Home » Archief » Podium pakken


[25.07.2023]

Podium pakken

Peter Breedveld

Nu Sylvana Simons zich terugtrekt als lijsttrekker, is het wat mij betreft klaar met Bij1. Simons is geweldig als strijder tegen racisme en discriminatie. Eloquent en overtuigend, en niet politiekcorrect. Waarlijk de Nederlandse Malcolm X, dat is niet overdreven.

Maar haar partij werd vanaf het begin al van binnenuit gesloopt door wat ik de wokies noem: Jacobijnse antiracisten met een hele liturgie aan dogma’s en taboes die iedereen verketterden die deze niet tot op de puntkomma volgden. Als je het woord “achterlijk” gebruikt, mag je van deze zeloten al geen “ally” meer zijn in de strijd tegen racisme. Heb je in het verleden het n-woord gebruikt, dan blijf je tot in de eeuwigheid gebrandmerkt als racist.

Koeterwaals

Daar wordt niet alleen Bij1 door geplaagd, maar de hele racistische beweging in Nederland. Er is een gestaald kader van antiracisten van kleur en hun “helper whiteys” die een absoluut monopolie eisen over de strijd tegen racisme. Je mág antiracistisch zijn, een “ally“, als je accepteert dat de strijd wordt gevoerd op hún voorwaarden. En omdat mensen van kleur, vooral zwarte mensen, vooral donkere zwarte mensen, vierhonderd jaar zijn onderdrukt door het witte westen, en nog steeds worden onderdrukt, maken zij nu de dienst uit, hebben zij de wijsheid in pacht, vanwege hun “geleefde ervaringen” en moet je als witte gedwee luisteren naar hun op Amerikaans Engels gebaseerde koeterwaals en je mond houden.

Je mag als witte geen “podium pakken”, zoals ik een antiracist op Facebook zag foeteren, nadat mensen bezwaar hadden gemaakt tegen haar kwalificatie van Jazie Veldhuyzen en Nilab Ahmadi, die zich van de partij hadden afgesplitst en in NRC klaagden over de toxische sfeer binnen de partij, wat ze zag als “rattengedrag”. Haar critici moesten haar mond houden want zij waren wit en zijzelf was een alleenstaande moeder van kleur, bewoner van een multiculturele volkswijk bovendien, en wie ben jij om een vrouw van kleur te bekritiseren? Jij wil alleen maar podium pakken, witten willen podium pakken, zei ze de hele tijd.

Prestige

Daarmee komen we bij een andere zwakke plek van het antiracisme in Nederland. Dat wordt namelijk gedomineerd door types die weliswaar tegen racisme zijn, maar voor wie het “podium pakken” centraal staat. Het gaat hen er eerst en vooral om zelf te schitteren. Matthijs Krul analyseert dat treffend, in één tweet: “Als er iets is waar een bepaald soort carrièregerichte ‘activist’ slecht in is, dan is het wel andere mensen ruimte laten en niet overal zelf voordeel of prestige van willen hebben.”

Dat heb ik regelmatig zien resulteren in een giftige, afgunstige agressie die me met plaatsvervangende schaamte vervult. Bijvoorbeeld toen iemand op het Literaire Haagse festival Winternachten theatraal een zaal verliet, met ‘heels clicking on the floor like fire’, omdat de Zuid-Afrikaanse dichter Antjie Krog, anti-Apartheidsstrijder van het eerste uur, máár wit, daar een “podium had gepakt”.

Vergevingsgezindheid

Ik weet, want ik heb het daar met hem jaren geleden al over gehad, dat Jazie Veldhuyzen bij Bij1 probeerde een iets aan die rigide onverbiddelijkheid bij sommige Bij1-leden te doen. Hij pleitte voor wat meer vergevingsgezindheid voor mensen die vroeger in de fout waren gegaan maar nu blijkbaar zo aangesproken werden door de strijd tegen racisme, dat ze lid waren geworden van Bij1, en naar partijbijeenkomsten kwamen, om daar te worden afgeblaft en achterin de zaal te worden gezet, alsof het hun schuld is wat Rosa Parks is aangedaan.

Ik vind dat Veldhuyzen nu veel te hard wordt aangepakt door de Bij1’ers, ook door Simons. Hij heeft loeihard gewerkt en er een zekere prijs voor betaald. Iets meer begrip voor hem en iets meer zelfkritiek zou de partij sieren.

Heiligenstatus

Het doel van de strijd tegen antiracisme moet namelijk zijn dat racisme verdwijnt. Dat de politie stopt met etnisch profileren, er niet meer wordt gediscrimineerd op de arbeidsmarkt, bij de belastingdienst of waar dan ook, dat er een goed antwoord komt op het bloedstollende racisme van Wilders, Baudet, Eerdmans en Van der Plas, dat zich als een olievlek over de rest van de politiek uitbreidt. Het doel is niet wraak voor vierhonderd jaar kolonialisme en slavernij en het doel is ook niet, sorry dat ik als witte man nu weer een podium pak, een zuivere leer te krijgen waarmee allerlei ijdeltuiten zichzelf een glamoureuze heiligenstatus kunnen aanmeten.

Het doel is racisme bestrijden en daar is een front van mensen van kleur en witte mensen voor nodig, die elkaar dekken, niet de tent uitvechten vanwege kleinzielige naijver.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland.

 

 

Become a Patron!

Peter Breedveld, 25.07.2023 @ 08:59

[Home]
 

1 Reactie

op 25 07 2023 at 09:00 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS