verkleining van overheid, afschaffing koningshuis, weg blijven uit verre oorlogen, terugdringen van immigratie, wegbezuinigen van managers in zorg en onderwijs, het politiek correcte klimaat van toen, keuzes in Europa, het is wel erg jammer dat hij volledig de mist in ging met de Islam. Jammer ook dat hij waarschijnlijk alleen om zijn islamofobie zo veel stemmen kreeg.

op 31 08 2012 at 18:56 schreef dewanand:

namaste Fnaakters,

Concreet gezien heeft Wilders niets te bieden aan Nederland en de blanke HOllanders, zie eens deze harde analyse van mij:

Geert Wilders heeft weinig te bieden aan blanke Hollanders
http://www.dewanand.com/wfor1301.htm

En ja, de hele gekleurde en zwarte wereld maakt nu een krachtige economische groei mee. Een Afrikaanse man vertelde mij nog vorige week dat Botswana nu sterker groeit dan Nigeria en Zuid Afrika. India, china, Indonesie, Bangladesh enz groeien razendsnel. China is al zover dat het een Free Trade zone heeft en zijn eigen munt daar laat domineren en China heeft de modernste technologie al in huis. Binnenkort zal Isri in India de honderdste ruimtemissie lanceren.

Dus het is hard lachen voor zo een middeleeuwse blanke debiel als Geert Wilders en zijn achterlijke blanke pikkies. Feit is al dat tienduizenden (blanken) mensen met geld en kennis weggezogen worden uit Nederland door de zwarte naties. EU en Nederland zijn verdoemd om dood te bloeden. Macro economisch is de toekomst van Europa en USA gewoon verdoemd denk ik.

ok ik ben gek maar mijn kleine hersenen werken nog. Wieroe denkt ook mee met zijn grote katten hersenen.

dewanand

op 31 08 2012 at 20:20 schreef vander F:

@Babs,
misschien wat erg fel maar toch ‘Ik had destijds de indruk dat hij meer onderscheid maakte tussen extremisten en normale moslims’ dat deed hij volgens mij wel degelijk, maar vergeet ook z’n kritiek niet op de ‘naïviteit’ van de toenmalige regeringen die was wel enigszins terecht.
Er was nog een stevige politiek correcte terreur hier te lande die behoorlijk vermoeiend was, dat is nu een stuk minder en zelfs her en der doorgeslagen naar de andere kant, maar ook wat dat betreft merk ik dat de boel nu weer naar rustiger vaarwater terugkeert.
De anti-Islam kaart heeft al flink wat aan kracht ingeboet in de politiek.
Z’n opmerking dat Milosovic in Servie terecht had moeten staan snijdt ook hout wat mij betreft.
‘ De rol van het communisme is vrijwel uitgespeeld, maar overgenomen door de islam.’
Lijkt me ook een terechte constatering, het socialisme, de Ba’ath partijen, zie Saddam en ook Syrie, de Sovjet connectie van Nasser in Egypte, allemaal vanuit een socialistisch pan-arabisch nationalistische ideologie, die heeft z’n belofte niet waargemaakt, slechts teleurstelling en terreur.
Je ziet dat veel jongeren nu hun hoop op de Islam gooien, als een soort bevrijdingstheologie.

op 31 08 2012 at 22:51 schreef MNb:

Kan je daar voor de verandering eens iets van maken dat samenhangt, VdF? Want je roeptoetert maar weer wat bij elkaar. Van PF via policor met een omweg langs Nasser en de Sovjets (wat niet langer geduurd heeft dan drie jaar) naar de Islam als bevrijdingstheologie – los zand is steviger.

op 01 09 2012 at 10:06 schreef You On A Gin:

@ MNb
Dat was geen jij-bak, met “dat kan” bedoelde ik dat Fortuyn best gebakken lucht kon zijn, niet dat die veronderstelling niet zou kloppen.
Wat wel klopt, is dat ik WidBb inderdaad niet gelezen heb, en dat ik het bij voorbaat afschrijf vanwege de auteur. Dat is misschien niet handig, maar dat is inderdaad wat ik deed.

op 01 09 2012 at 15:52 schreef Sasha Berkman:

Van der F: als je meer wilt weten over Pedo Pim is Google je vriend.

op 01 09 2012 at 18:08 schreef You On A Gin:

@ Sasha Berkman
Kan anders niks vinden.

op 03 09 2012 at 14:05 schreef babs:

vdrF,
Waar PF de fout in gaat is dat hij elk conflict waar moslims bij betrokken zijn, de Wereldwijde Islam aan het werk ziet. Alleen als je zo naar de wereld kijkt kun je bang zijn voor een Groot-Albanië of voor de desintegratie van Indonesië. PF heeft ook wel eens wel netjes onderscheid gemaakt tussen normale moslims en extremisten, maar als je dan op het moment dat een normale moslim een keer ruzie krijgt met zijn buurman, de Wereldwijde Islam in conflict ziet, dan stelt dat onderscheid dus niks voor.

Ik heb destijds de islamofobie van Fortuyn onderschat.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS