Home » Archief » Hoe de Wokies BIJ1 van binnenuit aan het slopen zijn


[24.07.2021]

Hoe de Wokies BIJ1 van binnenuit aan het slopen zijn

Peter Breedveld


Scène uit Vivre Nu

Later vandaag krijgen we, naar ik begrijp, meer helderheid van BIJ1 over de reden om Quinsy Gario te royeren. Ik hou overal rekening mee, maar op basis van wat ik her en der lees, het geschreeuw over witte suprematisten bij BIJ1 door types als Anouscha Nzume, Arzu Aslan en Mariam el Maslouhi van de Haagse afdeling van BIJ1, die twitterde dat ‘sommige mensen bij Bij1 niet weten hoe ze zwarte mensen en mensen van kleur horen te bejegenen’, durf ik wel te speculeren over wat er aan de hand is bij BIJ1.

Ik waarschuwde er een jaar geleden al voor: de partij is, net als de hele antiracistische beweging, geïnfiltreerd door exclusivistische extremisten die iedereen bedreigen en intimideren die hen durven tegen te spreken en die BIJ1 nu dreigen te ondermijnen.

Ik krijg weleens klachten dat ik te moeilijke woorden gebruik en ik realiseer me, omdat ik het woord zelf moest googelen om te zien of ik het wel goed had gespeld, dat ‘exclusivistisch’ een ingewikkeld woord is. Laat ik het dus maar gewoon zeggen: er zit een groep mensen bij BIJ1 die er het liefst alle witte mensen uit zou lazeren en alles gebruikt als aanleiding voor een hetze. Van bestuurslid Anja Meulenbelt die het “n-woord” gebruikt (en al ben ik in het verre verleden niet al te vriendelijk geweest voor Meulenbelt: zonder de context te kennen durf ik er mijn hand voor in het vuur te steken dat ze dat niet uit frivoliteit heeft gedaan) tot een wit, landelijk bestuurslid van BIJ1 dat zomaar dacht dat ze Maslouhi mocht bellen en dus duidelijk niet wist hoe je met mensen van kleur dient om te gaan.

Kapotmaken

Ik heb weinig geduld met types die mauwen dat de woke-beweging onze universiteiten overneemt en de academische vrijheid bedreigt, zie bijvoorbeeld hier. Maar de Wokies vormen wel degelijk een gevaar, namelijk voor Links zelf. Eindelijk is er een linkse partij die van wanten heet, met een leider, Sylvana Simons, die in haar korte periode in de Kamer heeft laten zien meer waard te zijn dan de hele rest van de oppositie bij elkaar, en wie moeten het weer kapotmaken? De Wokies. Ze dachten dat de partij er alleen was voor mensen van kleur en hun helper whiteys, maar ze moesten zomaar de inbreng van witte mensen dulden.

Dit nu is het grootste onrecht dat deze prinsjes en prinsesjes van kleur ooit is aangedaan. Hilarisch is het larmoyante relaas van Manju Reijmer die zich terugtrok als bestuurslid van BIJ1 omdat hij zag hoe witte mensen daar de boel overnamen. “Keiharde strijders zag ik nog harder kapot gaan terwijl witte mensen lachend overeind bleven”, jammert Reijmer.

Deze types hebben een hekel aan witte mensen, maar witte antiracisten haten ze nog het meest van allemaal. Die worden geduld zolang ze achterin de zaal staan, hun mond houden, naar mensen van kleur luisteren en hun plek kennen. Anders moeten ze worden weggezuiverd.

Eigen stem centreren

Een voorbeeld van die agressie jegens witte mensen binnen de eigen gelederen zag ik van de week op Twitter. Helper whitey Erik Stronks, die de hele dag als een soort Twitter-politie rondgaat en mensen streng de les leest over hun racisme, seksisme, validisme en wat er al niet meer aan verderfelijke -ismes bestaat, werd zelf teruggefloten door één van de farizeeërs van de woke-beweging, een anonieme lafbek die zich “How to fight racism” noemt en met wie ik het ook al eens aan de stok had. Stronks had getweet dat Zihni Özdil steeds dieper wegzakt in de extreemrechtse kelder (een verdedigbare stelling) maar had dat niet mogen doen omdat Özdil een persoon van kleur is. Witte mensen die denken niet-witte mensen te mogen schandpalen, “Toontje lager is blijkbaar niet aangekomen”, blaft ‘How to fight racism‘.

Stronks is dus al eerder gewaarschuwd dat-ie moet dimmen, toen hij de half-Marokkaanse Jesse Klaver had bekritiseerd, en toch blijft hij volharden. Tijd voor een publiekelijkelijke schrobbering, die Stronks gewillig ondergaat. “Call-out is terecht”, tweet hij. Hij vergat zichzelf even en heeft toen, in plaats van niet-witte stemmen te versterken, zijn eigen stem “gecentreerd”.

Pervers spel

Het laat zien hoe de Wokies hun eigen antiracisme vleugellam maken. Zihni Özdil en de extreemrechtse en VrijLinkse types waar hij mee optrekt, gebruiken namelijk bewust Özdils status als niet-witte allochtoon om hun racistische anti-multicultivertoog te legitimeren. Wie kritiek heeft krijgt te horen dat Özdil het als Turkse Nederlander toch wel beter zal weten dan jij, “of ben je soms zelf een racist?”

Ook voor de Wokies is kritiek op Özdil taboe als je wit bent, want ze zien Özdil als slachtoffer van de “eeuwen van gedwongen assimilatie”. Hij kan er dus niks aan doen dat hij zich “naar witheid assimileert”. Ik weet zeker dat Özdil dit als een belediging zal opvatten. Alsof hij niet zelfstandig kan denken. Mijn geliefde Hassnae werd op dezelfde manier bejegend, toen iemand haar toebeet dat ze was “afgericht door de witte man” omdat ze een mening uitte die niet in goede aarde viel in Wokieland.

Het is ontzettend leerzaam om dit perverse spel tussen antiracisten te zien, waarbij een witte antiracist door een antiracist van kleur wordt afgeblaft en zich laat vernederen, maar het is zeer schadelijk voor het antiracisme. Hoeveel witte antiracisten hebben zin om zich net als Stronks te laten commanderen en afstraffen als een hond? In dit Twitterdraadje ga ik er iets uitgebreider op in.

Fascistische griezels

De Wokies zijn een groep fascistische griezels, die niet alleen achter witte antiracisten aangaan, zoals NRC-columnist Clarice Gargard gisteren mocht ondervinden, tot haar eigen ontzetting (“een zwarte queer vrouw!”). Ze controleren wie hun kameraden volgen op Twitter, en Gargard werd betrapt op het volgen van de als transfoob gestigmatiseerde schrijver J.K. Rowling. Gargard kreeg een “call-out“, weet wat daarvan de consequenties kunnen zijn en begon zich koortsachtig te verdedigen. Ze had ook al haar jeugdheld ontvolgd, de Nigeriaanse schrijver Chimamanda Ngozi Adichie, die enige tijd terug het gore lef had zich te verdedigen tegen de hetze van een trans persoon tegen haar persoontje, wat een absoluut taboe is in het Wokie Reich, want trans mensen zijn heilige koeien.

Wokies bedreigen vooralsnog onze academies niet, maar ze zijn wel degelijk een bedreiging voor Links, en daarmee uiteindelijk voor de hele samenleving. De strijd tegen uitsluiting en voor gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid is absoluut niet gediend met een gedachtenpolitie die als een soort mutawa rondgaat en mensen tot gehoorzaamheid terroriseert. Ik spreek me uit tegen die praktijken door GeenStijl en De Telegraaf, en zal dat zeker ook blijven doen nu Links hierdoor wordt verkankerd.

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland, dagelijks belaagd door domrechtse fascisten, domlinkse wokies, rancuneuze politici, klikspanen, psycho’s, agressieve imbecielen, lockdownfetisjisten, obsessievelingen, het openbaar ministerie, de politie, noem maar op. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 24.07.2021 @ 12:24

[Home]
 

1 Reactie

op 24 07 2021 at 12:24 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS